TV-programma’s beïnvloeden -helaas- hoe de massa denkt in onze maatschappij.

Wat is grappig? Wanneer gaat iets te ver? Wat zijn onze normen en waarden, waar we voor zullen opstaan en boos om worden, als er overheen wordt gelopen (bij uzelf of bij een ander). TV-programma’s hebben invloed op hoe u waarneemt. Of althans, dat proberen ze.

 

 

Kijkt u eens naar onderstaande lijst en bedenk voor uzelf, of u iets wat u vroeger als “niet normaal! onacceptabel!” zou zien, door deze programma’s toch als grappig bent gaan zien? Beinvloedt tv uw normen en waarden?

 • Banana split?
 • Big Brother?
 • De Gouden Kooi?
 • Wie is de Mol?
 • Flodder?
 • Spuiten en Slikken?
 • Sorry voor Alles?
 • Jensen?
 • Paul de Leeuw?
 • Wendy van Dijk in vermomming?

Wat vond u 25 jaar geleden “echt niet kunnen”? En waar ligt de grens nu? In hoeverre denkt u dat de mensen op tv die voor de gek worden gehouden en er daarna om lachen, dat deze echt zijn? Of zijn het acteurs? Of in ieder geval mensen die het vooraf wisten? Waarschijnlijk dat laatste. Maar vanaf het moment dat het op tv is geweest, komen in de maatschappij mensen weg met hetzelfde gedrag, omdat de norm ietsje verschuift. Paul de Leeuw heeft laten zien, dat het wegtrekken van een slip van iemand in aanwezigheid van een camera, dat dit voor hem een “gepaste reactie is” wanneer je boos bent om gedrag van die ander (of ergens om). Hij gaat daarmee een grens over, die eerder onmogelijk leek voor de meeste Nederlanders. De media kan dat.

Is dit voor iedereen leuk? Of staan we te kijken naar mensen die walgelijk slecht behandeld worden? Uw kinderen gaan denken dat dit normaal is, want op tv doen ze het ook. Zijn we ons bewust van hoe de tv de maatschappij verandert? En zijn we het eens?

 


ps. Paul de Leeuw is zelf een rechtzaak aangegaan tegen een journalist die een foto van hem nam, terwijl hij binnen in de vensterbank van zijn woning zat. Hij vond het te ver gaan voor paparazzi, om foto’s van een BN-er te nemen naar binnen in diens privéwoning. Er zijn dus wel dingen die Paul de Leeuw “te ver” vindt gaan.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

18 Responses to TV-programma’s beïnvloeden -helaas- hoe de massa denkt in onze maatschappij.

 1. buurman bart says:

  maudoortwijn zelf of team helpers kijk hier eens naar. was dit een hoax aanslag. ze erkennen dat ze verwarde mensen (label dat waar en onwaar kan zijn) die naar het oordeel van de psychiater agressief zijn (psychiaters zijn sowieso poep)…. dat die soms (ook als ze nog nooit een strafbaar feit gepleegd hebben) opsluiten in de forensische zorg. dus dan zit je opgesloten als een crimineel hoewel je geen misdrijf pleegde op oordeel van een vage neparts als een zielenknijper (tuig is het). gedrogeerd. joost mag weten wat ze et je doen. en tot in einde der tijden als je pech hebt.

  ——————————————————————

  Amsterdam telt 50 verwarde mensen die gevaar vormen

  In juli 2017 stak de schizofrene en gewelddadige Philip O. in de Amsterdamse metro een jonge vader dood. In juli 2017 stak de schizofrene en gewelddadige Philip O. in de Amsterdamse metro een jonge vader dood.

  https://s.parool.nl/s-a4601123/
  Amsterdam heeft ruim vijftig verwarde mensen in beeld die potentieel gevaarlijk zijn. Door verkokering van het zorgsysteem krijgen risicovolle mensen niet altijd de juiste behandeling, wat tot gewelddadige excessen kan leiden.

  DOOR: JOP VAN KEMPEN 7 JULI 2018, 07:00

  “We hebben twee extra medewerkers aangesteld die op de veiligheid letten,” zegt Jessica Wesselius, psychiater en directeur van de Amsterdamse crisisdienst op de Eerste Constantijn Huygensstraat.

  De maatregel is genomen omdat de groep patiënten met een acuut psychiatrisch probleem groter en gewelddadiger wordt. Wesselius zegt het aantal aangiften van geweldsdelicten dat het personeel doet niet te weten, maar ze erkent een stijging in de laatste tien jaar.

