Het OM probeert het nu met een BOPZ-procedure, wederom stiekem

Het is weer zover. Het OM probeert weer van alles. De GGD is samen met het OM een zogenaamde BOPZ-procedure gestart. Dat betekent dat ze je (dit staat los van een strafrechtelijke vervolging) vanwege medische redenen gedwongen willen laten opnemen in een GGZ-inrichting. Dat is niet niks. Het is krankzinnig!

 1. Er moet sprake zijn van een geestesstoornis.
 2. Er moet sprake zijn van gevaar voor mijzelf of anderen.
 3. Er moet een causaal verband zijn tussen (1) en (2).
 4. Er moet sprake zijn noodzaak tot gedwongen opname voor een behandeling.

Je zou verwachten dat een psychiater alleen zo’n verzoek durft te tekenen, als hij/zij het bovenstaande daadwerkelijk aannemelijk kan maken. Ze durven het brutaalweg!

DSCN3984

Afgelopen vrijdag belde ik geheel pro-actief naar de rechtbank om te achterhalen wat de status zou zijn van “mijn zaak”. Na doorvragen en nog meer doorvragen bleek, dat ze al een zitting hadden gepland. De psychiaters en het OM hadden kennelijk de rechtbank weten over te halen, om betrokkene (dat ben ik in dit geval!) niet van een geplande zitting op de hoogte te brengen. De partij die mijn advocaat wil zijn, was telefonisch wél op de hoogte gebracht, maar had verzuimd mij dit mede te delen.

Kortom, degene die zogezegd opgenomen moet worden, wordt bewust niet geïnformeerd. En zonder enige goede reden, besluiten de psychiaters en het OM dat zij zo graag een zitting willen in mijn privéwoning. Dat is niet alleen hoogst ongebruikelijk, het zijn ernstige schendingen van mijn mensenrechten. Die hadden dus met een groepje onverwacht voor mijn deur willen staan, in de hoop dat ik mij dan onvoldoende zou kunnen verweren tegen de voorgestelde maatregelen.

U begrijpt, ik stuurde vandaag onderstaande brief. Zijn zij helemaal gek geworden!

Hierna ga ik mij beraden op een verder inhoudelijk verweer tegen het verzoek tot voorlopige machtiging, in het kader van de wet BOPZ. Ik moet mij dus gaan verdedigingen tegen een gedwongen opname in de GGZ, hoewel het overduidelijk is, dat de psychiaters in deze de boel uit de duim gezogen hebben.

CCI06032017

CCI06032017_0001

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Free Maud, GGZ, Justitie, Maud Oortwijn, regio Amsterdam and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Het OM probeert het nu met een BOPZ-procedure, wederom stiekem

 1. waterman10 says:

  Censuur alweer.
  Twee keer posten en foetsie post?

 2. waterman10 says:

  Ik ga het eens in delen proberen.
  Hoi Maud,
  Alleerst,een prachtige foto van jou.
  Dat je daar zo geheel in zwarte kleding staat laat zien dat je een sterke vrouw bent.
  En dat zul je nu ook zeker moeten zijn. Laat je maar niet klein krijgen door die OM/GGD stalkers.
  Met deze brief maak je in ieder geval de rechter al duidelijk dat er met jouw geestelijke gezondheid niets mis is

 3. waterman10 says:

  De partij die jouw advocaat wil zijn,had jou verzuimd mede te delen dat er een zitting staat gepland?
  Wat voor een exuse had het advocatenbureau om jou niet te informeren over de stand van zaken
  die zij wel wisten?
  Spelen zij soms samen met de aanklagers onder één hoedje? Of hebben zij het druk met belangrijkere zaken en zijn ze jou gewoon even vergeten tijdig in te lichten?
  Als dat laatste zo is,dan geeft dit al aan dat jouw zaak helemaal niet als belangrijk wordt beschouwd. Als dat zo is heeft een rechter ook andere zaken aan zijn hoofd die hogere prioriteiten stellen. Hoe dan ook, bespreek dit goed door met je advocaat.
  Hoe jij bijvoorbeeld zaken onderzoekt zou iedere rechter jou eigenlijk behoren te complimenteren.

