Het finale argument over de Zwarte Piet discussie… van Humberto en Sylvana

Mijn mening over Zwarte Piet? Een modernisering gaat wat mij betreft zover, dat we niet meer als Zwarte Piet als “lollig Surinaams type” neerzetten. Dat kan echt niet meer. Als het aan mij ligt houden we een Piet wel zwart en een Sint blank. Gewoon als traditie. De sullige foute grapjes kunnen natuurlijk niet meer. We weten ondertussen beter.

Want wat is er mis met de kleur zwart? Het is toch juist leuk dat we die traditie hebben?

Wat zegt Humberto Tan erover? Best redelijk zou ik zeggen.

 

 

Wat zegt Sylvana Simons erover?

 

Alsof het de grootst mogelijke schande is om een gezicht zwart te verven voor een kinderfeestje. Weet Sylvana niet dat de zogenoemde Blackface (personages op toneel gespeeld door blanken, want zwarten mochten vroeger niet op het toneel, net zoals vrouwen dat niet mochten overigens), dat dit helemaal geen Nederlandse traditie is geweest? Wij Hollanders hadden dat niet. Bij ons speelt die lading niet in deze mate. Dat is niet wat Zwarte Piet is of waar het naar terug kan verwijzen.

Anne Faber en Gijs Thio

Over de doden niets dan goeds. Wat zouden Anne Faber en Gijs Thio ervan zeggen? Beide hebben namelijk de vorm van het hoofd en gezicht van een gekleurd persoon. Maar in de media kregen zij veel aandacht en werden zij neergezet als autochtone Hollandse vermisten, met Anne Faber en haar fietstocht op een Hollandse fiets in de regenjas. Gijs Thio op de fiets in de Jordaan met een mogelijke stop op de Hollandse Wallen in Amsterdam. Hollandse verhalen, witte gezichten. Het verhaal klopt niet.

Of maakt het niet uit? Welke kleur iemand heeft? Is de kleur van de foundation niet relevant? Ik zou dit graag eens aan Sylvana Simons en Humberto Tan vragen.

Wat zouden Sylvana en Humberto zeggen, als iemand als bv John de Mol langsloopt en hen vraagt (tegen wat vergoeding) om met een dikke laag witte foundation op respectievelijk Anne Faber (Sylvana Simons) en Gijs Thio (Humberto Tan) te spelen, in een goed gefinancierde Nederlandse TV-film? Zouden zij “nee” zeggen, omdat blanke foundation “niet eerlijk” voor hen is? Zouden ze het leuk vinden? Juist vanwege de blanke smink? Met een foundation in een geheel andere kleur, herkennen de mensen je niet. Dat vinden ouders nu zo leuk aan het vieren van Sinterklaas met Zwarte Piet erbij.

 

 

Humberto Tan als Gijs Thio. Sylvana als Anne Faber. Beide op een Hollandse fiets, door weer en wind. Ik denk dat ze er geen “nee” tegen zouden zeggen. Ik weet het wel zeker.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Media and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Het finale argument over de Zwarte Piet discussie… van Humberto en Sylvana

 1. Filosofaxifile says:

  Het is een terroristisch motief in beide gevallen.
  Aanval op volk in beide gevallen Ruzie zoeken. Misleiden. Onzin fabriceren.
  Als Nederland er maar op achteruit gaat, met inhoud van het argument heeft het niets te maken.

