Een boer die begin augustus de mais oogst, dat is toch niet normaal?

Nicky Verstappen is zogezegd gevonden op 11 augustus 1998 om 21.00h in een perceel dennenbomen aan de Schinvelderweg op de Brunssumerheide.

Tussen dit dennenbomenperceel en een zandweg, was een maisveld met hoge mais (2 meter zegt men in de media?). Daarin was een soort (sleep?) spoor gezien. En verderop was een stuk van 2 bij 2 meter met mais plat gesneden, een “verborgen binnenplaats” in het maisveld, wat zogezegd gebruikt was als vrijersplek. Er werd volgens de politie een tissue met sperma en een kroonkurk van een biertje gevonden. Nog voor er nader onderzoek kon worden gedaan in het maisveld, oogstte de boer de mais. Het is dan 12 of 13 augustus 1998.

Vindplaats-610x343

Het was begin augustus. Bij mijn weten, wordt mais altijd laat geoogst, eind september. Ik ben natuurlijk geen expert en zeker niet van alle maissoorten.

Welke vragen heb ik aan de experts, de boeren onder u:

  • Welke type mais ziet u op de foto?
  • Dit lijkt mij geen 2 meter hoog. Is dit oogstrijp? Hoe ziet u dat?
  • Hoe lang duurt het om een weiland met mais te oogsten? Maakt dat lawaai? (ik vraag dit, omdat het oogsten gebeurd zou zijn “voor de politie er erg in had”).
  • Is de Brunssumerheide geschikte grond voor mais of zijn er betere gewassen? Is dit een logische plek voor mais?

Dat maisveld, waardoor je ongezien bij dat dennenbomenperceel kan komen. De oogst direct na de vondst van het lichaam. Het is me allemaal te toevallig. De vindplaats van het lichaam werd nota bene bewaakt door marechaussees tot 12 augustus in de middag en dan zou een boer direct de volgende dag ineens ongezien en snel de oogst binnenhalen en alle sporen wissen? Die boer is dan zo dom om de verdenking op zich te richten.

De technische recherche verklaart op 12 augustus in de middag dat zij klaar zijn met hun werk bij de vindplaats van het lichaam. Vanaf dat moment wordt de plek niet meer bewaakt. Dat deden zij, zonder het sleepspoor door het maisveld goed te onderzoeken. Wij moeten maar geloven dat er een sleepspoor was. Direct daarna komt de boer langs en oogst de mais.

Verder wil ik weten, waarom dit “verborgen vrijersnest” in het maisveld niet eerder is ontdekt, namelijk bij de zoektochten op 10 augustus overdag of in de nacht van 10 op 11 augustus. In de nacht van 10 op 11 augustus 1998 zocht de politie met luide stem naar Nicky in de nacht op de heide. Het lijkt me sterk dat twee stiekeme homo’s er dan voor kiezen om in een maisveld een hut te maken. Die kijken wel uit.

De technische recherche begint op 12 augustus in de middag vervolgens met het CSI werk op het kampeerterrein “De Heikop”. Pas dan zetten zij de boel op “De Heikop” af met linten. Helaas heeft de kampleiding van Jeugdwerk net daarvoor het kampeerterrein opgeruimd, met uitzondering van de spullen van Nicky en de tent van Nicky. Zelfs de spullen van de tentgenoten van Nicky zijn weg. Nog meer prutswerk. Het kampeerterrein is natuurlijk plaats delict 1. De politie doet alles verkeerd.   


 

ps. Weet iemand wat de ingegraven badkuip met water deed midden in het perceel dennenbomen? In een siertuin begrijp ik dat, om planten of padden in te laten leven. In een weiland begrijp ik dat, om het vee van te laten drinken. In een perceel dennenbomen? En er zat toch een 90cm hoog gaas omheen? De media zegt, dat deze badkuip er was om het wild van te laten drinken. Welke boer/bosbouwer doet dat? Wild aantrekken? Zijn dit stropers? 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Nicky Verstappen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.