Melanie Sijbers verdween 7 september 2006

180px-melaniesijbersIn dezelfde regio als Manon Seijkens (Helmond, 1995) en Nicole van den Hurk (Eindhoven, 1995), verdween in 2006 Melanie Sijbers. Melanie Sijbers is geboren op 4 februari 1991. Op 7 september 2006 zou ze voor het laatst gezien zijn bij haar ouderlijk huis aan de Akert in Geldrop, een randgemeente van Eindhoven. Op 22 september 2006 wordt haar levenloze lichaam gevonden in de bossen bij Someren. Een (onbekende) wandelaar doet om 9.30h die ochtend melding bij de politie. Het perceel wordt afgezet.

Volgens het verhaal zou Melanie die donderdagmiddag een telefoontje hebben gekregen op haar mobiel, waarna ze rond 15.00/16.00/16.30h. uit huis zou zijn vertrokken, zonder jas en zonder portemonnee. In de berichten is men niet heel duidelijk hoe laat het telefoontje precies was en hoe laat ze uit haar huis zou zijn weggelopen. [Waarom niet? Dat is het eerste wat je vertelt, om getuigen te kunnen vinden over waar ze heen is, na de vermissing van een kind.] Ze zou zogezegd een half uur nadien alweer thuis zijn, want haar vader is al bezig met eten koken. Ik vind het vreemd, want als je je twijfels hebt bij Peter H., dan is het eten een goed excuus. Wie koopt er nu een cadeau in een half uur? Dat red je niet heen, terug, en de twijfels in een winkel. Als buitenstaanders kunnen we niet zien, wie haar telefoon opgepakt heeft die middag. We weten niet wie er ook thuis waren die middag en wat Melanie precies deed. Ondertussen heeft een ex-gedetineerde bekend (vriendje van moeder van hartsvriendin Sharon, met wie ze het cadeautje zou gaan kopen). Het is Peter H. geboren op 9 mei 1965 in Mierlo. Hij heeft vaker vastgezeten en staat bekend als iemand die “uitbreekt uit de gevangenis”. Ik vind dat opvallend, als iemand zichzelf aangeeft en bekent, hoewel er amper bewijs tegen hem is. Hoe dom is de man? De relatie tussen de moeder van Sharon en deze H. liep i.i.g. niet lekker. Die man zullen we nergens meer zien.

image-6451238Waar is de vindplaats precies? Ik ben er niet uit. Elders lees ik dat zij in het bos aan de Hoijerstraat in Lierop werd gevonden. Men zegt “de bossen van Someren”. Men zegt ook: “op 10 meter van het kronkelpaadje”. Volgens TV-programma het Zesde Zintuig zou het op 3 km afstand zijn van de vindplaats van Nicole van den Hurk (dat was vlakbij de Mierloseweg/Winkelstraat). Iets zegt me, dat we dus niet exact mogen weten waar zij beide gevonden zijn. Het zal beide ergens in dat bos zijn geweest, waarbij Nicole van den Hurk ten Noorden van de A67 lag en Melanie Sijbers ten Zuiden van de A67. Een afstand van 3 km is niet veel. In het ED staat, dat het lichaam van Melanie gevonden werd, vlakbij camping de Somerense Vennen (camping met manege voor paarden, iets wat we vaker zien). Dat ligt allemaal wel bij elkaar in de buurt.

image-423492-ouderlijk-huis-akert-geldropMelanie Sijbers (15) zou op donderdagmiddag 7 september 2006 het ouderlijk huis aan de Akert verlaten hebben en is daarna nooit weer gezien. Het verhaal lijkt enigzins op Manon Seijkens, met het verschil dat Melanie Sijbers al een puber was. De straat de Akert ligt aan de rand van Geldrop en kijkt uit op een natuurgebied met een riviertje (net als Manon Seijkens). Om 15.00h in de middag zou ze gebeld zijn door Peter H., de stiefvader van haar beste vriendin. Ze besluit om te vertrekken, volgens haar vader John. Maar niemand heeft Peter H. (diens auto, een witte Mercedes vito) of Melanie nog gezien na 15.00h, ook niet in de eigen straat op het moment zij het huis zou verlaten.

De wandelaars die het lichaam van Melanie Sijbers hebben gezien, vermoedden dat haar armen gebroken waren, omdat deze er wat vreemd bijlagen.

