Jacqueline Antes, vriendin van Mirjam Möller, werd 3 maanden later vermoord

Op 6 mei 1997, is het lichaam van Mirjam Möller gevonden, bij het Vaanplein in Rotterdam. Enkele maanden, 10 augustus 1997, wordt Jacqueline Antes uit Rotterdam vermoord gevonden in Zeewolde. We schreven er eerder over. Op 10 augustus wordt Jacqueline Antes door voorbijgangers zogezegd op een parkeerplaats in Zeewolde gevonden. Volgens internet berichten zou ze zijn gewurgd. De datum 10 augustus is een datum verbonden aan meerdere occulte moorden.

jacqueline-antes1Recent sprak ik met de vriend van Jacqueline uit die tijd. Het onderstaande is wat hij me vertelde. 

Jacqueline was verslaafd en prostitueerde net als Mirjam Möller aan de Keileweg in Rotterdam. Enkele weken voor de dood van Mirjam Möller (omstreeks begin april 1997), vraagt Mirjam aan Jacqueline of ze mee wil gaan naar een vaste klant van haar. Het is een goed betalende klant, maar Mirjam vindt het eng om alleen te gaan. Jacqueline gaat mee. Mirjam en Jacqueline gaan zo met zijn twee meerdere malen naar deze klant, wat ze eng vinden, maar het betaalt schijnbaar goed. Ze worden niet mishandeld. Er zou geen geweld tegen hen worden gebruikt, maar ze vinden het eng, aldus de vriend.

Jacqueline praat 

Dit verhaal vertelt Jacqueline Antes een week voor haar verdwijning aan haar vriend. Mirjam is dan 2 1/2 maand dood. Jacqueline heeft nog niet zo lang iets met deze vriend. Hij is dealer en woont in een drugspand. Ze zou de rest van het verhaal vertellen later die dag, na haar werken op de Keileweg, aldus haar vriend en dealer. Maar die avond kwam ze niet opdagen bij hem en hij dacht daar verder niets van. Hij heeft haar nooit meer gezien. Ook Angelique, de travestiet die beneden woonde in zijn drugspand, heeft haar niet gezien die avond (zij deed normaal de deur open voor Jacqueline). Dit vriendje (drugsdealer) zweert dat hij dit verhaal vervolgens aan niemand anders verteld heeft. Hij sprak er pas over bij de politie, nadat hij gehoord had van de dood van Antes.Je zou verwachten dat haar vriendje annex drugsdealer zich meer verbaast, als Jacqueline een week niet meer langs komt als vriendin of als klant (ze was verslaafd én had hem in vertrouwen genomen). Het is ook niet duidelijk wie haar dan wel gezien heeft in die laatste week in Rotterdam.

Mirjam 

Twee weken na een afspraak waar Mirjam en Jacqueline samen heengaan, wordt Mirjam dood gevonden aan de Maeterlinckweg in Rotterdam. Ze is vermoord met bruut geweld. [Als ik terug reken, betekent dit, dat Mirjam na deze afspraak ongeveer moet zijn ingecheckt bij de afkickkliniek, waar ze dan zogezegd 2 mei uitgecheckt was.]

Jacqueline Antes spreekt hier aanvankelijk amper over, maar laat langzaam mondjesmaat wat los. Het zijn opmerkingen als: “Kan ik niet bij jou onderduiken” en “Die mensen (meervoud, het is een groep), daar valt niets tegen te doen. Ze worden beschermd van bovenaf.” Dit is wat ze vertelt omstreeks (bij benadering) 25 juli 1997. Het is dan ongeveer een week voor ze -volgens het verhaal- voor het laatst zou worden gezien aan de Keileweg.

Laatst gezien Jacqueline

Jacqueline Antes wordt voor het laatst gezien aan de Keileweg op 1 augustus 1997.Enkele vrouwen zien haar vervolgens in een auto stappen. Omdat dit slechts enkele getuigen zijn en omdat men weinig noemt over de auto, weten we niet 100% zeker of dit klopt. Het is dan een week na haar (halve) ontboezeming aan haar vriend over “die mensen”. Het is die dag ruim een week voor ze gevonden zou worden. De vraag is dan, hoe wisten ze dat Jacqueline begon te praten, want dat is mogelijk de aanleiding geweest om haar te pakken.

