Waarom kan ik de Bouwvergunningen van zaal Oosterlaar in Raalte beperkt inzien?

DSCI2882.JPGZaal Oosterlaar in Raalte, oftewel de “Leeren Lampe”. Het was -achteraf- een Vrijmetselaar bolwerk. Onderin de “Witte Bar” van de discotheek, hadden ze een geheime extra zaal gebouwd, achter een spiegelwand. Dat wisten alle jongens op onze school, maar de meisjes wisten het aanvankelijk niet. De meisjes (14, 15 en 16 jaar oud) werden bespied als zij uitgingen. Achteraf was dat een publiek geheim. Sommige jongens hebben wel eens eenmalig onduidelijke gehint over een extra zaal naar mij (Anique, Wim, Luuk, Eddy, en Eef). Maar ik bedenk zoiets gewoon niet. Hoe kan het als er Bouwvergunningen vereist zijn, de Keuringsdienst van Waren jaarlijks langskomt, net als de Politie en de Brandweer. En dan alle leveranciers? De belastingdienst kijkt zelfs hoe groot de horecaruimte is, om in te schatten of de omzet klopt. Zouden al die instanties bij onze eigen zaak in Heino ieder detail kritisch bekijken en elders de hele boel laten corrumperen? Waarom zou niemand mij gewoon van een dergelijke zaal vertellen? Ik was een loyale vriendin, hardwerkende dochter, en uitstekend presterende scholier! Niemand? Ik ben daarom nooit in die extra zaal geweest. Pas recent kwam ik er achter. Bedenk, mijn broers kenden deze uitgaanstent en laten hun hardwerkende zusje op zaterdagavond alleen gaan, zonder haar te informeren. Overdag op zaterdag werkte ik in de zaak van mijn ouders, zodat deze zelfde broers naar pony concours konden. Zaterdagavond, mijn enige uitje in het weekend. De rest van het weekend werkte ik. Dan bedenk je zoiets niet. Je hebt ook geen tijd over, om het te bedenken.   

De extra zaal zat destijds onder de keuken (begane grond) en dus achter de “gewone bar” ruimte in de kelder. In de onderstaande figuur is de ruimte rechts onderin te zien (zalmroze). Dat was destijds de kelderbar de “Witte Bar”.  Echter, er was een tweede “Witte Bar” gebouwd, aan de andere zijde van een spiegelwand.

plattegrond Leeren Lampe image-2667139

Bouwvergunningen. Het is openbare informatie. De gemeente Raalte erkent ook dat het openbare informatie is. Toch krijg ik die vergunningen van de Leeren Lampe niet. Ze sturen me mondjesmaat wat bouwtekeningen op, na vele verzoeken.

De eerste bouwvergunning die ik aanvroeg via de normale helpdesk, kreeg ik keurig integraal toegezonden. Vanaf mijn tweede aanvraag gaat het mis, ook nadat ik aanbied om de kosten te vergoeden. Die tweede aanvraag betrof een bouwvergunning uit 1983, waarbij de kelderbar is uitgebreid. Van deze bouwvergunning, heb ik slechts twee tekeningen mogen ontvangen en verder niets (pdf 1 Scan_Wilma_15_53_28-11-2016 (1) en pdf 2 Scan Wilma_15_53_28-11-2016).

Na diverse pogingen bij de helpdesk voor Bouwvergunningen, deed ik maar een WOB-verzoek bij de burgemeester. Als reactie (22/2) kreeg ik de erkenning, dat een WOB-verzoek irrelevant is, omdat dit openbare informatie betreft. Daarover zijn we het eens. Wat denkt u? Ik krijg de bouwvergunningen echter wéér niet.

DSCI3664

Aanvankelijk erkende de helpdesk, dat zij alleen tijd hebben om de technische tekeningen te scannen en niet de gehele bouwvergunning. Ik ging daarmee akkoord, omdat de tekeningen mij in staat zouden stellen hierna van de juiste bouwvergunning het gehele dossier aan te vragen. Ik bekeek de tekeningen en wilde daarna het gehele dossier van specifiek de bouwvergunning 1983-165. Dat wordt dan genegeerd. Men stelt nu, dat zij niets meer in hun dossiers hebben, als de reeds toegezonden informatie (e.g. onderstaande). Ik geloof het niet.

In deze bouwaanvraag is niet ingevuld hoeveel bijlagen er zijn. Dat is erg jammer.

Is dit werkelijk alle informatie die ze hebben? Dat zou summier zijn. Of de gemeente houdt informatie achter over bouwvergunning verleend voor dit pand. Of de gemeente heeft jarenlang toegestaan dat een pand verbouwd was, zonder dat er ooit bouwvergunningen zijn aangevraagd voor de tweede kelderbar. Als het verbouwde deel dan een horecafunctie heeft (tweede kelderbar), dan klopt er echt iets niet.


E-mail 21 maart 2017:

  • Beste mevrouw Oortwijn,
  • Alles wat in het dossier 1983-165 zit hebben wij voor u gekopieerd en toegezonden. Dit is alles wat er in het dossier zit. Mocht u in Raalte zijn, is er de mogelijkheid om het dossier in te zien.
  • Wil u dan een afspraak maken.
  • Met vriendelijke groet,

  • Anja L.

  • KlantContactCentre


 

Op 14 oktober 2016 bezocht ik Raalte, waar ik zeer lang niet meer geweest was. Een helikopter volgde mij. Nadat ik Oosterlaar bezocht, ging daar een uur later het brandalarm af en kwam de brandweer er op bezoek. Ik met een goedkope camera van de Aldi. Alleen. Alarm overal. Wéér met zijn allen tegen één.

Zaal Oosterlaar in Raalte. Ik snapte het destijds niet. En ik snap dit ook niet.


ps. Het concept van Oosterlaar was tot in Den Haag bekend. Zelfs Jan-Peter Balkende heeft Oosterlaar bezocht en de eigenaar ontmoet. 

pps. In 2008 sloot Oosterlaar zijn deuren na een brand en hield afscheidsfeesten op 22/2 en 23/2 (222 en 223). Na enige tijd gesloten te zijn geweest, heeft de firma Korbeld (die van de drankenhandel) uit Raalte de zaak overgenomen. Korbeld is gevestigd bij de oude spoorbrug over het kanaal (nu de Heinoseweg, de doorgaande weg de N348). 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Heino, Maatschappij, Politie, Politiek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Waarom kan ik de Bouwvergunningen van zaal Oosterlaar in Raalte beperkt inzien?

  1. AW says:

    Maud, de Municipal office hoeft niet mee te werken aan de eigen veroordeling? Zij waren het die verantwoordelijk waren? Dat willen zij nu niet nemen?

  2. Pingback: Eindtijdsignalen en andere opvallende berichten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.