Het meisje van Teteringen, anoniem en onbekend, maar toch telkens in het nieuws

teteringen_thumbEr zijn moordzaken met vele aanwijzingen; een rouwende familie; en amper aandacht (Eddy Moonen is een voorbeeld). Er zijn moorden van anonieme slachtoffers, waarvan men niet eens weet of het Nederlanders zijn. Jaren later worden ze nogmaals opgegraven, om juist hen een gezicht te geven. Ik denk dan aan het Heulmeisje, het meisje van Teteringen en de Klikomoord. Wel de aandacht, geen oplossing. Als zij een minderjarige asielzoekster was, zal haar familie nooit meer iets horen. 

Het meisje van Teteringen (1990)

Op Kerstdag 25 december 1990 vinden twee wandelaars (“een man en zijn zwager“) het meisje van Teteringen vlakbij het Cadettenkamp Teteringen, niet ver van Breda. Dat is hier: link. De precieze locatie is mij niet bekend, maar het is in de bossen bij Teteringen geweest, vlakbij de A27, de spoorlijn en het bos van Cadettenkamp (Breda-Noord). Eén bron zegt dat het de Galgenstraat zou zijn, een (klinker)straat haakts op het Cadettenkamp (zandweg, begaanbaar voor auto’s). Uit de foto maak ik op, dat het niet een dicht bebost gebied is. Voetgangers zijn hier van verre zichtbaar. Het Cadettenkamp is een zandweg.

Teteringse heide. Op de foto meen ik de zandverstuiving te herkennen van de Teteringse heide. Die is eigendom van de gemeente Breda. Het betekent dat zij gevonden zou zijn tussen de Galgenstraat, het Cadettenkamp, en de A27. Op de foto kijkt men door loofbomen over de zandverstuiving tegen naaldbomen aan. Het meisje zal daarom vermoedelijk niet aan de zijde van de A27 zijn gevonden.

Er lopen diverse zandwegen (zonder naam) rond de zandverstuiving. De zandverstuiving in algemeenheid is een Europees beschermd soort natuurgebied. De vegetatie rondom een zandverstuiving zal daarom in toom gehouden worden (bosbeheer), zodat de zandverstuiving niet dicht groeit.

Overigens wordt het terrein dichtbij het tankstation aan de A27 bij tijd en wijle gebruikt door militairen als oefenterrein, vandaar de naam Cadettenkamp.locatie vindplaats meisje Teteringen

De lokatie van de vondst van haar lichaam, was mijns inziens het deel van de zandverstuiving achter waar het Cadettenkamp kruist met de Galgenstraat.

Autopsie. Autopsie liet destijds weten, dat ze uitgehongerd en gemarteld was. Ze had wekenlang geen eten gehad en was uitgehongerd. Waarschijnlijk zijn er ook sigarettenpeuken op haar lichaam uitgedrukt. Rondom haar armen en benen zaten sporen van kneveling (langdurig vastgebonden op vermoedelijk een stoel). Officieel was de doodsoorzaak uitputting. Ze werd gevonden langs de kant van een zandweg, gewikkeld in een tapijt en twee dekens, waaromheen een nylon koord geknoopt was. Daar zou ze enkele dagen hebben gelegen, voor ze gevonden werd.

 • Donkere huidskleur, Noord-Afrikaanse afkomst.
 • 1,61cm lang en tenger gebouwd.
 • 15-17 jaar,
 • Haar golvende haar ruw afgeknipt (net als Jacqueline Antes?).
 • Bruine ogen en een gaaf gebit.
 • Volledig in het rood gekleed: wijnrode coltrui en rode ribfluwelen broek.
 • De deken was groen en bruin. De bruine deken had borduursel in kruissteek.
 • Ze was gewikkeld in tapijt. Een tweede stuk tapijt bedekte het slachtoffer.
 • Naast het meisje lagen een zwart, kanten doekje met gaten en een overwegend rode, gestreepte doek.
 • Schoenmaat 36.

Er zijn twee foto’s van haar gezicht, kennelijk gemaakt tijdens de autopsie. Op de rechter foto is de kleur rood versterkt (te zien aan het laken op de achtergrond).

Op de kleinere foto daaronder, hebben wij in kleur onze (leken) indruk gegeven, van de verwondingen in het gezicht. Rood zijn bloedingen. Geel zijn blaren (wonden door wrijving). Blauw zijn zwellingen (blauwe plekken). Wit is huid die ogenschijnlijk afgeschermd is, want amper beschadigd en lichter van kleur.

