Midzomernacht: Ik vermoedde al zoiets. Nu station Brussel.

Het zal wel weer. Na Londen, wordt nu ook Brussel weer even wakker geschud. Man met bomgordel op Centraal Station in Brussel, op 20 juni 2017 om 20.45h. Militairen schoten de man dood. 

download

De man droeg een bomgordel. Er zijn op het station (twee?) ontploffingen gehoord, maar de man heeft kennelijk niet zichzelf opgeblazen. Het zou gaan om een koffer op een trolley, althans dat zijn de eerste berichten.

AD.nl:  “Correspondent Frans Boogaard is in Brussel, waar hij stationsmedewerker Nicolas van Herrewegen sprak. De Belg liep naar beneden toen hij de verdachte zag; een man van een jaar of 30, 35 met getint uiterlijk, rond gezicht, kort haar en een zwarte jeans. ,,Hij droeg een gordel waar draadjes uitkwamen”, vertelt hij. ,,Verderop stond een koffertje. Toen we elkaar zagen, kwam hij achter me aan. Even later is dat koffertje ontploft.” De ooggetuige is direct een collega gaan waarschuwen, waarna het station is geëvacueerd.” 

De bomgordel zelf is niet ontploft. De schade van de kofferbom viel mee.

De fysieke schade viel wel mee. Angst zaaien, dat is wat ze willen. De impact emotioneel zal sterker zijn. De politie heeft diverse pleinen in de stad afgezet. Er zijn militairen te zien op straat. Winkels is gevraagd de luiken naar beneden te doen. Er rijden geen treinen en bussen naar het station meer. Inwoners van Brussel zullen dit “voelen in hun omgeving”.

Het Hilton hotel Grand Palace (naast het Centraal Station in Brussel) is zelfs geheel ontruimd. Om 22.30h konden de gasten weer terug naar hun kamers. Niet alleen is dit 22/3 (de datum van de vorige aanslag in Brussel), het is ook een onlogische gang van zaken. Het Hilton zal sowieso voor het eigen hotel enige beveiliging hebben. Buiten is het onveiliger voor gasten. Het Hilton kan doorzocht worden, ook als de gasten aanwezig zijn. Voor de gasten is het veiliger binnen te blijven.

Besef ook, op een gewone dinsdagavond in de zomer, lopen er gewapende militairen op station Brussel, die niet twijfelen om een verdachte neer/dood te schieten. Dat klinkt misschien veilig, maar het is vooral eng. En dit voorval moet ons kennelijk overtuigen dat dit een goede ontwikkeling is, militairen op straat.


ps. De vorige aanslagen in Brussel waren op 22 maart 2016. Het is 456 dagen geleden.

pps. Het aanplakbiljet dat u op twee foto’s ziet, is de fototentoostelling “Brussel op Duitse negatieven”. Het gaat om foto’s genomen door Duitsers in Brussel in de jaren 1917/1918.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in EU, international, Spoor and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Midzomernacht: Ik vermoedde al zoiets. Nu station Brussel.

 1. ID says:

  ELSEVIER: ’36-jarige terrorist kwam uit probleemwijk Molenbeek’

  De man die gisteren een aanslag wilde plegen in het centraal station van Brussel is een 36-jarige man uit de Brusselse probleemwijk Molenbeek. Hij was een bekende van de politie: weliswaar niet als geradicaliseerde moslim, maar als zedendelinquent.

 2. ID says:

  What did the boy do? Share ISIS video’s en talk about how bombs are made?
  Is that illegal? Without being a member of a terrorist group or without doing anything to actually start committing a crime… what is this?

  Mulsims that went to Syria to become member of ISIS, they get tea?
  Guys who do some internet search and talk about chemistry, are caught and put in the paper?

  Either the police does have a file but dont share it or this is silly. My opinion.

  below the article I copied.
  ———————————————–
  Elsevier:

  18-jarige terreurverdachte: IS-volgeling of gamer?

