Tweemaal valse aangifte, tweemaal rond Ronald de voormalig Kon. Marechaussee

ronald-p-aaeaaqaaaaaaaaakaaaajgnmogewzwyzltnkntktndzhmy04mzewlta2otgwytg3nguxnqRonald P. was in 2009 de buurtregisseur (wijkagent) in Oortwijn’s straat en dus voor buurman Joop het eerste aanspreekpunt in de kwestie rond de schutting. Oortwijn’s buurman meende dat een schutting gezamenlijk was; Oortwijn meende dat deze van haar was. Typisch burenconflict. Dat leidde tot een valse aangifte, wat weken later ook werd erkend. Buurman zat fout. Schutting was van Oortwijn. Echter, de politie besloot op 4 mei 2009 dat Oortwijn maar eens in het landelijke systeem van verdachten moest worden opgenomen, met deze onjuiste en terug getrokken aangifte “als excuus”. Buurman Joop had nog eens contact opgenomen met Ronald P., maar dit is dan weer niet geregistreerd als melding in het politiesysteem (ik heb de e-mail nog). En Oortwijn stond aldus op 5 mei 2009 ineens in een landelijke database van verdachten. Dit was lang voor zij ooit iets naar buiten bracht over Bangkok, in welke vorm ook.

Ronald P. was in 2015 de buurtregisseur van Marijke X (andere buurt, nieuwe wijk voor hem). Eind 2015 deed Marijke vervolgens een valse aangifte tegen Oortwijn. Zij verzon onder andere, dat Oortwijn haar bedreigd had, (eenmaal) geslagen had, en haar fiets vernield had. Het OM wilde eerst niet vervolgen en Oortwijn ook niet de aangifte laten inzien. Uiteindelijk bedachten zij zich. Oortwijn kreeg een dagvaarding. Er werd een regiezitting gepland, meervoudig kamer. En stiekem, stilletjes, probeerde het OM zelfs om Oortwijn ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren, door psychologen en psychiaters (artikel 37). Dat is vuil werk. Die werkwijze schijnt wel te passen in de aanpak van het team Dreigingsmanagement in Den Haag. Hoe dan ook, Ronald zat daar weer bovenop. Drie dagen voor de zitting trok het OM zich terug.

Dat is reden om te kijken, wie deze man is. Zijn eerste baan was bij de Koninklijke Marechaussee, waar hij 6 jaar gewerkt heeft. Daarna stapte hij over naar de Politie. Dan weet u een beetje wat zijn achtergrond is. Bij de Koninklijke Marechaussee heeft hij op tenminste 5 locaties gewerkt. Sinds 1908 is overigens ook de paleisbeveiliging aan de Marechaussee toevertrouwd, maar ik weet niet wat Ronald bij de Marechaussee deed.

Zal dit dan óók weer toeval genoemd worden?

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, Maatschappij, Politiek, regio Amsterdam and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Tweemaal valse aangifte, tweemaal rond Ronald de voormalig Kon. Marechaussee

  1. Pingback: Eindelijk een reactie van de politie, met daarin een update van de laatste politiemeldingen… | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.