Doodsoorzaak 

Op het internet staat dat ze door wurging om het leven is gekomen. Maar op de opsporingsfoto’s was te zien, dat ze zwaar was toegetakeld in haar gezicht. Mogelijk (dat is het verhaal op de Keileweg) waren alle botten in haar lichaam gebroken en was haar gezicht bont en blauw geslagen. Daarin doet deze moord denken aan de moord op Monique Roossien (Amsterdam).

Lichaam gevonden 

Op 10 augustus 1997 zou ze zijn gevonden als Jane Doe op een parkeerplaats in Zeewolde. Er zijn niet meer details bekend daarover vanuit de media. Het zou een parkeerplaats langs een snelweg cq. doorgaande weg zijn. Op de Keileweg ging het verhaal, dat ze was aangespoeld in Zeewolde. Dat laatste betwijfel ik, maar ik sluit niet uit, dat ze (met een boot?) aan de rand van het water is gedumpt, zoals Monique Roossien. De kleren die ze draagt, zijn de kleren die haar vriend recent aan haar gegeven had (doet denken aan Mirjam Möller, die vlakbij het huis van de (ex)vriend gevonden wordt).

Na de vondst van haar lichaam, was de identiteit onbekend. Dat is opvallend, omdat van veel tippelaarsters wel eens de vingerafdrukken zijn afgenomen op het politiebureau. Haar gehavende gezicht wordt daarom in de media afgebeeld, om zo de identiteit te kunnen achterhalen, door reacties van lezers. Een tante van Jacqueline meldt zich bij de politie. Hierop maakt de politie een affiche met dezelfde (gehavende) foto van hoe ze gevonden is, met een beloning voor eenieder die meer informatie heeft over de toedracht. Deze hangt in de Huiskamer (keet) bij de Keileweg. Haar vriend meldt zich bij het politiebureau en vertelt alles wat hij weet. De politie adviseert hem om vooral niet zelf onderzoek te gaan doen, voor de eigen veiligheid: anders moeten we je vastzetten want het kan ook slecht met je aflopen. Het onderzoek dat de politie vervolgens zelf deed, is beperkt geweest.

Jacqueline Antes groeide niet op in een hecht gezin. Als ze 15 jaar is loopt ze weg van huis, waarna ze verslaafd raakt en in de problemen komt. Alleen met haar oma kan ze het goed vinden. Ze is uiteindelijk begraven in Zwijndrecht, omdat haar familie daar vandaan komt. Het graf werd met name verzorgd door de vriend van Jacqueline en minder door familie.

Ik denk dat dit soort verhalen een waarschuwing zijn voor de meiden op de Keileweg. Ik kan zelf niet beoordelen in hoeverre het bovenstaande klopt. 


ps. Jacqueline Antes is geboren op 26 juni 1976, de 178e dag van het jaar. Zij is vermoord gevonden op 10 augustus 1997, de 222e dag van het jaar, in Zeewolde. Zeewolde is een polder, droog gelegd in de 1960s. Zeewolde ligt niet ver van Harderwijk, Putten en Almere. Er zijn relatief veel cold cases verbonden aan deze regio (o.a. het meisje van Nulde; de 3 Puttense moordzaken; Cassandra van Schaijk uit Almere).   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Mirjam Moller, regio Amsterdam, regio Den Haag and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Jacqueline Antes, vriendin van Mirjam Möller, werd 3 maanden later vermoord

 1. Geuz says:

  Die mensen (meervoud, het is een groep), daar valt niets tegen te doen. Ze worden beschermd van bovenaf.
  Het onderzoek dat de politie vervolgens zelf deed, is beperkt geweest.

  Bij Mirjam Möller las ik:
  Wanneer deze (ex)vriend (ze woonden niet meer samen) uit zichzelf naar de politie gaat na de moord, om aangifte te doen en alles te vertellen wat hij weet, wordt hij amper verhoord. Dat is vreemd. Het lijkt alsof er niets mee gedaan is, wat de vriend in kwestie frustreert.

