Een BOPZ is belachelijk. Waarom kiest het OM voor een BOPZ-procedure?

 • Het OM wil mij “pakken” vanwege uitspraken die ik gedaan heb over bepaalde gezagsdragers in 2011/2012. Echter, er heeft niemand aangifte gedaan in 2011/2012. En het is al jaren geleden. Ze kozen voor een andere aanpak.
 • Het team Dreigingsmanagement is in ieder geval sinds 2012 ingeschakeld, hoewel dit aanvankelijk werd ontkend vanuit Den Haag. Dit team van de Landelijke Politie laat je van allerlei kanten aanvallen, van politie tot artsen tot de sociale omgeving. Ik heb in al die jaren niet daarop gehapt (wat ze wel verwachtten) en zij konden dus geen case tegen me maken.
 • In 2016 probeerde het OM het uiteindelijk met een strafrechtelijk vervolgen van mij op basis van een valse aangifte. Om te kunnen winnen, besloten ze (illegaal) informatie over het strafdossier achter te houden voor mij, zodat ik me niet goed zou kunnen verdedigen. Die aanpak van het OM mislukte en ik stelde een uitgebreid verweer op. Enkele dagen voor de regiezitting trok het OM de aanklacht in.
 • Nu probeert het OM het nog maar eens via de BOPZ, want ze laten niet los. Die lieden van het Openbaar Ministerie deinzen nergens voor terug.

Waarom de BOPZ? Het is natuurlijk belachelijk, want ik ben geen GGZ-patiënt.

 1. Een BOPZ-procedure zitting duurt slechts een half uur. In een BOPZ-procedure is er weinig ruimte voor onderbouwing van de machtiging en het verweer, hoewel de ingreep in iemands leven één van de zwaarste denkbaar is: vrijheidsberoving en gedwongen deelname aan dwangverpleging, welke bovendien veelal een experimenteel karakter heeft.
 2. Waarom de procedure zo kort is, terwijl de gevolgen zo groot? Rechters vertrouwen op het oordeel van artsen. De grote aanname is dat de beroepsgroep een hoge moraal heeft. Een aanname. Daar kan misbruik van worden gemaakt. Het is aan de rechter om er doorheen te prikken, in een half uur tijd.
 3. Als betrokkene moet je je dus verdedigen in zeer beperkte tijd, waarbij er een GGZ-eis tegen je ligt, die verregaand is. Gelukkig ligt de bewijslast nog steeds bij het OM en de arts. De vraag is dus hoe serieus de rechter een mening van een psychiater neemt, ook als deze zo leugenachtig is. Dat is de vraag. Want er is voor mij amper tijd om alle onderdelen van die zogenaamde mening onderuit te halen. Sterker nog, ze proberen een advocaat tussen mij en de rechter te zetten. Dan blijft er helemaal weinig tijd over.

Het Openbaar Ministerie zet hier een gerechtelijke procedure in, daar waar deze niet hoort te worden toegepast. Hoe diep gaan ze zinken? Dit is bijna de bodem. De psychiaters die de leugenachtige verzoeken tot machtiging indienen, zullen hiervoor beoordeeld moeten worden. Dan hoor je nooit meer je beroep te mogen uitoefenen.

Wat is hier gaande? In 2011 voelde iemand zich mogelijk beledigd door mij. Diegenen hebben daarvan geen aangifte gedaan, hoewel zij maatschappelijk gezien niet te zwak daarvoor stonden. Voor een dergelijk delict ben je dan dus te laat. Erken dat nu gewoon en stop met deze leugenachtige procedures!

ps. Ik heb een mooie woning met tuin aan de Nieuwe Prinsengracht in Amsterdam. Wie zou deze opeisen, mocht het leugenachtige misdadige traject doorgang vinden? Het is één van de mooiste plekjes van Amsterdam.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

4 Responses to Een BOPZ is belachelijk. Waarom kiest het OM voor een BOPZ-procedure?

 1. Geuz says:

  Dit lezende, vraag ik me af wie je zo kwaad hebt gekregen.
  Het is mij evident dat hier een geheime dienst achter zit.
  Als je wil weten welke, die van Jan Roothaan.

 2. Anna says:

  Ze konden je niet krijgen strafrechtelijk en nu doen ze datzelfde dossier via een corrupte psychiater. Zet die naam online, want dat verdienen ze.

 3. Pingback: Ik deed vele verzoeken om mijn dossiers in te zien, maar mocht dat pas? Wanneer? Na de zitting! | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 4. Andre A says:

  Zeg, ben je niet terecht gekomen in de Film van Ome Willem? Wat een stelletjes Geitebreijers zijn dat daar in Amsterdam. Waar werd de Film van Ome Willem ook weer opgenomen? Kinderachtig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.