Er zijn wat overeenkomsten met de zaak Nicole van den Hurk (15). Allereerst gaat het beide om 15-jarige meisjes uit het Zuiden van het land, met blond/bruin lang krullend haar (a). Door dat natuurgebied naast Melanie’s woning aan de straat de Akert (Geldrop) stroomt het riviertje De Kleine Dommel. Vlakbij komt de snelweg A67 langs. De Kleine Dommel komt uit in de rivier Dommel  op de plek waar de fiets van Nicole van den Hurk is gevonden (b). En de woning waar Nicole gelogeerd zou hebben (Van der Helststraat in Tongelre) is slechts 3km van de woning van Melanie Sijbers in Geldrop (c). De afstand van de woning van Melanie Sijbers naar de vindplaats van haar lichaam is ongeveer 8km. Ook de afstand van de woning van (de oma van) Nicole naar haar vindplaats is ongeveer 8km (d). De beide lichamen zijn op enkele kilometers van elkaar gevonden, maar er zat 11 jaar tussen de beide vermissingen. En dan nog iets: een goede vriend van de vader van Melanie schakelt direct Frans Bauer in, om te helpen zoeken. Frans Bauer is -net als Ad van den Hurk- zanger uit die regio (e). Net als bij Nicole van den Hurk, is de doodsoorzaak onbekend, hoewel ook Melanie mishandeld is (f).  In het geval van Melanie, is niet duidelijk of de politie de doodsoorzaak niet bekend wil maken of dat deze niet is gebleken uit de sectie. Ook is niet duidelijk, hoe zij geïdentificeerd is en door wie.


ps. Op 22 september 2006 was het nieuwe maan, net als op 22 november 1995 (de dag dat Nicole van den Hurk gevonden werd).

pps. Melanie werd ook al gevonden vlakbij een rivier “de Kleine Aa” (net als Manon Seijkens en Sybine Jansons). Numerologisch is AA de 11. De Kleine Aa komt uit in de rivier de Aa bij Lierop, waarna de Aa de Zuid-Willemsvaart volgt.

ppps. Melanie Sijbers zat op het Pleincollege in Nuenen. Ze deed het VMBO. 

pppps. Melanie Sijgers is begraven op de RK begraafplaats Zesgehuchten aan de Koninginnestraat nummer 117 in Geldrop.

ppppps. De familie van Melanie Sijbers, heeft het lichaam van Melanie niet meer mogen zien, omdat het te verminkt was en te ver ontbonden. Dat is opmerkelijk. Politie kan de familie aanraden om een lichaam niet meer te bekijken, maar het is uiteindelijk aan de familie om de beslissing te nemen wie het lichaam nog zal gaan bekijken. Als familie wil je ook zeker weten, dat het daadwerkelijk Melanie is. Die zekerheid heeft de familie niet. Zij is begraven in een dichte kist. Tussen de vermeende dood en de vondst van het lichaam, zaten slechts twee weken (7-22 september 2006). De maand september in 2006 was de warmste september in 300 jaar in Nederland. In een bos is het echter relatief koel, omdat de zonnestralen de grond amper raken.

pppppps. Melanie als naam betekent “donker, zwart”.  Ze heeft geen eigen naamdag. 

ppppppps. Op 7 september in 1995  werd Jennifer van Veen uit Almere (12) om het leven gebracht met messteken in Almere. Een illegale Colombiaan (29) die pas enkele maanden in Nederland woonde heeft bekend. Het meisje was wezen zwemmen in Zwembad de Vrijbuiter in Almere (ik herhaal: vrij) en de man zegt haar overgehaald te hebben, om mee te lopen naar de bosjes achter buurthuis “De wieken” (ik herhaal: molen). Daar zou hij haar hebben dood gestoken. Ze was ogenschijnlijk niet seksueel misbruikt. Haar lichaam zou hij afdekken, zodat ze niet snel gevonden zou worden. Dat laatste is niet geloofwaardig, omdat speurhonden het direct zouden vinden (zijn die ingezet?) en omdat bosjes in een woonwijk continue bezocht worden door van alles en nog wat (spelende kinderen, honden, junks, vrijende stelletjes etc.). Het lichaam werd op 14 september 1995 gevonden, wat veel later is dan je zou verwachten. Nogmaals: Waarom geen speurhonden bij een vermissing van een kind vanaf een bekende locatie?     