 2. AndyDandy says:

  Een soort open TBS=kliniek, waar wel 1 of 2% van de bevolking heimelijk lid van is.
  Dat schuift mekaar naar voren, vooral als iemand in het geheel niet presteert en alleen veel schade aanricht. Dat vinden ze mooi. Mensen kapot maken. Dood martelen. Groepsverkrachtingen. Kinderhandel. Mensen denken dat de ISIS youtube filmpjes nep zijn en ver weg zijn. Ja, de filmpjes zijn nep, maar het gebeurt ook echt en wel heel dichtbij. De open-inrichting TBS-kliek vindt dat humor. Dat is wat ze gezellig vinden. Ze weten niet beter. Van kinds af aan gaan ze in groepjes op pad om klasgenoten erin te luizen met drogering en ontvoering etc etc. Vinden ze normaal. Voor hun is dat zo logisch als in de ochtend je veters strikken. En het gewone volk denkt dat het normale mensen zijn. Dat is voor hun de kick. Dat ze het in groepsverband heimelijk kunnen doen. Ze lopen zo geen enkel risico. Normale mensen denken niet dat het in dermate georganiseerde manier gebeurt. Maar zij vinden het doodgewoon om minderjarige meisjes uit te nodigen op een kinderfeestje en haar dan met een groepje samen te drogeren. Die ouders doen mee. De kinderen doen mee. En de volgende dag praten ze weer alsof het normale mensen zijn en zij verantwoordelijkheid kunnen dragen. Genocide en mensenhandel is voor hen iets wat je de kinderen al leert op de lagere school, omdat het zo doodgewoon voor ze is. De leefwijze is overgenomen van hoe de adel en de joden over het gewone volk dachten in de middeleeuwen. Na de Verlichting zijn ze meer ondergronds gegaan, maar ze zien zichzelf nog steeds als rechthebbende op het bezit van andere mensen, hoewel de prestaties van die lui dat nergens op stoelen. Het zijn hele gemiddelde mensen. Het enige wat je kan doen is er met een grote boog omheen lopen. Daar mis je niets aan.

 3. AndyDandy says:

  Die mannen van de vrijmetselarij zijn vaak vrouwenhaters die wel willen neuken, dus dan moeten die wijven eerst ontvoerd worden en in kelders opgesloten, puur omdat zij niet weten hoe met vrouwen om te gaan. Doel is gewoon neuken en dan idee hebben dat ze toch geen minderwaardigheidscomplex hoeven hebben naar vrouwen.

  Die wijven van de vrijmetselaars zijn altijd 10 x erger, want die hebben als drijfveer seriemoord. Ze willen zoveel mogelijk mensen kapot maken. Dat zien ze ook als enige manier om leuk gevonden te worden door de vrijmetselaars man. Ze ontvoeren graag vrouwen voor de mannen, want dan hebben zij het idee dat het win win is. In de kern zijn het seriemoordenaars.

 4. AndyDandy says:

  Ik zit te wachten op de eerste serieuze demonstratie tegen TRAVESTIE.
  Vroeger mochten vrouwen niet op toneel en dus werden mannen verkleed als vrouw.
  TRAVESTIE is daarom een aanval op de zeer gevoelig liggende ongelijkheid tussen man en vrouw die er eeuwenlang geweest is en nu nog steeds leeft. TRAVESTIE is net als de BLACKFACE daar een kenmerk van. Het zijn weer de mannen die ook de vrouwenrol mogen spelen.

 5. Mindy says:

  Ze zijn het echt. Jee.
  We worden genept. En hoeveel kost het wel niet?
  Dan daarna nog durven klagen over zwarte piet. Wat een lef hebben die. bah.

 6. Emma the neighbour says:

  Please do an analysis of Amy Winehouse. Of she is someone else. An Act like Kurt Cobain.
  Sometimes I believe it is Chelsea Clinton.
  Sometimes I believe it is Amal Clooney (above video).
  But Chelsea and Amal are not really alike, not the same person anyway.

  Please solve this matter,
  dear team Oortwijn assesment centre people in Amsterdam neighbourhood.

  Amy Winehouse was so always talking about how real and authentic she was, god!
  And the whole world put her on this podium, even after being drunk on podium.
  So this a defintely a 27 story, so fake as hell.

  • VanderSloot says:

   if they tell one more time about how Amy “is honest” and “really do what you do” it makes it so unreal. This is what they want you to think. asking about Prince and 007.

 7. AndyDandy says:

  Sylvana is zo gelukkig omdat ze schade kan aanrichten aan de Hollandse maatschappij.
  Ze is geboren in Paramaribo. Zelf naar Nederland verhuist. Dan boos om Zwarte Piet én de bedriegt de boel zelf met witte smink? Dolgelukkige glimlach vanwege Anne Faber.

