Mirjam Möller, nóg een extreem brute moord die amper aandacht kreeg.

foto6In Rotterdam wordt op 6 mei 1997 het lichaam gevonden van tippelaarster Mirjam Margot Moller (18-10-1968). Zij is door meer dan zeventig messteken (!) om het leven gebracht en daarbij de keel doorgesneden. Ze zou voor het laatst gezien zijn op 2 mei, volgens een begeleider uit een crisiskliniek waar ze ingeschreven stond. We hebben er eerder over geschreven (link). Ze is gevonden op 6 mei vlak na de Walpurgisnacht van 1997. Er zijn géén getuigen voor 2 tot en met 6 mei en amper getuigen voor de dagen ervoor (één getuige, te weten de hulpverlener). 

Recent sprak ik een vriend van haar uit die tijd…

Ook dit was een zeer gewelddadige moord, waar vervolgens niets mee is gedaan door de politie en die ook in de media amper aandacht kreeg. Alleen Peter R. de Vries noemde haar moord nog, maar dan slechts in een column over de ex-man van Mirjam, waarna hij tussen neus en lippen door verwees naar de moord op Mirjam Möller (28). Verder bleef het stil.

foto13

Vindplaats lichaam 

Op 6 mei 1997 wordt haar lichaam in de struiken van de Maetelinckweg in Rotterdam gevonden, volgens de krantberichten. Wegens beperkte bloedsporen ter plekke, is het onaannemelijk dat zij op die plek vermoord is. Hier is de vindplaats. Ik heb moeten speuren op google maps. Het is bij het knooppunt Vaanplein in Rotterdam (ten Noorden), aan de Oostzijde van de weg. Er gaat hier een smalle afslag vanaf de Maetelinckweg (afslag heet ook Maetelinckweg) naar een Kinderboerderij, gelegen in het Bijenpark. In de avond komen hier geen passanten langs, omdat het gaat om een kinderboerderij. Kinderboerderij De Kooi is overigens van de gemeente Rotterdam. Haar lichaam is echter gevonden iets ten Noorden van de Kinderboerderij, ter hoogte van de Educatieve Tuin Scott (dus bij de Scottstraat 80). Dit is een educatieve tuin is voor basisscholen in Rotterdam. Zij werd gevonden in de bosjes in de berm van de snelweg, daar waar de afslag van de A15 invoegt in de S126, tussen de snelweg (S126) en de Educatieve Tuin aan de Scottstraat 80 (in het Bijenpark).

De vindplaats is slechts 1 km verwijderd, van de woning waar zij tot 3 á 4 weken daarvoor had samengewoond met haar toenmalige vriend (een korte relatie) aan de Geuneburg. Wanneer deze (ex)vriend (ze woonden niet meer samen) uit zichzelf naar de politie gaat na de moord, om aangifte te doen en alles te vertellen wat hij weet, wordt hij amper verhoord. Dat is vreemd. Het lijkt alsof er niets mee gedaan is, wat de vriend in kwestie frustreert.

Haar leven in die tijd 

In de laatste twee maanden van haar leven, kwam ze op de volgende locaties. Er is gepoogd een tijdsindicatie te geven van waar Mirjam Möller geweest is in die tijd.

