Het einde is zoek. Hoe diep staan wij toe dat regeringen Europa laten zinken?

Idee: Verder integreren van financieel beleid eurolanden (SLECHT IDEE)

De schuldenberg samenvoegen? Knettergek idee. De Zuid-Europese landen zullen dan never niet nooit orde op zaken stellen, tenzij je ze dwingt. Ik heb geen zin dat te doen. Het moet vanuit henzelf komen. De euro verder verstrengelen, dat is zelfmoord voor Noord-Europa. Schuldposities van landen bij elkaar voegen? Gek!

Zo lang de geldpomp richting het Zuiden aanstaat, leren ze daar slechts dat ze moeten klagen, klagen, klagen en lenen, lenen, lenen. Het heeft immers een positief effect voor hen. Gratis geld, wat de rest van Europa dus betaalt, o.a. via de inflatie. Verantwoordelijkheid nemen en een gezonde structuur opzetten, het is voor Zuid-Europese culturen niet iets wat ze uit zichzelf doen, kennelijk. Waarom zouden ze ook? De EU is bezig om het via Noord-Europa te regelen.

Als je 30-jarige kind alleen maar zeurt, zeurt, klaagt en ondertussen niets doet in je huis, dan beloon je die toch ook niet met een eigen ongelimiteerde credit card? Het is niet onze taak Zuid-Europa op te voeden. Ieder land zijn eigen cultuur. Maar het is ook niet onze taak Zuid-Europa decennia lang financieel te ondersteunen. Je geeft ze anders een vrijkaartje voor financieel wanbeleid. Als het je kinderen waren, dan zou je ondertussen al lang een andere conclusie hebben getrokken en ze de straat opschoppen: Ga maar eens een baan zoeken en je eigen huis opruimen.

In Zuid-Europese landen hebben velen (soms meerdere) eigen woningen en zwart spaargeld. Dat is daar normaal. Armoede is relatief. Gezondheidszorg is er gratis en uitgebreid. Anders als bij ons. Griekenland heeft bijzonder langzaam de pensioengerechtigde leeftijd omhoog gebracht. Waarom zo langzaam? Ondertussen werken Nederlanders al jaren langer door. Griekenland doet niet aan neoliberalisme. Ze verkopen de staatsbedrijven niet, zelfs niet met hun schuldenlast. Hebben ze namelijk geen zin in. Iemand anders lost het maar op.

Merkel en Macron? Merkel is voormalig STASI. Macron komt van de Rothschid bank en is met 66,6% van de stemmen gekozen (666). Je kan van hen niet verwachten dat ze landen leiden naar een goede oplossing voor de eigen burgers. Daar komen zij niet vandaan. Gekozen worden met 66,6% is overigens een goede reden, om de verkiezingsuitslagen te analyseren (dan druk ik me tactisch uit).

Laten we als Nederland uit de euro gaan. Wij hebben er geen voordeel aan. Tegenwoordig is “het geld wisselen” slechts een druk op de knop en dus irrelevant als argument. De EU voert wanbeleid, gericht op makkelijke winsten voor de banken. En ook als we als Nederland de grenzen weer sluiten, kunnen we daarna nog werkvergunningen en toeristenvisa uitdelen waar we willen. Als we buurlanden uit de brand willen helpen met gunstige leningen, dan is dat weer een eigen keuze en op onze voorwaarden. Uit de euro dus en met gesloten grenzen, dat hoeft helemaal geen ijzeren fort te worden. Weer zelfstandig en nog steeds met een open blik naar de rest van de wereld. Dan zijn we tenminste van de EU waanzin verlost. 

 


Elsevier: Stoelriemen vast: de totale euro komt er aan

Duitsland en Frankrijk komen steeds dichter bij elkaar om de totale euro te introduceren. Met gedeelde schulden, een eurominister van Financiën en uiteindelijk Europese belastingen. Voor Nederlanders betekent dit: betalen maar.

De eurolanden spraken voorafgaand aan de introductie van de munt in 1999 af om elkaar niet te redden in het geval van problemen. Dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Italiaanse president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank vervolgens anders beslisten, was al een stevige, maar niet onverwachte draai.

ned-iview-guglielmo-verdirame-4_previewHoogleraar Guglielmo Verdirame: ‘De euro sloopt de democratie’ >>

Om een nieuwe crisis te voorkomen, willen Merkel, de Franse president Emmanuel Macron en de Europese Commissie nog verder gaan door onder meer de uitgifte van euro-obligaties. Aldus is de totale euro een feit. Een politieke munt die Europa één moet maken, maar vooral politieke, democratische en economische schade aanricht.

Laat Italië lekker belasting gaan innen

De eurocrisis was en is vooral een schuldencrisis. Een land als Italië is steenrijk, althans de burgers zijn dat. De staat is arm, zo niet failliet doordat er te veel geld wordt uitgegeven. Daarnaast is belastingontwijking er een nationale hobby. Italië kan loskomen van de staatsschuld (ruim 130 procent van het nationaal inkomen) door eindelijk eens belastingen te innen en minder uit te geven aan flauwekul. Sicilië heeft 5.000 boswachters, maar nauwelijks bos.    ……………….

