Nicky Verstappen: De vindplaats van het lichaam.

Op 11 augustus 1998 omstreeks 21.00h is zogezegd het lichaam gevonden van Nicky Verstappen (11). Hij is voor het eerst vermist volgens getuigen op 10 augustus om 6.00h in de ochtend. Wij hebben een vermoeden, dat hij eigenlijk de avond ervoor al is verdwenen. Nicky Verstappen is in ieder geval tussen 9 augustus 18.00h en 10 augustus 6.00h verdwenen van het kampeerterrein “De Heikop” op de Brunssumerheide. 

Nicky_Verstappen-700x394Vanaf 10 augustus in de ochtend wordt er door bekenden en familieleden van Nicky naar hem gezocht op het kampeerterrein en in de middag op de Brunssumerheide. In de avond en nacht begint de politie met een zoektocht over de Brunssumerheide. Vanaf 11 augustus wordt de zoektocht uitgebreid met ME, brandweer en militairen. Er is een grootschalige zoektocht, waarbij men alleen vergeten is om met speurhonden te zoeken op het kampeerterrein zelf. Nadat omstreeks 20.15h een laatste groep de heide opgaat om nog eens te zoeken, wordt Nicky gevonden om 21.00h. Die nacht wordt de vindplaats bewaakt door de Koninklijke Marechaussee.

De neef van de vader van Nicky (zij heetten beide Peter Verstappen) ziet omstreeks 21.00h iets rood liggen in een perceel dennenbomen, tussen weiland, aan de Schinvelderweg, op de Brunssumerheide. Hij roept. Een wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee gaat voor hem kijken, klimt over de afrastering en vindt het lichaam van Nicky Verstappen. Oom Wim Verstappen doet even later de identificatie van Nicky Verstappen. De formele identificatie wordt pas gedaan door de opa van Nicky, de dag voor zijn begrafenis, als hij al opgebaard ligt in Brunssum.

Nicky ligt tussen de naaldbomen. De strook dennenbomen (kerstbomen) heeft een doorsnede van ongeveer 10 meter breed. Het staat haaks op de Schinvelderweg en ligt in de gemeente Landgraaf. Het is een lange smalle strook dennenbomen, met daarom heen afrastering van ongeveer 90 cm hoog. Rondom de strook dennenbomen is akkerland. Nicky ligt ongeveer 4 meter achter de afrastering.

Nicky ligt zogezegd op zijn rug en draagt een rode joggingbroek, die hij normaal als pyjamabroek draagt. Daaronder draagt hij een blauwe onderbroek. Verder draagt hij niets. Hij heeft blote voeten en zijn voeten zijn schoon. Het is dus ondenkbaar, dat Nicky zelf is gaan wandelen op de heide en hij hier uit zichzelf is overleden. Zijn lichaam doet blauw aan en er zit een roze gloed op de wangen.

De vindplaats wordt die avond direct afgezet door de politie, maar deze verzuimd om ook het kampeerterrein als plaats delict veilig te stellen op datzelfde moment. Wij herhalen: De politie vindt het lichaam van Nicky (11) 1200 meter van het kampeerterrein waar hij als laatste gezien is. Er is sprake van een delict. En de politie vergeet dan het kampeerterrein als plaats delict te gaan bewaken, hoewel er een overdaad aan Justitie/Defensie mankracht voor handen was op dat moment.

De politie zegt het volgende over de vindplaats: “Het lichaam voelde koud. Het slachtoffer lag op de rug. Gezien de ligging kan worden aangenomen dat het slachtoffer zo was neergelegd. Het hoofd lag met de rechterzijde nagenoeg op de grond, kost naast de stam van een dennenboom. De linkerarm lag geheel gestrekt in het verlengde van zijn linkerschouder. De rechterarm lag naast het lichaam, waarbij zijn rechterhand- en pols onder zijn zitvlak lagen. De beide benen waren vrijwel geheel gestrekt waarbij het rechterbeen deels op het linkerbeen lag. Beide voeten lagen kort naast elkaar.” (boek Simon Vuyk).

Het perceel dennenbomen is toegankelijk vanaf de Schinvelderweg. De Schinvelderweg is een verhard zandpad, waar ook auto’s mogen rijden. Vanaf de vindplek van het lichaam, is het pad dat haaks op de Schinvelderweg loopt, ten Noorden van het bomenperceel, dichterbij. Die weg loopt langs een bosrand.