 • Ze zou eenmaal bij de moeder op bezoek zijn geweest (volgens de media 7 april 1997). En haar moeder zou minstens eenmaal in het opvanghuis in het Vroesenpark op bezoek zijn geweest (rond februari 1997) samen met Mirjam’s dochtertje.
 • Als ze niet in een opvang zat, dan was ze regelmatig te vinden op de Keileweg en in de Huiskamer (sociale opvang voor overdag). Deze laatste is gesitueerd aan de ‘s-Gravendijkwal ter hoogte van de Kruiskade (Tiendplein), naast de methadonpost van Bouman. Ene Leo werkte in die tijd in de Huiskamer.
 • Rond januari/februari/maart 1997 heeft Mirjam Möller ongeveer 2 maanden in een verslavingskliniek cq. opvang gezeten van Bouman, midden in het Vroesenpark. Deze kliniek was gevestigd in “De Bunker” (uit de Tweede Wereldoorlog). Vanuit die opvang ging ze overdag naar een trainingscentrum.
 • Halverwege maart is ze uit deze kliniek (Bouman) uitgecheckt, om bij een vriend te gaan wonen die zelfstandig woonde en die ze kort ervoor had leren kennen in de kliniek bij het Vroesenpark. Zij woonden vervolgens 3 á 4 weken samen in een woning aan de Geuneburg. Omdat Mirjam nog niet afgekickt was en deze vriend wel clean was na zijn verblijf in de kliniek, liep deze relatie spaak. Mirjam ging weer weg.
 • Hierna zou Mirjam weer zijn gaan gebruiken en tippelen. Zij is door haar dan (ex)vriend in die tijd ook op straat gezien bij de Huiskamer, niet ver van het Keileweg.
 • Eind april 1997 zou ze zijn ingecheckt in een vrouwen verslavingskliniek bij het Kleinpolderplein (Symbion/Bouman). Deze kliniek (slechts twee bouwketen, plaats voor 12-15 vrouwen) was gesitueerd aan het eind van de Daltonlaan, direct naast de snelweg. Het is vlakbij het Vroesenpark en gelegen naast een andere bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn geen getuigen van haar verblijf daar, behalve de ene hulpverlener die zegt haar weggebracht te hebben op 2 mei 1997. Het was een kleine opvang met nog geen 10 plaatsen. Ondertussen is deze opgeheven op die locatie.

Laatst gezien 

 • Haar ex-vriend van de Geuneburg heeft haar nog zien lopen op een middag, ongeveer de laatste week van april 1997. Mirjam Möller liep op dat moment richting de Huiskamer (sociale dagopvang) bij de s-Gravendijkwal, naast de methadonpost. Dat betekent dat ze op dat moment niet opgenomen is geweest in een kliniek. Als zij dus in de dagen vóór 2 mei is opgenomen in de vrouwenkliniek bij het Kleinpolderplein, dan is dat slechts enkele dagen geweest.
 • Op 2 mei zou zij zich hebben uitgeschreven uit de kliniek aan de Daltonlaan, volgens de administratie. Een medewerker van de kliniek zou haar vervolgens bij de Mathenesserbrug hebben afgezet met de auto. Dit laatste is zeer vreemd voor een hulpverlener. Ten eerste is het niet veilig voor henzelf. Ten tweede zet je iemand dan af vlakbij de tippelzone, hoewel het jouw taak is diegene daarvan af te helpen. Ook zou het inschrijven in een afkickkliniek niet passen bij het laatste gesprek met haar (ex)vriend. De relatie ging namelijk uit, omdat zij niet wilde afkicken, anders waren ze bij elkaar gebleven.

Wij roepen eenieder op die Mirjam Moller in de kliniek gezien heeft in de laatste twee weken van haar leven, contact op te nemen met ons. Tevens verzoeken wij eenieder die haar gezien heeft ná 2 mei om contact op te nemen.

Ook verzoeken wij (vaste) klanten van haar, om (desnoods anoniem) contact op te nemen met deze website, om eventueel informatie achter te laten.

Wat is er vreemd aan de zaak? 

