Nicky Verstappen, wat zijn de scenario’s voor nu?

Wij schreven er eerder over. In de nacht van 9 op 10 augustus 1998 (222) verdween Nicky Verstappen (11 jaar, woonachtig in Heibloem) van Jeugdkamp “De Heikop” op de heide bij Brunssum. Hij sliep daar in een tent met vijf jongens (1+4), direct naast de staftent. Op 11 augustus 1998 (223) zou hij gevonden zijn op de Brunssumerheide. 

 • Wat was er ook weer gebeurd? link.
 • Dit is het kampeerterrein: link.
 • Dit is de tijdslijn: link.

Wat is er nodig voor een ontvoering?

 1. De jongens in Nicky’s tent moeten 100% zeker slapen of meewerken.
 2. Nicky moet ergens overmeesterd zijn en waarschijnlijk bedwelmd.
 3. De hele groep kinderen (9 – 12 jaar) op het kamp moeten zeker niets zien.
 4. De kampleiders moeten 100% zeker niets zien of (deels) meewerken.
 5. Vermoedelijk is Nicky met een auto meegenomen naar elders.
 6. Nicky moet van de locatie van overmeestering… naar een (vermoedelijk) voertuig verplaatst worden.

Gedrag kan gestuurd worden. Percepties eveneens.

Welke mogelijkheden zie ik voor het bovenstaande? Hieronder enkele scenario’s.

 • Na het avondeten heeft Nicky corvee in de eettent (1). Eén van de kampleiders bedwelmd hem, als hij druk doende is met tafels schoonmaken. Twee kampleiders leggen hem samen ergens in een kist, zodat niemand hem ziet (schoenen uit). Een derde kampleider staat op de uitkijk. De tentgenoten van Nicky liegen alles over wat er zich die avond en nacht heeft afgespeeld. Mogelijk is er één tentgenoot gedrogeerd geweest en die heeft de hele avond en nacht geslapen. Nicky zelf heeft in dit scenario niet in de tent geslapen. Hij droeg ook geen pyjamabroek bij de vermissing. Schoenen wel. De rest is allemaal rookgordijn. Mogelijk is de kist met Nicky omstreeks 24.15h meegenomen door de shoarmazaak die eten bezorgde. Als de shoarmazaak eten bezorgde in de eettent, dan lopen ze (eten voor 12 personen) met een grote kist eten heen… en vervolgens weer met een kist terug. De eettent wordt vervolgens grondig schoongemaakt door een professioneel cleaning team. Dit is de reden dat Joos Barten verzint dat hij om 6.00h opstond om de eettent schoon te maken. Er zijn dan al geen sporen meer. Die nacht maken de leiders in de staftent veel lawaai, om het schoonmaakteam te maskeren. Het is geen vreemd scenario. De ontvoering vindt dan al plaats de avond ervoor. En we weten dat Nicky die avond de eettent heeft helpen schoonmaken.
 • Omstreeks 22.00h naar de Staftent (2). Vanaf 22.00h moeten alle kinderen slapen en stil zijn. Er loopt een kampleider rond (Sjra) om zeker te zijn dat iedereen in bed ligt. Nicky is kort daarvoor beschuldigd door tentgenoot Ian van het stelen van Ian’s kauwgom. Nicky kan daarom door de staf gevraagd zijn, om na 22.00h alleen naar de Staftent te gaan, vanwege het kauwgom incident. Deze Staftent is direct naast de tent van Nicky. Hierna verloopt het scenario zoals in scenario 1, met het verschil dat de shoarma bezorgd en gegeten wordt in de Staftent.
 • Omstreeks 24.10h bedwelmd in de eigen tent (3). Omstreeks 24.10h gaan twee kampleiders bij de tent van Nicky langs (Sjra en Joos), omdat Mark (1 van de 2) zijn vingers verbrand heeft. Joos smeert er uiteindelijk brandcrème op. Het is onduidelijk waarom Joos de jongen niet meeneemt naar de keukentent, waar ze (neem ik aan) stromend water hebben (of anders naar de badruimte). Hoe het ook zij, omstreeks 24.10h is er wat gaande in de tent van Nicky én omstreeks datzelfde tijdstip bezorgt de shoarmazaak het eten voor de staf. Mogelijk is de auto van de shoarmazaak zelfs naast de staftent gezet. Echter, wij vermoeden zelf dat de activiteiten in de tent van Nicky bedoeld waren om juist de ogen af te leiden van wat er gebeurt bij de bezorging van de shoarma (in de eettent). Dit 3e scenario is niet onmogelijk. In dat geval zijn de tentgenoten echter zeer actief betrokken. Je kan je afvragen of de ouders van de tentgenoten met dit scenario zouden instemmen. De kinderen zijn nog erg jong.
 • In de nacht gaat Nicky naar de WC (4). Dit is het scenario dat het meest lijkt op het verhaal dat ons wordt voorgeschoteld in de media. Het is onaannemelijk dat het zou plaatsvinden tussen 5.30 en 6.00h. Bij het kamperen worden veel mensen al wakker omstreeks 6.00h vanwege geluiden in het bos. Dat kan in een ontvoeringszaak niet geriskeerd worden. In dit scenario wordt Nicky overmeesterd bij de WC. Mogelijk is hij in dat geval een willekeurig slachtoffer (de eerste die in de nacht naar de WC gaat). Mogelijk is hem omstreeks 24.00h een vochtafdrijvend drankje gegeven. Dan ga je binnen een uur wel naar de WC. Hoe hij vervolgens van het kampterrein afkomt, is niet duidelijk. Mogelijk is hij verstopt in een schoonmaakkast die in het gebouw van de badruimte gebouwd is? Hierna kan hij worden meegenomen in een auto die onderhoud of schoonmaakwerkzaamheden verricht op het terrein. Hij is niet diezelfde nacht al op de vindplaats gelegd, want dan was zijn lichaam eerder ontdekt. Omdat een WC in de nacht bezocht kan worden door allerlei logeerders én omdat het een plek is waar je als eerste zoekt wanneer een tentgenootje mist, achten wij dit niet het meest geloofwaardige scenario.