Door diverse mensen is op 10 augustus en 11 augustus langs de Schinvelderweg gelopen en met de auto gereden (dan zit je hoger). Niemand heeft iets gezien. De ouders van Nicky zeggen dat ze zelfs een vrouw met hond vlakbij de vindplaats hebben zien lopen. Een hond zou vermoedelijk een lichaam ruiken.

De politie gaat ervan uit, dat het lichaam er niet lang heeft gelegen. Nicky zou in dat scenario vanaf het kampeerterrein naar elders zijn meegenomen, om op 11 augustus gedumpt te worden op de Brunssumerheide. Dat betekent, dat de dader(s) in staat zijn, om een lichaam te dumpen te midden van akkervelden (zichtbaar), op 1200 meter van het kampeerterrein, zonder gezien te worden. vanaf 10 augustus in de avond is er continue gezocht door politie op de Brunssumerheide, ook ‘s nachts. Bovendien is de Schinvelderweg niet heel ver van de bewoonde wereld. Vlakbij zit een tennisvereniging. Mensen wandelen en laten hun hond hier uit. Hoe kan je dan een lichaam achterlaten? Waarom zou je het risico nemen als dader?

Nicky is hier door iemand neergelegd. Dat is niet gebeurd op 10 augustus voor 6.00h. (ook volgens autopsie niet). Waarom zou een dader het lichaam dumpen op een plek die een maximale kans op “betrappen” biedt? Dat is niet logisch!  


ps. Schin betekent tand.

pps. De Schinvelderweg is vlakbij de Helseviersweg en de Grote Heiweg.    

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Nicky Verstappen, regio Zuid and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Nicky Verstappen: De vindplaats van het lichaam.

 1. Jimmy is Back says:

  Maud, deze zaak ken ik vanaf het begin. Maar vandaag heb ik de behoeft om een heel wild scenario te delen met jullie. Kom maar met reacties en vele vragen, want ik hoop dat dit scenario niet waar iszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz (slaap lekker mensen).

  Nu je er weer over schrijft blijf ik maar denken. Als die politie toch meedoet, stel dat he, dan hoeft hij niet eens hier neergelegd te zijn. Ze liegen gewoon alles aan elkaar. Het lichaam gewoon in het ziekenhuis laten in Maastricht of Brunssum, dat is veel makkelijker. Logistiek niets doen, alleen hele hordes militairen en politie laten lopen. Iemand left een paraply neer en een twee roept wat. Een derde zorgt dat de zoektocht wordt afgeblazen en iedereen naar het kamo terig gaat en wel onmiddellijk. Maar een paar mensen zien het lichaam echt en die zitten er dan in.

  In het mortuarium hetzelfde. Waarom een identificatie? Nou, omdat alles gelogen is en dan gaat het allemaal om indek-gedrag van familie en instanties onderling. De familie moet zeggen dat ze Nicky geïdentificeerd hebben. Dan weet de OvJ dat het allemaal geregeld is (de leugens) aan de familie zijde. Vervolgens geeft de OvJ het lichaam vrij en dan moet hij rappo klappo worden begraven (formeel dan) voor er iemand vragen kan stellen. Lekker ver weg in Brunssum opbaren.

  Je stelt het officiële autopsie rapport verder uit, tot nadat hij echt dood is. Maar je moet wel informeel informatie geven over zijn dood want het politieonderzoek naar de dood van nicky moet worden opgestart. Als iedereen meedoet, kan je alles regelen en niemand gelooft dat zoiets kan. Als er zoveel corruptie is, dan verdoen wij onze tijd met burgeronderzoeken.

 2. Pingback: Eindtijdsignalen en diverse andere opmerkelijke berichten, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 3. Chantal Jansen says:

  Ik wil nogmaals laten weten dat het niet zo is,
  dat ik Chantal ooit zonder make-up en door mijn tieten achter een hond te verbergen zou doen alsof ik een jongetje ben. Halllo! Ik wilde wel beroemd worden, maar ik ga toch niet n een voetbalveld liggen. Die stinkende voetbal kleedkamers. Nee hoor. Ook zou ik mijn kapsel niet verpesten in ruil voor een fake rolletje waarmee ik een glansrijke carriere krijg.

  Iedere overeenkomst tussen Nicky en een niet nader te noemen mens van vlees en bloed berust op toeval. Het is fictief dat u denk dat ik sproeten en een klein neusje heb als Nicky. Kom aan zeg.

 4. NN says:

  mensen dit zou nog wel eens een hoax kunnen zijn.
  leuke rol voor chantal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.