 

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in EU, international, Maatschappij and tagged , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Het einde is zoek. Hoe diep staan wij toe dat regeringen Europa laten zinken?

 1. Geuz says:

  Zou het niet handiger zijn de euro naast de gulden te laten bestaan?
  Als er geen EU meer is, dan krijgen we weer allemaal oorlogen in Europa.
  Ik ben wel tegen EU, maar alleen omdat daar de verkeerde mensen op posten komen.

  Ik deel de mening van Dr. Ian Paisley in het Europees Parlement:

  • maudoortwijn says:

   De EU stuurt aan op een situatie, waarin oorlog juist denkbaar is. En WO 2 is destijds ook gewoon aangestoken, WO2 was geen natuurlijke ontwikkeling… Zonder euro is de kans op oorlog juist kleiner. De woede groeit in Europa vanwege het economische beleid.

 2. waterman10 says:

  Dat denk ik niet.

 3. Pingback: Eindtijdsignalen en andere opmerkelijke nieuwsfeiten | Silvia's Boinnk!!!

 4. Mandy says:

  Als je in Griekenland op vakantie gaat, dan betaal je in een buurtwinkel gewoon meer als de locals. Ze hebben niet de drive van eerlijke handel en gelijkheid voor iedereen. Als ze weten dat je toerist bent, dan betaal je meer. Gewoon, omdat je toerist bent. Makkelijk geld. Je ziet het zelfs in Nederland in wijken met allochtonen. Je betaalt meer in de winkel omdat je wit bent. Wij moeten dus beter opletten. Dat moeten we leren. Die Grieken gaan nooit orde op zaken stellen, want je kan veel makkelijker geld verdienen door te klagen en te lenen en niet terug te betalen. Dat zien ze als sterk onderhandelen. Betalen ho maar. Het kost Nederland veel teveel energie en moeite om daar tegenin te gaan en iedere keer weer opnieuw alles te moeten uitzoeken en alles te moeten contr9oleren. Waarom zijn wij rijker? Je kan sneller zaken doen en resultaat halen, als iedereen eerlijk is. Dat is onze cultuur meer en daarom zijn we rijker. Zij doen liever minder en onderhandelen sterker. Minder werk verzetten. Makkelijk geld verdienen. Prima. Dat is een ander systeem. Dat samenvoegen is alleen gunstig voor Zuid-Eruopa. Voor ons is dat een blok aan het been. Onze politici zullen onze rijkdom wel willen verkopen, dan krijgen ze zelf waarschijnlijk gartis een huisje aan de middellandse zee. In ruil voor onze miljarden van ons allemaal. Niks sociaal. Asociaal. Zo lang je gratis geld geeft, staan ze over 20 jaar weer te bedelen.

  • Mandy says:

   En hoeveel eisen de Oranje aan marge voor alle miljarden die wij richting Europa schuiven? Reken maar dat ze slapend rijk worden. Er is niets veranderd in 200 jaar tijd. O ja toch. 200 jaar geleden waren we een republiek zonder Koningshuis. Nu zijn we 200 jaar weer een Koningshuis. En die Oranjes zijn er schatrijk van geworden, hoewel ze niet slim zijn en geen werk verzetten. Wie wordt er rijk van de miljarden die naar Europa gezogen worden? Dat wil ik wel eens weten. De euro is een parasitaire munt.

  • waterman10 says:

   De euro is een munt zoals die is. Een ruilmiddel aan de kassa als je alles wat je in je winkelwagen hebt gelegd moet afrekenen.
   Of doet Mandy nooit haar boodschappen?
   De luie monarchie is een totaal andere geschiedenis en ook die republiek met zijn VOC slaven mentaliteit.
   De republiek vroeger in Nederland had net zo goed bloed aan zijn handen als vele hedendaagse regerings puppets.
   Het blijft maar doorgaan met deze ellendige puppets.
   Iedere bakker op de hoek van een straat kan er niets mee en kan er geen brood mee bakken.
   Vraag het maar aan de bakker@ Mandy. Wel € 2,- neertikken voor 1 brood a.u.b.

 5. waterman10 says:

  De euro……….ze zeggen,beter geen euro. Forget it!
  1 keer raden wat ik met mijn euries dagelijks doe.
  Help jullie zelf maar,doe ik ook.
  Get alive!

 6. Mirjam says:

  Als je een Italinaan op de ECB zet, dan los je de geldproblemen niet op, op lange termijn. Laat ie het eerst in Italie problemen. Maar nee, zet de drukpers maar aan, want de rest van Europa betaalt. De Italiaan is rijk, met zwart geld. Dus daar zien die Hollanders niets van.

  http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/opinie/2017/06/wil-nederland-bondsland-worden-van-eu-superstaat-510153/

 7. Mirjam says:

  Doodeng hoe ver die Haagse politici gaan.
  Dit is zo corrupt en de media helpt het ze verkopen.
  Hoeveel geld lkrijgen ze zelf van Zuid-Eruopa?
  Allemaal een huisje aan de middellandse zee kado als ze maar de Hollandse miljarden stiekem schuiven? En wij maar braaf pensioensparen jarenlang, want Kok waarschuwde ons !!!
  Wij netjes sparen, opzij leggen, rationeel zijn…

  Godverdomme. Want houdt het eens op?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.