Wat zijn de effecten van Corona op de maatschappelijke ordening? (gezondheid daargelaten)

Corona. Je kan het niet zien. Je kan het niet ruiken. Media en politici berichten erover. De bevolking blijft thuis. Straten en winkels zijn leeg. Het gaat om onze gezondheid. 

Los van de gezondheid, zijn er ook maatschappelijke effecten. De relatie werkgever-werknemer verandert. De relatie overheid-burger verandert. De relatie tussen landen verandert. Voor een deel is dat duidelijk. Voor een deel zijn dat verborgen neveneffecten.

Wat de effecten precies zullen zijn, weten we nog niet. Hieronder nemen wij alvast een schot voor de boeg. Een eerste inschatting.

 1. De economie krijgt wereldwijd een enorme klap.
 2. Aandelenbeurzen zijn onverwacht snel ingestort. De partijen die aan het eind van de crisis over voldoende cash beschikken, kunnen straks als ware koopjesjagers de markt betreden.
 3. Het gaat om een mondiale crisis, waarbij verschillende landen enigzins een andere aanpak volgen. De krant vertelt ons dat de EU zwak optreedt, waardoor het “ieder land voor zich” is. Grenzen gaan hier en daar dicht tussen EU-landen. Er wordt over en weer kritisch gesproken over de verschillende aanpakken in verschillende landen. Aan het eind van de crisis, zal het makkelijk zijn om stemmen op te laten komen, voor een sterker Europa, waarin op Europees niveau besloten kan worden burgerrechten drastisch in te perken in geval van een volgende crisis (zoals een snelle aanpassing van beleid voor Justitieel opteden). Maar, als je kritisch kijkt, zie je ook dat de reactie van de verschillende landen wereldwijd ook weer niet zoveel verschilt. Er zijn kleine verschillen tussen landen, die breed worden uitgemeten.
 4. Contant geld is in het verdomhoekje gezet als “ziekteverwekker”. Een cashloze samenleving is waar naar gestreefd wordt. Maar laten we realistisch zijn: pinautomaten, wc-brillen, handvaten, deurklinken, printerknopjes, liftknoppen, balpennen, schoenen, metropilaren etc. vallen allemaal in die categorie. Daarom is het “niet op je nagels/vingers bijten” en “regelmatig handen wassen” van belang.
 5. Er wordt gesproken over het uitbrengen van Euro-bonds, om vooral de Zuiderlijke landen te helpen in de crisis. Een staatsschuld op EU-niveau gecentraliseerd, los van de landelijke staatsschulden. Geen kleine stap. Het is problematisch, omdat in Zuidelijke landen er een geheel andere discipline is geweest naar de schuldenberg per land. Daar moest geld rollen. In Nederland is altijd beleid gemaakt, waarbij men in het achterhoofd hield hoe verstandig het is extra te lenen voor bepaalde overheidsuitgaven, omdat de schuldenberg ook afbetaald moet worden. In een land als Italie gold een andere mentaliteit, die eerder leek op “wie dan leeft wie dan zorgt”. Dat leidde tot hoge overheidsuitgaven en hoge inflatie, met een zwakkere economie als gevolg. Zuid-Europese landen dringen binnen de EU al vaker aan op het bij elkaar vegen van de staatsschulden op Europees niveau. Niet vanwege een collectieve EU-gedachte, maar omdat hun eigen schuld zo hoog is en zij denken aan hun eigen landsbelang. Want welke landen lossen dan die centrale schulden af straks? Reken maar dat zij na een collectieve schuld alles doen om de boeken te koken op een wijze waaruit blijkt dat zij niet kunnen helpen aflossen.
 6. Op vele niveau’s in de samenleving nemen schulden toe. Winkeliers hoeven van vastgoedeigenaren niet de huur per direct te betalen. Zo gaan ze minder snel failliet, maar zijn er wél hogere schulden die op hun onderneming drukken. De belasting geeft aan, dat ze betalingsuitstel geven zonder boete en met een zeer lage rente. De overheid maakt miljarden vrij, om hun maatregelen te bekostigen, waardoor de staatsschuld zal toenemen. Dit soort acties gebeuren wereldwijd.
 7. Gevoelens van nationalisme steken meer op. Grenzen sluiten. Reizen is weggevallen. Dat zien we niet alleen bij onszelf, maar we horen het ook van andere nationaliteiten. Het is een kritisch kijken naar alles wat verder weg is.
 8. Werknemers werken vanuit huis. Het betekent dat thuis de tweede werkplek ingericht wordt. Dat betekent dat “thuis dingen doen” en “zakelijke activiteiten” beter gecombineerd kunnen worden. Maar wellicht is een neveneffect, dat de baas ook de computer thuis wil beveiligen. In hoeverre het ten koste zal gaan van de privacy in de eigen woning van de werknemer, is nu nog niet duidelijk.
 9. De overheid bemoeit zich meer met burgers. Adviezen en tips over gezondheid, dat zijn we gewend. Maar het gaat verder. Niet samenscholen. Verplicht afstand bewaren. Geen bijeenkomsten. Geen demonstraties. Niet uitgaan. Geen tandarts- of kappersbezoek. Alleen communicatie online met dierbaren. Grenzen dicht. Het betekent ook dat als er sprake is van communicatie tussen mensen, dat de overheid dit kan controleren (online en omdat u harder praat op 1,5m afstand). U kunt niet even iemand iets in de oren fluisteren, zonder dat u vreemd aangekeken wordt.
 10. De jeugd wordt nog meer een social media generatie. Feestjes online. Leren online. Alles via een internetverbinding, die door de Sleepwet gecontroleerd wordt.
 11. Er wordt online aangekocht, ook door mensen die dat voorheen niet snel deden.
 12. Ondernemers met hoge (vaste) kosten en weinig cash achter de hand, zullen dit niet overleven, als de crisis aanhoudt.
 13. Op veel locaties worden alle mensen getest op koorts, verplicht. Bill Gates heeft reeds genoemd, dat hij een toekomstvisie heeft, waarbij alle mensen ter wereld een chipimplant krijgen, die de identiteitsgegevens opslaat én ook de gezondheid meet (met RFID om de resultaten door te geven). De overheid kan dan op afstand vaststellen, of er reden is u direct uit een menigte te plukken, zogezegd vanwege een gezondheidsrisico, wat u zelf mogelijk nog niet heeft ervaren. Omstanders zullen op een afstand toekijken.

