Vormen van apartheid en afbraak.

Mensenrechten zijn in feite een Europese uitvinding. Vormen van apartheid, zijn sinds de Verlichting “niet oké”. Het is deze maatschappelijke ordening, die ervoor zorgde dat Europa enorme stappen voorwaarts kon maken intellectueel, economisch, sociaal en qua veiligheid voor eenieder.

Typisch aan de Europese waarden (die voortkomen uit het Christendom) zijn mijns inziens het waarderen van “gewone arbeid” (met je handen iets maken is belangrijk werk) en de bescherming van ieder mens, ongeacht komaf of financiële status. Juist die waarden hebben ervoor gezorgd, dat in alle lagen van de bevolking mensen gemotiveerd zijn er het beste van te maken, op een positieve manier. Niet roven of moedeloos wat arbeid verrichten voor de machthebbers, maar wat opbouwen voor jezelf en je gezin. Ieder op zijn eigen manier, wordt zo gemotiveerd te investeren in een betere toekomst. Je mag trots zijn op wat je gemaakt hebt en je kan erop rekenen dat de gemeenschap ook vindt dat dit beschermd moet worden tegen onrecht.

 

 

Vormen van apartheid zijn daarom slechts tijdelijk gunstig voor degenen die zichzelf als machtige partij in een “gunstige positie” weten te manoeuvreren. Bij vormen van dwangarbeid zijn de arbeiders economisch minder productief, als zij zouden zijn voor loon en ondernemerschap. Deze (criminele) profiteurs zullen even meer winst maken (van dwangarbeid), maar de maatschappij als geheel doet het economisch steeds minder (nog even los van de moraal van dwangarbeid). Het is economisch gezien een neerwaartse spiraal waarvan enkelen weten te profiteren, maar in steeds minder mate. Het is immers een neerwaartse spiraal.

 1. Hitler heeft Duitsland en Europa afgebroken. Wij zijn nog steeds niet hersteld.
 2. Communisme heeft Oost-Europa afgebroken. Zij liggen daardoor achter.
 3. Apartheid heeft Zuid-Afrika afgebroken. Ze zijn er nog steeds niet van hersteld.

Daar waar kolonialisme ook ontwikkeling heeft gebracht voor de landen die gekolonialiseerd werden (en nee, ik ben geen voorstander van kolonialisme), hebben de hiervoor genoemde vormen van regering géén bijdrage aan de ontwikkeling van de landen gedaan. De maatschappij werd in een keurslijf gedrukt, om deze af te breken en uit te hollen. Hoe dat kan? Doordat de daders van deze regiems nooit iets op hebben willen bouwen, wat Europa nog wel wilde en ook kon in de koloniale tijd.

Het domineren en uithollen wás het doel. Dergelijke regiems komen niet spontaan op. Sinds de Verlichting is er geen economische of sociale motivatie voor de massa om hieraan mee te doen. Het moet met leugens, geweld, controle, dwang en media.

 1. Als Hitler de Joden slechts het land zou hebben uitgezet, dan was er kans op steun voor zijn beleid. Duitsers weten nu nog steeds niet wat er gebeurd is. Het is een fabeltje dat Hitler zijn volk goed geïnformeerd zelf liet kiezen.
 2. Communisme? Minimumlonen, daar krijg je arbeiders wel voor op de barricaden. Maar zij hebben geen echt belang bij centralisatie van bezit. Een spontane revolutie waarbij arbeiders het bezit wilden afschaffen? Wie wil dat?
 3. Apartheid? Hoe is dat in godsnaam ingevoerd en wel in Zuid-Afrika?

Het zijn middeleeuwse toestanden. Oost-Europa, Duitsland en Zuid-Afrika zijn de afgelopen honderd jaar hard getroffen.

En nu zitten we midden in WO3, met een ontregeld Midden-Oosten en véél ontevreden moslims in Europa. Het moet namelijk wel weer misgaan. De VN en de EU die vrede willen? I am not buying that story.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

9 Responses to Vormen van apartheid en afbraak.

 1. NN says:

  Pure evil, people dont expect that.

