Not a London Mosque attack, but a Muslim Welfare House drive-in

Op 19 juni reed een bestelbus over de stoep in op een groepje moslims, die zich begaven voor het Muslim Welfare House aan Seven Sister Street in Londen (SSS). Net daarvoor was een man onwel geworden en het groepje probeerde EHBO te geven. De man in kwestie zou al zijn overleden. Er zijn 10 slachtoffers verwond. 

 

De dader, een blanke man (47 of 48), werd overmeesterd door passanten en werd uiteindelijk overgedragen aan de politie. Hij zou vanaf het Westen oostwaarts over de Seven Sisters street zijn gereden richting Finsbury station en ter hoogte van Whadcoat street ineens linksaf over de stoep zijn gegaan, op een plek waar een afslag is naar een doodlopende weg. Britse media noemt de verdachte bij naam, als zijnde Darren Osborne (47) uit Cardiff, een vader van vier kinderen.

 

 

De bestelbus reed aldus in op een groepje moslims. Het gebeurde nabij Finsbury Park station. In de media wordt gesproken over een terreuraanslag op moslims die zojuist uit de moskee kwamen, maar de aanrijding vond plaats verderop, vlakbij het Muslim Welfare House, aan Seven Sisters street, ter hoogte van Whadcoat street. De minitruck sloeg linksaf een doodlopende weg in, wat een vreemde keuze is voor een aanslagpleger.

Na het incident is er zware politie-aanwezigheid op straat. 

Er zouden 10 moslims aangereden zijn, waarvan 2 slechts met lichte verwondingen. Acht moslims zijn naar een ziekenhuis gebracht voor hun verwondingen. Omstanders zouden de bus hebben moeten optillen, om zo enkele slachtoffers van onder de bus vandaan te redden.

De lokale gemeenschap is zeer betrokken (zie foto voor steunbetuiging). 

Het is mij wel erg toevallig, dat er een terreuraanslag zou plaatsvinden tegen moslims, net op het moment dat een man onwel is geworden. Dat is me te toevallig. We mogen ons afvragen of er een verband is geweest tussen beide. Tot op heden hebben we geen verklaring gehoord van de man die de bus bestuurde.

Nergens lees ik het woord “vermeende” voor datgene waarvan de man beschuldigd wordt in de media. Ik zeg niet dat dit geen terroristische actie is, maar vind dat dit eerst nader bekeken moet worden. Wat mij betreft is de Londense burgemeester voorbarig. Natuurlijk moet burgemeester Sadiq Khan woorden spreken, die uiting geven van besef van de ernst van de situatie, begrip voor de emoties, en medeleven aan alle betrokkenen. Maar voor eindconclusies over wat hier gebeurd is, daarvoor is het wat vroeg. Er gebeurt namelijk wel erg veel tegelijk in Londen in 2017.

DCqHNfGXcAAjMRT

 


ps. The Muslim Welfare House is situated at 233 Seven Sisters Road, in Finsbury Park. 

2017-02-04 Finsbury Park Mosquepps. The Finsbury Park Mosque is situated across the railtracks on 7-11 St Thomas road, London. Most notable about the Mosque building is, the (half a) hexagram shaped windows on the front. 

ppps. Finsbury Park station is both a metro and a train station. 

pppps. The van was hired from “Pontyclun Van Hire” near Cardiff. http://www.pontyclunvanhire.co.uk/  It is open seven days per week.  De “bestelbus” is eigenlijk een minitruck: Luton Box Van. Dat is de zware versie van een bestelbus. 

ppppps. The Seven Sisters road is part of the A503. It runs from the Seven Sisters station (Victoria metroline and also a train station) to Holloway. The road is named after seven trees that were standing at Seven Sisters corner (at Manor House station).  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, attack, international and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Not a London Mosque attack, but a Muslim Welfare House drive-in

 1. Geuz says:

  Als een moslim wat flikt, wordt ze naam geheim gehouden.
  Maar als een autochtoon zich wil verdedigen, tegen zoals smerigs als moslims die aangesteld worden als burgemeester in een protestant land, door de Katholieken, als wraak voor het bondgenootschap tussen protestantisme en islam gedurende de Reformatie, dan moet zijn volle naam in de krant.

  De man is een held, want de huidige Islam in Europa is Soeni Islam.
  Het protestantisme had een alliantie met Shia Islam.

  Maar onzin hier al te serieus over te zijn, want voordat de islam werd geïmporteerd waren de terroristen in Europa allemaal Katholieken. Palestina is al meer dan 2000 jaar de Roomse naam van Israel. De IRA katholieken. Ulrike Meinhoff was geen terroriste, maar een journaliste die dissident was en later vermoord in de gevangenis.

 2. ID says:

  233 Seven Sister road???
  WHAHaahahaahaaaa.
  Hoax alert.

  233 7 where is the hammer?

 3. ID says:

  What happened?
  Terrorist attack?
  Or searching for a parking spot and didnot see the crowd attending someone on the floor?

  This is a rental truck. Make no assumptions here or anywhere else.

 4. Ava says:

  Well, the 2 phone numbers on the rent a van truck, both start with 223…. and then more.
  Is not that Skulls & Bones. Did the US do this to London? Why? Coincidence or not?
  Why would Bush do this? Did he and his friends do this? He is member right?

  Skull & Bones is a university varsity club. Did I misunderstand? Any-one?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.