  Sommige patiënten die op de crisisdienst belanden zijn zó gewelddadig dat ze eigenlijk elders thuishoren. Met een beetje geluk kan Wesselius ze overplaatsen naar Inforsa, een forensische kliniek die speciaal is toegerust op gevaarlijke patiënten die vaak ook strafbare feiten hebben gepleegd.

  Maar het komt voor dat er geen plek is bij Inforsa, dat zetelt op de Duivendrechtsekade in Amsterdam. Dan heeft Wesselius te gevaarlijke patiënten in huis, met navenante risico’s.

  ‘Metromoordenaar’
  Het gebrek aan mogelijkheden om gevaarlijke patiënten van de reguliere psychiatrie over te plaatsen naar de forensische psychiatrie kan tot droevige excessen leiden.

  ‘Metromoordenaar’ Philip O. verbleef op de gesloten afdeling bij het AMC in de reguliere psychiatrie, maar zijn psychiaters vonden hem mede vanwege zijn gewelddadige verleden te gevaarlijk.

  AMC handelde niet juist bij casus met Philip O. Maar het starre systeem knelt

  Jan Drapers
  Het AMC wilde O. overplaatsen naar Inforsa, maar dat lukte niet. Tijdens een onbegeleid verlof van het AMC stak O. vorig jaar in een willekeurige daad van agressie metroreiziger Joost Wolters dood, waarvoor O. inmiddels celstraf en tbs heeft gekregen.

  “Wij kunnen vanwege het medische beroepsgeheim geen mededelingen doen over individuen, maar in algemene zin is het juist dat wij niet alle patiënten uit de reguliere psychiatrie kunnen overnemen,” zegt Melina Rakic, psychiater en directeur behandelzaken van Inforsa.

  Inforsa heeft 139 plekken. Hoe vaak Rakic ‘nee’ zegt tegen reguliere instellingen die een patiënt kwijt willen bij Inforsa houdt ze niet bij.

  Inforsa plaatst psychiatrische patiënten in de forensische kliniek als de rechter daartoe opdracht geeft. Het ministerie van Veiligheid en Justitie betaalt voor zo’n gedwongen behandeling.

  Inforsa heeft echter ook een beperkt aantal plekken voor psychiatrische patiënten die te gevaarlijk zijn voor de reguliere zorg. Zij moeten uit andere potjes worden gefinancierd: door zorgverzekeraars en de Wet Langdurige Zorg, onder meer.

  Dat is lastiger. “Er zit een weeffout in het systeem, vind ik,” zegt Rakic. “De problematiek van een patiënt zou moeten bepalen of we hem in Inforsa kunnen plaatsen, niet diens justitiële of financiële titel.” Rakic en Wesselius willen die situatie wijzigen.

  Verkokering
  De financiële verkokering van het systeem is fnuikend. Als gevaarlijke patiënten eenmaal in het kanaal van de reguliere psychiatrie zitten, zijn ze nauwelijks over te plaatsen naar het kanaal van de forensische psychiatrie. Bij het AMC hekelen ze die situatie.

  50
  Amsterdam telt ruim 50 verwarde mensen die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn voor de samenleving.

  “Het AMC heeft niet juist gehandeld bij de casus met Philip O.,” zegt Jan Drapers, lid van de medische directie van het AMC. “Maar het starre systeem knelt eveneens.”

  In Amsterdam hebben partijen in de geestelijke gezondheidszorg, de GGD, het Openbaar Ministerie en reclassering daarom een project in het leven geroepen om mensen met verward en potentieel gevaarlijk en gewelddadig gedrag in Amsterdam in kaart te brengen.

  “Het gaat om vijftig, zestig personen,” zegt Rakic.

  Het Amsterdamse project geniet niet in het hele werkveld bekendheid. “Ik heb er nog nooit van gehoord en ben het in de dossiers over O. evenmin tegengekomen,” zegt Drapers van het AMC.

  “Wellicht hoor ik er binnenkort meer over. Het AMC gaat naar aanleiding van de casus O. om tafel met alle betrokken partijen. We willen deze situatie oplossen.”

  Geen samenwerking
  Over de casus met metromoordenaar Philip O. zijn vragen gesteld aan minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). In 2015 deed de commissie-Hoekstra onderzoek naar een soortgelijk geval: de moord op Els Borst door de psychiatrische patiënt Bart van U..

