Sint-Petersburg, 5 June 2017, metro

Op maandag 5 juni 2017 vond er een zelfmoordaanslag plaats in Rusland, in Sint-Petersburg. Een jongeman (22) met rugzak liet een bom ontploffen in een metro. Er was tevens een 2e bom geplaatst in een andere metro in een achtergelaten tas, maar deze werd tijdig gevonden en onschadelijk gemaakt.

De dader (22) zou zijn omgekomen. Het zou mogelijk gaan om Akbarzhon Jalilov, geboren 1 april 1995 in Osj, in Kirgistan. Hij was dus afkomstig uit Kirgistan, maar had tevens de Russische nationaliteit en was woonachtig in Rusland.

Het aantal dodelijke slachtoffers wordt door verschillende bronnen op dit moment op 14 geschat. Er zijn ongeveer 45 gewonden.

De aanslag vond plaats in een metro tussen de metrostations Instituut Technologie en Sennaja Plosjtsjad, ter hoogte van de Fontanka rivier. De bestuurder van de metro reed na de aanslag door, om bij station Sennaja Plosjtsjad te geraken. Het gaat dus om metrolijn 2, noordwaarts.

De hulptroepen konden bij de slachtoffers in metrostaton Sennaja Plosjtsjad (wat overigens “hooi” betekent). Er landde ook een witte helikopter “Helidrive”.

De tweede bom werd op tijd gevonden. Deze was geplaatst in een tas in een coupé van een metro. Hij werd gevonden in metrostation Vosstaniya (wat overigens “rebellie” betekent).


ps. Net als New York, is ook Sint-Petersburg oorspronkelijk een meer Nederlandse naam geweest. Sint-Petersburg is 27 mei 1703 gesticht door Peter de Grote (leefde 9 juni 1672 – 8 februari 1725). Peter de Grote had in Europa gereisd. Hij wilde de Russische (hanzestad) Novgorod vervangen als ‘venster naar het Westen’. Sint-Petersburg werd de nieuwe hoofdstad van Rusland. De stad is vernoemd naar apostel Petrus, de beschermheilige van de stad. Oorspronkelijk was de naam Sankt-Piter-Boerch (Санкт-Питер-Бурхъ, een imitatie van het Nederlandse “Sint-Pietersburg”). Het werd later Sankt-Peterburg, de naam die de stad opnieuw kreeg na de val van het communisme.

pps. The patron-saint of New York is Saint-Nicholas. Saint-Nicholas is also the patron-saint of Russia, children, travellers and sailors. He is celebrated on December 6th.

ppps. Bij de Westminster Bridge landde er een rode helikopter, waarvan de functie onduidelijk was, omdat er een ziekenhuis aan de andere zijde van de brug is. Bij de London bridge attack, landde er een zwarte helikopter. Nu, in Sint-Petersburg, is er een witte helikopter geland. Rood-zwart-wit.

pppps. Fontanka river was previously known as the “Bezymyannyi Yerik”   (unnamed river, e.g. like the “Onbekende gracht”). The river was renamed Fontanka in 1719, because its water supplied the fountains of the Sint-Petersburg Summer Garden (Fontan means Fountain). For long the city of Sint-Petersburg was build only on the Northern side of the Fontanka. Later it expanded across to the other side. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Sint-Petersburg, 5 June 2017, metro

 1. AndyDandy says:

  The theme number is 2.

  (22)
  2 bombs
  metroline 2
  but other metroline was 1.

 2. AndyDandy says:

  Een rode, witte en zwarte helikopter. Dat kost veel geld. Staan al die loser erom heen te rukken als gekken. Vinden ze geil ,man., Rukken als debielen, want kijk ons eens een witte heli erop afsturen. Tja, ze hebben een geheime taal. En dat vinbden ze heeeeel stoer. Ik zeg, ga maar lekker de hele dag rukken, dan hebben de echte mensen geen last van je. Daaaaaag.

