Koos H. : Koos met double Oo ???

Koos Hertogs (1949-2015). Levenslang. Overleden in de cel in 2015. Peter R. de Vries zou Koos H. (net als bij Joran van der Sloot) heimelijk op de camera hebben vastgelegd, als hij vertelt over zijn leven. Goed voor de kijkcijfers. In de jaren zeventig zijn er meisjes van school verdwenen, gemarteld, verkracht en vermoord in Den Haag. Tialda Visser, Emy de Boer en Edith Post. En mogelijk nog anderen.

Aan de Zuidwal zou Koos H. een martelkamer hebben. Er werd gespeculeerd, dat er handlangers waren die niet gepakt waren, zoals ene rechter Stolk. Ik geloofde het allemaal, want waarom zou men zoiets verzinnen? Wel hield ik het voor mogelijk, dat het een groter schandaal was, en dat Koos H. slechts één van de “low profile daders” was. In dat scenario zouden anderen ontkomen en was het zelfs denkbaar, dat Koos Hertogs stiekem niet echt vast zat (als beloning voor het “schuld op zich nemen”). Alles is immers mogelijk. Je weet nooit hoe het zit.

Hieronder de “mug shot” van Koos Hertogs.

jacobus-hertogs-1

En dan vond ik een andere foto. Het is een oude foto van de man die wij allen kennen als Koos Dobbelsteen (Zeg eens Aaa …) alias acteur John Lebby (geboren 1930 in Rijswijk).

Koos dobbelsteen 1980sOok Koos. John Lebby. Dezelfde vorm van het gezicht als Koos Hertogs. Dezelfde mond. Dezelfde kin. Dezelfde neus. Dezelfde ogen, waarbij het linkeroog schuin hangt. Ook de wenkbrauwen zijn identiek. Het Haagse accent kan de geboren Hagenees John Lebby prima spreken. Het is gewoon (bijna) dezelfde man, hoewel wij hem niet direct als dusdanig herkennen. Zoek de verschillen.

Allereerst is dit een ander kapsel. De mond zal iets roder zijn gemaakt bij Koos Hertogs, vooral rondom de randen. Een klein smal oogpotloodlijntje midden onder beide ogen. De wallen zijn iets gecamoufleerd bij Koos Hertogs. De wenkbrauwen zijn aan beide zijden met een zwart kohlpotlood in een rechte lijn zwaarder aangezet. Een zwarte stip als “schoonheidsstip” op de rechterwang van Koos H. Een trainingspak en het is iemand anders.

Koos H. en John Lebby lijken sprekend op elkaar. Met een beetje theater make-up. Als er een film gemaakt gaat worden, weten wij wie de hoofdrol moet krijgen, in ieder geval voor Koos H. op leeftijd. Dit verhaal gaat immers al lang mee. Twee druppels water.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Den Haag, Koos Hertogs, Maatschappij, regio Den Haag and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Koos H. : Koos met double Oo ???

  1. nanana says:

    This is the same guy.
    The nose is straight left and right side of the face, but the eyes and corners of the mouth on his left side are hanging down. That is typical. Also, you can put them over eachother. This for sure is the same man. No doubt about it.

  2. nanana says:

    Alle roddelbladen zijn onzin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.