Wij kunnen niet met zekerheid zeggen wat hier gebeurd is. Het scenario dat Nicky alleen op blote voeten en slechts een pyjamabroek aan zelf de hei op loopt, dat sluiten we uit. Omdat er bijna de hele nacht wel wat activiteit is op het kampeerterrein, is een ontvoering (eenmansactie) door een derde ook lastig, zeker als hij meegenomen is naar elders (vervoer). Enkele leiders zijn tot de vroege uurtjes wakker geweest. De oud-voorzitter Joos was alweer op om 5.50h. En ook priesters zijn geneigd om vroeg op te staan (het Ruldoc Seminarie). Omdat de badruimte rustig gelegen is, sluiten we scenario 4 niet uit. Scenario 1 en 4 achten wij het meest aannemelijk.

Wij roepen deelnemers van dit kamp destijds op, om naar buiten te brengen wat het programma is geweest voor de gehele dag van 9 augustus op kamp. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Koningshuis, Leger, Nicky Verstappen, Politie, regio Zuid, Rome. Bookmark the permalink.

11 Responses to Nicky Verstappen, wat zijn de scenario’s voor nu?

 1. MetdePet says:

  Scenario 1, dat is m.
  – Met corvee ben je relatief alleen, met enkele jongens en de leiding. De leiding stuurt dat.
  – De tenten naast de eettent zijn collectief (keuken, materiaal, spellen), dus leiding=baas.
  – Het is de eettent die het dichtst bij de parkeerplaats en het pad langs het badhuis gaat.
  – Ze hebben vast shoarma gegeten in de eettent s nachts met de leiding.
  – Rond 2400h slapen alle kampeerders, maar is niemand verbaasd een auto te zien.
  – Het is raar dat die Joos in de ochtend heel vroeg die eettent schoon maakt.
  – Iedereen heeft het over de tent, maar die jongens in die ene tent zijn allemaal van kinderen van ouders uit dezelfde vriendenclub. Als dat occult is dan ben je klaar.

  Dat zijn zo mijn gedachten. Een 11 jarig jongetje gaat niet alleen van dat terrein.

 2. MetdePet says:

  Wat ik me ook afvraag, als het toch een complot is en velen meedoen. Was die jongen wel echt dood op 11 augustus en lag hij echt in dat veld? Als toch iedereen meedoet met de leugens, dan kan Nicky net zo goed nog ergens vast hebben gezeten. Het is allemaal zo raar!
  – De vindplaats van het lichaam werd bewaakt, maar een boer gaat toch het mais oogsten.
  – Hoe kan je iemand daar dumpen als er op dat moment gezocht wordt? (denk ook Anass)
  – Waarom lag hij opgebaard in Brunssum, dat slaat nergens op.
  – Waarom moest de opa van Nicky hem officieel identificeren NA de sectie en wel op 14 augustus in de middag?
  – Waarom werd het lichaam door de OvJ vrijgegeven voor de familie NADAT het opgebaard was en NADAT opa die formele identificatie had gedaan??? Pas toen mocht de rest van de familie zogezegd afscheid nemen in dat uitvaartcentrum in Brunssum. Wat is dat? Hoe dekken ze mekaar hier in? Want dit is geen normale volgorde van zaken na een moord.
  – En dan minder dan 24h nadat het lichaam zogezegd is vrijgegeven door de OvJ is er al een uitvaart? Sorry? En dan als locatie ervan het voetbalveld? Waarom zou je een uitvaart regelen, als het lichaam nog niet is vrijgegeven? Dat slaat allemaal nergens op.
  – Een gesloten kist. Die jongen had amper wonden.
  – Op de grafsteen staat geen datum van overlijden, wel de jaartallen.
  – Waarom misten er twee joggingbroeken? Eentje die hij aanhad? En eentje waarmee ze faken dat die door de vegetatie gehaald is bij het dennenboomperceel? Waarom anders?

