De bommen en de spelersbus van Dortmund, juist voor de voetbalmatch tegen Monaco (hoax?)

Deze week was er zogezegd een aanslag op een spelersbus van ploeg Dortmund in thuisstad Dortmund, op ongeveer 10 km van het stadion van waar enkele minuten later de match tegen Monaco gespeeld had moeten worden. De aanslag (drie kleine bommen) is gepleegd, juist wanneer de spelers in de bus hun hotel l’Arrivée verlaten op weg naar het Westfalenstadion. Er is alleen schade aan de ruiten van de bus.

Onderstaande foto’s heb ik verkregen via de Daily Mail (UK). We hebben er al eerder over geschreven. Dankzij de Daily Mail kunnen we meer rapporteren over de locatie.

3F2EC91600000578-4402644-image-a-67_1491996509873 (1)

(1) Om 19.15h CET (Nederlandse tijd) verliet de spelersbus het hotel l’Arrivée over de Schirmannweg, die uitkomt in de WittbrauckerstraBe (daar moesten ze rechtsaf).

De Schirmannweg lijkt op bovenstaande foto de oprit van het hotel, maar rechts van de hotelrotonde loopt de weg nog een stuk door het bos in (net niet op de foto boven). Het terrein van het hotel is redelijk groot. De parkeerplaats ten Westen van de Schirmannweg hoort bij het hotel en is bereikbaar via de Schirmannweg.

Als ze halverwege de parkeerplaats zijn gereden (de spelersbus met daarvoor een motormuis), gaan er drie kleine bommen af in de heg aan de rechterzijde van de bus (dat is hier). De heg is gesitueerd tussen de parkeerplaats en de Schirmannweg. De afstand van de heg tot een rechts rijdend voertuig schat ik 10-12 meter.

De bus met spelers rijdt na de aanslag direct door en gaat rechtsaf de WittbrauckerstraBe op, om na 10 meter te stoppen. De spelers wachten vervolgens op de hoek van de Schirmannweg en de WittbrauckerstraBe. Om de hoek op de WIttbrauckerstraBe zien we de bus stilstaan op de foto’s. Hier zien we twee ruiten beschadigd (rechterzijde achter). Op het asfalt direct onder de beschadigde delen liggen de resten van de bus (versnipperd plastic van de ramen?).

Deze google maps beelden zijn van augustus 2008. Aan de rechterzijde van de Schirmannweg zien we een heg met daarachter de parkeerplaats. De linkerzijde van de weg is een blur op google maps. Op een google view vanaf de andere zijde, is even te zien dat aan beide zijden van de Schirmannweg een heg is geplant. Echter, de foto’s zijn van 2008 op google maps. Kennelijk was de parkeerplaats op dat moment in aanbouw. Op de satelite view van google maps is de parkeerplaats wel aangelegd.

Het is met google maps niet direct duidelijk, vanuit welke perspectief de foto’s van de heg (bomlocatie) zijn genomen. Hoewel de zijde aan de linkerkant van de Schirmannweg is geblurred (gezien vanaf het hotel), kan men zien dat aan die zijde met name het groen geplant is. Op satelite versie is te zien, dat er op de parkeerplaats zelf enkele jonge bomen staan. De rode haag is gesitueerd aan de linkerzijde van de Schirmannweg (blurred, kennelijk de buren van het hotel) in het gedeelte dichterbij de WittbrauckerstraBe.

Ik ga ervan uit, dat de foto’s van de heg allen zijn genomen vanuit bijna hetzelfde perspectief, namelijk achter de rode haag vanuit het tuin van de buren (de tuin die geblurred is op google maps). Wat valt me vervolgens op? (1) Tussen de haag van l’Arrivée en de parkeerplaats van l’Arrivée is kennelijk recent door het hotel nog een houten schutting gezet. Dat is dubbelop: een haag en een schutting. Waarom zouden ze dat doen? Je biedt hierdoor juist een doorgang uit het zicht, tussen schutting en haag. Overigens is er geen schade te zien aan deze houten schutting. (2) De haag is ongeveer 2 meter hoog. (3) Verder valt op, dat de auto’s die we in beeld zien, geparkeerd staan, niet op de grote parkeerplaats, maar aan de rechterzijde van de weg langs de Schirmannweg. Het bordeauxrode busje staat op de grote parkeerplaats. De auto’s stonden dus tussen de drie bommen en de spelersbus in. Er lijken hout splinters op twee van de auto’s te liggen. Verder zijn er geen beschadigingen te zien aan de geparkeerde auto’s.

