Nicole van der Hurk: In 1995 verdween zij ergens tussen het huis van oma en een supermarkt in Eindhoven?

image-5390317VOORPAGINA ED ZATERDAG 7 OKTOBER 1995 VERDWIJNING NICOLE VAN DENNicole van den Hurk is ontvoerd, verkracht en vermoord in het najaar 1995. Wat was ook weer de tijdslijn en de logistiek?

Nicole van den Hurk is geboren als Nicole Tegtmeier op 4 juli 1980 in Erkelenz (Duitsland). Haar biologische vader was een Duitser en blijft in de media geheel uit beeld. Zij zou geboren zijn uit een one-night-stand met deze getrouwde man. Haar moeder Angelika Tedeu_erkelenz_coa-svg-wapen-duitse-stadgtmeier is ook
Duits. Als de moeder Angelika trouwt met de Nederlandse zanger Ad van den Hurk, neemt Nicole zijn achternaam aan. Haar biologische vader heeft tot 1995 wel alimentatie betaald, maar had nooit enig contact met Nicole. Hij had een eigen gezin. Het ging destijds om 800 gulden per maand, een aanzienlijk bedrag. Nicole was in 1995 slechts 15 jaar en zat op de MAVO.

Zij verdween op vrijdag 6 oktober 1995 in de ochtend volgens het verhaal. Vroeg in de ochtend (5.00h) zou ze vanuit het huis van haar oma op de fiets gaan naar haar bijbaantje bij de bakkerijafdeling van een supermarkt. Deze supermarkt was gevestigd in winkelcentrum Woensel aan de Winston Churchilllaan in Eindhoven. Ik vind dat erg vroeg voor een 15-jarige, om alleen op de fiets te gaan. Het is dan nog donker buiten. Het is 6 km fietsen. Haar chef belt omstreeks 6.00h om te vragen waar ze blijft. Niet duidelijk is naar wie hij belt. De politie wordt gealarmeerd. [Op basis van het voorgaande vermoed ik, dat ze dichtbij het winkelcentrum Woensel woonde, maar zeker ben ik niet. Waarom anders een baan om 5.30h op een doordeweekse dag daar nemen?]

Later die dag is haar fiets gevonden, 6 oktober in de avond omstreeks 18.00h, aan het Wasvenpad in of naast het riviertje de Dommel (Wasvenpad). Het was vlakbij de waterzuivering (net als Manon Seijkens).

Op 19 oktober 1995 werd het kleine rugzakje van Nicole gevonden omstreeks 19.00h in de berm (een greppel) tussen het DAF ­complex en de Kanaaldijk­-Zuid in Eindhoven. Dat is dus langs het Eindhovens kanaal aan de Zuidzijde van de vaart, niet ver van roeivereniging Theta.

monument-aan-mierloseweg-downloadOp 22 november 1995 wordt haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Een automobilist die even de benen wil strekken, vindt haar omstreeks 13.30h onder een berg snoeihout. De media zeggen dat het in de bossen is tussen Mierlo en Lierop, maar het blijkt in buurtschap Hersel te zijn geweest en vlak langs de Mierloseweg tussen naaldbomen.

nicole-van-den-hurk-25-guldenDe doodsoorzaak is nooit bekend geworden. Wel komt vast te staan dat ze verkracht is en ze is duidelijk mishandeld. De 22 november is een datum die in meer cold cases terug komt. Het was nieuwe maan die dag. Ze lag onder dennentakken verstopt. Ook de dennenboom (of naalden) komt in meerder kindermoorden terug (Nicky Verstappen, Sybine Jansons).

En Melanie Sijbers (volgens media gevonden in de bossen bij Someren, maar het was aan de Hoijerstraat in Lierop) werd gevonden, op ongeveer 5 km van de vindplaats van Nicole van den Hurk. Zij werd gevonden op 22 september 2006, om 9.30h in de ochtend, door een wandelaar. Dat is net aan de andere kant van de snelweg A67. Het was die dag de 22e en nieuwe maan (net als Nicole). Melanie werd ook al gevonden vlakbij een rivier “de Kleine Aa” (net als Manon Seijkens en Sybine Jansons, waarbij AA ook 11 betekent). De Kleine Aa komt uit in de rivier de Aa bij Lierop, waarna de Aa de Zuid-Willemsvaart volgt. Melanie Sijbers verdween op donderdagmiddag 7 september 2006, nadat ze haar ouderlijk huis in Geldrop had verlaten.