 3. MetdePet says:

  Maud, heb je al eens gekeken naar de moord in Tinka van Rooij?
  Dat loopt over van ….
  – pa was voormalig schoolhoofd
  – Tinka wilde trouwen met een VN militair
  – Ze is aangevallen met eerste een stroomstootwapen.
  – Daarna de klauwhamer.
  – Het gebeurde in een garage aan de Achterdijk in Zevenbergschehoek.
  – Daarna gedumpt in de Biesbosch, maar haar lichaam kwam bovendrijven, hoewel ze het verzwaard hadden met kettingen….

  Dat is typisch een omgeving waar vage zaken gebeuren.

  http://www.misdaadjournalist.nl/rapportages/mooietinkadoodvaneenfeestbeest.html

 4. AnneMariaKoekoek says:

  Nog iets wat Manon (Helmond, “voor de duvel niet bang”) en Nicky (Heibloem, “een schijtluis”) gemeen hebben.
  – beide geboren op een vrijdag in maart 1987.
  – beide verdwenen op 10 augustus (222) respect 1995 en 1998.
  – beide gevonden op een plek waar al eerder gezocht was.
  – Nicky’s vader was stratenmaker.
  – De buurman van Manon was stratenmaker: waar ze aanbelde op 10 augustus!
  – Ze woonden niet zo ver van elkaar vandaan, in Limburg.
  – doodsoorzaak onbekend, tweemaal.
  – In beide gevallen niet opgelost, ook niet met een patsy.

 5. MetdePet says:

  Maar als scenario 1 waar is en dat klinkt best logisch, dan is het bestuur van die Jeugdclub betrokken en de jongens die met hem in de tent geslapen hebben. Vermoedelijk ook de beheerders van dat kampterrein.

  Maar was dat bestuur van die vereniging niet ook vrienden met de vader van Nicky?
  En waren die kinderen in de tent van Nicky niet ook kinderen van de beste vrienden van die vader? Die ouders maken er een hele media van, vooral mama. Slachtoffers, zielig.

  Alleen Femke was er helemaal kapot van, dat kon je zien.

 6. MetdePet says:

  Viering 50 jaar NAVO-hoofdkwartier in Brunssum
  Nationaal

  Datum:
  31 mei 2017
  Locatie:
  Brunssum
  Koning is aanwezig bij de ceremoniële viering van het 50-jarig jubileum van het Headquarters Allied Joint Force Command (HQJFC) Brunssum van de NAVO.

  In 1998 zaten zowel de Amerikanen (Schinnen) als de NAVO (Brunssum) vlakbij de heide in Brunssum. Wat ik raar vindt, is dat ze nergens zeggen welke militaire basis er militairen kwamen helpen bij de zoekactie.

 7. Harri says:

  Even los van waar de meezoekende militairen kwamen, de Brunsummerheide is een groot terrein met heel veel in en uitgangen. Ook richting Duitsland. Je kan er redelijk anoniem met de auto komen. Of op de fiets/brommer/scooter. Lopend is zeker ook nog een mogelijkheid. Vooral als je er bekend bent is het in het donder vrij makkelijk navigeren.
  Toen ik er woonde (na 2000) vertelde een homosexuele collega dat deze heide door veel homo’s, in-de-kastzitters en potenrammers wordt bezocht. Ook ‘s-nachts. En ook door Duitsers en Belgen. Of bezoekers van de tippelzone die nog even doorreden om te kijken of er op de hei wat te doen was. En dan heb ik het niet over ‘s-nachts wolven, vossen en vuurvliegjes spotten.
  Er zijn dus een flink aantal scenario’s mogelijk, niet alleen de mogelijkheid dat het de kampleiding was. Maar goed, niets is onmogelijk.

  • Mama van 5 says:

   Maar als het een vreemde zou zijn, waarom gedroeg de kampleiding zich dan zo raar. Het blijft een vreemde zaak.

 8. Mama van 5 says:

  Zou het niet kunnen wat in het boek beschreven staat? Nicky wordt vroeg wakker van de heimwee en joost gaf hem een slaappil en dat het mis is gegaan? Ik hoop zo dat de daders bekend worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.