Op welke schilderij staat Leonardo Da Vinci? We weten het niet zeker.

Leonardo_selfLeonardo Da Vinci werd 67 jaar oud (geboren in Vinci, Florence, 1452 – en overleden in Amboise, 1519). Schilder, architect, filosoof en beeldhouwer.

Leonardo had zogezegd leerlingen met hem werken. Giacomo Salaí kwam in 1490. Daarna volgde Marco d’Oggiono. Een jaar later voegde Giovanni Antonio Boltraffio (1467 – 1516) zich bij hen. In 1507 nam Leonardo ook Francesco Melzi aan. 

Oude man

Er is slechts één zelfportret van Da Vinci bekend, dat min of meer door velen als zodanig gezien wordt. Wij twijfelen, maar zijn geen experts. Het is een schets van een bejaarde man, zonder titel. We vragen ons serieus af of dit Leonardo Da Vinci geweest kan zijn. We geloven dat hij dit getekend heeft, maar een zelfportret? Slechts één zelfportret? Dat is weinig voor een kunstschilder, die de mens graag als object kiest. En dan ook nog een zelfportret, waarop iemand zichzelf ouder af zou beelden? Deze man ziet er ouder uit als 67 jaar. Dat beeld past niet bij zijn hoge uitgaven aan kleding. We krijgen dan een vermoeden van enige ijdelheid.

Mona Lisa

Iedereen praat over de Mona Lisa, van Leonardo Da Vinci. Deze is geschilderd omstreeks 1500, waarschijnlijk tussen 1503 en 1506. Eén van de raadselen rondom dit schilderij is de identiteit van de vrouw. Het is volgens velen Lisa Gherardini, de derde echtgenote van Francesco del Giocondo. Haar man zou de opdracht hebben gegeven voor het schilderij. Echter, het schilderij kwam uiteindelijk niet in zijn bezit, maar in het bezit van de Franse Koning Francis I. Dat is al opmerkelijk.

 

 

 

 

Opvallend aan de Mona Lisa, is dat de dame recht naar de schilder kijkt, daar waar schuin wegkijken gebruikelijk was in die tijd. Schuin wegkijken is langer vol te houden en neutraler. Ook haar glimlach wordt as typisch gezien. De mond wordt smaller geknepen, waardoor deze kleiner lijkt. Misprijzend bijna. Dit zou kunnen duiden op een zelfportret van Da Vinci, maar dan een zelfportret als vrouw (transgender). Het is geen rare gedachte, omdat Da Vinci bekend stond als homo en flamboyant in kledijkeuze. Mona Lisa heeft een relatief grote torso en schouderpartij. De ogen liggen diep. De handen zijn groot. Zij zou man kunnen zijn. De kenmerkende glimlach is dan een poging om de (brede) mannelijke mond meer vrouwelijk (smal) en lieflijk te laten lijken. 

Een schilder kijkt in het geval van een zelfportret naar zichzelf in de spiegel. Men kiest er soms voor de handen te schilderen in een houding die lijkt op de houding van de handen bij het vasthouden van een penseel. Experts hebben geschreven over de vermeende vetbulten op haar nek (adamsappel) en hand (tussen duim en wijsvinger). De houding van de handen valt verder op. Aangezien Da Vinci linkshandig was en een spiegel in dit geval vereist is, passen de houding van de handen bij de hand links met een penseel (wat ook het omhoog duwen van vet verklaart) en de hand rechts als ondersteunende hand (extra stabiliteit). 

Nog opmerkelijker is, dat zogezegd een leerling van Da Vinci, omstreeks diezelfde periode een parodie heeft geschilder van de Mona Lisa, genaamd Mona Vanna. Het schilderij staat bekend als “de naakte Mona Lisa”. Toestaan dat een leerling een naakte kopie schildert van een betaalde opdracht van een schilderij van een getrouwde vrouw? Het is vreemd. Deze leerling zou Salai heten en er wordt gezegd dat het de minnaar van Da Vinci was. Maar mogelijk heeft Leonardo ook dit schilderij zelf gemaakt. Dat laatste overwegen wij.