Nicole van Hurk had een briefje van 25 gulden bij zich, toen ze gevonden werd (zie foto rechts). Dat is in de volksmond een geeltje.  

Nicole van den Hurk werd begraven op 28 november 1995 op R.K. begraafplaats Mathys de Layenslaan in Eindhoven. De mis was in de Pastoor van Arskerk. [Uit een reactie van een bezoeker van dit blog zou nu volgen, dat Nicole woonde aan de Mathys de Layenslaan pal tegenover dit kerkhof. Er is toegang tot de brandgang vanaf de Van Poppelstraat, om de hoek. Dit is nog niet bevestigd uit een tweede bron.]

Welke informatie krijgen wij niet via de media, behalve als we diep graven?

 • De doodsoorzaak van Nicole van den Hurk is onbekend.
 • Het is niet duidelijk bij welke oma Nicole logeerde en waar dat was.
 • Het is niet duidelijk wat de vaste route zou zijn van oma naar haar werk.
 • Welke supermarkt zou ze werken die dag? Wat voor werk deed ze en met wie?
 • Na de scheiding ging Nicole van den Hurk bij haar stiefvader wonen. Waar woonde ze dus in 1995? Ze zou later op die dag naar school gaan. Waarom ging ze uit logeren?
 • Het is niet duidelijk hoe de relatie was tussen Nicole en haar oma en de rest. Waarom logeerde Nicole op dat moment bij deze oma? Is er bewijs dat ze er logeerde?
 • Waar ging Nicole van den Hurk naar school? Welke MAVO?
 • Waar woonde Nicole? Waar was het huis van Jolanda en Ad van den Hurk in 1995?
 • Zijn er speurhonden ingezet direct diezelfde ochtend, als blijkt dat ze niet is aangekomen op haar werk in winkelcentrum Woensel? Waarom niet?
 • Is uitgezocht waar en wanneer het bankbiljet van 25 nicole-van-den-hurk-25-gulden-nummereuro door een bank uitbetaald is? Voor zover ik kan inschatten op basis van de foto, is het serienummer op het bankbiljet 2314911546 (deelbaar door 9), maar twee nummers daarvan zijn niet goed te lezen.

In een oud artikel van 7 oktober 1995 in het Eindhovens Dagblad lees ik, dat de oma van Nicole woonde aan de Van der Helstraat in Tongelre (ik denk gelijk aan Manon Seijkens uit Helmond). Dat moet haast wel de Van der Helststraat in Tongelre zijn. Een schrijffout? Wat niemand ons vertelt in al die TV-uitzendingen niet, is dat de Van der Helststraat (waar Nicole van der Hurk verbleef ten tijde van haar verdwijning) aan de andere zijde van het Eindhovens kanaal ligt, ter hoogte van de DAF truck fabriek, waar de tas van Nicole van der Hurk gevonden is (aan de Zuid-zijde). Dat is hemelsbreed nog geen 300 meter. Slechts 300 meter van huis, maar wel 300 meter in Zuidelijke richting vanaf de woning.

De snelste route van het huis van oma naar de supermarkt in Woensel is 6 km. Deze gaat Noordwaarts vanaf de Van der Helststraat: van de Generaal Bothastraat, via de Tongelrestraat Noordwaarts, naar de Van Oldenbarneveltlaan, Generaal Coenderslaan, en dan Noordwaarts naar de Churchilllaan. De route komt langs het Wasvenpad (fiets gevonden) en dat is dan ook de enige straat op de route, waar je onopvallend een kind van een fiets zou kunnen sleuren. In theorie zou het zo gebeurd kunnen zijn. Echter, een dergelijke aanval zou dan gericht zijn op een willekeurig slachtoffer, dat toevallig op het verkeerde moment komt langs fietsen. In dat geval blijft één van de belangrijkste vragen: Wat deed haar tas bij de Kanaaldijk? Zo dicht bij waar ze -notabene- logeerde? Dat is in het geheel niet op de route (300 meter ten Zuiden van oma’s huis).

Het huis van haar oma was aan de Van der Helststraat op nummer 9. De woning is gelegen direct aan de brandgang, het pad loopt van de Van der Helststraat naar de Ary Schefferstraat (bij nummer 10). Het loopt aan de achterzijde van de tuinen van de Frans v. Mierislaan 33-47. Het is niet duidelijk waar haar fiets heeft gestaan die ochtend.

