Scouting Gay Pride boat. All sexualities are represented, so what is that Mercury sign?

We worden dood gegooid met nieuwe seksuele orientaties, die allemaal een eigen symbool krijgen. Homo’s, Lesbo’s, Transgenders, Intragenders, Seksloos, Sexeloos, Biseksueel, Travestie, Queer. Van mij mag het allemaal, mits uit eigen wil en bij volwassen genoeg leeftijd (transgenders onder de 18 jaar, sorry, kan ik persoonlijk niet steunen en hetzelfde geldt voor jonge sekswerkers). Verder vooral: enjoy! Ik noem het zelf alleen allemaal gay, want anders vergeet ik misschien mensen.

De gay pride. De boot van de Scouting won een prijs.

Beste statement: – Scouting Nederland boot 28

Hier een compilatie van foto’s van de boot in kwestie.

Drie poppen in een draaimolen, hoog boven de boot uit. Een roze bord met de WC-symbolen voor man, vrouw en divers. Een bloem met 6 blaadjes in de vorm van hartjes in de 6 kleuren van de regenboog. Een logo van de scouting in het midden van de bloem. Dan een blauw “gesprekswolkje” met daarin diverse symbolen voor seksualiteit. Dat is een interessant detail waar we op terug komen.

Boot 28 van de scouting. 

Zoomen we in op twee onderdelen, dan valt er wat op. Op de voorzijde van de boot ziet u een hexagram (zeshoek), wat opgebouwd is uit 6 halve hexagrammen in 6 kleuren van de regenboog. En rechts ziet u de symbolen van de verschillende seksualiteiten én daartussen rechtsonder een alchemie “Mercury” teken.

Van het hexagram is bekend dat het symbool is van de Vrijmetselaars.

Symbolen van seksualiteit en Mercury ? 

het-teken-de-man-en-de-vrouw-van-het-geslacht-12070760Het symbool voor man en vrouw is bij de meeste mensen bekend. De symbolen voor diverse varianten van seksualiteit, zijn afgeleid van deze twee oudere symbolen.

Enerzijds verwijzen de symbolen naar de eigen sexe, maar ondertussen worden deze symbolen (in combinatie) ook gebruikt om variaties van a) seksuele identiteit en b) seksuele voorkeur aan te geven.

depositphotos_58342061-stock-illustration-vector-sexual-orientation-black-web

A-seksueel, man, vrouw, heteroseksueel, transseksueel, lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel, meervoudig partnerschap, etc.

Ik kan hiermee de meeste symbolen begrijpen die op de boot van de scouting prijken.

Maar rechts onderin zie ik nog steeds een symbool dat ik niet kan plaatsen in dit rijtje. Is er iemand die mij kan uitleggen welke (afwijkende) seksuele voorkeur schuilgaat achter dit symbool? Het is belangrijk, dat we begrijpen wie we allemaal zouden moeten insluiten. Het symbool staat bovendien op een boot van een organisatie die kinderen in Nederland opleidt/traint.

In de oude alchemie zien we dit symbool als het teken voor “Mercury”. Ernaast staan daar het teken voor Venus en Mars. Welke seksuele oriëntatie is hier door de straten van Amsterdam toegejuicht zonder dat wij weten hoe of wat?

 

Is er iemand die mij kan vertellen waar het Mercury-symbool voor staat? Ik heb wel eens gelezen dat Vrijmetselaars iets hebben met dat symbool. Is er een uitleg beschikbaar? Ja, die is er. Het Mercury symbool zou staan voor de strijd die gevoerd wordt om te kunnen zijn, wat je van binnen bent. Veel symbolen hebben meerdere betekenissen. Maar de combinatie van een hexagram en een mercury-teken….

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.