Vragen die ik heb zijn:

 • Waarom is de bus alleen beschadigd op de twee achterste ruiten? Dat is zeer lokaal en bovendien relatief hoog? Een dergelijke beschadiging kan je bij wijze van spreke het makkelijkst aanbrengen van binnenuit. 
 • Waarom liggen de versnipperde resten van de ruiten precies onder de ruiten bij de bus, als de bus stilstaat net om de hoek aan de WittbrauckerstraBe? 
 • Hoe kan het dat er verder geen schade is aan de spelersbus? Plakletters en lichten zijn relatief gevoelig voor beschadiging. Autoruiten zijn van sterk glas.
 • Waarom zijn de geparkeerde auto’s die tussen de spelersbus en de heg stonden niet zichtbaar beschadigd? 
 • Waarom zijn de spelers van het elftal niet onmiddellijk naar binnen gebracht? In een politiewagen of terug naar het hotel? 
 • Iemand heeft deze bom tot ontploffing gebracht, zogezegd als de spelersbus langsrijdt. Dat kan alleen als de terrorist goed zicht heeft op waar de bus precies rijdt. Wie had er zicht op waar de bus reed? (het hotel, de directe buren, vanaf de parkeerplaats, op signaal van iemand in de bus).
 • Ik zie niets wat duidt op een explosie (een geblakende brandplek). Hoe kan dat?  

Ik sluit niet uit dat dit een hoax is. In dat geval is de bus waarschijnlijk beschadigd van binnenuit. De heg is slechts gebroken. Drie knallen, maar geen bom. Dit scenario is net zo aannemelijk als drie bommen en wat schade op de ruit op 2 meter hoogte.

Hieronder een foto van een bus in Syrië. Dit is het effect van een bom.

syria-conflict-bombing_10175135


220px-Borussia_Dortmund_logo.svgps. De voetbalclub Borussia Dortmund is opgericht op 19 december 1909 en vermoedelijk vernoemd naar de locale bierbrouwerij Borussia (nu Hansa bier en onderdeel van DAB). Borussia betekent ook “Pruisen”. Het logo komt van Ballspielverein Borussia 09 (oprichtingsjaar). Overigens is tegenspeler van die dag AS Monaco opgericht op 23 augustus 1919 en ontstaan door een fusie tussen verschillende sportclubs. Beide sportclubs zijn de thuisbasis voor diverse soorten sporten (wat geen vanzelfsprekendheid is). 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Germany, hoax, international, Politie and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

27 Responses to De bommen en de spelersbus van Dortmund, juist voor de voetbalmatch tegen Monaco (hoax?)

 1. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. AndyDandy says:

  Maud, ik besef me ineens iets.
  1) Je eerste rechtszaak stond gepland op 17/1 en werd afgezegd. Dat is #117.(betekent iets)
  2) De tweede rechtszaak was 22/3 en heb je gewonnen. Dat is #223 (Skull and Bones)

  Wie is er de 117e dag van het jaar jarig? In 2017? Pas maar op. Ga even ergens rustig bij een boer logeren ofzo. Zonder mobiel of wat ook. NN.