De makkelijkste manier om een kind mee te nemen, is ergens binnen. Daar waar niemand het ziet en (voorlopig) niemand gaat zoeken. Ik vraag me af of ze überhaupt op de fiets naar haar bijbaantje is gereden die ochtend om 5.00h. Ook heb ik nergens iets gelezen, wat mij zekerheid geeft, dat ze de dag ervoor bij oma is gaan logeren. Waarom zou ze?


ps. Uit het dossier van de moord op Nicole van de Hurk (15) blijkt, dat de kleding van haar zou zijn vernietigd. Dat staat op een bericht gedateerd 11 januari 1996. Dit zou betekenen dat de kleding zou zijn vernietigd binnen 2 maanden na de vondst van haar lichaam. Voor een onopgeloste kindermoord is dat hoogst ongebruikelijk en dubieus.

pps. De moeder van Nicole van der Hurk overleed in datzelfde jaar en het zou zelfmoord zijn. Op 4 april 1995 pleegde ze volgens de berichten zelfmoord in de garage van haar woning in Tilburg. Het is niet duidelijk of Nicole op dat moment bij haar moeder woonde, maar waarschijnlijk niet. Haar stiefvader zou de voogdij gekregen hebben na de scheiding. Na de scheiding kon moeder niet aarden in Duitsland en was weer naar Nederland gekomen. Ad van den Hurk regelde voor haar de woning in Tilburg, maar het ging niet weer aan. Tussen de vondst van het dode lichaam van de Nicole’s moeder en de vondst van Nicole op 22 november 1995, zaten slechts 233 dagen.  

ppps. Een 25 gulden heette een geeltje destijds. Voorheen stond er op het 25 gulden biljet een portret van Jan Pieterszoon Sweelinck. Sinds 1989 was er een nieuw ontwerp met daarop een roodborstje, dat uitgegeven werd op 5 april 1989. Het biljet is ontworpen door Jaap Drupsteen. De handtekeningen van De Swaan en Duisenberg staan erop. Overigens was het Roodborstje ook het visuele thema op de Nederlandse bankbiljetten tussen 1814 en 1860. Het roodborstje is het symbool voor “hoop”. Een meier was honderd gulden (Nicole is geboren als Tegtmeier in Duitsland). Een meier uit 1980, was het Watersnip bankbiljet van 28 juli 1977, ontworpen door Ootje Oxenaar.       

pppps. In de bossen van Gebergten en Hersele hei (waar Nicole gevonden is onder takken) vindt het onderhoud ieder jaar plaats in september (link). Dat is de tijd van het jaar dat er nieuwe takken worden afgezegd, neergelegd en deze vermoedelijk later in september worden opgehaald uit het bos. Het gebied bevat veel naaldbomen en hier en daar heidegebied (“hei” is een thema dat vaker terugkomt bij kindermoorden, net als “naaldbomen”). Voor zover ik kan nagaan, is dit stuk bos gemeentebezit.   

ppppps. Stiefvader Ad van den Hurk is (ondermeer) zanger en treedt op onder de naam Andy de Witt. Hij is nu woonachtig in Benidorm, maar is nog regelmatig in Nederland.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Media, regio Zuid and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Nicole van der Hurk: In 1995 verdween zij ergens tussen het huis van oma en een supermarkt in Eindhoven?

 1. waterman10 says:

  Het lijkt steeds weer zoeken naar een speld in een hooiberg.
  Om moe van te worden.
  http://pasteurella.blogspot.nl/2009/10/in-memoriam-nicole-van-der-hurk.html

 2. Jimmy is Back says:

  Nicole van den Hurk woonde kennelijk aan de Mathys de Layenslaan tegenover het kerkhof. Niet veel noordelijk daarvan is het Winkelcentrum Woensel (net achter het Catharinaziekenhuis).

  https://www.google.nl/maps/place/WoensXL+-+Winkelcentrum+Woensel/@51.4626288,5.4655278,15z/data=!4m5!3m4!1s0x47c6d932539bb0d3:0x596afa4aa98a8daa!8m2!3d51.4694965!4d5.4759562

  Wie gaat nu de avond ervoor naar oma logeren op een doordeweekse dag, als je de volgende ochtend heel erg vroeg bij het winkelcentrum moet zijn om de bakker te helpen brood te bakken voor iedereen wakker wordt. Dan fiets je toch de avond ervoor naar huis en niet naar oma? Je gaat dan toch thuis slapen als je zo vroeg op moet? Veiliger en fijner.