  Maar de inferieure medemens met psycho stoornis krijgt er een klein stijf piemeltje van.
  Untermenschen. Sluit die lui op in een groepsgevangenis, laat ze gratis spelen met mekaar en viagra.Dat kost ons heel wat minder. We kunnen het niet betalen als maatschappij om de inferieure medemens los te laten lopen. Wat kost dat wel niet die achterlijkheid?
  Het enige wat ze kunnen dat is de boel afbreken. Het is zo makkelijk. Normale mensen willen niets terug doen en niets met hen van doen hebben, omdat je dan op hun niveau zinkt.

  Alles wat hier rondloopt, dat is afval.

 3. AndyDandy says:

  Enough hospitals, especially near the metro station where they came from.
  So why did the driver didnot go back? Anyway, no reason for helicopters.

  https://www.google.nl/maps/search/hospital,+Sint-Petersburg,+Rusland/@59.9187187,30.303699,14z

 4. AndyDandy says:

  Also the London Bridge.
  There is a hospital called the London Bridge Hospital, next to the bridge.
  Why take a helicopter, when a ambulance is more comfortable?

 5. AndyDandy says:

  https://www.google.nl/maps/place/The+clock+tower+of+the+Institute+of+Metrology/@59.9175319,30.3167597,17z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x20a67aba66029878!8m2!3d59.9174958!4d30.3174182

  And here is our clock tower again. It is just north of the metrostation the metro had just left (going north). So it must have happened here or very closeby.

  The metrolines are blue and red. We saw these colours prominently in the pics about London Borough market. A lot of blue and red.

 6. AndyDandy says:

  Another thing I wonder wgy.
  – In the Adriane Grande concert hoax. In one picture, you see women standing at a lamppost. There is a piece of paper attached to the lamppost, like you would do when your kitten is missing or so. But it is there. What’s it doing?
  – The same with the Times Square attack. At the corner with the people standing next to the women in red/black, in front of the zebra, there is a paper folder on the floor. What is it doing there? Someone put it there. It is the picture with the guy and the S tattoo and the woman with the 2 sport shirt on.

  In both the 2 pictures mentioned here, there is an S somewhere in the picture.

 7. AndyDandy says:

  Also, Wheatsheaf, the pub where the London Bridge attackers were killed, it is a farm thing.
  Also, the metro where the Petersburg bomb was, it means hay (hooi).
  Also, the first brewery of Heineken was called HOOIBERG, in Amsterdam.

 8. Geuz says:

  In Moskou, was tijdens de jeugd van Tsaar Peter een gebied voor buitenlanders.
  Daar was een Hollandse vrouw, waar Peter verliefd op was.
  Ik kan haar naam niet vinden, ik zag dit in een vertaalde Russische documentaire.
  Maar Peter was erg verliefd op haar, al had hij ook veel andere minnaressen tijdens zijn leven.
  Hij kon niet met haar trouwen, omdat ze niet van Adel was.

  Toen ik dat leerde, begreep ik waarom Tsaar Peter zo graag naar Holland wilde.
  Hij had over dat land geleerd van zijn minnares.

  Betreft dat artikel:
  Er is hier spraken van een Russisch Orthodoxe en een Rooms Katholieke beschermheilige.
  Je kan dat niet vergelijken, is als appels met peren.
  Katholieke Heiligen worden officieel vastgelegd door de rechtbank van het Vaticaan, waar ook de term “advocaat van de duivel” vandaan komt. De Advocaat van de duivel in zo’n rechtszaak, legt de argumenten tegen een heiligverklaring neer.

  Of en hoe Russisch Orthodoxe heiligen worden vastgelegd is mij niet bekend, maar de Russisch Orthodoxe gemeente heeft geen relatie met de Rooms Katholieke gemeente, het zijn verschillende religies.

  En laat je niet indoctrineren door die sofistiek, veel van de heiligen van de Katholieke Kerk waren enorme misdadigers en beulen. Saint Sir Thomas More bijvoorbeeld, een rechter en kanselier van Engeland, die verdachten naar huis nam om te martelen. Sir Thomas More werd heilig verklaard in 1935. Hij was terecht onthoofd voor zeer ernstig landverraad, jegens Koning Henry VIII. Dat landverraad hield in, dat hij trouw was aan de paus, niet aan de koning van Engeland.

  referentie
  http://www.spirituallysmart.com/redmasspics.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.