Als leek zeggen wij, dat dit geen “gewone” mishandeling is geweest. Bij een langdurige mishandeling, raken de uitstekende delen van het gezicht beschadigd, zoals de neus en de mond en de wenkbrauwen. Verder is opvallend, dat rond de mond aan de rechterzijde van het gezicht een patroon (geel, een boog) van wondjes zichtbaar is. Aan de linkerzijde van het gezicht is een vergelijkbaar patroon te zien, maar dan met rode wondjes. Het heeft er de schijn van, dat zij een vorm van masker gedragen heeft. Een mogelijke verklaring zou zijn, dat ze in coma is gehouden door een beademingsapparaat (zoals bij een operatie).

Als er experts zijn die betere toelichting kunnen geven, graag. Reageer a.u.b. !

Getuige. Jaren nadien kwam er een getuige naar voren, die mogelijk twee mannen en een vrouw had gezien niet ver van de vindplaats van de jonge vrouw. Daar zijn compositietekeningen van gemaakt. Het zou een oudere man (+/- 65 jaar, gedrongen postuur, blauw kostuum) en vrouw (+/- 62 jaar, tenger, dieppaarse kleding) met getint uiterlijk zijn geweest, in gezelschap van een jonge blonde man (20-24 jaar, grijze kleding). Opvallend is hoe concreet de omschrijving is, want in een bos in de winter is het lastig inschatten of iemand tenger of gedrongen is (droegen zij geen dikke jassen?).

Mogelijk zijn deze drie ook de eigenaar van de witte Peugeot 305, die met pech is achtergelaten op een nabijgelegen tankstation (Belgisch nummerbord)?

Grafsteen Teteringen

Zij heeft voor een anoniem graf een keurige grafsteen. Ik ben geen kenner, maar dit zou zelfs Belgisch hardsteen kunnen zijn. Ze ligt begraven in Teteringen op de begraafplaats aan de Groenstraat. Dat is hier, bij de Willibrorduskerk.

Jaren later (2006) is ze nogmaals opgegraven, om een meer exacte leeftijd vast te stellen. Ze zou 15-17 jaar zijn geweest (de eerste schatting was 15-25 jaar).

Wat begrijp ik niet goed na het lezen van de Gazet van Antwerpen?

 1. Het kapsel. Hoe weten ze nu, dat haar lange golvende haar ruw is afgeknipt? De omschrijving dat het “haar ruw kort is afgeknipt”, dat snap ik. Maar hoe weten ze dat het daarvoor lang was? Ze kan net zo goed een Bob-lijn hebben gehad. En kan je bij heel kort haar goed zien, dat het golvend is als het lang is? Het kan net zo goed kroezend, krullend of zeer licht golvend zijn geweest. Dat weet je niet, tenzij je een signalement hebt van vóór zij is “gepakt”.
 2. Hoe kan men weten dat ze weken géén eten of drinken heeft gehad? Wekenlang beperkt en eenzijdig voedsel (met drinken!), dat kan. Over het algemeen overlijden mensen al binnen 3 dagen zonder drinken. Water is noodzakelijk om in leven te blijven. Een mens kan vaak wel enkele maanden zonder eten. Als iemand verhongert of uitdroogt, dan is dit als doodsoorzaak vast te stellen. De officiële doodsoorzaak van het meisje is uitputting. Ik vermoed dat ze wekenlang onvoldoende eten heeft gehad. Dat staat er alleen niet.
 3. Hoe weten ze zeker dat ze van Noord-Afrikaanse komaf is? Je kan iemands ras (mix van rassen) deels vaststellen. In deze tijd moet de media dan voorzichtig zijn met de conclusie uit welke regio iemand afkomstig is.
 4. Waarom weet men zeker dat de twee of drie mannen Marokkanen uit Antwerpen waren? Heeft iemand gevraagd wat de komaf is geweest van de twee/drie mannen? En bij het vragen naar de woonplaats, geven ze dan de echte woonplaats op? Als je een auto met pech achterlaat bij een benzinestation, kan je ervoor kiezen om ook de contactgegevens achter te laten bij de eigenaar/beheerder van dat benzinestation. Als je vlak daarvoor een lichaam gedumpt hebt, doe je dat niet. In dat geval laat je de auto zo snel mogelijk wegslepen, waarbij je zorgt zo anoniem mogelijk te blijven.
 5. Waarom is het meisje niet begraven? Of waarom is ze niet verder van de zandweg neergelegd, in een geul onder wat bladeren? Als de “Marokkanen uit Antwerpen” er iets mee te maken hebben, dan is het verstandig voor hen om a) het meisje te begraven/verstoppen, en b) de auto zo snel mogelijk naar elders te laten slepen, zonder dat iemand hen ziet. Zowel het lichaam als de auto zouden gezien zijn. Beide kan je proberen te voorkomen. Overigens is er hier een Texaco (Galgeveld) gevestigd aan de A27 vlakbij het Cadettenkamp.
 6. Volgens de patholoog anatoom zou er graan zijn gevonden in de dekens van het meisje. De aanname zou vervolgens zijn, dat ze in een bakkerij zou zijn vastgehouden. Helaas, is het onbekend welk graan dit geweest. Graan kan natuurlijk van alles zijn, van mais tot tarwe. Ook is ons onbekend, in hoeverre dit graan bewerkt was. Waarom is deze aanname van een bakkerij zo snel gemaakt? In een landelijke omgeving komt graan op meer plaatsen voor (oogsten, inkuilen, transport, diervoeder, molen, voedselverwerking, voedselbereiding, etc).

