Bijlmerramp, vanaf waar kwam dat vliegtuig in duikvlucht tussen die flats? (part 3) Volgens het verhaal.

Op 4 oktober 1992 vloog een cargo vliegtuig van El Al rond 18.35h in een Bijlmerflat (part 1). Het was vlak daarvoor vertrokken van Schiphol. Boven het IJ-meer/Gooimeer verloor dit vliegtuig zogezegd twee motoren. Ze wilden daarna een noodlanding maken op de Buitenveldertbaan van Schiphol en vlogen hiertoe westwaarts. Op het laatste moment werd eerst een draai noordwaarts en daarna kort oostwaarts (naar rechts) gemaakt en ging op datzelfde moment de neus naar beneden. De cockpit vond men echter ten oosten van de gebouwen, tussen de gebouwen en metrolijn 53. 

kaart El Al Bijlmerramp

Nu de laatste minuten van de Bijlmermeer rampvlucht. Op het eerste gezicht lijkt het niet logisch, dat de piloot niet in staat zou zijn geweest een bewoond gebied te ontwijken.

Rondje Amsterdam 

Na een rondje Amsterdam om hoogte te verliezen, vliegt men over de Bijlmer westwaarts, om aan te vliegen voor het landen op de Buitenveldertbaan. Dan gaat het mis. Door het verliezen van snelheid, zou het vliegtuig onbestuurbaar zijn geraakt. De techniek zullen we later bespreken. Eerst willen wij begrijpen wat de vluchtroute was die laatste minuut.

BBB_Bijlmerramp_vb

Op bovenstaande figuur is de huidige bouw te zien, met daartussen de beschadigde en afgebroken flat gearceerd. De metrolijn 53 ziet u onderin de figuur. Deze loopt ten oosten van de rampflat, zodat u de figuur in feite een kwart slag naar links gedraaid zou moeten zien (dan is noord boven).

 

Bovenstaande beide figuren, laten linksonder de metrolijn 53 zien. U moet beide figuren dus een kwartslag naar links draaien, om het Noorden boven te hebben.

Er zijn foto’s gemaakt met hierin opgenomen hoe het vliegtuig aan zou zijn komen vliegen in het flatgebouw.

 

De El Al 1862 zou dus volgens het verhaal, tussen de andere Bijlmerflats door, op de hoek van deze flat gevlogen zijn. Het is nogal een manoeuvre … En dan lag de cockpit voorbij de flat (in de vliegrichting). Omdat de cockpit er zo ongeveer net overheen is gevlogen? Om eerlijk te zijn, ik snap nog steeds de laatste minuut niet.

 

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bijlmerramp, vanaf waar kwam dat vliegtuig in duikvlucht tussen die flats? (part 3) Volgens het verhaal.

 1. Mindy says:

  Daarom moest het baan 27 zijn? Ja maar de vlucht vertrok toch wel van een andere baan?

  http://zero-meridean.nl/c_amsterdam_041092.html

  KOPIE TEKST:

  De luchtvaartmaatschappij El Al

  De staat Israël heeft sinds haar oprichting een bijzondere relatie met Nederland. De Israëlische geheime dienst kon in Nederland ongestoord haar gang gaan en voor El Al betekende dat op Schiphol speciale priviléges. Die priviléges dienden 2 doelen: Het voorkomen van terroristische aanslagen en het doorvoeren van geheime militaire goederen naar Israël.

  Voor het voorkomen van terroristische aanslagen was er een eigen El Al veiligheidsdienst actief op en om Schiphol. Aanvliegende El Al vliegtuigen mochten afwijken van standaard landingsprocedures om eventuele aanvallers op het verkeerde been te zetten. Daarbij was cruciaal dat alleen baan 09-27, de Buitenvelderd baan, in de ogen van de El Al veiligheidsdienst voldoende bescherming bood tegen raketaanvallen vanwege de aanwezige bebouwing (Amsterdam ZuidOost, Amstelveen) en bebossing (Amsterdamse Bos). Alle andere banen hadden een vrij leeg polderlandschap onder de aanvliegroute, ideaal voor het afvuren van raketten.

 2. waterman10 says:

  Het is nogal een manoeuvre … En dan lag de cockpit voorbij de flat (in de vliegrichting). Omdat de cockpit er zo ongeveer net overheen is gevlogen? Maud snapt nog steeds de laatste minuut niet.

  @Maud,die laatste minuut van die boeing was dat deze zich in de flat boorde met zijn vleugel.
  Dus de cockpit was ook niet de impact.
  Dan is het vrij logisch dat er een mogelijkheid bestaat dat delen van de cockpit wat er dan nog van over is aan de andere kant van de brandende puin gevonden worden.
  Als je claimt dat je goed helder kunt denken,dan laat dit ook duidelijk zien @ Maud.
  Ok,gaan we weer verder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.