Miet van Bommel (84) had een café op een locatie waar de gemeente een nieuwe straat zou bouwen (1992).

 • 25 Miet vlak voordat ze overleed84-jarige Miet van Bommel – Van der Aa (dochter van een cafébaas) runde samen met haar man haar leven lang hun café-restaurant aan de Sniederslaan in Bladel, een grensdorp bij België.
 • Als haar man komt te overlijden in de jaren ’80, zet Miet het café alleen voort.
 • Nadat suikerziekte bij haar geconstateerd is, vertellen de artsen dat linkerbeen geamputeerd moet worden. Ze revalideert. Na een jaar wil ze weer in haar eigen woning wonen, naast het café. Dat café kan ze niet meer open houden met één been, maar ze wil dapper zelfstandig blijven wonen.
 • In 1992 werd ze vermoord. Het was op 11 februari 1992, 112.
 • Ondertussen is het pand geheel afgebroken. Op de plek van het café is een nieuw stuk straat verrezen: link.
 • De moord is nooit opgelost.

De vrouw (84) van café Van Bommel

Bron: Opsporing Verzocht

Miet van Bommel – Van der Aa runde samen met haar man café van Bommel aan de Sniederslaan, precies op de plek waar nu de Victor de Bucklaan begint. Ondertussen is haar man overleden, heeft ze suikerziekte en is haar linkerbeen geamputeerd. Ze heeft geen kinderen en haar broers en zussen zijn overleden. Een vrouw alleen.

Op de eerste verdieping woont een stel, dat huurt van Miet van Bommel.  Het stel woont op de gehele eerste verdieping, zowel boven het café als boven de kamer van Miet van Bommel. Zij wonen dus in dezelfde woning als Miet en zien Miet van Bommel als hun hospita. Zij waren die nacht thuis en hebben niets gehoord. De slaapkamer van het stel is direct boven de slaapkamer van Van Bommel.

 

 

Op 11 februari (112) in de avond gaat Miet van Bommel kaarten met vriendinnen bij haar thuis. Zij kaarten om geld. De vriendinnen worden om 22.00h opgehaald, aldus Opsporing Verzocht. Om 22.30h (223) komt een Verpleegkundige, die haar helpt om in bed te gaan liggen.

Miet is van de vaste gewoontes (Opsporing Verzocht): haar prothese moet altijd op dezelfde plek liggen en de gordijnen van haar kamer moeten altijd open zijn, maar de vitrage gesloten. Om 23.00h vertrekt de hulp. Deze zegt Miet levend achtergelaten te hebben. Uit het programma van Opsporing Verzocht wordt niet duidelijk wie de Hulp is geweest. Mogelijk is er één vaste hulp. Vermoedelijk werken zij in shifts (om 23.00h in de avond werkt dan een ander als om 8.30h in de ochtend).

De volgende ochtend om 8.30h vindt een 27-jarige vrouwelijke Hulp mevrouw Miet van Bommel overleden in haar bed. Deze slaat alarm. Het ruitje in de voordeur was ook al gebroken. Ze had glas al buiten zien liggen.

 • Miet van Bommel blijkt te zijn gewurgd.
 • Een ruitje van de voordeur (zijdeur) is ingeslagen, maar glas ligt aan beide zijde van de deur. Mogelijk is/zijn daders zo binnen gekomen.
 • Niemand heeft iets gehoord.
 • Er zijn geen spullen ontvreemd en er is (ogenschijnlijk) ook niet naar iets gezocht in de woning.

Omdat er ook een brievenbus in de deur zit, is het inslaan van een ruitje (2 onderste ruitjes?) niet noodzakelijk om binnen te komen. Het inslaan van ruitjes maakt meer lawaai en wordt eerder gezien, als een metaaldraad door de brievenbus.

csm_160620_Bladel_toendeurglas_0c3e9853f8

Links de voordeur (zijdeur) van buiten gezien. Rechts de voordeur (zijdeur) van binnen gezien. Het is onbekend van wie de paraplu is (een prothese en looprek, maken een paraplu wat onhandig).

 

Links de pyjama die mevrouw droeg (roze rozen, vergeet-me-nietjes en andere bloemen?). Rechts de woon/slaapkamer van mevrouw.