Wederom een onduidelijke doodsoorzaak. Wederom heide. Wederom naaldbomen.


ps. Rondom de Zandverstuiving zijn een aantal instellingen/voorzieningen gevestigd, zoals het Texaco tankstation, een hockeyvereniging, een tennisvereniging, en destijds het Dominicanessen Klooster “Huize Maria Rabboni” (opgericht 1952). Rondom het Hoofdgebouw van het Klooster “Huize Maria Rabboni” werden door de Dominicanessen paviljoens gebouwd, voor de opvang van kinderen (sinds 1953). Ondertussen functioneert de opvang van de (door Justitie onder voogdij geplaatste) kinderen zelfstandig als “Jeugddorp Laanzicht”. Laanzicht valt nu onder de organisatie Juzt en staat los van het klooster. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, regio Zuid and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Het meisje van Teteringen, anoniem en onbekend, maar toch telkens in het nieuws

 1. maudoortwijn says:

  http://www.gva.be/cnt/oid402019/archief-nieuwe-foto-s-in-zestien-jaar-oude-moord-teteringen

  een link naar een websites met foto’s maar deze staan niet goed online.

 2. Jimmy is Back says:

  bron: Kopie uit d Gazet van Antwerpen

  In Nederland werden nieuwe foto’s vrijgegeven in verband met de bijzonder gruwelijke, zestien jaar oude moord op een tot vandaag on-geïdentificeerd meisje. Verscheidene sporen leiden naar Antwerpen.

  Wie de gouden tip levert, krijgt een beloning van 15.000 euro.

  Op kerstdag 1990 ontdekten een man en zijn zwager een in een tapijt en dekens gewikkeld lijk aan de rand van het bos in het Cadettenkamp in Teteringen (Breda). De vrouw was 15 tot 25 jaar, 1,61 m groot en van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze was tenger gebouwd, had kort, zwart haar, bruine ogen, volle lippen, een gaaf gebit en schoenmaat 36. Het slachtoffer was wellicht wekenlang vastgebonden op een stoel.
  Sigaretten waren uitgedrukt op haar lichaam en haar lange, golvende haar was ruw afgeknipt. De vrouw had weken geen eten of drinken gekregen. Het meisje overleed aan verwaarlozing, uitputting én honger. Tot vandaag is niet bekend wie ze is, en wie haar heeft vermoord. Op basis van recente DNA-analyses, die vijftien jaar geleden niet mogelijk waren, zijn er nieuwe aanwijzingen. In januari al werd de foto van het meisje verspreid in België, omdat er sprake was van een verband tussen haar en een Marokkaanse familie uit Antwerpen-Noord. In april volgden nieuwe elementen.

  In 1990 was in de buurt van de vindplaats een witte Peugeot 305 met Belgische nummerplaten teruggevonden. Twee of drie Marokkanen uit Antwerpen hadden de wagen daar achtergelaten na autopech. Een getuige vertelde dat een andere wagen met Belgische nummerplaten de mannen een lift gaf naar Antwerpen. Toen werden drie portrettekeningen verspreid. Die toonden drie personen – verdachten/getuigen – die in 1990 uit de bosjes kwamen op de plek waar later het lichaam werd gevonden. Nu zijn er nieuwe foto’s, die hopelijk leiden naar nieuwe aanknopingspunten. Destijds was de vrouw volledig in het rood gekleed: wijnrode coltrui en rode, ribfluwelen broek. Haar lichaam was gewikkeld in een groen en bruin deken en een stuk tapijt. De bruine deken vertoonde een uniek borduursel in kruissteek. Naast het meisje lagen een zwarte, kanten doekje met gaten en een overwegend rode, gestreepte doek. Een tweede stuk tapijt bedekte het slachtoffer.

