Parlementaire Enquête? Hoe hebben ze die gedaan? Telemarketing?

Een foto genomen tijdens de brand. Verdiepingen zijn geheel naar beneden gegaan, van 10 hoog tot en met de grond. Ik zie geen resten van het vliegtuig, hoewel het zou gaan om een Boeing 747-200F (grote Jumbo Jet). 

bijlmerramp

De Bijlmerramp. Een parlementaire Enquête. U weet wel, zo’n onderzoek wat dan de onderste steen boven moet halen. Een commissie aan het werk. Geld vrij gemaakt voor onderzoek. Aandacht op TV. Tweede Kamer bespreekt het serieus.

In 1998-1999:  # 26 241 Enquête vliegramp Bijlmermeer

Het eindrapport met alle bijlagen: kst-26241-9

Namen van de commissieleden die hier verantwoordelijk voor zijn:

Ik vraag me af of één van hen een universitaire studie heeft afgerond.

 

Mijn bescheiden mening? Dit is geen onderzoek. Dit is een verhaal. Een onderzoek laat de feiten zien, waarna deze geanalyseerd worden.

 • Geen gegevens over de vliegsnelheid van de El Al gedurende de vlucht.
 • Amper gegevens over de vlieghoogte van de El Al gedurende de vlucht.
 • Geen gegevens over waar/hoek/snelheid de El Al in de flat zou zijn geboord.
 • Geen gegevens over welk deel van de appartementen direct geraakt is door.
 • Geen gegevens over hoe en waarom de brand verder is uitgeslagen/beperkt.
 • Geen gegevens over waar welke 747 brokstukken precies zijn gevonden.
 • Onvoldoende gegevens over de hoeveelheid kerosine in de tank bij impact (bij vertrek van Schiphol zat er 72.000kg kerosine in de tank).
 • Geen gegevens per radarsysteem, slechts een vermoedelijke route.
 • Het vliegtuig is kennelijk (?) niet opnieuw weer in elkaar gezet in loods 8.

Men zegt dat er een Flight Recorder is gevonden, zodat de vlieggegevens bekend zouden moeten zijn. Die gegevens worden achtergehouden. Waarom? Het is basis om een tabel te laten zien, met daarin per tijdstip: de locatie, vlieghoogte, vliegsnelheid en vliegrichting. Dat denk ik als leek al. Een expert zal nog meer data kunnen bedenken, om er achter te komen wat er gebeurd is. Waarom zijn deze gegevens er niet? Althans, wij kunnen ze niet vinden in het rapport van de parlementaire enquête.

Er zouden twee motoren van de rechtervleugel zijn gevallen boven het Gooimeer. Hoewel de crew wist dat engine 3 en 4 waren uitgevallen, wist men (blijkens de Mayday call) niet, dat ze van de vleugel zouden zijn gevallen? Dat is raar. Waarom? Het vliegtuig raakt namelijk aan één zijde het gewicht van twee motoren kwijt (2x ongeveer 4000kg? van een totaal geschat gewicht van 340.000kg van vliegtuig inclusief lading en kerosine?). Dat gewichtsverlies moet een piloot bemerken (gewichtsverlies én evenwichtsverlies). Bovendien raakte de tweede motor los, door de klap van geraakt worden door de eerste motor? Dat niet merken?

Waarom zien wij amper foto’s van de gevonden wrakstukken? Waarom zien wij geen foto’s van een weer ineen gezet vliegtuig met die zogezegd gevonden wrakstukken? Kennelijk is het vliegtuig niet opnieuw in elkaar gezet. Waarom niet? Daar dient toch een hangar 8 voor na een vliegramp.

Dit onderzoek is zo slecht, dat ik het géén “onderzoek” zou willen noemen. Een parlementaire enquête is nu géén ultiem middel meer voor waarheidsvinding.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, international, New York and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Parlementaire Enquête? Hoe hebben ze die gedaan? Telemarketing?

 1. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!

 2. waterman10 says:

  postings komen slecht door

 3. waterman10 says:

  Off topic
  Verdachte van de moord op Romy heeft over beide feiten vandaag een bekennende verklaring afgelegd in de rechtbank. Onderzoek wordt voortgezet.