 3. AndyDandy says:

  Wat ik niet snap aan je verhaal is nog dit. Als dat project al zolang loopt. Dan gaan ze toch niet serieus wat pubers een keus laten maken? Die pubers gaan door een proces waarvan ze denken dat ze invloed hebben. Maar die K-gasten houden zich daar toch nooit aan? Die gaan zich toch overal mee bemoeien? Denk je echt dat die gasten beslissingen serieus overlaten aan derden? Nee, het werk mag een ander doen. Het risico gaat een ander lopen, Anderen betalen de rekening. Maar ze willen altijd en overal doen waar ze zin in hebben, al gaat iedereen en alles er aan kapot. Die gasten hebben ook op je school rond gelopen. Klaar als klontje. Dan gaan ze eisen stellen. Dan kiezen ze steunpilaartjes uit die de boel voor hen manipuleren en als nodig saboteren. Genoeg steunpilaartjes die alles doen wat hen gevraagd wordt, zonder een seconde na te denken over consequenties. Niemand is verantwoordelijk als de K-jochies rondlopen. Alles mag kapot. En dan denk iedereen dat het wel goed komt? Wie gaat dat regelen dan? Wie?

 4. Jimmy is Back says:

  Sorry hoor, maar BVB06 komt op mij erg VOLVO over.
  Belzebub, Joodse 6, Belzebub, satansring en weer omgekeerde 6 ????
  Zoek ik het te ver of zouden zij het zelf niet doorhebben??

  • waterman10 says:

   BVB betekend Ballspiel-Verein-Borussia.
   Het is niet alleen de voetbalvereniging die zo heet. Ook de handbalvereniging in Dortmund is BVB.
   De 9 verwijst naar het jaar van de oprichting van de balsportvereniging. 19.12.1909
   Ik weet niet wat pruisen (borussia) gemeen hebben met de scandinavische volvo.
   Volgens mij komen mercedes,audi,vw en bmw uit het land van de pruisen.

  • waterman10 says:

   Het oranje huis is in de geschiedenis erg betrokken geweest met die adelijke pruisen.
   De hele vrijmetselarij is al eeuwen oud in Nederland.
   Het Nederlands volkslied wat ons door de strot wordt geduwd is om te kotsen. Ben ik van duitsen (pruisen) bloed?
   Die oranje klaplopers misschien wel maar ikzelf toch echt niet.
   http://members.home.nl/pushkar/oranje3_1.html

 5. Jimmy de Pimmy says:

  Luister. Doen die Illuminati pippo’s aan fuzzy logic? (lees: complotdenkers die de logica loslaten)… In dat geval wordt de volgende aanslag gepleegd bij Leeuw Bier in Valkenburg. Ze werken er bij wijze van spreken 1 op 1 naar toe, tenminste als je open staat voor de signaaltjes.

  Knipoog knipoog. Nee, ik vertrouw nog steeds op logica en denk dat het voorspellende van de achterlijkheid niet werkt. Exposen, dat werkt wel.

  Las ik dat nu goed? 112 slachtoffers in Syrie? Ik bel 911 vast.

  • maudoortwijn says:

   Dat hebben ze zelf al gedaan. Ze zijn 12 jaar geleden gestopt. Nadat ze 119 (!!!) jaren actief zijn geweest.

 6. Jimmy is Back says:

  Borussia Dortmund is opgericht op 19 december 1909. Dat was in een kamer van een café genaamd “Zum Wildschutz” (de stroper???). Het was nabij de bierbrouwerij. Bier en voetbal. Mannen? Jagen?

  Kennelijk moeten we geïntimideerd raken, omdat alles diezelfde hints heeft. Het is niet intelligent. Het is kinderachtig. Gewelddadige kleuters, dat zijn het. Fake news. Fake men. Not impressed.

  • AnneMariaKoekoek says:

   De Leeuw was de London hint voor Stockholm.
   De bierbrouwerij was de hint voor Borussia.
   En nu de Olympische ringen? Wat denken jullie?

 7. AndyDandy says:

  Jim, als je echt zo heet. Wie ben je echt? Wat doe je voor werk enzo?

  Nogmaals, we moeten vooruit kijken, Het is duidelijk dat er hints zijn vooraf. Maar die aanslagen zijn allemaal nep. Wat kunnen we doen?
  1) De meute wakker schudden zodat de media en politiek eindelijk uitgelachen worden? Die verkopen ons namelijk bullshit rotzooi met van die schijnheilige gladgestreken onzin gezichten.
  2) Voorspellen van aanslagen, maar dat is veel moeilijker. Kans is groot dat we er net naast zitten.