  • AnneMariaKoekoek says:

   Er was “blijkbaar” een nieuwe vloer aangelegd op de benedenverdieping, waardoor ze niet naar de slaapkamers konden. Dat is een reden. Ze hadden dus toevallig een nieuwe vloer op de dag dat er een ontvoering gepleegd is.

  • Jimmy is Back says:

   hoe weet je dat?

  • AnneMariaKoekoek says:

   Omdat er op de comments van Melanie Sijbers iemand zit die zowel Melanie Sijbers als Nicole vd Hurk gekend heeft.

  • MetdePet says:

   Idee 1:
   Handig een nieuwe vloer. Dat is een excuus om je kind het huis uit te sturen. Als oma mee doet in het complot, is er niets aan de hand. Je zegt tegen iedereen dat je kind uit logeren is, oma liegt gezellig mee. Ondertussen gaat ze in het busje van de vloerleggers huppekee mee naar de satanisten. Niemand verdenkt je dan. Niemand verdenkt ook een oma. Maar ze was geen eigen kind. Handig.

   Die wereld van de showbiz zit vol met addergebroed. Doen alles voor wat aandacht en succes. Verkopen hun ziel om op een podium te mogen staan.

   Ben ik te cynisch? In dat geval sorry.

 3. AnneMariaKoekoek says:

  Van pasteurella blog

  In Memoriam: Nicole van den Hurk

  Arrestatie in moordzaak Nicole van den Hurk
  Lichaam Nicole opgegraven

  De Mavo-scholiere Nicole van den Hurk (15) verdween vandaag precies veertien jaar geleden. Haar lichaam werd pas weken later gevonden. Haar ouders weten tot op de dag van vandaag nog steeds niet hoe hun dochter aan haar einde is gekomen.
  Nicole van den Hurk werd waarschijnlijk van haar fiets gesleurd toen zij in de vroege ochtend van 6 oktober 1995 op weg was naar haar bijbaantje in een supermarkt in Woensel.

  Haar verdwijning werd snel opgemerkt omdat de chef van de bakkerijafdeling opbelde met de vraag waar zijn hulp bleef. Twaalf uur later werd haar fiets in het riviertje De Dommel bij het Eindhovense Wasvenpad gevonden, maar Nicole bleef zelf nog zeven weken lang spoorloos.

  Haar lichaam werd op 22 november bij toeval door gevonden door een automobilist die even de benen wilde strekken in een bosperceel in de buurtschap Hersel. De vindplaats is zo’n 20 kilometer verwijderd van de plek waar haar fiets in het water lag.

  Na enige tijd werden haar stiefvader en haar halfbroer verdacht van het misdrijf. De stiefvader van Nicole is Ad van den Hurk, die enige bekendheid geniet als zanger Andy de Witt. Hij is getrouwd geweest met de moeder van Nicole, maar is dus niet de biologische vader (zij had een Duitse vader). De halfbroer zou in gesprekken met derden blijk hebben gegeven van bepaalde daderkennis, onder meer over de omstandigheden waaronder het stoffelijk overschot was toegedekt (met dennetakken).

  Na de moord wezen velen in het Brabantse geruchtencircuit al direct naar de zingende stiefvader. Hij zou ‘een versierder zijn’, die ook ‘op jonge meisjes’ viel. Toen een getuige meldde dat hij Van den Hurk op de dag van Nicoles verdwijning in het bos had gezien waar ze later werd gevonden, werd hij gearresteerd. Van den Hurk ontkende iedere betrokkenheid en kon aan de hand van een alibi aantonen dat de getuige zich moest vergissen. Na een paar dagen werd Van der Hurk weer vrijgelaten. Ook zijn zoon Andy zat trouwens maar enkele dagen vast. Justitie moest publiekelijk erkennen dat de twee op geen enkele manier met het misdrijf konden worden gelinkt en sindsdien is de zaak onopgelost.

  In oktober 2005 komt de kindermoord opnieuw in de belangstelling. Pas dan komt naar buiten dat op 22 november 1995 een opmerkelijk telefoontje is binnengekomen bij het inmiddels opgeheven radiostation Radio 221. Presentatrice Anja Toetenel wordt gebeld door een man met een Brabants accent:

  “Ze gaat gevonden worden.”

