Slagerij Nijboer, aan de Lippekerkstraat 111 te Enschede

Het zal allemaal toeval zijn.

lippekerkstraat-111-enschedeMijn peetoom en peettante hadden (of hebben nog steeds) deze slagerij in Enschede. Slagerij Nijboer aan de Lippekerkstraat 111. Nooit zijn ze onaardig naar me geweest. Mijn moeder heeft wel zo lang als ik me kan herinneren, geprobeerd mij slecht af te schilderen bij hen. Ik hoorde haar altijd klagen. En ze probeerde me over te halen me op een wijze te gedragen, die onbeleefd zou zijn naar mijn peetoom en peettante. Dat was me opgevallen. Ik had alleen geen idee waarom.

Verder herinner ik me, dat mijn tante als zij mij begroette, een vreemde handdruk gaf. Ze kneep me altijd bovenop mijn hand, wat ik een rare gewoonte vond. In 2016 heb ik pas gelezen, dat de knobbel waarop gedrukt wordt bij de handdruk, iets zegt over welke graad iemand is in de Vrijmetselarij.Niemand heeft me dat ooit verteld.  Ik weet niet meer waar bovenop mijn hand zij drukte met haar vingers.

De slagerij is gevestigd op nummer 111 (nee, niet 112). Het scheelt 1 nummer. Het uithangbord heeft een koe met een strikje om de nek. Niets duidelijk. Geen meesterslager.

Toen ik in 1992 in Enschede op bezoek ging bij iemand die ik kende van het FRC (met twee vrienden van mijn broer) nam die jongen als toegangspoort de mij onbekende achteringang aan de Tweede Bothofdwarsstraat. Achteraf bleek het dus om een woning te gaan direct naast mijn oom een tante. Achteraf vermoed ik, dat dit niet eens zijn studentenwoning was. Het is de laatste keer dat ik met deze jongens gesproken heb.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Free Maud, Maud Oortwijn, regio Midden, regio Noord and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Slagerij Nijboer, aan de Lippekerkstraat 111 te Enschede

 1. “Voor het ontvankelijke kind is het aanvoelen van een magische handdruk het doel, maar voor het verplegend personeel kan het een middel zijn om te werken aan de conditionering van de sociaal/emotionele vervorming van het kind.”

  http://amstelveen.blog.nl/zorg/2016/05/20/magisch-cadeau-vrijmetselaars-aan-zieke-kinderen

 2. waterman10 says:

  Florens Radewijn College. ( nu Carmel College Salland) hmmm karmelieten
  Waar stamt de naam van Florens Radewijn College af?

  http://www.dbnl.org/tekst/sche064heme01_01/sche064heme01_01.pdf

 3. waterman10 says:

  De orde van bedelaars?
  Karmelieten en karmelietessen
  http://memo.hum.uu.nl/kloosterkleding/Karmelieten_en_karmelietessen.html

 4. waterman10 says:

  In Europa sloten de Karmelieten zich aan bij de beweging van de bedelorden. Zij vestigden zich in de steden en hielden zich naast hun beschouwende leven bezig met pastorale zorg en onderwijs.
  http://www.karmel.nl/pagina/12/Geschiedenis.html

  En dan gaan ze scholen dus hiernaar vernoemen?
  Kunnen ze niets beters bedenken?

 5. AndyDandy says:

  Máxima op de fiets
  door Utrecht

  AMERSFOORT – En opnieuw is het haar gelukt….! Met haar gulle, stralende glimlach veroverde Máxima gisteren de harten van de Utrechters. Vriendelijk handen schuddend, baande de geboren Argentijnse zich een weg door de menigte. Heel de provincie leek uitgelopen om een glimp van de toekomstige bruid van prins Willem-Alexander op te vangen.

  Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512×341, 42kb)
  (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
  De reacties waren enthousiast: “In het echt is ze nog mooier dan op tv”, vond een dame die twee uur lang geduldig had gewacht op de komst van het stel. “Het is écht te hopen dat ze zo spontaan blijft als ze nu is!”

  De weergoden waren Utrecht gunstig gezind en de stemming zat er goed in. Kleine meisjes liepen parmantig rond met een oranje kroontje met daarop het opschrift ‘Maxima for queen’ of met getekende vlaggetjes op de wangen.

  Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512×341, 29kb)
  (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
  Schoolkinderen in de wijk Kattenbroek mochten eerder uit school om het prinselijk paar te begroeten. Vol spanning wachtten ze op het moment dat het speciale ‘koninklijke treintje’ in zicht kwam. Toen Willem-Alexander en Máxima vervolgens de wijk met de bijzondere ruïnewoningen inliepen, klonk spontaan het Wilhelmus.

  Na dit bliksembezoek vertrok de Koninklijke bus naar de Sterrenberg in Huis ter Heide, gemeente Zeist. Op deze prachtige lokatie in het bos mochten vooral de aanwezige gehandicapten zich verheugen in de warme belangstelling van Máxima en haar prins.

  De scholieren van het Revius Lyceum in Doorn gingen compleet uit hun dak toen het stel arriveerde. Allen waren zij getooid met oranje sjaals met opdruk ‘Maxima for rector’. “Die Willem-Alexander heeft goed gescoord”, beoordeelde een puber de keuze van onze kroonprins. “Lekker ding!”

  Vervolgens gingen enkele honderden rood-wit-blauwe ballonnen, met daaraan een kaartje met daarop van iedere leerling een persoonlijke wens aan het prinselijk paar, de lucht in.

  Het succesvolle kennismakingsbezoek van Máxima en Willem-Alexander aan de provincie werd afgesloten in Wijk bij Duurstede met een fietstochtje en een ontvangst in het gemeentehuis. Prins Willem-Alexander en Máxima maken een fietstochtje als onderdeel van hun tour door de provincie Utrecht.

  bron: 27 sept 2001 Telegraaf.
  lees ook Sybine Jansons (1999, Revius, Doorn) en Annet van Reen (1994, Utrecht, Sterrenberg)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.