Gemeenteraadslid én undercover agent? Dat gaat niet samen.

Er staan meerdere onjuistheden in het vonnis van de rechter wat betreft de BOPZ-zaak tegen mij. Hieronder wil ik één aspect belichten, waarvan ik vermoed dat het waar is.DSCI2395

 

 

Wat was er aan de hand? De GGD (gemeente) probeerde me gedwongen te laten opnemen in de GGZ. De rechter ging er gelukkig niet in mee, dus gaf mij gelijk in deze. Toch ben ik wat verbaasd over een aantal statements in het vonnis van de rechter. Zo wordt er gesteld, dat ik in 2015 een ambtenaar (een BOA, een Bijzondere Opsporingsambtenaar) op straat zou hebben beledigd, geslagen en gestompt. Dat moet haast wel de leugenachtige aangifte van ex-collega Marijke zijn (ook die kwam vanuit de gemeente, e.g. zij was gemeenteraadslid). Nogmaals: een BOA? Liegende Marijke was een BOA? Dat zijn mensen die de straat op gaan, om aangiftes en boetes te verzamelen. Het rare is: Marijke was in 2015 tevens gemeenteraadslid. Hoe kan je als gemeenteraadslid namens de bewoners de Amsterdamse B&W controleren, als BOA? Dat moet een vergissing zijn. 

Een gemeenteraadslid is een volksvertegenwoordiger in de gemeente. Net als Tweede Kamerleden zijn zij gekozen door inwoners. Zij controleren de Burgemeester en Wethouders (college). Daarnaast hebben raadsleden een rol in het formuleren van de richting van het te voeren beleid én zij zijn volksvertegenwoordiger. Het zouden mensen moeten zijn, waar inwoners kunnen aankloppen, als zij te maken krijgen met misstanden bij instanties.

De burgemeester van Amsterdam is tevens korpsbeheerder van de Politie in de regio Amsterdam-Amstelland. Bovendien voert de burgemeester het overleg van de lokale driehoek aan in Amsterdam. Openbare orde enzo. De burgemeester is lid van het bestuur van de regionale brandweer en heeft het gezag over de politie in het kader van de handhaving van de openbare orde en hulpverlening.

Iemand kan niet tegelijk a) volksvertegenwoordiger zijn, b) de burgemeester controleren en c) ook undercover politie spelen.

Hoe kan zo iemand tevens BOA zijn? Ben ik de enige tegen wie BOA’s zo (leugenachtige) aangiftes doen of is er een gedragspatroon?  Ik hoop dat er iets niet klopt in de administratie.

Het idee was toch, dat beleidsvorming, uitvoering, controle en gerechtelijke macht apart gehouden zouden worden? Waar gaat het mis? Overal? 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, Den Haag, Free Maud, GGZ, Justitie, Maatschappij, Maud Oortwijn, Politie, Politiek, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Gemeenteraadslid én undercover agent? Dat gaat niet samen.

 1. Jimmy is Back says:

  Die twee reuzepanda’s.

  Wisten jullie dat de reuzepanda heel vroeger een roofdier was, maar nu alleen bamboe eet?
  Wisten jullie dat reuzepanda’s kunnen klimmen en lopen en zwemmen? (ter land ter zee en zo goed als in de lucht)
  Wisten jullie dat de reuzepanda vernoemd is naar een andere diersoort (wasbeer ofzo) hoewel ze qua evolutie niet echt aan elkaar verwant zijn?

  En de reuzepanda is het symbool van het WNF. Die hebben ook extra agenda’s waar we niet van weten. Veel mensen geven geld aan het WNF. Die hebben wereldwijd aardig wat fondsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.