 8. VanderSloot says:

  in de bak zetten.
  paspoort afpakken.
  na tig jaar deporteren naar de cocaine boeren in suriname.
  als je nieuw bent moet je je bewijzen, je bent gezakt.

 9. VanderSloot says:

  Dankzij dit soort verhalen kunnen ze de GGZ-patienten harder aanpakken en langer vasthouden, ook als er geen reden is.

 10. Sylvana Banaal says:

  Wat raar. Ik zou nooit een rol nemen waarin ik witte foundation op moet.

  Ik ben een acteur en doe alles voor de kijkcijfers.
  Begonnen bij een programma waarin seks een rol speelde.
  Als ze me zeggen dat ik anti Zwarte Piet moet spelen doe ik dat.
  Als ze me zeggen dat ik met de conservatieve moslims moet samenwerken, dan doe ik dat.

  Maar je kan niet aan me vragen om witte foundation op te doen en te doen alsof ik een Hollands meisje ben op een fiets. Dat gaat me gewoon te ver. Ik snap dat Onno Hoes enzo graag strengere regels wil voor iedereen die door een buurman een verwarde mens genoemd wordt, want je wilt als overheid willekeurig mensen kunnen opsluiten als het jullie uitkomt. Logisch. Nederlanders die kritisch denken moet je wel aanpakken en achter de slot en de grendel doen in de GGZ kliniek. Maar ik heb ook principes, bijvoorbeeld over smink. Ik zou nooit een misdaad faken en verzinnen en dan witte make-up opdoen. Witte make-up!!! Op een zwart meisje!!! Daar doe ik niet aan mee. Principes he.

  Dus mensen, geloof het allemaal niet. U kunt op mij vertrouwen. Ik ben een eerlijke media activist.

 11. Humbert Ozon says:

  Dank voor het belletje Sylvia.

  Ik ben altijd redelijk en dat weten de mensen.
  De middenweg. De normale kijk. Oke voor iedereen weet je wel.

  Ook ik zou dit nooit gedaan hebben.
  Als ik iets zou faken, dan kies ik niet iets wat te confronterend is of wat slechte regels gaat ondersteunen. Ik zou dan ook zoiets kiezen als “reclame om verdrinkingsdoden van dronken mannen te voorkomen in Amsterdam”. Daar doe ik in alle redelijkheid niemand kwaad mee.
  Heb ik het woord redelijk al genoemd? Ja toch? Natuurlijk alle begrip voor andersdenkenden.

  Maar nog steeds. Witte smink? In alle redelijkheid denk ik dat dit raar is om te doen.
  Voor je het weet wordt het tegen je gebruikt in de zwarte piet discussie.
  Ik denk wel strategisch natuurlijk. Witte wijnhandelaar? Holle bolle Gijs? Ikke niet hoor.

  En natuurlijk hebben BN-ers geen alterego met een ander uiterlijk om even niet op te vallen.
  Waarom zou ik een tweede huis in Amsterdam nemen en mijn gezicht sminken iedere keer als ik daar blijf slapen als ik Late Night gewerkt heb? Dat is toch niet handig? Witte smink? Ik draag altijd bruine foundation altijd dat ben ik gewend. Dus ineens witte smink om anoniem snel in Amsterdam te kunnen blijven slapen als ik tot laat moet werken? Niet logisch. Met witte smink op in een bar van vrienden aan de bar hangen? Wie wil dat nu als BN-er. Je wil herkend worden toch?
  En als ik mijn alterego beu ben zou ik die dood laten gaan met een media shit verhaal?
  Zo niet mij. Nee, ik ben de redelijkerwijsheid zelve. Zoiets raars zou ik nooit doen.

  De mensen moeten niet te kritisch naar de TV kijken en alles in twijfel trekken. Wat wij deden met 1 april en 9 11 dat doen we heus niet vaker. Waarom zouden we? Denken jullie dat het leuk is het ganze volk in de maling te nemen? Dat wij dat lachen vinden? Nee hoor echt niet.