En dit alles gebeurt overal ter wereld, hoewel de precieze maatregelen iets verschillen. Dit is veel groter dan een griepepidemie. En niet omdat het een zware griep zou zijn.

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Maatschappij, Media, medici and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Wat zijn de effecten van Corona op de maatschappelijke ordening? (gezondheid daargelaten)

 1. optikist says:

  optimist tot in de kist

  door die corona toestand
  zeueren ze niet meer over stikstof reductie, crisis opgelost
  weinig vliegen, weinig auto rijden, voila: stikstof down

 2. optikist says:

  dat er verplicht vliegtuigen gaan om heen landingsrechten te verlizen is KRANKZINNIG
  zoals iets wat je direct in een dag geregeld kan hebben om te stoppen lijkt ons zo

 3. fokkers says:

  https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-280320-041/Geen-plannen-Europese-Commissie-voor-eigen-corona-lening.aspx

  blablabla
  economisch samenwerken is doel EU
  dus moet er nog meer geld naar de economien in Zuid Europa
  leugen dat een economsiche tweedeling dreigt
  er was altijd al een economische tweedeling, mede omdat ze in zuid europa van de staatslening who gives a fuck en inflatie das probleem van de kapitalisten en de volgende generatie….
  kortom, spenderen als overheid, want dan kan je mensen omkopen en populair zijn
  en wie na je komt who cares. geef die opdrachten aan je corrupte vriendjes en geef dat ged uitr al heb je het niet, want die vreindjes gaan je bedanken als je politicus af bent en die schuldenberg who cares ga jij niet voor hoeven zorgen. das de volgende generatie die klagend en zielig zielig zeggen kan beginnen. doen de grieken ook.
  desnoods krijs je zielig na jaren van overspenderen dat je ZIELIG bent en dus schulden kwijt moet stellen. het is alsof je chronische gokverslaafden baas van de schatkist maakt.
  noord europa betaalt al decennia lang fors om die zuid europese landen door te kunnen laten gaan op de oude manier van hun werken EN tegelijk ze ontwikkelingshulp te bieden EN ze naar het noorden te laten komen voor baantjes, huursubsidie en uitkeringen….. ja, ze vragen gerust huursubsidie aan ook al hebben ze huizen in hun thuis land. voor dat soort landen een reden om de administratie van kadaster iig niet op orde te brengen, want dan geef je rechtvaardigheid van subsidies een grondslag. lekker doorgaan met modderfokken en tegelijk geld vragen onder het mom van DAT IS SOCIAAL EN TEAMJGERICHT. ze zijn niet teamgericht maar megachauvnistich, het is europees denken uit eigen landsbelang en NOOIT meer dan dat.

  ook de crisis in griekenland was gecreeerd. serieus je gelooft het niet. griekse banken hebben gewoon opdracht gekregen om 2 decennia geleden iedere bevriende idioot met een waardeloos business plan van 1 A4 tje een mega lening te geven, wat nooit gecontroleerd werd, dus ze konden dat geld van die lening ook lekker prive besteden. lenen en uitgeven was het motto. daarna laat je het eigen bedrijf failliet gaan. banken instabiel. teveel schuld. was allemaal plan. ze hebben gespendeerd zoals wij dat in nederland niet doen met onze welvaart…. maar niet eens geinvesteerd, gewoon leven als een miljonair ipv een business opzetten met je lening. dat wisten die banken gewoon. mensen, al die shit is gemanipuleerd en in griekenland weten ze dat corrupotie hun grootste probleem is. oplossing? schuld afbetalen door staatsbedrijven te verkopen aan noord-europese bedrijven, zoals NS, Essent, Post, musea etc etc. Kunnen zij de schuld afbetalen en ze kunnen leren hoe je dat soort bedrijven kan runnen ZONDER corruptie op een noordeuropese manier. win win win.