  • maudoortwijn says:

   – Niet melden dat er een zitting gepland staat en wanneer.
   – Niet melden dat die zitting bij mij thuis zou zijn.
   – Niet protesteren tegen een zitting bij mij thuis (het is volstrekt belachelijk een zitting bij iemand thuis te doen).
   – Niet melden waarom het zo is, dat ik niet van die zitting hoor en niets krijg toegestuurd en zij wel. Geen idee waarom een advocaat wel informatie zou krijgen en ik niet.

 4. waterman10 says:

  Mocht het tot een echte rechtzaak komen Maud, blijf rustig en onderbouw rustig jouw verweer.
  Zet het goed op papier en wees kort maar duidelijk in het beantwoorden van mondelinge vragen.
  Laat je ten alle tijde nooit provoceren door de aanklager. Laat de aanklager zijn eigen kuil maar graven bij het modder gooien naar jou. Dit kun je ontwijken.
  Laat zien dat je niet bang bent voor zowel de rechter als de aanklager.
  Laat wel zien dat je ontzag hebt voor de rechtbank en de rechter en dat je vertrouwen hebt in een eerlijke op feiten gebaseerde uitspraak van de rechtbank.
  Jij wint Maud, zei verliezen!

  Sterkte en succes.

 5. waterman10 says:

  Het is toch niet normaal dat ik in delen hier een posting moet neer zetten omdat het in 1 posting gewoon foetsie verdwijnt.
  Is wordpress waardeloos of is het internet pesterij door proberen te cencureren?
  Joost mag het weten.
  Maar mij krijg ze ook niet klein ermee. Zo zwart als het er nu gedrukt staat.

 6. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 7. Jimmy is Back says:

  De oranje-bilderbergers hebben via de team dreiging in Den haag aan de gemeente Amsterdam gezegd dat ze alles op alles moeten zetten tegen je. Valse aangifte van Marijke van de gemeente Amsterdam konden ze niet hard maken met bewijzen en jij verweerde je. Dus nu hebben ze gemeentelijke psychiaters van de GGD die uit de duim zuigen dat jij (JIJ!) mogelijk een moord zou plegen. Doen ze dat met een wichelroede? Voelen ze dat aan hun water? Dat laatste denk ik, maar dat is dus een schaakbord motief. Wie is de rechter? Want dat de psychiaters corrupt zijn dat is wel duidelijk. De staat is zo corrupt, dat ze gaan proberen straks in de chaos de NWO in te voeren. Dit is zo belachelijk. Ze zijn bang voor je.

 8. Jimmy is Back says:

  Het is godverdomme je broer de waardeloze zak die hieraan meewerkt. Omdat hij bang is dat je ten onder gaat? Godverdomme je bent in de 40 nu als ik goed meereken. De waardeloze zak heeft zich nog nooit ergens bezorgd over gemaakt, maar nu ineens wel. Parasiet. Psychopaat als het is. Hij wil vast je huis hebben en probeert je nu zo uit te schakelen.

  Moord! Die gasten zeggen dat jij waarschijnlijk een moord gaat plegen? Nou, dan voel ik aan mijn water dat de psychiater T massamoord wil plegen, wat een onzin. Als je in de BOPZ zit kan je je niet verweren. Je bent er slechter aan toe als in een gevangenis. Godverdomme. En dan niet eens berichten aan je dat er een zitting gaat zijn of wat ook? Formeel weet jij niets.

  Ze kunnen je dus ook voor de gek houden dat ze helemaal niet met een echte rechter komen, maar met andere instanties, aan wie jij dan vrijwillig je huis laat zien. Denk aan alle opties Maud, want ze luizen je er in. Staan ze straks op je stoep en hebben zij samen met zijn allen iets voorbereid en moet jij in je eentje voorkomen dat ze je huis afbreken.

 9. Geuz says:

  Weet je wel zeker dat je de goede advocaat hebt?
  Soms zijn die advocaten gewoon assistenten van de aanklager, dat maakte ik ooit mee.

  • maudoortwijn says:

   Ik ken dat gevoel en herken het ook van eerdere advocaten. In dit geval weet ik het niet. Maar het is dubieus om de zitting stil te houden en niet aan te vechten dat deze als verrassingsaanval bij mij thuis georganiseerd zou worden.

 10. Pingback: Ik deed vele verzoeken om mijn dossiers in te zien, maar mocht dat pas? Wanneer? Na de zitting! | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.