  • AnneMariaKoekoek says:

   Ik las een deel van dat interview met WIllem-Alexander, de NWO-man in ons land.
   Het viel mij op dat hij begon over de aanslag op het Joodse team van de Olympische Spelen in Munchen (zomerspelen) in 1972. Daarbij hebben Palestijnen van de Zwarte September beweging het Joodse team aangevallen in hun appartement, de nacht van 4 op 5 september 1972. Goed, dat Joodse team was net die avond naar Fiddler on the roof geweest, wat een occulte musical is, schijnt. Hoe dan ook, Willem kiest ervoor veel aandacht te geven aan dat bloedbad in een interview, door Claus neer te zetten als iemand die er helemaal van streek van was. Zou ik ook zijn, als je vermoedt dat het een hoax is. Hoe het ook is gegaan….

   Toen dacht ik aan die foto van die Dortmundse spelersbus (sportteam) voor het hotel, L’Arrivee, met daarop ook die Olympische ringen in beeld. Ze stonden me daar net iets te duidelijk bij die ringen. Ik denk, dat de combinatie van deze twee een hint zou kunnen zijn. Niet zeker, maar ik ben niet verbaasd als deze zomer een Olympisch Stadion in Amsterdam ineens in rook opgaat. Duitse Willem, Duitse sporters, Duitse Clause, Joden, Munchen, Dortmund.

   Sowieso. tussen de twee data zitten 44 jaar, 7 weken en 7 dagen.
   4-9-1972 en 11-4-2017
   Als je met de getallen van beide jaartallen speelt, dan hou je 91109 over als je de overeenkomsten weghaalt (4217). Oke, ver gezocht.

   Maar van al die foto’s van de bus van Borussia, vielen mij die ringen op als een vraagteken.

  • AnneMariaKoekoek says:

   En de schade van ruit 2 van de bus, dat was een ringvorm.
   Maud, heb je een foto van die Olympische ringen bij het hotel?

  • AnneMariaKoekoek says:

   Wikipedia zegt o.a. in de trivia over het Stadion Amsterdam:
   De olympische ringen die boven de ingang van het stadion hangen, waren in december 2011 enkele dagen vermist. De ringen doken op 1 januari 2012 op in het Friese Oldeberkoop, alwaar de plaatselijke oudejaarsvereniging De Geitefok bekendmaakte de ringen als oudejaarsstunt ontvreemd te hebben.

   Ik zeg u.

   De ringen waren zoek op kerstdag, ik neem aan eerste kerstdag.

 8. AndyDandy says:

  Hotel l’Arrivée te Dortmund
  Wittbräucker Str. 565, 44267 Dortmund, Duitsland
  Het restaurant erbij heet Vivre.

  Waarom dit hotel? Het is niet belachelijk luxe ofzo.
  wat betekent WIttbraucker? iemand? Niet wit (WeiB)…. Wat dan wel?

 9. AndyDandy says:

  Maud, voor het hotel staan drie metalen (kunstwerk) beeldwerken in het gras. Wat is dat? Ja kunst. Maar wat stelt het voor? Drie bommen en drie scherven in het groen?

  • Jimmy is Back says:

   Ik kan er even niets mee verzinnen, behalve dan dat L Arrivee het anagram Ale River heeft. Ale is bier. River Ale is ook een biermerk uit de VS maar klein.

   Of Ae river als anagram als je L weglaat. In Nederland is Ae en Aa een ouderwetse naam voor beek (stromend water). Arrivee als anagram voor Ae river. Verder kom ik niet zo laat op de avond. Volgen mij is het alleen niets.

   Voorspellen van aanslagen is lastig. Vaak zullen we het mis hebben.

  • Vogeltje wat zing je laat says:

   De aankomsthal van een vliegveld, maar welk vliegveld.