The number of paintings of all Leonardo Da Vinci’s work has been limited, but the androgynous nature is clear. A frivolous and transgender lifestyle of Leonardo Da Vinci might explain why his work has been this famous. People are intrigued. 

Leonardo Da Vinci als object

Wij stellen daarom een andere vraag. Op welke schilderijen staat Leonardo Da Vinci? Wat weten wij over hoe Leonardo Da Vinci er heeft uitgezien?

Hieronder een profiel tekening van Leonardo Da Vinci gemaakt door leerling Francesco Melzi, omstreeks 1515 – 1518. Rechts een olieschilderij van Leonardo Da Vinci, mogelijk gemaakt door een tijdgenoot van Da Vinci. Hij loenst een beetje.

 

 

 

 

Hieronder een schilderij van Da Vinci, wat mogelijk een zelfportret is. Opvallend is de suggestie van het gebruik van oogpotlood en wenkbrauwpotlood door Da Vinci. Het oog voor de kijker rechts lijkt iets naar boven te loensen, maar niet duidelijk.

Leonardo Da Vinci

 

Op basis van bovenstaande drie beeltenissen ontstaat het vermoeden dat het vermeende zelfportret van Leonardo Da Vinci bovenaan deze pagina geen zelfportret is. Het zou in dat geval een tekening van Da Vinci zijn van een (onbekende) oude man.

Gelijkenis overige portretten

Er is vaker over geschreven, dat diverse schilderijen mogelijk eenzelfde model hebben gehad voor de schilder Da Vinci. Johannes de Doper. Bacchus. Het ene oog (voor de kijker rechts) loenst een beetje naar buiten en boven.

 

 

 

De gelijkenis met Mona Lisa is treffend, hoewel hier in beide gevallen mannen worden afgebeeld, te weten Johannes de Doper en Bacchus. Dit versterkt ons vermoeden, dat Mona Lisa een transgender is geweest. Omdat dit geen sociaal geaccepteerde praktijk was, ligt het voor de hand dat het Leonardo Da Vinci zelf is óf dat het een naaste van hem betreft. Leonardo zou de Mona Lisa lang bij zich gehouden hebben. Bediende cq. leerling Salai wordt veelvuldig genoemd als mogelijk model voor enkele van de hiervoor genoemde schilderijen. Maar omdat de geportretteerde in alle gevallen direct (of via een spiegel) naar de schilder kijkt, is een zelfportret zeker niet uit te sluiten. Mogelijk is de Mona Lisa een zelfportret, met een glimlach. Dat moeten kunstkenners voor ons ook overwogen hebben.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in EU, Maatschappij and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

33 Responses to Op welke schilderij staat Leonardo Da Vinci? We weten het niet zeker.

 1. Freddie brouwt geen bier meer says:

  ik zie bacchus en reageer maar eens snel.

  die salai was toch gewoon een kleine bediende een muse ofzo? waarom wordt deze dan groter gemaakt? en wie zou een salai als jezus portretteren als redder van de wereld? het lijkt me eerder dat leonardo zelf zichzelf in allerlei rollen neerzette en dat dit juist maakt dat de kunstminners hem zo aanbidden, want dat is wat ze willen. da vinco heeft relatief veel ondeugend bijna duivels getekend. het is duidelijk een occult type geweest en een transformer van zichzelf, homo ook. dan moet e een schuilnaampje maken voor je alterego en dan zeg je salai, want dat is dan zogenaamd de bijnaam van je leerling schilder cq. bediende cq. schandknaapje. ik zeg u die leonardo heeft vooral zichzelf geschilderd want zoveel opdrachten had hij nou ook weer niet. ze zagen hem vast als te ontdeugend voor fatsoenlijke familieportretten waarmee je verdient in die tijd. dus vooral schilderijen van zichzelf. net als van gogh beetje zelfde wel.

  hoe is leonardo dood gegaan ook een nep dood of was hij echt pleitte?

