Vervolg: RFID-chip in de Rabobank pas. Uitgeschakeld en exposen.

Ik zal niemand adviseren, om hetzelfde te doen als ik gedaan heb. De bank zal het mogelijk afraden. Don’t try this at home. Ik heb onderstaande zelf gedaan voor mijn eigen veiligheid, vanwege de stalking situatie.  

Iedereen met een bankpas, die contactloos kan betalen, kan nu gevolgd worden. Ook als u de optie van contactloos betalen uitzet: de RFID-chip heeft u mee, altijd.

Recent kreeg ik een nieuwe bankpas en hiervan heb ik de RFID definitief uitgeschakeld, door een gaatje te boren door de spoel, welke energie opwekt voor de RFID. Het uitschakelen op de website van de bank is niet genoeg, want zo lang de RFID chip met spoel en antenne niet kapot is gemaakt, ben ik te volgen door de bank en door criminelen met een scanner (uw gegevens worden continue uitgezonden).

Pinnen kan ik nog (de chip die u kunt zien op uw pas), maar verder zendt de bankpas geen RFID-signalen meer uit (verborgen spoel en antenne).

Tijd om mijn oude Rabobank pas even open te snijden, want die is overbodig nu.

DSCI4660

Hier wordt uitgelegd hoe het werkt: link.

Iedere bankpas heeft een chip tegenwoordig. De magneetstrip gebruiken we nog zelden, maar is wel verstandig om te houden, voor die locaties waar ie nog gebruikt wordt. In Nederland zijn de meeste winkels overgegaan van magneetstrip-pinnen naar chip-pinnen.

wifi symbolAls u een WIFI symbool ziet op uw bankpas, dan heeft u behalve de chip voor pinnen, ook een RFID voor contactloos betalen. Aan uw chip zit dan een spoel en een antenne. De spoel is om zelf in de pas stroom op te wekken (metalen dun draadje dat rondom uw chip loopt). De antenne is om gegevens te verzenden (kleiner dan de pin-chip en vaak vierkant). Dat is allemaal verbonden met uw chip om te pinnen. Met fel tegenlicht kunt u de chip, antenne en spoel zien zitten in uw pas.

Net als bij de andere bankpassen, loopt bij de Rabobank de spoel rondom aan de buitenzijde van de pas. Het zijn drie draadjes, die op 0,5 tot 1,0 cm van de rand lopen rondom de pas. De chip voor het pinnen is in bovenstaande foto uit de pas gesneden en omgedraaid, zodat de achterzijde van de chip zichtbaar is. De meeste passen hebben de antenne elders op de pas. Ik ben geen expert, maar heb de indruk dat de Rabobank de antenne onder de chip geplaatst heeft. Kan iemand die wél deze expertise heeft reageren? Thanks.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Maatschappij, Privacy and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vervolg: RFID-chip in de Rabobank pas. Uitgeschakeld en exposen.

  1. Nico. says:

    Ik heb mijn pas in een aluminium omhulzing, zodat de pas niet vanaf buiten afleesbaar is door kwaad willenden. Ik kan contactloos betalen,maar gebruik dit nooit maar betaal altijd contant. Maar beschermd dit ook tegen de antenne die in mijn betaalkaart verwerkt zit?. Zou dit zo zijn, dan is het advies aan iedereen om je pas in een metalen omhulsel te stoppen.

    • maudoortwijn says:

      Een metalen hulsel schijnt ook voldoende af te schermen, afhankelijk van de dikte en het soort metaal. Echter, dan kan je nog steeds gescand worden door derden, als je de pas uit het omhulsel haalt, bij het betalen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.