  Dus in Jip en Janneke taal heeft een 14 jarige boerenzoon uit Lunteren iets bekend.
  Wat heeft hij dan bekent ?
  Een vriend van die 14 jarige boerezoon had twee jaar geleden enige tijd verkering met Romy. Zij maakten samen video’s en deelden die op YouTube.
  Wie is die vriend ?
  Heeft die vriend soms Romy vermoord ?
  Was die vriend van Romy soms psychisch in de war en gefrustreerd dat zijn vriendinnetje het twee jaar geleden uit had gemaakt met hem.
  Had Romy soms een stille verkering met die 14 jarige boerezoon en is die vriend erachter gekomen?
  Hoe oud was die vriend en had hij een auto?

 4. waterman10 says:

  Is die vriend soms met de auto naar Hoevelaken gereden en heeft hij Romy met die 14 jarige boerenzoon samen gezien na schooltijd?
  Is er ruzie geweest of zijn zij met z’n drietjes in die auto ergens naar toe gereden?
  Is uiteindelijk een escalitie geweest en is dit uit de hand gelopen?
  Met als gevolg dat die vriend Romy gewurgd heeft en dat hij zijn vriend (de 14 jarige boerezoon)bedreigd heeft om te vermoorden als hij aangifte zou doen van zijn getuigenis.
  Nu die 14 jarige toch is opgepakt als verdachte acht ik dit scenario mogelijk. Hij heeft onder druk alsnog bekent wat er zich heft afgespeeld.
  Ben reuze benieuwd wanneer het OM bekent gaat maken wie toch die ex vriend van Romy is.

  Die kale Kat heft het alweer gelijk over babylijk etende Demmink figuren. Ga daar a.u.b. niet in mee @Maud. Die Demmink zal best een homo zijn en ik heb begrepen dat hij zich eens heeft vergrepen aan een minderjarige jongen. Tsja,als hoog ambtenaartje hang je dan gelijk.
  Maar om te denken dat hij lijken op zijn avondmenu heeft. Kom op zeg. Niet zoveel horror hersenspoelfilms kijken,zou ik zeggen want dan komen zulke demonen spin gedachten vanzelf bovendrijven.
  Anyway,
  Iets om de komende tijd goed in de gaten te houden@Maud.
  ps. goede artikels en research over die bijlmerramp.

  • Geuz says:

   Je commentaren zijn erg off topic, Waterman.
   Zou je zo vriendelijk willen, om zijn bij de juiste artikelen commentaren over dat onderwerp te plaatsen. Wat je hier doet is erg vervelend voor andere bezoekers.

  • waterman10 says:

   Wie ben jij om te bepalen wat ik hier schrijf @ Geuz?
   Ik loop gewoon vooruit op lopende zaken.
   Wat er rondom die moord op die tienermeisjes gebeurd is toch niet meer normaal ?
   Iets wat uitgezocht kan worden. Aangezien Maud haar website gebruikt om dubieuze moord zaken proberen uit te zoeken dacht ik………..plaats dat eens.
   Dan nog iets…………….die zogenaamde “aanslag” in Amsterdam op centraal station stinkt van alle kanten. Waarom reed die mafkees daar ineens plank gas en hoe kan het dat er 2 Israëliers bij “gewond” zijn geraakt?
   De smerige mossad geur trekt over heel Nederland,maar Geuz zal wel stront verkouden zijn dat hij dit niet ruikt.

 5. waterman10 says:

  On topic verder
  Het Israëlisch vliegtuig van El-Al had 390 kilogram verarmt uranium. Gestoorde lui zijn het.
  Invisible War – Depleted Uranium and the politics of radiation

 6. waterman10 says:

  The 1992 El Al Bijlmer crash: a cover-up of a chemical inferno? YES !!!
  https://electronicintifada.net/content/1992-el-al-bijlmer-crash-cover-chemical-inferno/5250

 7. waterman10 says:

  USA supplied Israel Sarin Plutonium and Depleted Uranium on plane which crashed in Europe COVER-UP

 8. waterman10 says:

  Documentaire Bijlmerramp – Raadsels rond een ongeluk – 1994

 9. waterman10 says:

  Guus Meeuwis was weer eens live in Eindhoven.
  Toen stond er plots een man buiten het stadion zomaar zonder entree kaartje te filmen.
  Dus is hij een potentiele terrorist en rukt de hersenloze ME en politiemacht met toeters,bellen en zwaailichten uit. Alles op scherp,euhhhhhhhhh ?????????
  Met de Manchester aanslagen (ik bedoel dus HOAX) in het schapengeheugen kunnen de overheids orde bewaarderstjes zich blijkbaar niks meer permiteren.
  Nou,het heeft dus daar gedonderd en gebliksemd gisteren in Eindheuven,hahahahahahaha