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

21 Responses to Melanie Sijbers verdween 7 september 2006

 1. Jimmy de Pimmy says:

  ‘Ontsnapte’ gevangene Vught is moordenaar Geldropse Melanie Sijbers (video)
  Geplaatst op 25 februari 2014

  Eindhovens Dagblad ed.nl

  VUGHT – De man die maandag tijdelijk was verdwenen in het gevangeniscomplex in Vught, werd in 2006 veroordeeld voor de moord op en verkrachting van Melanie Sijbers uit Geldrop. Dat bevestigen bronnen naar aanleiding van een bericht in het Brabants Dagblad.

  De gevangene zat maandagochtend niet in zijn cel toen die werd geopend. Hij werd later op de ochtend tijdens een grote zoekactie teruggevonden in een tuinhuisje binnen de muren van het gevangeniscomplex.

  Vluchtgevaarlijk

  De nu 48-jarige moordenaar van Melanie Sijbers uit Geldrop stond al jong als extreem vluchtgevaarlijk bekend. Hij wist tijdens zijn criminele loopbaan onder meer uit de Koepel in Breda, de gevangenis van Maastricht en het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen te ontsnappen. Tijdens zijn voorarrest in 2007 probeerde hij te ontsnappen uit de gevangenis in Maastricht. Volgens zijn toenmalige advocaat vernielde hij destijds het raam van zijn cel met het warmte-element uit een waterkoker.

  Politiemensen die hem als jongeman regelmatig oppakten, zeiden na zijn arrestatie voor de moord op het tienermeisje, in 2006, al dat hij ‘trots was op zijn vermogen om altijd en overal te ontsnappen’. Ze hielden toen al rekening met zijn reputatie als vluchtgevaarlijk, maar toch wist hij regelmatig te ontkomen.

  Moord op Melanie Sijbers

  Hij kreeg 15 jaar cel en tbs voor het ontvoeren, verkrachten en doden van de 15-jarige Melanie Sijbers in 2006. Hij had de vriendin van zijn stiefdochter meegenomen en in een loods vastgebonden en gedwongen tot orale seks. In een bos in Someren verstikte hij de scholiere en liet haar lichaam achter. Ze werd na 2 weken vermissing gevonden.

  Extra Beveiligde Inrichting te Vught

  Sinds maandag zit de verdachte weer in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

  0000000000000000000000000000000000000000000000000000000 volgende regel u snapt het

  LIeve mensen, Jimmy krijgt donkerbruin vermoeden dat Henk (net als vele anderen) een patsy is, die niet echt vastzit, maar stiekem vrij-uit mag met een leven in het buitenland. You take the fall, you get the new house and the new car and the new passport. En dan af en toe valt het op, dat je er niet bent, door een bewaker die er niet zou moeten zijn. Tja, dan verzinnen ze maar dat je uitgebroken bent. Read my lips. Hier klopt iets niet. Henk is slim genoeg om telkens weer opnieuw uit te breken uit de meest goed beveiligde bakjes van Nederland…. Maar… hij is dom genoeg om zijn mobiel mee te nemen bij een geplande moord op een meisje en dan dom genoeg om zichzelf een te geven en te bekennen, hoewel er amper bewijs was? Maar dan weer ontsnappen? Pff.

  Ik geloof niets meer. Niets!

 2. Jimmy de Pimmy says:

  Ook uit het ED de dag dat ze gevonden werd, luitjes.
  0000000000000000000000000000000

  SOMEREN – In de bossen bij Lierop is gisteren een stoffelijk overschot gevonden. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om de vermiste Geldropse tiener Melanie Sijbers. Haar familie is gisteravond op de hoogte gesteld.
  Wandelaars troffen het stoffelijk overschot aan vlak bij een camping waar een week na haar verdwijning een 38-jarige man werd aangehouden. Deze verdachte werd na enkele dagen wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.

  Dat het om Melanie gaat valt volgens de politie af te leiden uit dingen die bij het lichaam zijn gevonden. Het lichaam lag verstopt onder tuinafval en een stuk zeil. De vinders hebben gezien dat het slachtoffer bruine laarzen droeg. Melanie droeg op de dag van haar verdwijning bruine laarzen. De familie Sijbers is gisterochtend door de recherche direct op de hoogte gebracht van de vondst. Daarbij werd nogmaals gevraagd welke sieraden Melanie droeg toen ze verdween.

  De 38-jarige man die door de politie als verdachte werd gezien, verbleef op camping de Somerense Vennen. Hij is afgelopen zondag vrijgelaten, maar de politie blijft hem als verdachte beschouwen. Donderdagavond is hij vanaf de camping naar Polen vertrokken. Ook de 27-jarige Geldroppenaar die eerder is aangehouden en woensdag vrijkwam, blijft verdacht. Het onderzoeksteam heeft het bosgebied waarin nu het lichaam is gevonden, sinds de arrestatie van de 38-jarige uitgekamd met hulp van honden en vliegtuigjes.

