Nieuwe roofdieren rukken op: De Noord-Amerikaanse Stierslang (bron: AD)

Roofdieren die niet in ons land thuishoren, worden ineens wel gesignaleerd. Wolven (link), Otters (link), Oehoe’s (link), de Giftige Kamspin (link), Vale Gieren, en Wasberen (link). Sinds dit jaar wordt ook de Noord-Amerikaanse Stierslang gezien. Wat is dat toch? Als we dit soort nieuws horen, gaat het ook meestal om een roofdier.


Een stierslang.

Een stierslang. © Regio 15, AD.nl 
Afgelopen weekend was het raak bij de Haagsche Golf en Countryclub in Wassenaar. Daar vonden golfers een stierslang (Pituophis catenifer) van ruim een meter lang. Het reptiel, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika werd afgelopen weken regelmatig aangetroffen in het gebied tussen Scheveningen en Lisse. Walter Getreuer van Reptielenzoo Serpo in Rijswijk kreeg er al drie binnen.

 

Volgens Getreuer is de kans aanwezig dat er in september ook jonge stierslangen door de duinen glijden. Het klimaat is er in ieder geval warm genoeg voor. ,,De eieren van een stierslang moeten zestig dagen lang op minstens 27 graden worden gehouden. Bijvoorbeeld in een broeierige hoop bladeren is dat zeker te bereiken”, stelt hij.

Wees niet bang

Wie een stierslang tegenkomt, hoeft volgens de slangenkenner niet bang te zijn. De Amerikaanse stierslang is met zijn twee meter namelijk wel indrukwekkend, maar niet giftig. Alleen wanneer hij wordt lastig gevallen, kan de slang indrukwekkend uit de hoek komen. Het dier blaast vervaarlijk en doet schijnaanvallen. ,,Pest zo’n slang dus nooit en probeer hem ook niet op te pakken”, is het advies van Getreuer. Mensen die een exotische slang tegenkomen kunnen dit het beste melden bij RAVON, de kennisorganisatie voor reptielen.

 

RAVON heeft een onderzoek ingesteld naar de opmars van de stierslang in Nederland. ,,Het is niet mogelijk om met zekerheid te zeggen dat de slangen zich succesvol gaan voortplanten, maar de vele meldingen zijn zeker opvallend te noemen”, aldus projectleider Richard Struijk. RAVON kijkt bovendien ook naar de invloed van het reptiel op de omgeving. Zo kunnen buizerds en vossen de dupe zijn van de komst van het reptiel naar het duingebied. Zij leven namelijk net zoals de Amerikaanse stierslang van muizen, vogels en kleine ratten.

lees verder in AD.nl.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in eindtijd, Rome and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Nieuwe roofdieren rukken op: De Noord-Amerikaanse Stierslang (bron: AD)

  1. LaDo says:

    snake bull tiger.
    no the niciest animals. Cest ca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.