  Daar is natuurlijk een verband. “Van bovenaf beschermd” en politie die geen onderzoek doet naar een zaak. Een zaak die gewoon 100% hun vak is, waarvoor ze eigenlijk worden aangesteld. Aldus wat Nederlands onderwijs en media beweren.
  Het lijkt er op dat beide moorden door dezelfde groep zijn gepleegd.

  Om die groep moordenaars “van bovenaf beschermt” te vinden, moeten de betrokken politie agenten worden gevraagd wat hun orders waren en van wie ze die kregen, om de identiteit van die “bovenaf beschermd” vast te stellen. De kans bestaat natuurlijk ook, dat individuele agenten hun beslissingen namen vanuit andere autoreit dan de korpschef, al lijkt me het korps wel het meest waarschijnlijke.

  Lijkt me werk voor een andere dienst dan Politie, anders gaat de slager haar eigen vlees keuren.

  De vrienden van die slachtoffers van de oorlog tegen de drugs lijken me boven verdenking staan. Het enige wat je aan hen kan hebben, is wat ze kunnen herinneren wat de vrouwen nog hebben gezegd. Dat hij als dealer niet naar de politie gaat is erg begrijpelijk, want politie is in oorlog met drugs (medicijnen). Hij gaf uitstekende informatie waarmee de moordenaars te vinden zouden moeten zijn, als dit vanuit autoriteit onderzocht wordt, vermits deze “bescherming van bovenaf” buiten de zaak kan worden gehouden.

 2. Herman D says:

  Nogmaals, wederom pure onzin wat je hier verkondigt Geuz…. hou je bij de feiten ( die jij overigens duidelijk niet weet) Er is maanden geïnvesteerd in de zaak van Miriam, alle sporen destijds bekend zijn uitgebreid uitgelopen alleen met wandelende zombies als getuigen werken valt niet mee. En gooi die complottheorie en het van bovenaf beschermen van mensen in deze zaak ook maar overboord….. als je niets als onzin te melden hebt en totaal niet gehinderd wordt door feitenkennis kan je het beter achterwege laten

  • jorge sena says:

   je spreekt nu met de vriend van JACQUELINE als jij niet weet wat is gebeurt moet je ook geen onzin vertellen voordat ze verdween verteld ze aan mij persoonlijk dat ze dood zou gaan .ik heb alles er aan gedaan om haar te overtuigen om aan mij te vertellen wat er aan de hand was maar ze wou mij niet in betrekken in wat er speelt maar ,ze zei woordelijk tegen die mensen valt er niets tegen te doen want ze worden beschermd door Hooge machten ik ben een geliefde kwijt geraakt op een manier die je niemand wenst

 3. Jimmy is Back says:

  Ik sluit niet uit dat Jacqueline Antes door iemand anders is vermoord en alleen Mirjam Moller gepakt is door een georganiseerde bende. Het verband is dan een verzinsel.

 4. Tell me more says:

  al die moorden die wel aandacht krijgenj dat zijn acteurs
  de echte mensen die wel serieus vermoord woorden die zie je niet in het nieuws nooit niet
  de media is er voor de onzinverhalen want daar geilen de mestmannen op

 5. Addy says:

  Dag,
  Mijn naam is Addy Beekhof, Ik was getrouwd met Mirjam, Mirjam en ik hebben een zoon.
  Mirjam was moeder en dochter en oma. Ik sta nu na 23 jr nog altijd versteld van de passiviteit vanuit politie en justitie in de onderzoeken naar de moorden op de dames hierin benoemd.
  Ik heb op 18 januari 2020 deze moordzaak opnieuw onder de aandacht gebracht via de EO de Verandering. En wat gebeurde er nadien, mijn verhaal is in tegenstelling tot honderden anderen uitzendingen, geblokkeerd, dus ook de coldcase zaak van Mirjam wordt opnieuw weggemoffeld…wat is er toch aan de hand met deze zaak!! Waarom wil niemand deze zaak in het nieuws hebben!? Waarom wil niemand herinnert worden aan deze onopgeloste zaken!?
  Het waren jonge meiden, moeders in sommige gevallen…wat is er toch veel mis met deze wereld…

  Addy Beekhof

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.