 • In 1996 is Mirjam Möller (volgens haarzelf, volgens haar ex-vriend) vastgehouden (ontvoerd) door een groep criminele Turken in Arnhem. Zij hebben haar langdurig misbruikt en zwaar mishandeld. Het was op de 1e verdieping ergens boven een bedrijfspand. Mirjam zou daarna bang zijn geweest van deze groep. Ze wist te ontsnappen door van 1 hoog naar beneden te springen en vluchtte naar Rotterdam. Om de één of andere reden durfde ze ook geen aangifte te doen bij de politie. Dit verhaal heeft Mirjam zelf verteld naar aanleiding van de littekens die zij had. Het is niet verder te verifiëren, door ons. Zeker is, dat zij bang was gevonden te worden.
 • Mirjam bleef in de kliniek, toen haar vriendje uit de kliniek een woning krijgt toegewezen, om zelfstandig te gaan wonen (aan de Geuneburg, de huizen zijn ondertussen afgebroken). Enkele dagen later, staat Mirjam plots voor zijn deur. Hij was verbaasd, omdat hij zich niet kon herinneren haar verteld te hebben waar hij heen verhuisde (het geheugen van een voormalig verslaafde kan wat vaag zijn). Zijn nieuwe adres had hij in zijn herinnering aan niemand verteld. De kliniek wist het wel. Mirjam Möller trok bij hem in. Het probleem was alleen: zij kickte niet af.
 • Op 7 april zou Mirjam doodziek op bezoek zijn geweest bij haar moeder om 5.00h, waarna deze haar nooit meer gezien heeft (volgens de media). Maar de (ex)vriend beweert, dat zij in die periode samen woonde met hem in Rotterdam en dat zij de dagen samen doorbrachten. Wie heeft gelijk? Haar moeder woonde niet in Rotterdam, dus een bezoek aan moeder midden in de nacht is lastig om ongemerkt te doen. Met de trein? Om 5.00h? Als je doodziek bent?
 • Het is voor haar ex-vriend onduidelijk, waarom ze zou inchecken in een afkickkliniek eind april. De enige reden dat Mirjam sinds kort daarvoor niet meer bij haar (ex)vriend woonde, was omdat ze niet wilde afkicken (hij was recent afgekickt). Als zij wél had willen afkicken, dan hadden ze een relatie gehad en samen gewoond, aldus de (ex)vriend. Ze ging bij hem weg, omdat ze niet wilde afkicken.
 • Op 2 mei 1997 zou ze uitchecken uit een kliniek bij het Kleinpolderplein, volgens het verhaal. Daarna heeft niemand haar meer gezien. Het vreemde is, een hulpverlener uit die kliniek beweert haar hierna naar de Mathenesserbrug gebracht te hebben met de auto. Dat is geen gewoon gedrag voor een hulpverlener. Er is geen aanvullend bewijs dat ze überhaupt in die kliniek geweest is die week.
 • Het lichaam van Mirjam Möller is 6 mei gevonden op 1 km afstand van de woning van haar ex-vriend. Deze ex-vriend is na de moord uit zichzelf naar het politiebureau IJsselmonde gegaan, om zijn verhaal te doen. Hij werd daar amper verhoord en de politie is nooit bij hem thuis langs geweest. Het lijkt erop dat ze geen onderzoek deden. Dat is vreemd, want het gaat hier nog wel om een zéér agressieve moord. De dumpplaats van het lichaam is mogelijk bewust gekozen, op basis van : doodlopende weg, vlakbij Kinderboerderij/Bijenpark, én dichtbij de woning van haar (ex)vriend. Hierdoor lijkt haar (ex)vriend enigzins verdacht. Maar niet veel mensen wisten waar hij woonde, want de woning was nog maar recent aan hem toegewezen. Bij de kliniek kenden ze zijn (nieuwe) woonadres.
 • De (ex)vriend hoorde dat Mirjam vermoord was, als hij loopt richting de Huiskamer. Op datzelfde moment loopt ene Monique net naar buiten en verteld hem over de moord op Mirjam Möller. Monique was vriendin van Peter Ladage (patatzaak). Monique zegt ook, dat ze denkt dat het misschien komt, omdat “ze een pistool van een Antilliaan gepikt had”. Het is onduidelijk hoe en van wie zij dit zou weten.
 • De moeder van Mirjam Möller heeft na de moord geen contact opgenomen met Möller’s ex-vriend en voor zover bekend ook niet met de media.
 • De media heeft amper aandacht besteed aan deze zaak, hoewel deze zeker media-waardig was. Het was een zeer agressieve moord op een zeer mooie jonge vrouw (28). Er waren voldoende aanknopingspunten aanwezig en deze waren “sappig genoeg” (excuus voor de nabestaanden) voor een succesvolle uitzending van bijvoorbeeld een Peter R. de Vries.
 • De politie beweerde maandenlang onderzoek te hebben gedaan, zonder enige verdachte te hebben overwogen. Ook dat is vreemd. Deze wereld zou meerdere verdachten moeten opleveren (zie hieronder). Ze hebben bovendien niet eens de (ex)vriend verhoord, die notabene dichtbij de vindplaats woonde en uit zichzelf naar het bureau kwam om aangifte te doen (met wat hij wist van haar laatste maanden, zoals de mishandeling in Arnhem door een groep Turken).

