Schiphol doet aanvliegen meer over Amsterdam stad… Sinds 2016.

Het Parool schreef daarover op 9 februari 2016.


Parool: Veel hinder van vliegtuigen boven de stad, maar geen maatregelen

Sinds anderhalve week vliegen beduidend meer toestellen pal boven de stad. Ze zetten hun landing boven Amsterdam-Noord in, om ruwweg over Centraal Station, Dam, Leidseplein, Vondelpark en Olympisch Stadion naar Schiphol te vliegen. Daar landen ze op de Oostbaan, de oudste landingsbaan van de luchthaven.

Gebruik landingsbanen Schiphol 47420895-2e12-4470-9032-f183ed26a822Links de landingsbanen van Schiphol. De twee groene banen zijn voor landen. De paarse baan is voor vertrek.  De meest rechtse baan is de Oostbaan, waarvan de aanvliegroute over de stad gaat.

‘Landen op de Oostbaan heeft niet onze voorkeur, omdat landend verkeer dan over het centrum van Amsterdam vliegt. Maar bij krachtige zuidwestenwind zijn andere banen minder of helemaal niet geschikt om een veilige landing te maken.’

‘In Zwanenburg wonen 7500 mensen,’ zegt Weijer, ‘in Amsterdam honderdduizenden. Het is niet alleen hinder. Als het misgaat, hebben vliegtuigen boven Amsterdam geen enkele uitwijkmogelijkheid. Bij Zwanenburg liggen weilanden.’

bron: link Parool.


Olympisch Stadion buurt

DSCI3793Mijn oog viel er op, nadat ik vandaag maar eens ben gaan kijken in de buurt van het Olympisch Stadion in Amsterdam, om te zien wat mogelijk risicovolle locaties zijn. Teruglopend naar mijn fiets, kwam er een vliegtuig over het Olympisch Stadion vliegen. Het leek wel of deze wilde landen op de tennisvelden, zo laag vloog deze over.

DSCI3801

Ik weet dat rondom het Olympisch Stadion, er relatief veel huizen zijn verkocht aan medewerkers van de gemeente Amsterdam en lokale politici. Kennelijk is het daar het buurtje voor. Veel van de sportvelden zijn eigendom van de gemeente ook.

Mijn bezoek aan dat deel van Amsterdam, zette me verder aan het denken, over de lijst met mogelijke locaties voor (hoax) aanslagen. Ik kwam daarbij niet verder, als wat vage ideeën. Een eventuele brand in het Freezlab in het Olympisch Stadion. Zij hebben prachtige en professionele cryotherapie faciliteiten, maar de warmte van de koelvloeistof moet ergens heen. De naamgeving begint met Free en het logo is een hexagram… Dan let ik altijd even extra op. Verder zien hun faciliteiten er goed uit. En vrieskou is goed voor een mens.

Een andere theorie is een noodlanding van een op Schiphol aanvliegend vliegtuig op het tennis- of voetbaleiland. Tennisvereniging IJsbaanpad heeft een logo met tennisballen in de vorm van een hexagram. En daarnaast staat het “Philips” stadion, met een F voor Frans Otten. Gezocht, ja. Maar het is er een perfecte locatie voor.

Iets anders kan ik zo snel niet verzinnen. Maar eerlijk is eerlijk, het is wat het is: verzinnen. Desalniettemin, ben ik ervan overtuigd dat er een (hoax) aanslag of georganiseerde ramp op Nederland af gaat komen, waarschijnlijk deze zomer.

DSCI3818.JPGHet gebied achter het Olympisch Stadion, met de woonboten aan het water van de Schinkel (het IJsbaanpad) en de vier eiland en (natuureiland, parkeiland, voetbaleiland en tenniseiland): Het ligt er prachtig bij. Hier is geïnvesteerd in een mooie woon- en sportomgeving. Het zou mij niet verbazen, als wat Vastgoed jongens wat extra woningen zouden willen bouwen ergens in deze hoek. Nogmaals, het is puur een theorie, meer heb ik niet.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Schiphol doet aanvliegen meer over Amsterdam stad… Sinds 2016.

  1. AndyDandy says:

    Er zit bij dat stadion een Total tankstation, kunnen ze daar niet iets leuks mee doen, of staan daar teveel mooie gebouwen omheen die al helemaal opgeknapt zijn? Als er net geïnvesteerd is, maken ze het niet kapot. Het moeten gebouwen zijn die toe zijn aan een derde ronde verbouwingen. Ieder nadeel moet zijn voordeel hebben. En als er sprake is van een ramp, dan betaalt de belastingbetaler wel mee aan het herontwikkelen ben ik bang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.