  • Mona Lisa gestolen 911 says:

   salai betekent kleine duivel
   aanname is dat het een bijnaam zou zijn voor de kleine bediende schandknaap die dan ook nog eens schilder zou zijn en niet eens een hele slechte….

   logischer is dat leonardo alterego s had en wel een vrouw en dat hijzelf model stond voor veel van zijn schilderijen omdat hij destijds niet zo wereldberoemd was als wij nu zouden willen geloven. en dan koopt u vrouwenkleren en make up en maakt hij naakte schilderijen en dan zegt hij dat de kleine duivel in hem dat gemaakt heeft, salai.

   het is logisch dat een schilder vaak zelfportretten maakt want je moet ergens beginnen en dan is jezelf schilderen logisch

 2. Freddie brouwt geen bier meer says:

  zoveel heeft die leonardo da vinci nou ook weer niet gepresteerd.

 3. Slachtoffers says:

  iedere kunstkenner moet zich dit dan toch afgevraagd hebben
  hoe anders kan jij deze vragen stellen in een uur lezen studie werk?
  waarom worden wij 24h per dag gemisinformeerd?
  daar haa je toch vanaf?
  het is dan een fulltime baan alleen om enigzins geinformeerd te zijn
  onmogelijk om zelf ALLES helemaal uit te zoeken omdat alles in de media poep is
  als land kost dat lauwen van geld
  het is ook apartheid zoals jullie eerder al zeiden
  het is echt apartheid. en economisch een strop
  nu snap ik ook warom al die immigranten binnen komen en geinformeerd zijn

 4. Anna en Johanna says:

  het westen deed het eeuwenlang economisch beter omdat er specialisatie was en mensen mekaar konden vertrouwen in de handel (althans redelijk). als dat wegvalt dan moet je terug naar meer zelfvoorzienend werken en daar groei je minder van. in communistische landen leefden mensen in feite geisloeerd, ook als ze in fabrieken werkten of thuis waren. je hiled je mond dicht en dacht niet zoveel na, gewoon om probelemen te voorkomen, jezelf tot zombie reduceren omdat het systeem het ergste systeem ooit bestaan was …. daar gan wij steeds meer naartoe en het is genocide. een nieuwe vorm van communisme maar dan zonder dat mensen het beseffen. ewant dat hebben de communisten geleerd in slavernij werken mensen minder hard dwangarbeid levert minder op dan mensen die geloven dat ze ondernemer zijn en potentieel hebben en kinnen groeien in het leven. die mogelijheden zijn elusie gevoed door tv. al die celebrities die zeggen dat je alles kan bereiken als je er maar voor gaat, die zeggen dat om die illusie te voeden. mensen, werk harder, want dan heeft u een betere toekomst. alleen zij zorgen dat die betere toekomst er alleen is voor mensen aan de andere kant van de apartheid grens u mag alleen een beetje groeien zodat u de illusie heeft dat er vrijheid is en martmechanisme. alleen de corrupten krijgen ale kansen en dat zijn zelden de beste mensen van de klas, eigenlijk nooit.

 5. Mona Lisa gestolen 911 says:

  Op 21 augustus 1911 werd de Mona Lisa, een van de beroemdste schilderijen ter wereld, gestolen uit het Louvre in Parijs. De diefstal werd een dag later ontdekt door de schilder Louis Béroud. Toen die naar de Salon Carré liep waar het schilderij al vijf jaar te bewonderen was, vond hij een lege plek op de muur. De schilder alarmeerde hierop het museumpersoneel. Aanvankelijk dacht men dat het schilderij was weggehaald om het ergens te fotograferen, maar al snel bleek het kunstwerk van Leonardo da Vinci te zijn gestolen.