Wie kan het gedaan hebben? Welke opties zijn er? 

 1. Haar (ex)vriend, want dat is vaak het geval. Bovendien werd haar lichaam gevonden vlakbij zijn huis. Ik geloof persoonlijk in zijn onschuld, omdat zijn relaas juist bezorgdheid laat zien. Hij heeft mij zélf uit zichzelf op zijn oude woonadres gewezen en gezegd hoe vreemd het was, dat de vindplaats zo dicht bij zijn huis was.
 2. Dezelfde groep als die haar in 1996 langdurig heeft mishandeld, met ernstige littekens als bewijs daarvan. Dit zou een groep criminele Turken in Arnhem zijn geweest, maar ook dat kan een deels verzonnen verhaal zijn. Zeker is dat ze langdurig zwaar mishandeld is geweest in 1996. Daarvoor woonde Mirjam met haar man (toen ex-man) in Ede, voor zij besloten te scheiden en hij in de bajes ging.
 3. Een vermeende Antilliaan waarvan Mirjam zogezegd een pistool gepikt had, volgens ene Monique (geen prostituee, wel een bekende in de scene). Ik zou dit vreemd vinden, omdat er langdurig geweld is gebruikt. Na diefstal van een pistool is er wel motief voor wraak, maar geen motief om iemand lang/intensief te martelen.
 4. De vaste klant van Mirjam, die graag wilde dat ze zou afkicken om daarna samen een relatie te beginnen. Het enige wat daarvan bekend is, is dat hij boekhouder was, in/nabij Rotterdam woonde en in een donkere stationwagon reed in 1997.
 5. Een willekeurige klant van Mirjam. Ze kan in de auto zijn gestapt bij iemand, die haar mee zou nemen naar een plek met meer mensen. Dit is vermoedelijk een groepsmoord geweest en door een groep die niet geheel ongeorganiseerd was.
 6. Zij is gepakt door iemand in de Kliniek of de Huiskamer, omdat ze haar zagen als een “hopeloos geval” én een mooie vrouw. Dit is een vreemd idee, maar niet uit te sluiten, omdat het lijkt op een georganiseerde lustmoord. Bovendien wijzen zij de woningen toe aan ex-verslaafden (de ex-vriend) en kunnen zij beïnvloeden dat iemand uit een afkick-programma stapt (zodat Mirjam bij hem intrekt).
 7. Drie maanden later wordt Jacqueline Antes vermoord gevonden in Zeewolde. Jacqueline Antes’ vriendje cq. dealer geeft aan, dat Antes in de maanden daarvoor samen met Mirjam Möller meerdere keren naar een klant was geweest (een groep), waar ze bang voor was (mensen met macht). Echter, de (ex)vriend van Mirjam Möller herkent dit verhaal niet.

Er zijn genoeg aanknopingspunten voor politieonderzoek geweest, maar er is schijnbaar niets gedaan. Ik vraag me wederom af waarom. Voor zover ik het kan inschatten zonder het politiedossier te hebben ingezien, durf ik te beweren dat dit een geplande, georganiseerde lustmoord is.