  They dont expect that their neighbour wants to ruin their shared house and garden.
  They dont expect that the date they are in love with, will drug them to rape them.
  They dont expect that teachers at university want students to never succeed in any profession.
  They dont expect that their government really wants to destroy their country.
  They dont expect that parents will sacrifies their childrend just for their own amusement.
  They dont expect that doctors can earn money by making patients sick.

  They dont expect it. And it should not be expected.

  When trust is low, the economy goes down. But it is better than what we have now.
  We can only build a country when most of the people can be trusted.
  What can we do to restore that? What you think Maud?

 2. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 3. Buurman en Buurman says:

  Gewoon de Veluwe (Ede, Arnhem, Putten, Hellevoetsluis, Den Haag, Amsterdam etc,) evacueren en alle huizen doorzoeken op zoek naar verdacht materiaal. Het stikt daar van de satanisten. Zieke lui. Lustmoorden en groepsverkrachtingen zijn aan de orde van de dag. Waarom anders denk je dat politiek correct links uit Amsterdam zo graag vluchtelingen heeft en Jeugdzorg aanmoedigt? Hebben ze weer wat te moorden en verkrachten (volgorde schijnt divers te zijn voor satanisten). Het maakt ze allemaal niet uit, zij hebben eindelijk het gevoel meer te zijn dan de gemiddelde Nederlander, want zij doen aan groepsgeweld dus zijn ze beter dan de fluoride rest.

  Ik zie nog die Blonde dikke Pinda voor me bij Pauw en Witteman, praten over de vermeende zelfmoord van een meisje dat op een Banga lijstje stond. Weten niet of deze zelfmoord hoax of echt is maar de bangalijstjes zijn echt evenals het geweld dat dit aanmoedigt. Georganiseerd geweld tegen vrouwen is aanzetten tot zelfmoord, en daar gaan we als samenleving aan kapot. Ik verwacht ieder moment een braindrain uit de Randstad, want de achterlijken in Amsterdam en Den Haag (die mogen tegenwoordig ook samen met de adel naar de universiteit) hebben het gemunt op de ware intellectuelen, namelijk zij die logisch nadenken en dit vermogen goed besteden. Pinda memoreert aan de normen en waarden van de Oudheid, want dat is dan volgens haar een teken dat het “universeel is”. Lelijke Pinda wil natuurlijk zelf graag net als in de Oudheid als vermaak voor het volk door een kudde leeuwen opgevreten worden, net als in de Oudheid. We zijn ver geëvolueerd als samenleving sinds de Oudheid (Middellandse zee is “beschaving van de Oudheid” trouwens, niet West-Europa, daarom meer semitische dan Europese), met alle welvaart en welzijn die daarbij hoort. Als Pinda dat wil maken we voor haar een uitzondering in de leeuwenkooi vanwege bedrog en landverraad en aanmoedigen van massaal geweld, maar laten we de rest van Nederland zo beschaafd mogelijk houden.

 4. Buurman en Buurman says:

  Deze

 5. Witte Bus Bouwer says:

  In deze landen hebben de elite zoals dat dan heet, zelf de apartheid ingevoerd. Hoe kan je apartheid invoeren als de stamhoofden er niet mee akkoord gaan? Ja dan later stiekem de held willen zijn en ook gemaakt worden mister vrijmetselaar nelson mandela. reken maar dat hij er ook achter heeft gezeten met zijn familie. zo doen ze dat. enkele decennia zwarten uitbuiten en nu weer de blanke boeren vermoorden. die blanke boeren hebben de apartheid niet ingevoerd die hebben met hard werken een boerderij met landerijen opgebouwd, prachtige huizen ja met hard werken opgebouwd, ja jaloersmakend, ja de zwarten hebben dat niet opgebouwd door de ellende, ja, erg. Maar het is de politieke elite geweest van zowel de blanken als de zwarten die de schuldigen zijn en hun vieze politiemannen die het geweld uitgevoerd hebben. De boeren worden nu vermoord. We weten niet een zeker door wie want doodsescaders dragen wel eens een valse vlag.

  met de Joden precies zo. De Joden gingen niet in het verzet hoewel zij met velen waren. reken maar dat opa Asscher en papa Cohen jouw familie naar een werkkamp voor 3 jaar. die andere families zogezegd naar Auswitz maar eigenlijk met de boot naar New York. tuurlijk hebben die dat gedaan, waarom anders zo de regie op zich nemen? omdat ze in het complot zaten. reken maar.