  Daaruit kwam naar voren dat instanties gebrekkig samenwerkten. Ook signalen over systeemverkokering en moeilijke vormen van financiering voor psychiatrische patiënten die potentieel gevaarlijk zijn, klonken al eerder.

  Job Knoester, voorzitter van de vereniging van TBS-advocaten, merkt weinig van de aanbevelingen van de commissie Hoekstra. “Ik had echt gedacht dat de situatie zou veranderen na de moord op een ex-politica, maar in de praktijk zie ik dat niet,” aldus Knoester. “Die situatie is slecht voor de samenleving, én slecht voor patiënten.”

  in het paroool gekopieerd.

 2. Kat van de buurman says:

  dit is smaakloze tv bah bah bah

 3. nn says:

  the target audience for tv media is the lower educated, as most of the humor is brainless lets laugh about tits and cunts and assholes and rape and people falling down shit. cheap humor for the idiots. it is says a lot about what kind of persons are behind the tv medium. tasteless people. jimmy saville is a typical tv guy they are all like that that is their sense of humor. lets destroy our country and bring down as many people as we can. genocide for fun. funny. you need to have zero principles and a taste for rape sex and treating humans like kettle otherwise one doesnot work for tv.

 4. M says:

  welk normaal persoon kijkt nog tv?
  je zit gewoon naar vuilnisrassen te kijken.
  het is werkelijk the lowest of the lowest op tv.
  doen nog een net overhemd aan want dan gaan mensen kijken.
  bodemloze putjes aandachtszuigers zijn het
  ordinair
  humorloos
  hoeren
  moraalloos
  emotionele zuigers met poepverhalen dat zijn het
  ze willen maar 2 dingen: aandacht en zoveel mogelijk kapot maken
  de nutteloze klasse van ons land
  laten we dat hele mediapark een ghetto van maken
  want belachelijk dat het los loopt én dat er een publieke omroep is (uw geld!)
  alsof het toegevoegde waarde voor de mensen van dit land heeft
  het is ordinaire mensonterende bagger op de tv
  maakt niet uit welke zender allemaal doen ze mee met de onzin tv

 5. “There is no such thing as the silent majority because we control their cry and hue. The only thing that exists is an unthinking majority and unthinking they will remain, as long as their escape from our rigorous service is the opiate of our entertainment industry. By controlling industry, we have become the task masters and the people the slaves. When the pressure of daily toil builds to an explosive degree, we have provided the safety valve of momentary pleasure. The television and movie industries furnish the necessary temporary distraction. These programs are carefully designed to appeal to the sensuous emotions, never to the logical thinking mind. Because of this, the people are programmed to respond according to our dictates, not according to reason. Silent they never are; thinking they will remain. We have castrated society through fear and intimidation. Its manhood exists only in combination with a feminine outward appearance. Being so neutered, the populace has become docile and easily ruled. As all geldings in nature, their thoughts are not involved with the concerns of the future and their posterity, but only with the present toil and the next meal.” HERSENSPOELING & AFRICHTING

 6. u2 or coldplay says:

 7. Poepmachines en mongolen says:

  het zijn poepmachines
  publieke omroep nog wel
  belastinggeld
  werkelijk poep om de laagopgeleiden en de metselaars te vermaken
  zodat de gemiddelde nederlander nog een wat slechter gevoel voor humor krijgt
  poepmachines zijn het
  levenslang komt er alleen poep ui tde bek en poep uit de reet
  genant dat ze geld krijgen meer dan bijstandsniveau, want poep
  je kan net zo goed krijsende en schijtende babies op tv zetten
  dat is nog goedkoper ook

 8. NN at Tros bananen says:

  nu hoor je vaak weer het onderscheid tussen echte joden en khazaren joden
  het verschil is er niet, want in die cultuur transformeren ze juist van streng religieus naar hollywood en weer naar de bankwereld. ze hebben dubbellevens en DAT is de cultuur: transformeren, faken, misleiden, hopen dat mensen verdwaasd zijn.

  de vraag is puur: waarom hebben ze het nodig dat er ineens een scheidng moet zijn tussen twee soorten joden. ja er zijn meerdere stammen maar dat wisselt onderling, ook tussen wat een buitenstaander als uitersten van die cultuur zien (bv hollywood vs streng orthodox).

