Reblog Boeken.blog.nl: Achter het verhaal van het Meisje van Nulde zit meer verhaal.

Het boek over het meisje van Nulde is uit de handel gehaald. Het verbaast me, dat dit zo laat in het proces gebeurde. Het is voor een uitgever mogelijk, om het verhaal anoniem te maken. De auteur is immers ook anoniem.

Boek over geruchtmakende moord meisje van Nulde uit handel (link)

 

Uitgeverij De Arbeiderspers heeft besloten een boek over de geruchtmakende moord op de Dordtse kleuter Rowena Rikkers, die we beter kennen als het meisje van Nulde, niet uit te brengen. “De uitgever en de schrijfster zijn bang voor de rechter te worden gesleept door in het boek genoemde personen. Van het boek waren al honderden exemplaren gedrukt, maar die gaan nu de versnipperaar in”, lezen we in een artikel van Dénis van Vliet op Ad.nl.

De krant meldt verder: “In het boek ‘Mijn familie, Wat geheim moest blijven over de zaak-Nulde’ stelt de auteur, die het pseudoniem Tischa van Oord voert, dat de veroordeelden in de zaak-Rikkers veel meer op hun kerfstok hebben dan tot nu toe bekend is. Het in stukken gezaagde lichaampje van de 4-jarige Rowena Rikkers werd in 2001 gevonden op strand Nulde. Later bleek dat het kind voor haar dood stelselmatig was mishandeld door haar moeder Wanda en vriend Mike J.. Beiden zijn daarvoor veroordeeld.

Volgens Van Oord, die zegt familie te zijn van een van de veroordeelden, was de moord het werk van een grote internationale bende die zich bezighoudt met kinderporno, drugs- en wapensmokkel. Mike J. zou deel hebben uitgemaakt van die bende. Van Oord zegt zelf in haar jeugd ook misbruikt te zijn door mannelijke bendeleden. Ondanks dat zij instanties hierover zou hebben gewaarschuwd, grepen die volgens haar niet in.

Volgens een woordvoerster van De Arbeiderspers is in samenspraak met Van Oord besloten het boek niet uit te brengen. Op de vraag waarom dat zo laat is besloten, wil de uitgeverij niet ingaan. De advocaat van moeder Wanda wist niet dat er een boek in de maak was. De raadsman van Mike J. was niet bereikbaar voor commentaar.”

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Puttense moordzaak and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.