  In Oost Europa is het werkelijk een walgelijke uitbuiting van een land geworden. Krankzinnig dat het daar zo uit de hand is gelopen met het vieze absolutisme en de fundamentele armoe van het communisme. Dat moet de ultieme droom voor ze zijn geweest en heel volk eronder door een totalitair systeem wat zijn weerga niet kende.

  Dit is geen politiek leiderschap maar terrorisme. Bij leider betekent het dat mensen uit overtuigen volgen en er geleid wordt naar iets wat goed is voor mensen en een land. Anders is het geen leiderschap. Misleiding en terrorisme en dwang. De meeste mensen geloven die zuigers toch ook niet maar hoeveel keus hebben ze?

  Nou u heeft wel de keus, maar dan moet je eindelijk de bek opentrekken. Tuig, dat is het.

 6. Witte Bus Bouwer says:

  Israel als land was al besloten net voor de tweede wereldoorlog. Ze hadden dus Joden nodig die bereid waren alles wat ze opgebouwd hadden in Europa en VS om dat lekker op te geven, om in Israël een nieuw land verder op te bouwen vanaf niets. De tweede wereldoorlog heeft dat gedaan. Laat me raden… het zijn vooral Joden uit werkkampen geweest die daarheen gegaan zijn? De rijkere Joden zijn zogezegd overleden maar zitten voor een deel in New York sinds 1942? En dan zijn er natuurlijk ook velen geweest die wel het loodje gelegd hebben in die kampen, vreselijk.

 7. NN says:

  Het zijn allemaal systemen met een sterke staat. Dat gaat mis.
  Je kan je ook afvragen hoe het komt dat criminele elementen zo graag de staat infiltreren.
  Het is de makkelijkste manier om een land geheel uit te hollen, opzetten vies systeem.
  Wie doen dat? En waarom komen ze ermee weg? Waarom zijn normale fatsoenlijke mensen met goede bedoelingen ondervertegenwoordigd in de politiek? Hoe is dat ontstaan?

 8. Geuz says:

  Apartheid is ingevoerd in Zuid Afrika door Hendrik Verwoerd.

  Zuid Afrika wordt en werd vernietigd door het ANC met plaasmoorden ea nu, en door de Britten tijdens de Boeren Oorlog.
  Sommige historici beweren, dat in Zuid Afrika de allereerste concentratie kampen uitgevonden werden. Door de Britten, die de Nederlanders daar er in op sloten.

  Je verteld het politiek correcte inquisitie verhaal, en zou eens moeten beseffen hoe schuldig je daar mee bent aan de vernietiging van je eigen volk.

  Niet alleen Zuid Afrika had een Apartheidsverdrag.
  Ook New York, destijds Nieuw Amsterdam, had een Apartheidsverdrag met Holland.
  Dit verdrag wordt nog bewaard door de indianen, zijn noemen het Two Row Wampum treaty.
  http://tworowwampum.com/
  Two Row vertaald naar Nederlands is Apartheid.

  De Apartheid in Nieuw Amsterdam werd getekend in belang van beide volkeren.
  Zo is en was dat ook in Zuid Afrika.
  Maar door de bemoeienis van het communistische ANC, en de propaganda hier die Maud hierboven blijkbaar ook geloofd, is Zuid Afrika nu een communistische inquisitiestaat, waar alle Blanken uitgemoord zullen worden, zoals dat in Zimbabwe al gebeurd is.

  Je hebt blijkbaar erg weinig onderzoek gedaan voor dit artikel.
  Hopelijk ben je nu beter geïnformeerd.
  Hendrik Verwoerd, een Groninger, is vermoord in het parlement door een aanvaller met een mes.
  Nelson Mandela zat schuldig in de gevangenis. Zijn ophemelingen door Nederlandse media en elders, zijn op ze minst zwaar hypocriet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.