 4. fokkers says:

  ze beginnen nu al met het willen monitoren van mensen
  kunnen ze zien wie er als groepje samen praten.
  je mag namelijk niet dichtbij elkaar gaan staan, laat staan praten.
  sleepwet coronashit allemaal big brother ellende
  alleen als je gelooft dat alle overheidsmensen heilige boontjes zijn vergroot dit idee veiligheid
  veiligheid en security zijn geen tegenovergstelde afweging
  hoe minder privacy je hebt
  hoe minder veilig je bent
  zo simpel is het
  dat kan iedereen vertellen die rijk is of beroemd is of invloed heeft
  hoe meer mensen van je weten hoe monder veilig je bent
  cest ca
  er hoeft maar 1 pedo bij justitie te lopen
  en dan mag je hopen dat jouw kind echt heel onaantrekkelijk is voor pedo’s
  anders is je kind onveiliger door die sleepwet
  ik hoop dat je lelijke kinderen hebt

 5. fokkers says:

  ik las ergens dat de kans dat je overlijdt (gemiddeld he dus over 1000 mensen) verdubbeld als je werkloos/financiele crisis meemaakt. Nog steeds een klein percentage maar dubbel zoveel. Dus het kapot maken van de wereldeconomie is een genocide die zijn weerga niet kent. Het lijdt tot stress, alcoholisme, dakloos raken, zelfmoorden, ongezond leven etc etc. Oke, een klein percentage gaat dood, maar aan corona gaat ook een klein percentage van de bevolking dood.

  maud je had zo gelijk door te zeggen dat je niet alles kapot moet maken, maar juist de bevolking gezonder moet laten doorleven. dus in shifts werken ipv op een kluitjes, niet overwerken, minder stress, gezond eten. geen horeca etc etc. gezonder maken, sterker maken. dat zal netto het minste slachtoffers brengen.

  de mensen die dit programma organiseren die worden nu megarijk. want als jij weet de media gaat brengen kan je perfect op de aandelenbeurs acteren. koopjesjagers doen megadeals nu. maar nee mensen, maak je vooral druk om wc papier.

 6. fokkers says:

  https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-280320-041/Geen-plannen-Europese-Commissie-voor-eigen-corona-lening.aspx

  wat een gezeik om die eurobonds : NO GO BAD IDEA

  bovendien, laten we eens logisch gaan nadenken welke landen de meeste nadelen hebben aan deze crisis? Welke industrie ligt op zijn gat?

  Toerisme! (NL is gemiddeld land daarin, want geen zonnig klimaat wel cultuur Amsterdam enzo)
  Banksector
  Retail
  uitzendbureaus

  Minder getroffen
  – Bouwsector
  – Landbouw
  – Online retailers
  – Farmacie

  Alle landen gaan megaleningen hebben
  Straks zitten we volgend jaar in jubilee jaar je weet wel schulden weg jaar

 7. fokkers says:

  https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-280320-041/Geen-plannen-Europese-Commissie-voor-eigen-corona-lening.aspx

  o wij zijn weerzinwekkend
  omdat we niet de schulden van zuid europa willen afbetalen?
  wij betalenm ons blauw aan europa
  het is alsof je de dakloze een toentje geeft en wordt uitgescholden omdat 20 euro wil.
  rupsje nopoit genoeg en maar klagen en klagen en klagen
  typische mestcultuur daar in zuid europa
  krijsen krijsen wij zijn zielig jullie zijn vreselijk
  want wij schreeuwen en eisen gewoon harder
  met dat soort mensen kan je niet samenwerken
  het gaat gewoon niet
  wij wilden wel samenwerken maar dit gaat gewoon niet
  het is altiojd rkijsen en ikke ikke ikke
  en dan weer belediogen omdat ze niet genoeg krijgen GVD

 8. fokkers says:

  als je ze een miljard geeft
  staan ze 6 maanden later in de media boos op je te zijn
  omdat ze nog meer geld willen
  het is belachelijk daaro
  walgelijke mentaliteit
  asociale verwende kutkleuters
  te lui om te werken
  te onredelijk om in je team te willen
  overlast en dat maakt ze geen ene fuck uit: IKKE IKKE IKKE IKKE
  edn jij bent fout al heb je al miljarden aan ons gegeven
  stop met die onwtikkelingshulp want daar krijg je vreselijke politici van in zuid eiuroap

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.