Uitspraak van de rechter, met welk doel geschreven?

Wat zegt de rechter? Nee OM en GGZ, wij gaan niet mee in de bewering dat Oortwijn gevaarlijk is of geestelijk gestoord zou zijn. Dat is niet bewezen. Maar, hier heeft u een document, waarmee u weer iets verder kunt. Waar waren we… 

 • Het OM wilde Oortwijn vervolgen op basis van een valse aangifte. Enkele dagen voor de regiezitting van 17 januari 2017 trok het OM zich terug.
 • Hierna kwam er via het OM en de GGD (gemeente) een BOPZ-verzoek tot opname in een GGZ inrichting, op basis van een flinterdun dossier. Gevaar? Stoornis? De rechter kon daar na de zitting van 22 maart 2017 niet in meegaan.
 • In de uitspraak van de rechter staan echter zaken, die het OM mogelijk denkt nodig te hebben, om een zaak tegen Oortwijn te maken.

De rechter vroeg niet door bij de verklaring van de psychiater op 22 maart 2017. Oortwijn kreeg wel haar gelijk en het OM niet. In diezelfde uitspraak staan echter zaken, die niet zo besproken zijn op de zitting van 22 maart jl. Gunstig voor het OM. Vreemd? Ja, maar deze rechter is geenszins onafhankelijk te noemen.

Heeft Justitie de volgende stappen alweer in gedachten? Enkele voorbeelden:

 1. Het begint al bij de aanwezigen. Oortwijn had aangegeven géén advocaat te wensen en een vertrouwenscrisis met deze toegewezen advocaat te hebben. Desondanks staat deze ontslagen advocaat als advocaat vermeld.
 2. Volgens de bode was er op de zitting ene mevrouw Janssen aanwezig. Die is niet gezien in de rechtszaal. Er was wel nog mw J. l.C., een facebook contact.
 3. Oortwijn erkent de afgelopen 10 jaar tweemaal op de hoogte te zijn gebracht van een aangifte tegen haar. De uitspraak verzuimt te melden, dat dit onterecht was volgens Oortwijn. De eerste aangifte was een buurman, die uiteindelijk ongelijk bleek te hebben in een ruzie over de schutting en die de aangifte terug trok. De tweede was een leugenachtige aangifte van een ex-collega, waarbij het OM zich terug trok enkele dagen voor de zaak voor de rechter zou komen.
 4. “Betrokkene erkent een website te beheren”. Dat heeft Oortwijn nadrukkelijk niet erkent. De website met de naam “demuren.wordpress.com” gaat misschien over Oortwijn, maar dat betekent niet automatisch dat zij de beheerder is of auteur is van alles. Zij is niet die website.
 5. Op meerdere punten in de uitspraak wordt genoemd dat de psychiater aangeeft dat Oortwijn op straat een BOA zou hebben bedreigd, beledigd, en gestompt/geslagen. Echter, tijdens de zitting ontkende de psychiater juist alles, toen de rechter vroeg naar de aangifte van: een BOA. De psychiater noemde wel een aangifte van de ex-collega Marijke, met vergelijkbare strekking. Is zij een BOA? Hoe zou de rechter dat denken weten?
 6. Tijdens de zitting gaf de rechter blijk van kennis, die niemand anders ter zitting noemde en welke niet in het dossier is opgenomen, zoals de BOA en de woonsituatie van Oortwijn. Wie voorziet de rechter van die informatie?

Als Maud terug is van vakantie, zal er in meer detail op terug gekomen worden. Bovenstaande is puur een eerste reactie, geen definitieve reactie.

Of gelooft u echt dat de Landelijke Politie besloten heeft niets te doen tegen Oortwijn? Op mij komt het over, alsof zij naar buitenwereld willen voordoen, alsof zij niets te maken hebben met BOPZ-verzoeken en “met-TBS”-achtige vervolgingen vanuit het OM. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

9 Responses to Uitspraak van de rechter, met welk doel geschreven?

 1. waterman10 says:

  Het is altijd oppassen met dat gekronkel van die slangen in pakken.
  Wanneer je denkt dat alles weer rustig is zullen zij vast en zeker alweer in het geniep plannetjes aan het bekokstoven zijn om je ergens in te laten tuinen.
  Ik blijf met je mee waken door jouw blog te blijven volgen, Maud.
  Trouwens, geniet van je vakantie. Goed om alles even te laten bezinken en even los te laten.

  • MetdePet says:

   Die Justitie mensen kennende, die rechter gaat je vrijspreken voor de BOPZ, dus je bent blij, maar in die uitspraak staat het bol van de dingen die ze weer tegen je gaan gebruiken.