Waarom heeft de politie niemand als verdachte overwogen? Serieus? In dit milieu verwacht je een overdaad aan verdachten. Het verhaal van de Turken, de “vaste klant” boekhouder en de ex-vriend. Deze zouden zij moeten kunnen achterhalen. Immers, pooiers op de baan noteren de nummerborden. En criminele bendes zijn bij de politie meestal al langer bekend. 


graf-mirjam-moller-thumbnail_pict5445

ps. Mirjam Margret Möller (MMM) ligt begraven in Ede, op de Algemene Nieuwe Begraafplaats. Zij was geboren 18-10-1968 en haar overlijdensdatum is officieel 6 mei 1997. Zij is begraven op 17 mei 1997. De regio Ede komt relatief vaak voor in cold cases in Nederland. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in GGZ, regio Den Haag, regio Zuid and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Mirjam Möller, nóg een extreem brute moord die amper aandacht kreeg.

 1. Geuz says:

  Een andere mogelijkheid dan, is dat ze verkocht is voor een satanische lustmoord.
  (7.)

  Ik ben bekend met een satanist op internet die ook dergelijke mooie vrouwen verkocht voor lustmoorden, zal eens kijken of die website nog online is….
  Ja, Infek Bin Laden nog on line.
  http://www.deathandhell.com/
  Hij schept daar op over de moorden die hij pleegde, en het feit dat hij daar gewoon mee weg komt.

  Ik bezocht die website van Infek Bin Laden jaren geleden, daarin vertelde hij trots dat hij enkele vrouwen had verkocht voor satanische offers. Trots, omdat zijn filosofie “Satanic Pride” is.
  Toen ik die website ooit doorspitte, stond het gastenboek vol kinderporno.

  Ik heb geen zin om die website weer door te pluizen, op zoek naar die pagina, ga tamelijk over me nek van die lui. En er zijn er veel van op internet. I was destijds blij met die “Satanic Pride” filosofie, want daardoor kan iedereen zien wat voor een gevaarlijke lui er rond lopen in de westerse wereld. De leiders van die satanistenclubs zijn miljonairs, die grote bedragen betalen voor vrouwen zoals Mirjam Moeller.

  De beschrijving van de moord, messteken, is consistent met het doen van mensenoffers in satanische rituelen.

  Een andere website waar moordenaars zich verzamelen, om tegen elkaar op de scheppen over de mooie vrouwen die ze hebben doodgemarteld, is http://www.bestgore.com/

  Ik wil wel even waarschuwen, dat die url’s die ik zojuist plaatste, niet geschikt zijn voor vrouwen en kinderen. Maar mannen zouden dit eigenlijk wel moeten weten. Of Maud die pagina’s bezoekt, bereid je voor op afschuwelijke foto’s en filosofie, die je trauma’s kunnen bezorgen. Ik plaats ze slechts hier, omdat de daders van veel van de besproken moorden op deze website besproken, te vinden zijn in dat circuit, terwijl dit circuit hier verder niet besproken werd.

 2. Peterweethet says:

  Symion. Dat is vernoemd naar Simeon in het Nieuwe Testament. Die verslavingszorg is overgenomen door Bouman.

  Simeon zegende Jezus en Maria en Jozef na de geboorte van Jezus in de tempel. Ik weet niet welke dag het gevierd wordt. Zouden we kunnen uitzoeken.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Simeon_(Nieuwe_Testament)

 3. Peterweethet says:

  Oke, 2 februari (40 dagen na de geboorte) zag Simeon het Kindje Jezus in de tempel.
  Is dit wat 2/2 zo bijzonder maakt?

  http://www.patheos.com/blogs/kathyschiffer/2015/02/on-groundhog-day-what-do-punxsutawney-phil-and-the-prophet-simeon-have-in-common/
  For the Catholic Church, today is the Feast of the Presentation of the Lord (also called Candlemas)–the day on which Mary and Joseph presented the Christ Child, now 40 days old, in the Temple as required by Jewish law. From as far back as the 11th century, candles were blessed on this day, and the faithful joined in a procession in the darkened church. During the procession, the faithful would sing the Canticle of Simeon (Luke 2:29-32). Then the candles would be lit–symbolizing the light of Christ in the world.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.