Aanslag op Joods Restaurant in Amsterdam. Hoax or not? That is the question. Drama is het in ieder geval.

In Amsterdam heeft iemand onder toeziend oog van de politie met een knuppel de etalageruiten ingeslagen van een Joods Restaurant. Het restaurant “Ha Carmel” is gevestigd aan de Amstelveenseweg 224 in Amsterdam-Zuid en in eigendom van de Joodse familie Sam Baron.

Het zou gaan om een asielzoeker zonder verblijfsvergunning van 29 jaar oud. Hij draagt zelf een Palestijnse vlag en loopt het restaurant binnen, om daar de Israëlische vlag van de muur te halen. Het vermoeden bestaat, dat de man boos was vanwege de uitspraken van Trump, om de USA ambassade in Jeruzalem te willen vestigen.

Gedurende de gehele tijd, stond de politie toe te kijken. Nadien werkten zij de man tegen de grond met pepperspray. Op de stoep stonden diverse mensen de gehele tijd naast de politie de boel te bekijken, terwijl de man de etalageruiten kapot sloeg met een knuppel. Niemand raakte gewond. Het is onduidelijk waarom de politie niet eerder de pepperspray heeft ingezet.

Een woordvoerder van Federatie Joods Nederland stelt dat het om een aanslag gaat: “Een hakenkruis op de muur is angst zaaien, dit is gewoon een aanslag.” 

Ook volgens het Centraal Joods Overleg is de aanleiding “vrijwel zeker de recente rede” van Trump. “We willen met kracht onder de aandacht brengen dat dit soort onverantwoordelijk handelen het vreedzaam samenleven in Nederland in gevaar brengt”…  …”Wij roepen de Nederlandse samenleving en de politiek op om tolerant te zijn maar niet blind voor dit soort excessen van haat en onredelijkheid. Hier moet in onze samenleving geen ruimte voor zijn. Wij roepen de overheid op om waakzaam te zijn tegen deze bedreigingen van de vrede en de juridische mogelijkheden te scheppen om hier effectief mee om te gaan.”

 

 

https://www.telegraaf.nl/video/1405228/frits-barend-woest-na-aanslag-doet-me-denken-aan-kristallnacht

Hoax or not? We don’t know, but we do care.

  1. De politie is reeds aanwezig vóór er sprake is van fysiek geweld tegen de winkel. In feite was er -voor zover bekend- nog niets gebeurd, vóór de politie arriveerde.
  2. De politie doet niets, als de man met de knuppel de ruiten inslaat. Het lukt hen kennelijk niet de situatie te de-escaleren. Waarom besluit de asielzoeker ineens wel agressief te worden naar de winkelruiten, wanneer er politie is?
  3. Er staan relatief veel mensen omheen, waardoor voorkomen kan worden dat derden zich wél zouden bemoeien en zouden ingrijpen. Als dit een hoax is, dan is de aanslagpleger beschermd tegen ingrijpen van toevallige voorbijgangers.
  4. Iedereen is erg snel met het oordeel dat dit een aanslag is, i.p.v. bijvoorbeeld een persoonlijke vete of conflict over een restaurantrekening (wat in theorie kan).

Hoax or not? Wij weten het niet en sluiten niets uit. Het is in ieder geval geen goed teken. Partijen willen onrust in de stad, dat lijkt duidelijk.

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Amsterdam, USA, vluchtelingen, Zaanse paskamermoord and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Aanslag op Joods Restaurant in Amsterdam. Hoax or not? That is the question. Drama is het in ieder geval.

  1. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

  2. Wim Buur says:

    De hoeveelheid aandacht is krankzinnig te noemen. Dat is zeker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.