 10. Geuz says:

  Het verhaal en de foto’s maken op mij de indruk, dat het zo iets was als 9/11, die Bijlmerramp.
  Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat een flat op die wijze beschadigd door zo’n vliegtuig.
  Wat ik me af vraag, waar het dan voor gebruikt zou zijn.
  9/11 is gebruikt voor een oorlog in Afghanistan, de Patriot act, om de technologie voor de controlled demolition geheim te houden. Ik weet niets van de politieke achtegronden, maar acht het goed mogelijk dat er iets anders gebeurde dan wat men vertelde.

  • waterman10 says:

   Mafkees,ga effe ergens trollen en desinfo publiceren. Ik kan jouw kromme hersenspinsels hier niet gebruiken. Je kunt Bijlmer niet vergelijken met de twin towers. Een appel is ook geen aardbei.
   Getuigenverklaringen over de activiteiten van niet-geïdentificeerde ‘bergers’ na de Bijlmerramp
   http://www.mstsnl.net/bijlmerramp/getuige1.htm

  • waterman10 says:

   Getuige 5. (omwonende – 04.10.1992, ca. 18.45 uur)

   Ik woon in Kikkenstein recht tegenover de plek van de inslag, ongeveer honderd meter van mijn flat vandaan. Ik zat op de avond van 4 oktober 1992 met bezoek in de keuken. Dat is de kant van mijn woning waar ik toen uitkeek op de flats Groeneveen en Kruitberg. Opeens hoorde ik achter me, dat is in de richting van Gooioord, een vreselijk geluid. “Dat klopt niet,” zeiden we tegen elkaar. Vervolgens was er een harde klap op het dak van mijn flat – dat voelde je hier beneden. Vlak daarna zag ik het vliegtuig als een donkere wolk door de lucht schieten. En toen klapte het in de flats hier tegenover.

   Getuige 8c.

   ‘Ik woon in Kikkenstein, de flat recht tegenover de rampplek. Op de vroege avond van 4 oktober 1992 was ik thuis. Ik heb die jumbo van El Al vlak over het dak van mijn eigen flat zien scheren en ik heb ook gezien hoe het toestel te pletter sloeg tegen de flats aan de overkant van het groengebied tussen Kikkenstein en Kruitberg.

   Dan nog iets:

   Zes geheime agenten hebben direct na de Bijlmerramp rondgesnuffeld op het rampterrein. Deze agenten zeiden van de Israëlische geheime dienst te zijn, spraken Engels en “legitimeerden” zich door met pasjes te zwaaien. Ook probeerden ze met geweld de centrale commandowagen van de politie binnen te dringen, nadat de commandant hun de toegang had geweigerd. (…) Dat hebben politiefunctionarissen deze maand (vijfeneenhalf jaar na de ramp) verklaard tegenover de Rijksrecherche.

   De Amsterdamse justitie heeft deze gang van zaken niet willen bevestigen. Op 21.04.98 heeft hoofdofficier Vrakking echter tijdens een receptie tegenover journalist P. Heijboer het volgende verklaard:
   ‘Er waren vrij snel na de crash mensen van een Israëlische veiligheidsdienst op de rampplek. Ze hebben zich gemeld bij onze commandowagen, maar wij hebben ze weggestuurd.’

  • maudoortwijn says:

   Waterman, ben jijzelf die getuige of heb je dit ergens gekopieerd?

  • waterman10 says:

   9/11 is helemaal niet gebruikt voor een oorlog in Afghanistan.
   Die oorlog kwam hun wel heel goed uit,maar als Amerika perse een land wil veroveren doen ze dit ook zonder false flag in eigen land. Nog voor 9-11 deed de joodse CIA al drugs zaken in Afganistan. De joden opium $$$$$ en de bevolking dom maken door ze bloot te stellen aan heroine dealers.
   9-11 is een smerige vieze Larry Silverstein operatie geweest om er nog meer miljarden dollars mee te verdienen.
   Verder heeft die dag daar in de kelders van het wtc complex de grootste goudroof aller tijden plaats gevonden.
   En Geuz meent wakker te zijn?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.