  De politie heeft een 18-jarige verdachte opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. De terreurverdachte werd afgelopen donderdag gearresteerd in Utrecht. Volgens zijn advocaat Louis de Leon, is de jongen geen IS-sympathisant, maar verstrikt geraakt in de duistere krochten van het internet.

  Volgens het Landelijk parket van het Openbaar ministerie heeft de verdachte propaganda van terreurgroep Islamitische Staat verspreid. Zo zou hij onder meer gewelddadige video’s hebben gedeeld. Volgens De Leon klopt hier niets van: ‘Een storm in een glas water. De Leon doet zijn verhaal tegen het AD: ‘Hij spreekt niet eens Arabisch.’

  Terrorisme-expert Bakker: politieke correctheid belemmert terreurbestrijding
  De jongen zou video’s maken van computerspelletjes zoals Grand Theft Auto. Daarmee zou hij een IS-video gesimuleerd hebben. Dit zou door IS-sympathisanten zijn opgepikt. ‘Zo is mijn cliënt in hun vizier gekomen,’ aldus de Leon.

  Volgens het OM was hij mogelijk betrokken bij een terroristisch misdrijf. Waar het precies over gaat, kan het OM niet aangeven.

  Onderzoek AIVD

  Daarnaast wordt gedacht dat hij anderen zou hebben geïnstrueerd hoe ze springstof moeten maken.

  Naar aanleiding van onderzoek van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst kwam de politie de verdachte op het spoor. De jongen is voor twee weken in bewaring gesteld en is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

  Het is onduidelijk of de verdachte direct is gelieerd aan Islamitische Staat. Een woordvoerder geeft aan dat het Openbaar Ministerie daar niet van uitgaat. Ook zijn er geen aanwijzingen gevonden dat de jongen zelf plannen had voor een aanslag.

 3. waterman10 says:

  Flikker toch allemaal op.
  De zoveelste poppenkast en theater voorstelling om het gewone leven te verstoren en te ontregelen. Europa moet in de angstmodus gehersenspoeld worden door dit soort NWO oefeningen.
  Ze rennen allemaal maar niemand weet waarom. Totaal de kluts kwijt en total paranoia om niets.
  Zouden ze soms een zonnesteek hebben?
  Behalve ik dan,want ik doorzie het zoooooooooo gemakkelijk en de airco staat aan. 🙂
  The Media Lies Zionists own ALL Media !!! Brussels HOAX Government Operation

 4. OB says:

  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/03/erdogan-wij-leverden-dader-brussel-uit-maar-belgie-liet-hem-vrij-285557/

  Dit was de dader. En Turkije is weer boos, want zij hadden deze dader opgepakt bij de grens met Syrie. Zij verdachten deze van terreurdaden. Zij wilden m uitleveren aan Belgie, maar die reageerde niet. Toen heeft TURKIJE de dader laten lopen en die ging vervolgens via Nederland naar Belgie.

  Wie liet de man lopen? TURKIJE !
  Wie is er boos? TURKIJE !
  Dat heet een psychiatrische stoornis. Is er iemand die er niet kotsmisselijk van wordt?
  Een bodemloze put, waarin je kan gooien wat je wil, maar het wordt nooit wederzijds gezond.

  Het is ook TURKIJE waar al die vluchtelingen tegen forse betalingen in gammele bootjes gezet worden. Maar Erdogan is boos op de EU omdat de EU niet al die vluchtelingen redt. We zijn knettergek om zo iemand nog serieus te woord te staan. Als er de volgende keer een Turkse minister naar Nederland komt, starten we gewoon een BOPZ-procedure. Knettergek die lui.

  Waarom krijgt die man nog een podium? Het is alsof je met een blote leuter naast 100 door jouzelf verkrachte 13-jarige meisjes staat en deze meisjes vervolgens toeschreeuwt: “godverdomme van wie ben jij zwanger geworden domme hoer!” terwijl de hele wereld weet wie het gedaan heeft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.