Wat zijn opiniemakers? Hebben we die? Is er wel eens een “brede maatschappelijke discussie”?

Wanneer is iemand een opiniemaker? Wie in jouw omgeving zie jij als de moeite waard om naar te luisteren? Naar wiens mening ben je nieuwsgierig? Waaraan voldoet zo iemand?

En nu eerlijk, zie jij mensen op tv die voldoen aan je eigen criteria?

 • Open?
 • Eerlijk?
 • Slim genoeg?
 • Kijkt verder dan alleen eigen belang?
 • Is in staat zich uit te drukken in normaal Nederlands?
 • Breed ontwikkeld?
 • Kan het Nederlands perspectief begrijpen?
 • Begrijpt de rol van Nederland in de wereld?
 • Geen aandacht trekken om het aandacht trekken?
 • Kan verwijzen naar betrouwbare feiten en ook regelgeving?
 • Weet wat het betekent om met hard werken de kost te verdienen?
 • Begrijpt wat er speelt in verschillende lagen van de bevolking?

Of heb je de indruk dat alle discussie op tv “een script” met acteurs is? In dat geval is de term opiniemaker juist gekozen. Mensen op tv zitten daar met de opdracht de mening van de kijker te manipuleren in een bepaalde richting. Zij helpen u niet om iets te begrijpen. Nee. Zij helpen hun opdrachtgever door u te manipuleren.

Waarom worden de mensen die bij DWDD aan tafel zitten, aan ons gepresenteerd als opiniemakers? Brede maatschappelijke discussie? Hoezo? Het is allemaal van hetzelfde. Van die kinderen-voor-kinderen kindjes, maar dan nu meerderjarig.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

41 Responses to Wat zijn opiniemakers? Hebben we die? Is er wel eens een “brede maatschappelijke discussie”?

 1. Kimberly the ruler says:

  Ik ken er veel die aan het lijstje voldoen maar daar blijft het bij idd

 2. Pieter B man says:

  waar kan je in feite niet veilig gebruik van maken?

  sauna?
  sportclubs die niet in de buitenlucht zijn?
  restaurants?
  dinner parties?
  vakanties, vooral georganiseerde vakanties?
  beauty centra?
  alles wat groepsactiviteiten zijn maar in besloten groepjes?
  grote hotelketens?
  new age achtige meditatie en yoga activiteiten?
  cafés, want sommige cafe’s zijn echt egricht op occulte shit

  weet je niet welke locaties occulte shit doen, dan ben je gewoon onveilig,
  je hebt echte vrienden nodig die je niets aandoen, want die occulte shit lui drogeren je en zuigen je leeg tot alles dood is. daarna zoeken ze ene nieuw target. ze werken als de thuggees in india. maar ze zoeken mensen echt uit op “alleen staan”, want mensen die alleen staan kun je heel makkelijker nog eenzamer maken en vervolgens totaal leeg zuigen op alle vlakken. als je nieuw bent of alleen staat, dan ben je meegaand en afwachtend en vertrouw je mensen tegen beter weten in. want alleen staan maakt dat je te graag met mensen mee wilt doen.

  groepen in afgesloten ruimtes, zoals 10-20 mensen in een vergadering of training. het lijkt veilig maar is dat soms helemaal niet. als jij als enige niet bij de occulte shit hoort, kunnen ze je alles aandoen zonder dat je het doorhebt of iets kan doen. erg intimiderend om geweld tegen je gebruikt te krijgen door een groep want je kan niets alleen.

  al die occulte groepsverkrachters en stalking criminelen doen erg vaak aan linkse lullen sociaal vaag en meditatie en goed doen voor de mensen bla bla bla….. ondertussen. flower power was ook gericht op verkrachten van veel vrouwen.