   Weet je zeker dat de psychiater en de advocaat en de facebook en de rechter niet al eerder betrokken zijn geweest in je stalking, maar dan stiekem achter je rug om? Door te stellen dat je ze niet kent, laat je ze bijna vrijuit gaan, als ze al langer betrokken zijn.

 2. stevenK says:

  Telegraaf 25 april

  Twee doden bij schietpartij Zoetermeer
  55 min geleden
  ZOETERMEER – UPDATE 12.06 uur – Bij een schietpartij op de Edisonstraat in Zoetermeer zijn dinsdagmorgen twee doden gevallen. Dat meldt de politie. De politie is op zoek naar één of meerdere verdachten.

  Rond 11.00 uur vond de schietpartij plaats. De aanleiding van de schietpartij is nog niet duidelijk. Vooralsnog is er niemand opgepakt.

  Een paar straten verderop is een auto uitgebrand, meldt Omroep West. Mogelijk is dit de vluchtauto. Agenten zijn massaal ter plekke. Langs de A12 staan meerdere politiewagens. Ook een politiehelikopter is ingezet.

 3. stevenK says:

  Omroep West

  DINSDAG 25 APRIL 2017, 12:01
  Twee slachtoffers schietpartij Zoetermeer overleden

  Foto: Regio15Foto: Regio15
  Foto: Omroep WestFoto: Omroep West
  Foto: Regio15
  Foto: Omroep West

  ZOETERMEER – De twee zwaargewonde slachtoffers van de schietpartij dinsdagochtend in Zoetermeer zijn overleden. Dat meldt de politie. Over de identiteit en de toedracht is nog niets bekend.

  De schietpartij gebeurde rond 11.00 uur aan de Edisonstraat. De politie is op zoek naar twee verdachten. Agenten zijn massaal uitgerukt.
  Volgen

  Politie Zoetermeer ✔ @POL_Zoetermeer
  De twee zwaargewonde slachtoffers #Edisonstraat #Zoetermeer zijn overleden. Het onderzoek is in volle gang. Ziet u iets verdachts? Bel 112!
  11:58 – 25 Apr 2017
  43 43 retweets 1 1 vind-ik-leuk

  Een getuige zegt dat hij vlak na de schietpartij een BMW zag wegrijden. Een paar straten verderop, aan de Borneo, is een uitgebrande BMW gevonden.

  Afbeelding weergeven op Twitter
  Afbeelding weergeven op Twitter
  Volgen
  Lana O. de Wit @lovelylana
  Twee doden bij schietpartij op de edisonstraat in Zoetermeer! Getuige zag bmw nog wegrijden! @omroepwest
  12:10 – 25 Apr 2017
  4 4 retweets vind-ik-leuks

  Volgens een verslaggever van Omroep West zijn de twee doden in een auto gevonden.

 4. stevenK says:

  Een paar straten verderop? Dat is wat suggestief gezegd. De Borneo (auto in brand) en de Edisonstraat (schietpartij) is ongeveer 2 km rijden schat ik zo in. Men zag een BMW wegrijden. De slachtoffers zijn dood geschoten gevonden in de auto.

 5. stevenK says:

  Dinsdagochtend om 11.00h op een industrieterrein. In de avond is dat een locatie voor criminaliteit misschien, maar toch niet op een doordeweekse dag om 11.00h? Dan is iedereen daar aan het werk.

 6. stevenK says:

  Als ik de foto’s zo zie, dan moet het de rotonde zijn van de edisonstraat en de marconistraat.

  https://www.google.nl/maps/place/Bouwhof+-+Bezig+met+je+huis./@52.0583975,4.5184649,223m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c5ced930c8b81b:0x27f7393bd5a9bf51!8m2!3d52.057049!4d4.518384

  Daar zit Bouwhof aan en Fangoo en Zoeterhage.

 7. stevenK says:

  Het is niet geheel duidelijk waar het dan was. Bouwhof (alles voor je huis) of Ropa Scooters. In ieder geval op de Edisonstraat tussen Ropa en Bouwhof, dus tegenover Zoeterhage.

 8. Maud Oortwijn says:

  Mijn eigen eindoordeel over de BOPZ-procedure? Het was een schijnexecutie van een slachtoffer van een vreselijke misdaad (ik). Het doel was de productie van een leugenachtig juridisch document. Iedereen die daaraan meewerkte, wist dat het een schandalige procedure was.

  Hoe diep gaat Nederland zinken, voordat u zegt dat het wel genoeg is geweest?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.