Nicky Verstappen: Kampeerterrein De Heikop in Brunssum

In de nacht van 9 op 10 augustus 1998 raakte Nicky Verstappen (11) vermist van kampeerterrein “De Heikop” in Brunssum, waar hij op jeugdkamp was. 

Kampeerterrein “De Heikop” is gesitueerd aan de ventweg langs de N299 (Nieuwenhagenerweg) op de Brunssumerheide. De Brunssumerheide ligt deels in gemeente Brunssum, deels in Heerlen en deels in Landgraaf. De ingang van de Heikop is aan de ventweg. De Heikop ligt in Brunssum, maar de vindplaats van het lichaam van Nicky was Landgraaf.

Jeugdwerk tenten 

Onderstaande foto is genomen door de politie in Heibloem, 1998. Direct na de vondst van het lichaam van Nicky Verstappen (11-08-1998 om 21.00h), heeft Jeugdwerk de volgende dag (op 12-08-1998) het kamp van Jeugdwerk afgebroken en terug meegenomen naar Heibloem. Onderstaande foto laat de zolder zien, waar de kampeerspullen werden opgeslagen. De persoonlijke spullen van de kinderen zijn apart verzameld en konden door de ouders zelf uitgezocht worden en dan meegenomen naar huis. Er vond geen registratie van deze spullen plaats.

nicky-verstappen-31

Rechts op de foto staat een krijtbord. Dit is een tekening van de plattegrond van waar de tenten stonden van Jeugdwerk Heibloem. Op dit krijtbord hebben wij (zo goed als wij kunnen achterhalen) de locaties van de verschillende tenten genoteerd.

nicky-verstappen-31 - kopie

Het kamp van Nicky (tot 12 jaar) bestond uit 10 kindertenten (roze), waarin 37 deelnemers logeerden. Er waren 12 kampleiders mee.

Tenten van Kampleiding

De 12 kampleiders sliepen in vier eigen tenten verspreid over het kamp (rood). De vrouwen sliepen in de Begeleidsterstent (2 dames, namen onbekend). Oud-voorzitter Joos Barten had een eigen (EHBO) tent. Daarnaast is er de Staftent (Jack, Sjra, Pieter, Henk & Wil, en Jan) en de bewakingstent (Joris, Pascal, en Roger). De aanwezige bestuursleden van het Jeugdwerk slapen in de Staftent. De Staftent is tevens de grootste leiderstent, zodat hier altijd in de avond door alle leiders wat werd nagepraat en gedronken (soms tot laat).

Nicky’s tent

De tent van Nicky was direct naast de Staftent. Achter deze tenten zat er een gat in de omheining, richting de heide/bos/ventweg (geel). Iedere deelnemerstent had 1 leider als tentleider. En iedere deelnemerstent koos een groepsnaam. Zo koos Nicky’s groep voor “Nightriders”. Hun begeleider was Henk (tevens voetbal Heibloem) en getrouwd met kampleider Wil. In deze tent sliepen Nicky (11), Mark (12, broer van beste vriend Patrick), nog een Mark (11), Ian (9), en Kay (neefje van Jack).

Collectieve tenten 

De collectieve tenten (paars) zijn naast elkaar opgezet. Hier slaapt niemand. Er is een Spellentent, een Eettent, een Keuken, en een Materiaaltent. De laatste avond (9/8/1998) heeft Nicky in ieder geval nog geholpen de tafels af te nemen in de eettent. Het is onduidelijk of de leiders zelf die avond in de eettent hun (bestelde) shoarma hebben gegeten rond 24.15h. Net als iedere avond hebben ze samengezeten in de staftent. Omstreeks 24.15h (0.15h) is er shoarma bezorgd voor de leiders.

Gebouwen kampterrein

nicky-verstappen-28 Opsporing verzocht de HeikopDe badruimte (geel) is op een ander veldje aan de andere zijde van het pad (geel), maar ter hoogte van de Spellentent en de Eettent (foto rechts). Het pad op de foto rechts (langs de badruimte) is geen asfaltweg, maar wel het verlengde van de weg over de parkeerplaats. Het is toegankelijk voor auto’s. Dat is o.a. te zien aan de linkerzijde, waar net voorbij de badruimte een boom de weg versperd naar het kampeerterrein links waar Jeugdwerk Heibloem op stond. De boom (links, op de foto rechts) is bedoeld om auto’s tegen te houden.

Indien men dit pad volgt (terug) richting de hoofdingang aan de ventweg (de Nieuwenhagenerweg), dan komt men langs het hoofdgebouw (waar tevens het echtpaar woont dat het terrein beheert). Ter hoogte van het hoofdgebouw is aan de overzijde van het pad (geel) een bijgebouw (geel). In de week van de vermissing van Nicky Verstappen was dit bijgebouw in gebruik door priesters. Hier zijn tevens parkeerplaatsen.

Bovenstaande twee foto’s zijn genomen direct na de vermissing van Nicky (1998). Links de ingang van de Heikop vanaf de Nieuwenhagenerweg. Rechts overleg voor de zoektocht voor het bijgebouw.

brunssummerheide (1) De foto’s hierboven zijn van Perry Vermeulen. Hieronder twee recentere foto’s van De Heikop (respectievelijk hoofdgebouw en bijgebouw).  


Bronnen: uitzending SBS; uitzending Opsporing Verzocht; boek Simon Vuyk; website De Heikop; website Perry Vermeulen. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Justitie, Nicky Verstappen, Politie, regio Zuid and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Nicky Verstappen: Kampeerterrein De Heikop in Brunssum

 1. Jan says:

  Waarom zien wij die plattegrond nu pas?
  Waarom waren er zoveel mensen betrokken in de zoektocht maar heeft niemand de plaatsdelict 1 (kampeerterrein) afgesloten verzegeld en vastgelegd? Al was het maar het foto’s. Er is niet eens een speurhond ingezet op 11 augustus in dat kamp. Raar hoor.

  Knightriders en kitt (kid)? (ridders met modern vervoer?)

 2. Pingback: Nicky Verstappen, wat zijn de scenario’s voor nu? | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 3. P vd Berk says:

  Tijd voor een onderzoek naar het gemanipuleer van politie destijds. Brech was volgens oud onderzoeksleider Math Schaepkens niet in het vizier. Hij paste niet in het daderprofiel maar werd wel door dezelfde politie weggestuurd bij de scouting omdat hij een gevaar voor kinderen was. Ze wisten wel degelijk wie Brech was en wat hij deed anders hadden ze hem niet weggestuurd. De politie vertelde Brech dat hij weg moest bij een scoutinggroep en naar zijn eigen scoutinggroep terug moest gaan. De politie bond daarmee de kat op het spek. Politie heeft destijds Jos Brech uit de wind gehouden, daar zijn nu bewijzen genoeg voor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.