  • Marc says:

   Gelukkig zijn niet alle mensen die alleen zijn hetzelfde alleen ben je veel machtiger namelijk tis maar hoe je het bekijkt als je kost wat kost bij een groep wilt horen ben je veel kwetsbaarder denk daar maar eens over na Pieter

  • Kimberly the ruler says:

   Als je namelijk kost wat kost bij een groep wilt horen doe je ook dingen die je normaal niet zou doen want je wilt bij de groep horen en er is niks zo shit dan in een slecht huwelijk blijven zitten tegen je zin kun je beter alleen zijn en zelf je richting bepalen zonder dat ze zeggen wat je moet doen dat bepaal je zelf wel dus alleen zijn heeft alleen maar voordelen meer geld meer vrijheid alles meer tis maar hoe je alles bekijkt .gr mark

  • Marc says:

   Idd kimberly hihi

 3. Snap het wel says:

  jullie hebben wel gelijk dat het meer geld scheelt, want je geeft minder uit dus ben je rijker ineens. het klinkt alsof je zelf je hele leven lang alleen bent geweest en daarom goed begrijpt wat het is. jullie weten wel wat er gaande is in de wereld zekers

  • Kimberly the ruler says:

   Nee we zijn niet alleen maar latten wel zo veilig en je houd allebei de controle over alles wel zo handig ja toch

  • Kimberly the ruler says:

   Nee we zijn niet alleen maar latten wel zo veilig en je houd allebei de controle over alles wel zo handig ja toch

  • Marc says:

   Idd gr mark

  • Steve Sarah Robbie down senior says:

   gelukkig dat er toch een sletje was dat je serieus wilde nemen
   dat scheelt weer een hoop lastig gevallen vrouwen in de stad vermoed ik zo
   op ieder potje past een deksel en mannen als jij zijn minder schadelijk met een vrouwtje

 4. Snap het wel says:

  dus formeel een fake samenwoon relatie of meerdere al dan niet gay
  en dan een ware liefde met wie je niet echt mag samenwonen
  maar daar ben je heel gelukkig mee want ze is zoals jij
  goed zeg, dat jullie de kans hebben gelukkig te zijn
  heb je kinderen van een vrouw met goeie eicellen ?

  • Kimberly the ruler says:

   Zou ik wel willen maar die goede eicellen blijven niet goed in deze wereld .dus wij blijven kinderloos weer een stukje vrijheid erbij haha en ook weer meer controle

 5. Snap het wel says:

  haha
  ja ik vind het allemaal ook erg grappig
  die andere heet dus pieter jij niet
  op die ene foto ben je wel erg graatmager hoor

  • Kim en marc says:

   Van ons geen foto’s op het net haha

  • Kimberly en marc the ruler says:

   Wij proeven hier toch een beetje alsof jij helemaal niet serieus word genomen niet fysiek en niet verbaal .moet je niet te veel laten blijken steve Sarah Robbie down syndroom.want wij lachen hierom dat je echte mensen niet serieus neemt verraad uit welke hoek je komt en dat is zeker niet hoek van Holland…

  • Take or Leave it says:

   mel en kim die zijn toch ook al dood?

 6. Snap het wel says:

  jij hebt zeker een 9 to 5 job want je schrijft echt vaste tijden

  • Kim en marc says:

   Ja wij draaien geen nacht diensten klopt

  • Kim en marc says:

   Wij werken 2 ploegen als je oplet reageren we ook regelmatig morgens .

  • Kimberly en marc the ruler says:

   Ja maar wij niet jammer hè je hebt liever dode mensen die verweren zich lig niet .zegt genoeg wel triest hoor .dat je alleen over dode mensen praat .want met levende die zijn te hoog voor je dat blijkt .

 7. Bosgeus says:

  De term “opiniemaker” is op zich al van een onbetrouwbare retoriek.
  Opinies zijn namelijk niet relevant, feiten zijn relevant. Opinies, meningen; meningenmaker. Als je het zo vertaald, kan je beter horen dat die term niet klopt.

  Meningenmaker.
  Wat mijn mening is, het kan me weinig schelen. Meningen zijn soms misschien nodig als speculatie, om een aanknopingspunt om de waarheid, of feiten, over iets te vinden.