 12. Vogeltje wat zing je laat says:

 13. Voetbalclub says:

  Stel, ik vraag lidmaatschap van een voetbalclub aan.
  Ik wordt toegelaten, krijg een factuur, betaal contributie.
  Dan kom ik trainen, ga in de kantine zitten, bezoek de vergaderingen.

  Ik heb juridisch dezelfde rechten als iemand die 20 jaar lid is van die club en wiens opa samen met diens buurman de voetbal club nog opgericht hebben 100 jaar geleden.

  Op de vergadering heb ik recht van spreken.
  Dus ik kan 1 of 2 ideetjes aandragen of een eis stellen danwel voorstel doen. Zeker.
  Maar wat gebeurt er, als ik de halve vergadering het woord neem en aan de lopende band veranderingen eis die haaks staan op de gebruiken in die voetbalclub?
  Ik heb het recht dat te doen…. Maar doe je dat in de praktijk? Wat gebeurt er?
  Ik denk dat als je net lid bent van een club, je best een eis kan stellen als die belangrijk is.
  Als er iets in die club gebeurt wat echt niet passend is, vecht het aan, gelijk heb je.
  Je mag ook actief meedoen.
  Maar je kan niet na 3 maanden voorstellen om ook te gaan handballen in die club, das raar.
  En vervolgens eisen dat de clubshirts een andere kleur krijgen want groen of rood, bah: roze !

  Als je cultureel gezien een nieuwkomer bent, moet je een afweging maken, om te bezien welke eisen je kan (en wil!) stellen of welke veranderingen voor jou nodig zijn danwel gunstig zijn…. Dat is zo als je uit Zuid Amerika komt en je gaat in Nederland wonen. Dat is zo als je uit Betondorp komt en je wilt graag hockey spelen. Dat is als je in de eigen buurt lid wordt van de toneelclub. Je kan niet alles eisen en daarbij schreeuwen en de boel verzieken enzo. Maak een verstandige afweging in wanneer en hoe je met de vuist op tafel slaat, als je ergens nieuw bent. Hoe meer je onderdeel bent van het meubilair in een club, hoe vaker/harder je met de vuist op tafel kan slaan. Ga je daarin te ver, dan beginnen de bestaande leden zich af te vragen, of ze niet teveel nieuwkomers hebben binnengelaten. Het is niet leuk meer zo.

  Het argument, ik ben ook nederlander net als jij, dat is een zwak argument. Ja, je hebt rechten gekregen in Nederland. Die mag je opeisen. Maar als het alleen geschreeuw wordt, dan krijgen mensen spijt van de gunst die ze je verleend hebben met het Nederlanderschap. Je bent cultureel gezien niet in dezelfde mate Nederlander als een autochtoon, wiens familie hier 200 jaar woont. Juridisch wel, cultureel nog niet. Dat gaat langzamer. Vervelend? Dat is de consequentie ven emigreren. Er zitten vele voordelen aan, maar ook een nadeel. Je argument iets minder zwaarwegend in een maatschappelijk debat of zou dat moeten zijn. En dat is dan geen discriminatie. Je hebt dezelfde rechten. Je kan nog steeds wel wat eisen stellen. Maar continue eisen en schreeuwen en de boel verzieken voor anderen? Ben je niet blij dat je hier woont ofzo? Of hebben ze je geen manieren geleerd bij de vrijmetselarij? dat laatste.

  Een mening hebben over zwarte piet is prima, want 40 jaar geleden was zwarte piet een raar cliche. Prima om de ogen te openen van de witte hollander. Maar als je te ver gaat en te agressief een culturele verandering wilt afdwingen, een kinderfeest verzieken…. sorry, die positie heb je niet. dan voel je niet aan wat kan en niet kan. Dan laat je zien, de nederlandse cultuur niet aan te voelen. wie denk je dat je bent zeg. je bent haat aan het zaaien ipv problemen oplossen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.