  Inlichtingen: 0800-91.119 of opsporingen@politie.be

  voorzijde Peugeot Voorzijde vluchtauto
  Deze witte Peugeot 305 met Belgische nummerplaten werd vijftien jaar geleden met pech achtergelaten in een tankstation nabij de vindplaats van het lijk. En dat door twee of drie Marokkaanse mannen uit Antwerpen

  achterzijde Peugeot Achterzijde vluchtauto

  Slachtoffer Dit is het meisje zoals ze in 1990 vermoord werd teruggevonden in het Nederlandse Teteringen, nabij Breda

  Cadettenkamp Deze foto’s tonen de vindplaats in Teteringen, het Cadettenkamp

  Getuige/Verdachte 1 Verdachte/getuige 1: man, blank, toen 20-24 jaar, blond, steil haar met een opvallende scheiding, 1,75 m, grijze kledij

  Tapijt Dit tapijt lag over het lichaam

  Bruine deken In deze bruine deken was het lijk gewikkeld. De deken vertoont een opvallende borduursel in kruissteek.

  Kleding Het slachtoffer droeg bij haar vondst rood(achtige) kleding: een wijnrode coltrui en een rode ribfluwelen broek

  Kanten doek Dit zwart kanten doekje, mét gaten, werd nabij de vrouw gevonden

  BESCHRIJVING Deze voornamelijk rode, gestreepte doek lag ook naast het meisje

  Getuige/verdachte 2 Verdachte/getuige 2: man, getinte huidskleur, toen zo’n 65 jaar, gedrongen postuur, zwart haar, ongeveer 1,50 m, blauw kostuum

  Groene deken Het lijk was ook gewikkeld in deze groene deken

  Getuige/verdachte vrouw Verdachte/getuige 3: vrouw, getinte huidskleur, in 1990 zo’n 62 jaar, tenger, kort zwart haar, ongeveer 1,50 m, dieppaarse kledij

 3. Jimmy is Back says:

  Ze ziet er niet dood uit op de foto’s. Ze zou enkele dagen in het bos hebben gelegen? In december? 1990? Dan verwacht je meer schade. Dit kan net zo goed een Amerikaans actrice zijn of een fotomodel.

 4. MetdePet says:

  WIKIPEDIA KOPIE:

  Teteringse Heide

  zandverstuiving Cadettenkamp

  De Teteringse Heide is een natuurgebied ten oosten van Teteringen, dat eigendom is van de gemeente Breda.

  Het gebied omvat 95 ha. Het zuidelijk deel ervan wordt Cadettenkamp genoemd. Dit is een heide- en stuifzandgebied met eikenhakhout van ongeveer 10 ha, waar soms de cadetten van de Koninklijke Militaire Academie oefeningen houden. Ten noorden hiervan ligt het Galgeveld, een bosaanplant met voornamelijk grove den, waarin zich een landbouwenclave bevindt.

  Ten westen van het gebied ligt het in 1953 gestichte Huize Maria Rabboni, een opvangcentrum voor onder justitie geplaatste minderjarige meisjes. In het noorden vindt men de Oosterheide en ten oosten van het gebied ligt Boswachterij Dorst.

 5. Pingback: De spar en de heide, winter- en zomerfeest. Drie verwante moordzaken. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 6. Pingback: Een hypothese, waar een expert eens naar zou moeten kijken: Anass en het meisje van Teteringen | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 7. Jaxz says:

  Ik herken Arabieren gelijk omdat ik er zelf eentje ben (ik onderscheid zelfs nog Turken van Marokkanen) en dit meisje is niet van Noord Afrikaanse afkomst. Ik zou eerder denken dat ze uit Curacao komt of half Surinaamse is. Arabisch is ze in elk geval niet. Kunnen ze met het huidig DNA opsporingsmethodes geen data vinden?

  • maudoortwijn says:

   Ik had ook zo mijn twijfels over de regio, etnisch en sociaal (hoeft niet hetzelfde te zijn).

 8. Rihanna Hanna says:

  Isnt the girl from Teterringen Rihanna?
  Same shape of skull, same mouth, same ears, shape of nose.
  eye brows are the same.
  This is her.
  Rihanna played the girl of Teterringen.
  Good for her, faking all that shit, illuminati whore she is

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.