  Het gebied rond de vindplaats van het slachtoffer is gisteren ruim afgezet. Veertig politiemensen, onder wie tien forensisch rechercheurs, deden sporenonderzoek. Het onderzoeksteam wordt ondersteund door deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Om zekerheid te krijgen over de identiteit en om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen, wordt vandaag sectie verricht.

  Melanie Sijbers vertrok 7 september om 16.15 uit het huis van haar vader om een cadeautje te regelen voor haar hartsvriendin. Ze beloofde een uur later, op tijd voor het eten, terug te zijn. Toen ze er om zes uur nog niet was, ging haar vader zoeken. Kort erna schakelde hij de politie in.

  Een dag later startte de politie een groot onderzoek. Tien rechercheurs werden op de zaak gezet. ‘s Ochtends werd de stiefvader van een van haar vriendinnen verhoord, die daarna de benen nam. Een getuige meldde dat ze Melanie de dag van haar verdwijning vlak bij haar ouderlijk huis in een witte auto met pitbullsticker heeft zien stappen. Op zondag 10 september werd de 27-jarige Geldroppenaar opgepakt, bij wie Melanie wel eens zou oppassen. Hij ontkende iedere betrokkenheid.

 3. Jimmy de Pimmy says:

  Moeke van Melanie was vlak daarvoor gescheiden van de pa van Melanie. Daar hebben we in al die vele jaren ook nooit meer iets van gehord. Ze zou vlak na de verdwijning op vakantie zijn gegaan naar het buitenland, wat krankzinnig is, zelfs als je de media wilt ontwijken. Media blijft heus wel weg, als je dat niet wilt, tenzij je vader beroemd is ofzo. Straks is dit ook een gevalletje “hoax & go” …. je weet het nooit. Moeder en dochter lekker in Kroatie met een nieuwe haarspoeling? Alles kan mensen, alles kan. We will never know what really is going on.

  • waterman10 says:

   Jeminee Jimmy,dat is nogal wat.
   Crisisacteurs om de bevolking de stuipen telkens weer op het lijf te jagen?
   Een afleiding voor hetgeen wat er zich werkelijk afspeelt in dit God vergeten land.
   Ik beschouw medialand als een rond trekkend circus met allemaal enge pipo’s en goochelaars.
   Ze trachten je te beduvelen waar je bij staat.
   Een frisse douche en je kijkt heel anders naar het “nieuws” en naar mensen om je heen.

 4. Een bekende says:

  Wat een fantasieverhalen hier .

  Ik kende Nicole en ik kende Melanie.

  Nicole was van mijn leeftijd en daar ging ik vroeger mee om en melanie was de vriendin van een van mijn zusjes.

  Niemand van ons weet 100% hoe alles zit en daar zullen we waarschijnlijk ook nooit achter komen helaas.

  Maar de verhalen hier over deze 2 meiden gaan echt HELEMAAL nergens over.

  Een hoax zeggen ze over peer hahahaha
  Jazeker natuurlijk die levensgevaarlijke gek loopt lekker ergens rond en dat wordt stil gehouden hahaha

  Dat kan al niet want iedere scheet die die vent laat wordt hier bekend.
  Het is zelfs 2x gebeurd dat meneer weg is gekomen en allebei de keren werd hier meteen iedereen ingelicht in de buurt.
  Al zou hij buiten komen dan zal dat niet voor lang zijn want er zijn genoeg mensen die een peer-honger hebben.

  Die vent zit waar die hoort en zodra dat niet meer is dan gebeurd er van alles waardoor dat snel genoeg opgelost gaat worden geloof dat maar!
  Melanie is zijn laatste geweest.

  Owja en voor zover ik weet is er wel een identificatie geweest ik durf alleen niet meer zeker te zeggen of dat nou door 1 van haar broers is geweest of door een oom.

  Papa en mama waren al jaren uit elkaar en geen 1 van de kinderen sijbers hadden contact met moeder en wouden dit ook niet.
  Zo geweldig was ze namelijk niet.
  De familie heeft haar uit fatsoen afscheid laten nemen omdat het toch haar dochter was.
  Dus mama en dochter zitten niet ergens met een kleurspoelinkje in Kroatië of waar jij ze ook wil plaatsen.