  Op diezelfde dag werd Nicole inderdaad gevonden. Anja heeft meerdere keren contact gehad met de anonieme beller, maar laat deze fragmenten nooit in haar radioprogramma horen.

  Uit politietaps is vastgesteld waar één van de telefoontjes vandaan kwam.

  Ad van den Hurk heeft op grond hiervan een vermoeden over een mogelijke dader: “In de loop der jaren heb ik zelf ook veel nagedacht en onderzoek gedaan. Ik heb het idee dat iemand uit mijn vroegere vriendenkring de dader zou kunnen zijn. Naar mijn mening heeft de politie dit onvoldoende nagetrokken. Dat vind ik slecht, want die persoon past in veel opzichten in het plaatje. Zolang er geen bewijzen zijn, noem ik geen namen, want zeker weten doe ik het natuurlijk niet.

  Wat ik de afgelopen tien jaar heb meegemaakt, wil ik een ander niet aan doen. Maar het vermoeden blijft.”

  Niet alleen het merkwaardige telefoontje doet stof opwaaien. Anja Toetenel doet nog een andere bijzondere onthulling: “Kort na de vermissing van Nicole maakte ik een radio-reportage bij Ad en Jolanda thuis. Voordat ik het interview opnam, maakte ik een praatje met ze. Jolanda vertelde me dat Nicole die middag een afspraak had bij de gynaecoloog. Ik stond er eerst niet bij stil. Het leek me vrij normaal voor een meisje van die leeftijd. Later ging ik verbanden leggen. Misschien was ze zwanger. Dat zou een motief voor de dader kunnen zijn.”

  Volgens Ad is dit verhaal onzin: “Nicole moest werken die dag en zou daarna naar school gaan. Van een afspraak met een gynaecoloog was geen sprake.”

  Even leek er weer beweging in de zaak te komen in 2008 met de arrestatie van Peter H. voor de doodslag op de Geldropse Melanie Sijbers. Het bleek echter dat H. –net uitgeleverd door Joegoslavië- in de cel zat op het moment dat Nicole verdween.

  Update 8 maart 2011: Andy van den Hurk wordt in Engeland gearresteerd nadat hij op Facebook bekende zijn stiefzusje Nicole te hebben vermoord.

 4. Kaskaas says:

  Op het 6 Zintuigen youtube kan je horen dat bij de plek van Nicole dat dit bij de snelweg is. Je hoort de wagens dus langs zoesen. Dat is wat anders in je hoofd, want ze hebben het over de Mieloseweg. En als je de tv ziet, dan denk je dat het wel aan de Gebergte weg moet zijn, want daar is de rand van het bos. Maar je hoort snelweg en dus moet het wel dichtbij dat benzinestation zijn geweest. Waarom doen ze daar vaag over? Dat is toch belangrijk? Of je vraagt mensen of ze iets vreemds hebben gezien aan de Mieloseweg. Of je vraagt mensen of ze misschien ook iets vreemds hebben gezien bij de benzinestadion. Hoe dom ben ik? Of u!
  Of was het bij de kerkenweg? Of bij het benzinsstation? Dat kunnen ze toch nagaan? Zeg nu eens eerlijk waar iets gebeurd is want anders heeft neimand wat aan die teevee met die kop van Boo de kuifje.

 5. Kaskaas says:

  Shell stadion Oeijenbaak zegt googlemaps vandaag. Met een parkeerzijstraat die Groenebeemdweg heet. Als je daar met de vrachtwagen even stopt voor een pitstop ziet ook niemand wat je doet achter de bosjes. Alles kan maar we moeten eerst goed weten waar dan ze gevonden is. Dan weten we meer. Aan de kerkenhuis straat zit ook een Brabant centrum.

 6. Kaskaas says:

  En die mensen van aan het eind van de kerkhuis straat die hebben paarden, net als bij Melanie, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Dat paarden is toeval Maud.

 7. MetdePet says:

  Op de video van Zesde Zintuig kan je horen dat het niet ver van de snelweg is, dus dichtbij het Shell station en de parkeerplaats daarbij (denk ook even aan Dyora Bosgra en het Heulmeisje).

  Het zou me niet verbazen als het dichtbij de winkelstraat weg is, want dat is leuk voor de occulten.
  Het is ook echt geen toeval dat ze gevonden is op 22/11. Nondeju, niemand gelooft dat toch?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.