Op de tafel meen ik te herkennen: roze rozen, een rieten fietsmand, een pakje rood-witte kaarten, een groene broodtrommel, een potje zout, een witte stok, een wc-rol, een fruitschaal met servetten, een bril, een blauw blikje, een thermoskan en twee glazen (ik herken geen derde of vierde glas, vanwege het bezoek van twee of meer vriendinnen die avond). Van de spullen op tafel kan ik een rieten fietsmand niet plaatsen bij een avondje kaarten. Omdat mevrouw ook een rolstoel had, vind ik de aanwezigheid van de fietsmand in huis echter niet vreemd.

Bij het bed valt op, dat het er niet langdurig beslapen uitziet. Het sprei is niet geheel van het bed gehaald, bij het in bed gaan. Verder valt op, dat er een deur naar het café is, achter het bed.

De moord is nooit opgelost.

Bron: Opsporing verzocht 


ps. De nieuwe straat heet de Victor de Bucklaan. De Blokker is ondertussen naar de overzijde van de straat verhuisd. Het pand rechts naast Miet’s café staat er nog, maar zij hebben de etalage drastisch verkleind, waardoor de voorgevel anders aandoet. Links van het café hadden Miet en Jan van Bommel destijds de woning. De voordeur zat in de brandgang die links langs het pand liep. De voordeur van het café zat in de voorgevel aan de rechterzijde van de voorgevel. 

 

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, regio Zuid and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Miet van Bommel (84) had een café op een locatie waar de gemeente een nieuwe straat zou bouwen (1992).

 1. EK says:

  Waarom kijken zij niet meer naar de Pleger? Die legt mevrouw op bed. De prothese is dan weg. Ze kan nergens zomaar heen. Ze kan verdoving geven en dan keel dichtdoen. Zij loopt weg. De volgende ochtend als zij komt tikt zij het ruitje in bij het openen van de deur in de morgen. Als iemand het hoort, dan zegt zij dat ze het zojuist gezien heeft. en lawaai maakt omdat zij de deur opent (dan vallen er extra glas naar beneden).

  Het is vreemd dat mevrouw Bommel en die menschen die boven haar wonen allebij niets gehoord hebben als de ruit wordt ingetikt en zij vermoord wordt. Wie kan zeker daarvan zijn?

  Als je het stel van boven bent kan je zeker zijn. En als je de Pleger bent kan je zeker zijn.

  Als je als derde deze inbraak en moord doet, dan ben je bang gehoord te worden door het stel van boven. Je moet het doen na 23.00h als de Pleger weg is. Je moet het doen voor de mensen wakker werden. Midden in de nacht. Mevrouw niet wakker worden en de mensen die boven slapen niet wakker worden? Ruitje inslaan? Dat doen je dan niet. Dan gebruik je een hengel voor de voordeur.

  Of je bent de buurman van de andere zijde, die de winkel tegen het café heeft aangebouwd. Wij zien de bouw van het huis niet. Wij weten niet of er een tussendoor is naar de winkel ernaast. Ik denke het niet.

  Maar die Pleger werkt voor de gemeente, niet? Zorg aan huis voor bejaarde oude Vrouw. Gemeente wil de woning afbreken. Vrouw wil niet weg. Geen kinderen. Geen familie.

 2. EK says:

  Het hele huis lag erbij zoals ze dat normaal doet. Dat weet de gezinshulp natuurlijk. Die gezinshulp speelt vermoedelijk wel een rol. Misschien zijn er medeverdachten?

 3. EK says:

  En de buurman aan de andere zijde van de brandgang, het witte huis. Woonde daar iemand?

 4. EK says:

  In 1992 meester van Bladel:
  A.J. (Arnold) van Houdt (1935) is een Nederlands politicus van het CDA.

  Was werkzaam bij it Instituut Ziektekostenvoorzieningen Ambtenaren (IZA) voor hij in april 1981 de burgemeester van Vessem, Wintelre en Knegsel werd. In januari 1988 werd die burgemeester van Bladel en Netersel.

 5. EK says:

  Waarom zegt de politie niet of de buren van het witte huis naast iets hoort hebben? Dat huis is nu afgebroken evenals het huis van Miet van Bommel. Woonden daar mensen?

  Als gemeente Miet uit huis wilde hebben dan kost hen dat veel geld. Als zij zelf weg wil dan kost ze normaal geld waarde huis. Willen zij haar weg hebben dan moeten zij vele geld betalen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.