Rol van de media? READ : Ruiters vinden lichaam Jeanette van Bentum in Ommen (deel 3)

foto2Op 5 mei 1992 verblijven Netty en Ger van Bentum uit Amsterdam op de camping in Zandvoort. Het gaat dan al enige tijd niet goed in het huwelijk en ze krijgen woorden. Netty (56) verlaat daarop de camping diezelfde avond met onduidelijke bestemming. Ze wordt nooit meer gezien. Het is zelfs niet duidelijk of en hoe ze de camping verlaten heeft. Ik heb er reeds eerder over geschreven. Op 17 mei 1999 wordt ze gevonden op een ruiterpad in Ommen. Waar kan ze laat op de avond heen zijn gegaan, na een ruzie met haar man? En hoe kom je half begraven op een ruiterpad terecht?  Het was een ruiterpad bij een camping waar ze vroeger met haar man heenging. Maar ze was slechts half begraven en bovendien op een pad: dan weet je dat ze gevonden wordt. Haar man wordt dan aangekeken als zijnde de dader, maar dat is niet logisch: ze moest daar wel gevonden worden op dat pad. Dus haar man wist dat hij er dan juist verdacht uitziet.  

Welke rol speelt de media?    

Aanvankelijk is de identiteit van de vrouw niet vastgesteld. Zij werd zelfs naamloos begraven in Ommen. De politie laat een omschrijving van de vrouw opnemen in de kranten in Nederland, wat nog niet zo vreemd is.

Er zijn zelfs 2 Duitse kranten die er aandacht aan besteden. Dat is op zich niet vreemd, omdat Ommen niet ver van de Duitse grens ligt (bron: Moord en doodslag in West-Overijssel, Willem Visscher).

 • Grafschafter Nachrichten
 • Tageszeitung für den Kreis Grafschaft Bentheim

De regio ligt hier: link. Het is vlak over de grens bij Ommen. Echter, de familienaam Van Benthum verwijst naar deze regio. Het is dus opmerkelijk, dat alleen kranten uit de regio waar haar achternaam vandaan komt, aandacht besteden aan de zaak. Waarom niet alle omliggende regio’s in Duitsland? Het is alsof men al weet wie de vrouw is.

Opsporing Verzocht 

Op 2 juli wordt er aandacht besteed aan de zaak in Opsporing Verzocht, inclusief een foto genomen van het hoofd van de gevonden vrouw. Niemand herkent haar, hoewel ze geboren en getogen is in Nederland.

Haar man geeft haar pas als vermist op, op 13 juli 1992, 69 dagen na de ruzie. Hij was er (zegt hij) al die tijd vanuit gegaan, dat ze ergens bij vrienden zat en nog boos was. Een scheiding was voor hem een mogelijk scenario. Pas op 13 juli gaat hij naar de politie.

Pas na een tweede uitzending van Opsporing Verzocht (16 juli 1992), herkent haar broer zijn zus in de getoonde foto’s. Dat is bijzonder, omdat haar gezicht sterk opgezwollen is. Het is dan (toevallig!) enkele dagen nadat de man haar als vermist heeft opgegeven bij de politie.

De zaak niet opgelost

Hoewel de echtgenoot een tijd verdachte is geweest, oordeelt de rechtbank dat er onvoldoende bewijs is tegen hem. Daarna wordt er nog driemaal aandacht besteed aan de zaak op de Nederlandse televisie.

 • Naar aanleiding van een verzoek van zus Aaltje Coers besteed Peter R. de Vries een uitzending aan de zaak op 6-6-2002.
 • De regionale zender RTV Oost besteedt aandacht aan de zaak in het programma “Onder de Loep” op 27-11-2003.
 • Op 1-12-2003 (112) besteedt “Opsporing Verzocht” nogmaals aandacht aan de zaak.

Van de broer Coers uit Urk hebben we niets mdownloadeer vernomen. De man wist als enige Jeannette van Bentum-Coers te herkennen van de foto, maar is dan uit beeld. Kreeg hij een deel van de 25.000,- met zijn tip?

Nogmaals, om de identiteit van de vrouw te achterhalen, zijn er twee Duitse kranten geweest die over de zaak berichtten. Beide kranten uit de regio, waar de familienaam Van Benthum vandaan komt (het Graafschap Bentheim). Dat is allemaal toevallig, uiteraard.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, Jeanette van Bentum, regio Amsterdam, regio Midden and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Rol van de media? READ : Ruiters vinden lichaam Jeanette van Bentum in Ommen (deel 3)

 1. Jimmy is Back says:

  Fuck, Bentheim, dat had ik niet gezien. Mwah. Ja. Te toevallig. Mijn oordeel is er.

  Dus er is weer iets raars aan de hand, maar de rechters hebben haar man niet willen veroordelen, dus dat geeft de burger dan weer moed. Opties en mogelijkheden in het heden en verleden?

  1. Die man van haar deed het wel .
  Haar ex heeft haar gewoonweg wel degelijk ergens opgesloten al die weken en na enkele weken vermoord. Toen het lichaam ging stinken in de schuur, is ie ermee naar Ommen gereden. Om de een of andere stupide reden, begraafde hij haar op een ruiterpad, waar hij met zijn lompe auto naartoe is gereden. Niemand zag dat, toevallig niet, Begraven leek makkelijk, want het ruiterpad was nieuw aangelegd.

  2., Ze liep weg van de camping en zocht hulp bij campingdirecteur, cafe om de hoek etc.
  Waar ga je heen laat op de avond met ruzie, naar een plek waar je binnen kan zitten en waar e even wat mensen kan bellen. Ik denk aan een café, campingwinkel, campingburen, hotel om de hoek, die aardige buren van verderop op de camping. Zoiets. Alleen in dit geval, waren het vage occulte types met snode bedoelingen. Die hebben haar er ingeluisd. Na haar 2 weken in de kelder opgesloten te hebben, moesten ze er een keer vanaf. Dus op 15 mei vermoord en daarna gedumpt via een vriendje op een camping in Ommen, want die wisten van een ruiterpad dat aangelegd moest worden. Het bedrijf dat het ruiterpad aanlegt zit gezellig ook in de occulte bezigheidstherapie, Die doen wel mee met een dooie mevrouw die op zaterdagavond laat begraven moet worden ergens op een berg. Huppekee, gewoon onder het laatste stukje pad dat nog aangelegd moest worden, Makkelijk snel en klaar.

  3. Ze belt bij een telefooncel die avond naar hetzij haar zus Aaltje hetzij haar broer in Urk Familie komt je namelijk wel halen midden in de nacht als je nergens meer heen kan. Diezelfde familie weet ook dat ze geld cash in huis heeft. En ze weten ook van de camping in Ommen. Sterker nog, ze zijn zelf vroeger wel op die camping in Ommen geweest. Daar kennen ze nog mensen, die hebben bovendien een huifkar. Saampjes gaan ze gezellig op de zaterdagnacht op pad om een lichaam te begraven in Ommen, met de huifkar. Niemand heeft dat door.

  Zoiets? En de media doet weer mee. En de politie doet geen onderzoek. Als vanouds. Spruitjeslucht in bepaalde kringen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.