Misschien moeten we hier eens een referendum over houden.

Amalia van Oranje

 • Als Amalia 18 jaar wordt, krijgt ze een startsalaris van € 1.495.000 per jaar (met daar bovenop nog allerlei vergoedingen). Daar betaalt ze geen belasting over en ze hoeft er niets voor te doen. Zomaar, omdat ze zogezegd kroonprinses is.
 • Ik heb grote vraagtekens bij of een dergelijke hoge vergoeding gunstig is voor het ontwikkelen van toekomstige leiderschapskwaliteiten bij het meisje.
 • Voor Amalia zou het m.i. goed zijn, als ze leert wat het is om te moeten werken. En goed om te weten, wat het betekent om ergens verantwoordelijk voor te zijn en zich verantwoordelijk te moeten gedragen (of anders te falen).
 • Bovendien kan je als prinses relatief makkelijk een bijbaantje voor jezelf genereren. Laten we die kroonprinses-taken even in de koelkast staan, mag ze leren hoe de maatschappij werkt door er aan deel te nemen. Het kan nu nog.

 

 

Alternatief voor de besteding van die 1,5 miljoen 

 • Verdeel het geld onder de toekomstige (potentiële) intellectuele elite, maar dan ongeacht komaf. Ik heb het dus niet over prinsesjes, kinderen van CXOs, kinderen van ministers of burgemeesters of professoren of kinderen van bekende media-persoonlijkheden. Nee, puur op basis van hard potentieel.
 • Hoe we dat zouden kunnen doen? De meest simpele manier is als volgt. Op 11-jarige leeftijd is er nu al een CITO-toets. Het is eenvoudig om vast te stellen, wie de 0,05% beste scores van Nederland behalen. Waarom beloof je die groep op 12-jarige leeftijd niet, dat ze van hun 18e tot 22e jaar, bovenop eventuele studiefinanciering, ongeacht wat ze gaan doen, op jaarbasis een € 4.000,- per jaar zullen krijgen. Dat is een (minimale) financiële zekerheid en dus een basis om te groeien. Een stratenmakerszoon die kunstenaar wil worden, krijgt zo zeker die kans (moet nog wel een bijbaantje nemen en/of antikraak wonen). Een dochter van een advocaat die ruzie heeft met haar ouders (geen ouderlijke bijdrage), krijgt dan zeker de kans om (bijvoorbeeld) te gaan studeren, tenminste als zij potentieel de intellectuele elite zijn (de 0,05% scores, e.g. de top 100 beste CITO-scores van Nederland, ieder jaar weer). En als je dat wilt, kan je naast dat bedrag gewoon gaan werken op je 18e of uitkering/studiefinanciering aanvragen. De € 4.000,- als extraatje.
 • Het is geen enorm bedrag. Geen luilekkerland. Het is wel een zekerheid, waarmee je een basis hebt, van waaruit je de verdere mogelijkheden in de wereld kan verkennen. Waarom gunnen we niet alle potentiële toekomstige elite die extra kans, ongeacht hun komaf? Kijk, kinderen van de huidige “elite” met een gezonde gezinssituatie hebben van huis uit die zekerheid. Ik zou die €1,5 miljoen graag besteden, om het top-potentieel van onze samenleving, ongeacht komaf, een beetje extra zekerheid en dus een extra kans te geven.

U kunt voor of tegen het alternatieve plan zijn. Maar de meeste Nederlanders zullen plan 2 (top 0,05% ongeacht komaf) een betere besteding vinden van € 1,5 miljoen als plan 1 (Amalia).

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Koningshuis and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Misschien moeten we hier eens een referendum over houden.

 1. Kaskaas says:

  Wat een tuthola is het ook.
  Kan ze zelf niets aan doen want krijgt ze mee van huis uit.
  Zo iemand kan nooit begrijpen hoe jij en ik leven. Nooit.
  Wil je dan dat zo iemand magt heeft. Nee dus. ikke nie nooit

 2. Koningsgezind says:

  Als je de 4000 euro aan iedereen geeft, dan is het een klein bedrag en je weet in feite niet aan wie je het geeft. Het kan ook iemand zijn die aan lager wal raakt en tasjes steelt enzo omdat ze anders de drugs niet kunnen betalen. Je weet niet wie die mensen zijn. En waarom? Omdat zo iemand een test gedaan heeft en toevallig een hele goede score had op die ene test? Moeten die dan beloond worden zonder dat ze ervoor gewerkt hebben?

  Als je het aan Amalia geeft, dan heeft zij in ieder geval een goede opvoeding en van haar weet je zeker dat ze tot de bestuurlijke elite gaat horen. Dat geld komt dan zeker terecht bij de elite. Ze kan er een goede opleiding van doen. Dat zal ze ook zeker doen. Daar zorgt het Koningshuis ook voor.

 3. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 4. Ach Maudi.., je ben ongewoon jaloers! Alternatief misschien?

 5. Geen fan van onzin says:

  Het zijn natuurlijk vreselijke mensen.
  De kans dat zo’n meisje opgroeit tot een leuke vrouw is heel klein.
  Verwend volgevreten kind.

  Maar hoe vreselijk ze ook zal worden, een hele schare idioten zal ze tot in treurigheid verdedigen ook als 96% van de bevolking ervan kotst. De hele media doet mee, want die zijn er om te liegen.

  Weg ermee. Foetsieflapsa.

 6. Buur van says:

  Als je alleen maar hoeft te luisteren naar je ouders en de rest van de wereld moet doen wat jij zegt, dan krijg je een ikke wil ikke wil ikke wil karakter. Die lui zijn compleet ongeschikt om verantwoordelijkheid te dragen, omdat ze een middeleeuwse mentaliteit van koningen hebben.
  Geofrey van Game of Thrones. Niet geschikt maar iedereen is er wel bang voor. Het maakt niet uit hoeveel ze eisen en hoeveel schade anderen wordt aangedaan,. ikke wil ikke wil en dan nog eens ikke wil. Waardeloos volk. De immuniteit en de ikke wil krijgen ze vanaf de paplepel ingegoten.

  Tja, de hersencellen kennen dan niet anders dan wie wil ik neuken, hoe wil ik nog meer geld kado krijgen, en ik hoe wil met de kop in de media en nog meer opgehemeld worden. Ze zijn niet anders gewend. En als ze over de scheef gaan, dan staan er honderd lakeien klaar om de immuniteit te waarborgen.

 7. Amalia Anal says:

  Het karakter spat ervan af.
  Wat een naar kind. Dat wordt nooit wat.
  Maar gelukkig zijn er metselhoertjes die allemaal zullen roepen in koor, dat het zo’n slim en leuk meisje is. Al is ze geestelijk gehandicapt, dan nog zullen de metselhoertjes het roepen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.