Burger kan niet naar politie, maar politie komt wél naar u toe… (stil)

AD: Verkoop politiebureaus is goudmijn

De massale sluiting van politiebureaus levert fors meer geld op dan verwacht. Toch gebruikt de korpsleiding dat geld niet om bureaus open te houden. Die ziet meer heil in ‘pop-upbureaus’, waarbij agenten tijdelijk in een café of tent zitten.

Lees het in het AD


 

Politie-algemeen-jasjesmetlogoAls u als burger aangifte wil doen, dan is dat niet gemakkelijk. In Amsterdam is het zoeken naar een bureau dat nog open is. Met wachtrijen.

“Sinds 2014 zijn 148 politiebureaus (!) in het land gesloten. Daar zijn 75 kleinere politieposten voor in de plaats gekomen, bijvoorbeeld in gemeentehuizen. In die posten is het niet mogelijk om aangifte te doen, maar bewoners kunnen er wel zo nu en dan binnenlopen voor een praatje met een agent.” 

Kortom, als er een misdaad tegen u gepleegd is, dan wordt het u niet makkelijk gemaakt, om aangifte te doen. Maar “de buren” die de politie informeren over alles wat er speelt in de wijk, die kunnen ongezien even langswippen in de pop-up politiewinkel. Niemand ziet het ze doen in een pop-up politiestore (want het is een café of gemeentehuis), maar ze informeren de staat wel over van alles en nog wat. Hier gaan we niet op vooruit. Meer controle, minder dienstbaarheid.

Omdat wij te maken hebben gehad met gang stalking, snappen we wat het effect is.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.