Trump belooft zakelijker rechtser beleid. Eerste indruk? Bewuste chaos!!

Urgent Notice: Executive Order on Protecting the Nation from Terrorist Attacks by Foreign Nationals

JANUARY 27, 2017

Urgent Notice

Per the Executive Order on Protecting the Nation from Terrorist Attacks by Foreign Nationals signed on January 27, 2017, visa issuance to nationals of the countries of Iraq, Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria and Yemen has been suspended effective immediately until further notification. If you are a citizen of one of these countries, please do not schedule a visa appointment or pay any visa fees at this time. If you already have an appointment scheduled, please DO NOT ATTEND. You will not be permitted entry to the Embassy/Consulate. We will announce any other changes affecting travelers to the United States as soon as that information is available.


 

366a4f27-a364-4fb2-bb19-39563c0a61c4Als je er niet al te kritisch over nadenkt, dan zou je zeggen dat Trump doet wat ie belooft. Mijn eerste indruk is deze. Hij zet veranderingen door waar deel van Amerikaanse bevolking naar snakte (verrechtsing). Maar hij doet dit op een wijze, die slecht uitpakt. Zo krijgen de globalisten gelijk, hoewel ook zij een grote puinhoop creëren met de massale vluchtelingenstromen en open grenzen.

Het decreet ten aanzien van de 7 moslimlanden. Het gaat om de landen Irak, Iran, Syrië, Yemen, Soedan, Libië en Somalië. Met enkele landen hiervan heeft de USA recent oorlog gevoerd. In principe is het ook niet verkeerd, om geen (of zeer selectief) toegang te bieden aan burgers van landen waarmee je in oorlog bent (of recent nog was). Dat is zelfs van een logica, die iedereen wereldwijd zal kunnen volgen. Ik weet niet alles van de buitenland politiek van de VS, dus over de keus van deze zeven landen ga ik mij (nog) niet uitlaten. Het uitgangspunt, dat een land zélf kan bepalen, wie zij toelaten, is juist. Zij heeft daarin geen verplichtingen, behalve ten aanzien van de eigen burgers (ongeacht religie), die bijvoorbeeld terug komen van een vakantie of zakenreis.

Een land heeft het recht om zelf te bepalen wie het toelaat, al dan niet met werkvisa, toeristenvisa of welke andere papieren ook. Nadat iemand op grondgebied is toegelaten (niet illegaal), zal iedere persoon de rechten moeten kunnen genieten die horen bij het verblijf in dat land. Dat is wereldwijd een geaccepteerde praktijk en het is vreemd te doen alsof het niet zo is. Snap ik wat er nu gebeurt? Nee, dit is chaos.

Als de VS geen nieuwe bezoekers wil toelaten uit specifieke landen, om politieke of veiligheidsredenen, dan heeft de VS dat recht. Of het verstandig is van ze, kan ik nu niet beoordelen. Waarom is deze chaos nodig? De VS werkt met entry visa. Iedereen die geen Amerikaan is, moet een visum aanvragen om het land binnen te komen. Dan pas weet je het zeker. West-Europeanen hebben wel een Visa Waiver, maar ook zij moeten zich 72 uur van tevoren melden om een ESTA aan te vragen. Er is dus controle.

De wereld weet dat Trump verkozen is tot president. Ik begrijp niet wat die mensen op die luchthavens dan doen? Waarom zijn zij gestrand? Als ze een visum hebben mogen ze toch door? Als ik de mededeling vanuit het Witte Huis bekijk, dan zijn er de afgelopen dagen nog gewoon bezoekers uit die 7 landen toegelaten, indien zij al een visum hadden bemachtigd vóór 27 januari. Het decreet geeft aan, dat geen nieuwe visa worden uitgegeven. Bestaande visa zijn nog steeds geldig. Iedereen op vakantie elders, met een moslims achtergrond maar een Amerikaans paspoort, zal ook gewoon weer het land in worden gelaten. Wat anders?

Het is logisch om burgers uit landen te weren, waar je (recent) mee in oorlog bent (geweest). Dat recht heeft ieder land. Waarom de enorme verontwaardiging over de regeling in algemeenheid, dat ontgaat me. Wie denken de globalisten dat ze zijn, om een ander land hierop aan te spreken? De discussie zou wat mij betreft moeten gaan over de keuze van de landen. Is hier sprake van blinde moslimhaat? Of ligt het motief in de veiligheid, vanwege bijvoorbeeld politieke/militaire interactie tussen Amerika en bepaalde landen (zoals in Irak, Syrië, Libië, Nigeria, Pakistan, Afghanistan etc). Visa weigeren mag op basis van nationaliteit. De discussie zou moeten gaan over welke landen geweigerd worden en de gronden waarop dat gebeurt. Hebben ze een punt bij deze landen of niet?

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Maatschappij, USA and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Trump belooft zakelijker rechtser beleid. Eerste indruk? Bewuste chaos!!

  1. Pingback: Waarom doen al deze mensen uitspraken over Trump? Dat is raar. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.