  Mona Lisa
  Twee jaar later werd het schilderij teruggevonden. Het bleek te zijn gestolen door Vincenzo Peruggia, een Italiaanse patriot en medewerker van het Louvre. De Italiaan had zich in augustus 1911 verstopt in een kast en was later met het schilderij onder zijn jas het Franse museum uitgelopen. Als patriot vond Peruggia dat het werk van Da Vinci te zien moest zijn in een Italiaans museum. Andere lezingen melden dat de Italiaan het doek simpelweg stal om er rijker van te worden. Peruggia liep tegen de lamp doordat hij het beroemde kunstwerk in 1913 probeerde te verkopen aan het Uffizi, een beroemd kunstmuseum in Florence.

 6. Mona Lisa gestolen 911 says:

  de 233e dag van het jaar was het die dag

  het zal ook wel weer een hoax zijn

  om zo de mona lisa wereld beroemd te maken

  want tegenwoordig is ze wereldberoemd

  waarschijnlijk vanwege transgender gebeuren

  leonardo da vinci was transgender denk ik

  veel van die adelijke types zijn vrouwenhaters en homo en om de schijn op te houden worden ze dus maar transgender, want dat is leuk mannen onder mekaar en tegelijk het gepeupel bedriegen

  • Kimberly en marc the ruler says:

   Wij vinden fan eerder dat je niet het gepeupel voor de gek houd maar je houd jezelf voor de gek je durft niet voor je geaardheid uit te komen wat kan mensen het nou schelen of je homo lesbisch of transgender bent .Ons iig geval niet dus je houd jezelf voor gek e n niemand anders .dus al die moeite om niet jezelf te zijn eigenlijk wel triest dan.

  • Kimberly en marc the ruler says:

   Kijk vanuit de 15e eeuw bezien kan ik het me nog voorstellen maar in deze tijd kan iedereen ervoor uitkomen .dus waarom moeilijk doen dan heb je meer te verbergen dan alleen je geaardheid

 7. Mona Lisa gestolen 911 says:

  ze vinden het geil om het gepeupel voor de gek te houden
  andersom is het gepeupel niet geïnteresseerd in oppervlakkige lieden (want dat zijn ze)
  simpele nietszeggende oppervlakkige celebrities
  nietszeggend
  maar dat is een voordeel als je niet ontmaskerd wilt worden
  niemand is echt genteresseerd ze faken een beleefde interesse
  want wie kocht er nu echt schilderijen van leonardo da vinci?

  • Kimberly en marc the ruler says:

   Ja Idd als je jaren doet over 1 schilderij dan zit er idd weinig verloop in ja .en nu hangen ze voor het grootste deel in musea omdat ze onbereikbaar duur zijn idd

 8. Sorry hoor wattuh? says:

  het is mooi geschilderd en professoneel
  maar dit is geen rembrandt of vermeer
  wel beter dan van gigh maar dat is niet zo moeilijk

  van gogh keek ook scheel toch?
  is dat niet een bijwerking van bepaalde medicijnen ofzo?
  het is wel erg toevallig dat al die illuminati gasten scheel kijken
  ook vaak een hangend oog, dus scheef gezicht
  dat moet ergens vandaan komen

  • Kimberly en marc the ruler says:

   Nee Rembrandt is veel mooier en gedetailleerder als je de nachtwacht ziet dan zie je pas een echte schilder aan het werk is geweest die kragen zo gedetailleerd net echt prachtig .Rembrandt keek waarschijnlijk niet scheel haha .

 9. Sorry hoor wattuh? says:

  https://www.npostart.nl/paranormal-activity/27-10-2012/POW_00312562

  de zogenaamde docu paranomral activity…… zogezegd echt
  die vent micah de lijkt echt een transgender van hoe heet zo ook weer halina reijn.

 10. Sorry hoor wattuh? says:

  Mona Lia and Anna Frank too? What is that? How dare you team Maud Oortwijn !!!
  You protect Maud Oortwijn but attack anyone else who had troubles with the system !!!

 11. Sorry hoor wattuh? says:

  Andrew Farris van INXS leeft nu als Susan Boyle ik weet het 100% zeker echt 100% zeker.

 12. Sorry hoor wattuh? says:

  Elvis Presley leeft nu als die actrice van Cagney en Lacey die donkere.
  100% zeker, dat niemand het ziet !!!!!