   In Stockholm hebben ze 2 maal een hint gegeven naar bierbrouwerij. De truck zelf en de locatie van de CCTV. Maar in dat geval zat de bierbrouwerij er zelf waarschijnlijk achter. Die truck zal geprepareerd zijn geweest. Welke idioot gaat een aanslag als zoiets plegen met een waardeloze voorbereiding, waarin je afhankelijk bent van een truck die je terplekke nog moest stelen? Dat slaat nergens op. Als stelende terrorist chauffeur wil je toch zeker weten dat je dat ding kan besturen? Dan wil je oefenen.

   Een truck stelen kan maar dan doe je dat wat verder van tevoren zodat je kan oefenen met de rijmanoevres in de smalle winkelstraatjes enzo,.

  • Jimmy is Back says:

   Vogelin, dat heb je scherp gezien. De bierbrouwerij moet erachter zitten in Stockholm.

 10. Jimmy is Back says:

  braucker is bruine suiker op zijn Duits.
  Witt is een Duitse naam.
  Het hotel is op nummer 565.

 11. Kaskaas says:

  Je moet ook de Wittbräucker Str. 563 hebben.
  Die zijn afgeschermd op google plattegrond.
  Die hebben directe uitzicht gehad op de bommen.
  Er stonden journalisten bij hun in de tuin foto’s te nemen voor de krant.

  Wat zijn dat voor mensen? Waarom is hun huis afgeschermd van google?

 12. Kaskaas says:

  Udo und Birgit Niggemann
  Wittbräucker Straße 563
  44267 Dortmund

 13. Vogeltje wat zing je laat says:

  Verder zeggen ze overal dat Marc Bartra een “defender” was. Nummer 5. Tweeling.
  Verteitigung. Van Barcelona. (Nee, niet Manuel Van Fawlty Towers)
  Ik begrijp dus dat hij Catalaans is (niet hetzelfde als Spaans volgens deel vd Catalanen).

  Hij zou glas in zijn hand hebben gekregen. Hij zou de radial bone gebroken hebben in zijn hand (niet de ulna). Maar volgens mij is dat dus de onderarm en niet zozeer de hand. Het spaakbeen in het Nederlands. Die loopt van de elleboog naar de duim. De ellepijp loopt van de elleboog naar de pink. Samen zijn die twee lange botten de onderarm.

 14. Vogeltje wat zing je laat says:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27997331/__Scherven_vlogen_in_het_rond__.html

  Kijk eens foto;s van hoe zwaar de aanslag wel niet is geweest. Nou nou.

 15. waterman10 says:

  Weten jullie wel wat het voor een dag is vandaag?
  Op 1 mei 1776 stichtte Adamn Weishaupt zijn eigen Orde onder de naam ‘Orden des Perfectibilisten’ welke hij kort nadien verandert in ‘Orden des Illuminati’.
  http://www.vrijmetselaarsgilde.eu/Maconnieke%20Encyclopedie/RMAP~1/ritualenGO/illumina.htm
  Volgens mij zijn we nu in hun eindspel beland. Ze zijn gek aan het worden omdat er verzet is tegen hun plannetjes.
  Ze krijgen de massa maar niet onderhuids gechipt dus willen ze nog meer verdeeldheid,verwarring en chaos uitlokken.

  • maudoortwijn says:

   Die chip zit in je bankpas tegenwoordig. Geen betalingschip, nee een RFID-chip. Waar die voor nodig is? Zeggen ze niet.

 16. waterman10 says:

  Weet ik Maud. Ook in contant geld zit rfid chip.
  Waarom denk je dat ze contant willen afschaffen?
  Ook pinnen met pasje willen ze uiteindelijk afschaffen.
  Ze willen niet pasjes chippen maar de mens zelf. Stap voor stap zodat het niet zo opvalt.
  Nu al laten ze mensen er aan wennen om met mobieltje te betalen of vingerafdruk. Vinden mensen ook nog gewoon normaal. Over niet nadenkende slaapwandelaars gesproken.
  Dieren worden al verplicht gechipt.
  Maud, er is een kabal aan de macht die de wereldbevolking als goyim beschouwt.
  Voor hun zijn wij niet meer dan dieren………….useless.
  Ik zou willen dat het niet zo was………….maar heel veel dingen die er wereldwijd gebeuren wijzen erop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.