 9. vegan streaker is kattenmoordenaar says:

  https://www.ad.nl/buitenland/gezochte-pornoster-e-mailde-vanaf-nederlandse-computer~a76f24c2/

  haha die vegan streaker lijkt op de kattenmoordenaar
  het i s m alleen niet jammer zou wel weer krankjorum zijn van ze

 10. vegan streaker is kattenmoordenaar says:
 11. vegan streaker is kattenmoordenaar says:

  vegan streaker

  bek wat open hangen

 12. tuig dat zielig zielig praat says:

  alles op tv is afval
  letterlijk afval
  het zijn de mindere mensen die op tv wllen
  het zijn de mindere mensen die op tv mogen
  tv is bedoeld om nederland naar beneden te halen
  als je die koppen al ziet van die media mensen en politici
  om te kotsen
  echt minderwaardig volk
  er zit niemand tussen die de moeite waard is om 5 minuten naar te luisteren
  echt helemaal niemand op tv die de meoiet is om 5 muniten naar te luisteren
  walgelijk dat we nog belasting moeten betalen en dat het hier naartoe gaat
  we kunnen net zo goed pedo’s aan de macht roepen

 13. tuig dat zielig zielig praat says:

  generatie x is gewoon verwend snertjochies
  alles moet aan ze aangeleverd worden en dan weer zeuren bij de psycholoog
  ga eens wat doen met je tijd, ga eens terraslopen nitwits.
  walgelijke tv is het weer.
  de generatie van losers omdat ze teveel gepresenteerd krijgen zonder dat ze ooit een vinger hoeven uitsteken.

 14. tuig dat zielig zielig praat says:

  die jensen is ook een fake
  die zet zich haar hele leven al keihard in tegen de vrouwenrechten
  het is een verwend nestje dat nooit iets voor de maatschappij of een ander zal doen
  alleen ikke zelf is belangrijlk. wel kunne ze heel zielig doen en moet iedereen helpen.
  ikke ikke ikke en aarslui en oliedom ook nog eens
  alles is fake aan de mensen op tv
  het zijn alleen de mensen zonder moraal en zonder werkmentaliteit die op tv komen
  aartslui oliedom en 100% geen normen en waarden die horen in een westers land

 15. Lisa Cover says:

  we weten in ieder geval dat de vega streaker geen transgender is
  dt is dan wel echt aan hem
  dat hij een pornoster is kan zeker zo zijn
  wie anders wil zo in de blpte snikkel op tv
  alles is nep dus dit ook
  dus iemand die in de blpote snikkel op tv belachelijk gemaakt wil worden
  waarschijnlijk een slechte pornoster die sowieso uitgelachen wordt op videoheek videos
  lage kwaliteit pornoster.
  in die beroepsgroep moeten we ze zoeken
  je kan zo gelijk hebben met je psycho kattenkiller pornoster
  past qua profiel helemaal.
  stoere vent hoor
  hooooeeeeer.

 16. Lisa Cover says:

  by the weg
  wie zouden transgender kunnen zijn in nl in de vrouwen populatie?

  Isa Hoes?
  Patty Brard?
  Medina Schuurman?
  Bridget Maasland?
  Els Borst?
  Jeanine Hennis van Defensie?
  Prinses Laurentien?
  Kim Holland?
  Anne-Marie Jung?

 17. white trash ass says:

  de tv programmas worden gemaakt niet voor de kijker
  maar 1 voor de elite agenda en 2 voor vermaak van de bn ers
  de bn-ers moeten zichzelf gaaf vinden en komen op tv
  gewoon omdat ze zichzelf dan zo leuk vinden
  het zijn allemaal kinderen van de white trash plebs hoac elite
  en die kinderen willen geen echte banen maar willen populair zijn
  hun humor is alleen white trash poep en pies humor
  dus dat krijgen wij geserveerd
  en daarna willen ze horen dat de kijkcifers zo hoog waren
  dus de media zegt dat de kijkcijfers zo hoog waren

 18. visiting town says:

  wat denk je dat het kost?
  een koningshuis?
  niet alleen de uitgaven, maar ook dat ze grootaandeelhouder zijn
  van die bedrijven krijg je dan kartelachtig gedrag dus te hoge prijzen enzo
  en ze willen ook baantje maar niet te hard werken
  en om zich beter te voelen dan hun collega’s gaan ze zich misdragen
  de schade die ze aanrichten in de bedrijven waar ze zitten is er gewoon
  want zij komen met alles weg en dus is het bagger wat ze doen
  dat kost miljarden per jaar
  als bh morgen wil dat er een mega kasteel museum komt in soest, dan komt dat er.
  en zo is het met alles

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.