 13. Sorry hoor wattuh? says:

  nu even serieus
  Nanda Koops is acteur Alex Hendricks en Nanda is cool

 14. petje pitamientje ppp says:

  https://vigilantcitizen.com/vigilantreport/the-economists-the-world-in-2019-is-full-of-cryptic-messages/

  The cover of the Economist for 2019 (they predict the future) is also about Leonardo Da Vinci.
  This painter was -seems like it- a transgender and satanist. So perhaps, we dont know.

 15. petje pitamientje ppp says:

  This woman on the cover of the economist, she almost looks like you Maud, the one opposite Angelina Jolie. So who is she?

 16. petje pitamientje ppp says:

  While the Vitruvian Man is often described as a “study of human proportions”, it bears a much deeper symbolic meaning in occult circles – especially in Freemasonry. It esoterically represents the human body (the microcosm) as a reflection of the entire universe (the macrocosm) – a hermetic principle summed up by the saying “As Above, So Below”.

  The drawing of man, is a drawing of the same person in 2 positions, one like christ on a cross and one like a man in the 5 star posture (which is satanic). so this is opposite and the picture is likely called as above so below. satanism is based on deception. so do extreme bad things below the surface and afterwards look towards the public like a saint preaching the good christian life.

 17. petje pitamientje ppp says:

  Da Vinci’s sketch was based on the works of Vitruvius, a Roman architect who was considered to be the “First Grand Master” of Freemasonry. Appropriately enough, the Vitruvian Man visually depicts the ultimate goal of Freemasonry: Squaring the circle.

 18. Peter weet het beter says:

  We zien een Da Vinci man op 5 manieren onder controle gebracht
  1) de wereld door een rare bril zien of blind gemaakt (dat doet de media en onderwijs) misinfo
  2) sport and games and entertainment. afleiding. voetbal belangrijker dan mensenrechten.
  3) cannabis. drugs want dan worden mensen passief en dommer
  4) mobile phone. met moderne technologie zijn mensen te achtervolgen 24 7
  5) rechtspraak en politie. als de balans scheef en onder controle is, dan is dat nog een manier om de moderne mens te knechten

 19. Peter weet het beter says:

  and trump might also be a transgender i would not be surprised if he is

 20. Peter weet het beter says:

  in case we were wondering who the guy was on the cover of economist it is walt witman he looked familiar.

 21. Peter weet het beter says:

  there are 2 references to india: ghandi and the elephant
  2 references to china: the panda and the vulcano
  2 refences to UK: dog and the apocalips horse on the map (and india and uk are related)

  people will recognize the faces of the elite and that will blow their minds

 22. Peter weet het beter says:

  Walt Whitman zette zich in tegen de slavernij
  Gandhi zette zich in tegen het kolonialisme dus tegen het onderwerpen van Indiërs.

  en die economist wil dat wij ons druk maken om wat de elite nu weer bedacht heeft.
  wij moeten ons niet druk maken om de inhoud van die cover
  wij moeten osn druk maken om de onbegrensde arrogantie van die globalisten troep
  dat je meent dat je de toekomst van maken en je niet schaamt het te verbergen
  “heel de wereld is onze slaaf en wij komen ervoor uit maar de mensheid ziet het niet”

 23. Peter weet het beter says:

  walt whitman is dichter uit de VS
  achter hem pinokkio een film van walt disney (nav boek van italiaanse CC)

  en die vliegmachine tekening van Da Vinci nou dat werkte helemaal niet
  dus vliegen naar de maan is dus grote onzin want het werkt niet

 24. Kaskaas says:

  Leonardo da Vinci was een gore satanist zie ik wel
  Alles is weer fake en wij op school leren dat het een genie is
  Heeft niet opvallend extreem veel gepresteerd redelijke schilder
  Geen genie niets niet maar wel openlijk satanist
  Transgender en een bedrieger dus wordt ie hemel in geprezen de fucker

 25. MOL says:

  on the last two paintings the show the “as above so below” sign. Whioch means they really say in public, the opposite of what they do secretly.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.