  Voorbeeld:
  Zo had ik geen mening over het Palestina/Israël verhaal, want ik had daar te weinig kennis van om er een mening over te vormen.
  Later kon ik uitzoeken wat daar werkelijk aan de hand is. Nu ben ik achteraf heel blij, dat ik daar nooit een opinie over had! De feiten over dat verhaal zijn namelijk nogal verborgen door opiniemakers. Israël is niet de agressor, maar moet zich verdedigen tegen de landen om hen heen die de agressor zijn. Een Palestijnse staat is absolutie onzin, zelfs een misdaad, want Jordanië was al die Palestijnse staat. Aan de zionisten was het gebied wat nu Israël is + wat nu Jordanië is gegeven. Israël besloot Jordanië te geven aan de niet-joden, in wezen is Jordanië gewoon Israël voor niet-joden. Dat zijn de feiten. Als dergelijke feiten bekend zijn, is het duidelijk dat nogmaals opdelen van Israël misdadig is. Israël moet zich verdedigen tegen antisemieten, die alle joden willen vermoorden, dat is de context van wat ze conflict noemen. Ook dat is een feit.

  Meningen, opinies, zijn er voor mensen die de feiten niet kennen. De feiten worden verzwegen, opiniemakers bestaan er dankzij een ontbreken van de feiten. De gevormde opinies kunnen dan gebruikt worden voor allerlei doelen ter propaganda.

  TV is bijna altijd propaganda. Anathasius Kirchner SJ was de eerste die TV gebruikte in de vorm van de toverlantaarn. Hitler liet tijdens de Oorlog iedereen arresteren die naar de verkeerde radio zender luisterde, tegelijkertijd zorgde hij er voor dat alle Duitsers een radio in huis hadden. Met allemaal opiniemakers, vooral in de journaals, maar feiten werden verzwegen voor een “wir haben er nicht gewusst“. En Nederlanders die TV kijken zijn geen haar beter, ziet het voorbeeld van antisemitisme door opiniemakers rond Israël wat ik gaf!

 8. Snap het nu pas says:

  de media is toch in handen van de joden en mestelaars en verenigde natoos?
  wat lul je nou dat opiniemakers er niet toe doen. dat is de signature van die lui.
  shaping van de menigde meelul groepen, de niet nadenkende kudde
  alle domboos lopen achter de media joden en mestelaars en verenigde natoos aan.
  als het op tv is geweest denk ik niet meer na want angelina jolie zegt het toch???

 9. Snap het nu pas says:

  Bos geus heeft teveel kopballe gegeven met foebal.
  daar wordt je dom van. en dan ga je lekker wonen in de overtoom buurt.

  • Kim en marc says:

   Dan klopt het toch wat bos geus zegt opinie makers bestaan niet ze worden gemaakt en dingen ingefluisterd die ze dan moeten uitvergroten of juist niet .dat zijn meestal mensen die nog minder voorstellen dan een putje schepper op zee maar voelen zich op dat moment even alsof ze Einstein zijn snap je iemand met echt intellect gaat daar niet zitten want die word ook niet uitgenodigd als je het over domme mensen hebt zijn dat hun voor paar centen iets vertellen wat ze voorgelezen is .En de massa is niet dom want als een intellectueel dom gehouden word is hij nog steeds intellectueel maar weet hij niet beter de meeste mensen zijn niet dom ze weten gewoon niet alle voorkennis die die zogenaamde opinie pijlers wel hebben en dan onwetende mensen dom noemen dat is pas dom gr Kim en marc

  • Kim en marc says:

   En voor wie ze werken maakt niet uit het ging erom dat opiniemakers meestal een voorgekauwd scenario opzeggen ja dan kan ik ook slim overkomen .waneer een beroemd heid iets zegt geloofd men dat meestal .niet voor niks in al die reclames bekende sterren dan kun je niemand kwalijk nemen dat dat de waarheid is wat ze vertellen dat wil niet zeggen dat mensen dom zijn maar hebben simpelweg geen voorkennis dat is wat anders

  • Kim en marc says:

   Gelukkig zijn wij normale getalenteerde hoog intelligente mensen .die die mongolen opfrommelen als ware het plastic bekertjes

  • Betaweta says:

   mel en kim kan het weten want die is zelf ook opgefrommeld als een plastic bekertje

 10. Nanda K says:

  En Harm van de Smederij in Groningen is niet Jort Kelder nee nee nee nee

 11. Betaweta says:

  al die lui zitten in pedo en groepsverkrachtingsnetwerken
  iedereen zit daar in allemaal
  vanaf 12 jaar oud vinden kinderen het normaal om vrienden en vriendinnetjes te drogeren en af te voeren voor misbruik. je moet als ouders niet wlllen dat je kinderen gaan spelen bij die mensen thuis of op school naast hen zitten want overal waar die lui rondlopen worden mensen en kinderen gedrogeerd en verkracht zonder dat ze het doorhebben. want gedrogeerd dat weet je niet.
  ben je eenmaal de klos dan is dat levenslang
  die kinderen leren dus van kinds af aan hoe ze mensen levend dood gaan maken, want eens je eenmaal bent gedrogeerd en verkracht dan wordt je levenslang kapot gemaakt en klein gehouden
  institutionaliseren van lustmoord, ze zien de meest getalenteerde nederlander als minder dan een varken, want ze zien je als target voor een verkrachtingsfeestje en eenmaal ooit verkracht dan sta je levenslang op de doden lijst. dat is mensen dood martelen en dat doen ze als dagdelijkse bezigheid. vinden ze normaal. ze willen toch neuken? nou, echte mensen die niet in pedonetwerken zitten dat zijn varkens, doelgroep voor de diefstal slavernij en verkrachting, levenslang zo
  het is genozide
  lustmoord wordt hen geleerd vanaf de lagere schol dat vinden ze normaal\
  hele groepen hangen om targets heen want die loverboyds doen dat niet alleen
  loverboys kunnen meisjes misbruiken, als eerst de hele sociale omgeving isoleert en het misbruik aanmoedigt actief, want dat doen scholen en sportclubs en cafébazen enzo. die meisjes die in handen vallen van loverboys die zijn eerst al jarenlang sociaal gemarteld door school (ja de leraren organiseren dat en de leerlingen voeren dat verder uit) en door de sportcoach en door de horeca en door de hele sociale omgeving.
  mensenrechten zijn ze voor als je ernaar vraagt maar als een loser je wil vermoorden of verkrachten of ontvoeren of tot slaag reduceren dan staan ze allemaal vooraan om eraan mee te doen want ze geloven niet in mensenrechten die lui leven volgens normen en waarden van rome 2000 jaar geleden en dat is satanisme. beesten zijn het. niet meer dan beesten.

  • Kimberly the ruler says:

   Ja maar ons niet wij doen niet aan recycling wij doen aan duurzaam geld verzamelen ipv verkwisten zelf verdient geld voor alle duidelijkheid

  • Kim en marc says:

   Zoist waarvan akte

  • Kim en marc says:

   Opiniemakers de naam zegt het al dat zij de opinie maken niet de opinie onderwerp op zich zelf ze maken er hun eigen verhaal van en doen ons geloven dat dat de waarheid is yeh right .

 12. nmetateta says:

  i learned a new word this week
  fuck boy
  my guess is someone told you this word before

  • Kim en marc says:

   I,am a fuck boy indeed because i have a real woman and you are a jerker.you let us know whit this note jerking fool

  • Kimberly the ruler says:

   The truth is hard jerker

 13. Jerking hard says:

  Jerking what?

  • Kimberly en marc the ruler says:

   We do not explain you that.its a little bit painful for you mybe.

 14. Steve Sarah Robbie down senior says:

  “waarvan akte” whahahaa
  moeten ze even laten voelen dat ze halve blauwe maandag rechten deden

  • Kimberly en marc the ruler says:

   Rechten leren heeft geen zin dat moet jij toch weten. En rechten kennen doen wij alleen voor eigen gebruik .waarvan akte pipo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.