  Misschien dat je de volgende x een beetje nadenkt voordat je je fantasieberichten online plaatst of op zijn minst wat wederhoor probeert te krijgen aan de kant van de familie want voor familie en vrienden zijn door hersenspinsels van jou echt niet prettig!

  Je zal misschien wel gelijk hebben in sommige zaken hier op je site maar over deze 2 zit je in ieder geval flink fout.

  • Een bekende says:

   En aangezien jij van de complotten bent maud , wist je dat Cassandra van schaijk eigenlijk ook uit geldrop kwam?

   Zo leef je uit misschien kunnen je gekke hersenspinsels hier weer wat uit verzinnen

  • maudoortwijn says:

   Ja, ik heb gezien dat Cassandra van Schaijk uit dezelfde buurt kwam en nog niet zo lang daarvoor verhuisd was.

   Zaten Nicole en Melanie ook op dezelfde school?

 5. Een bekende says:

  Nee Nicole zat op het penta college in eindhoven bestaat nu niet meer volgens mij.

  Ze werkte bij de konmar toendertijd.

  Melanie zat op het sgn nuenen, tegenwoordig pleincollege nuenen

  • maudoortwijn says:

   Dat je ze allebei kende, ik dacht dat er misschien een verband zou kunnen zijn.

  • Een bekende says:

   Dat hebben wij in het begin ook gedacht maar dan meer een verband met peer (Peter heezen)

   Dat dat niet bleek was voor iedereen een schok omdat er inderdaad veel overeenkomsten waren.

   Maarja beesten heb je overal helaas

 6. Een bekende says:

  En Nicole woonde trouwens in dezelfde straat als waar ze begraven is.

  Hun woonde ook in de Mathijs de layenslaan recht tegenover het kerkhof

  • maudoortwijn says:

   Waar kende je Nicole precies van?

  • Een bekende says:

   Mijn ouders zijn gescheiden en mijn vader woonde in dezelfde wijk als hun en met deZelfde leeftijd hang je al snel samen rond in de buurt. Zo heb ik haar leren kennen en haar broer ook. Haar zusje was een stukje jonger als ons dus die kende ik alleen van zien

  • maudoortwijn says:

   Dank

  • maudoortwijn says:

   Weet je welk huis aan de Mathijs de Layenlaan? Met wie woonde ze daar? Weet je waarom ze bij oma logeerde die dag? Want de volgende ochtend moest ze zo vroeg werken…

  • Een bekende says:

   Nummer 52 of 50.

   Ze woonde daar met haar vader,pleegmoeder, broer en zusje.

   En ze logeerde wel vaker bij oma.

   Je moet begrijpen dat wij niet van die gezinnen zijn die alleen op zondag naar oma en opa gingen.

   Als wij doordeweeks wouden logeren dan deden we dat. Van de 7 dagen in de week zal ze zeker een paar x per week bij oma gaan eten op zn minst.

   Zij was weg van der omaatje

  • Een bekende says:

   Blijkbaar sliep ze die nacht bij oma omdat er een nieuwe vloer was gelegd op de benedenverdieping waardoor er niet naar de slaapkamers kon.

  • maudoortwijn says:

   Dat verklaart het.

  • maudoortwijn says:

   @bekende van Nicole, Weet jij toevallig wie die vloer heeft aangelegd of wat voor vloer dat was?

 7. Geuz says:

  Ik ben geen bekende van Nicole, maar ze is een achternichtje van mij, van me moederskant, want die heet ook van den Hurk met haar meisjesnaam.

  Wat ik vreemd vond in de artikel hier, is dat er beweert was dat Nicole niet bij haar echte vader en moeder zou wonen, want ze leek precies op mijn moeder en mijn nichtjes. Nicole was er echt wel een van de van den Hurk familie, die ook meestal in die buurt daar wonen.

  • maudoortwijn says:

   Ik heb begrepen dat haar echte vader een Duitser was, die nooit bij de opvoeding betrokken is geweest. Hij betaalde alimentatie en heeft Nicole nooit gezien. Dat heeft in de media gestaan. Haar moeder was ook Duitse, die toen Nicole heel jong was getrouwd is met die zanger Andy. Nicole heeft daarna de achternaam van de nieuwe man van haar moeder aangenomen: Van Hurk. Vervolgens zijn ze weer gescheiden en bleef Nicole bij (stief)vader wonen. Ze hield zijn naam ook. Moeder heeft een half jaar voor dit gebeurde zelfmoord gepleegd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.