De psychologen sluiten zelfs “gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens” niet uit: Hoe professioneel is dat?

downloadNa een klacht van Marijke X op 10 november 2015, werd ik op 10 november 2015 in hechtenis genomen. Op 11 november 2015 vertelde het OM, dat het “nu een civiele zaak” zou zijn. Hierna veranderden ze wéér van standpunt. Het OM besloot in 2016 toch te vervolgen en stuurde zelfs psychologen en psychiaters op me af, omdat ze een artikel 37 zouden overwegen (ontoerekeningsvatbaar). Drie dagen voor de regiezitting op 17 januari 2017 trok het OM zich weer terug. 

Hoe professioneel ben je dan als psycholoog? Als je hieraan meedoet? Geen van de psychologen en psychiaters kon uiteindelijk bijdragen aan een strafadvies, omdat ze me nog nooit gesproken hadden. Tja, waarom zou ik met een psycholoog praten, als het OM deze op je afstuurt, vanwege een valse aangifte? Ik heb er al eerder een blog aan gewijd.

Hier het rapport van de psycholoog: psycho-cci14012017_0004

De eerste vraag in de vraagstelling van het rapport luidt:

 1. Is onderzochte lijdende aan een ziekelijke stoornis en/of gebrekkige ontwikkeling van zijn geestesvermogens en zo ja, hoe is dat in diagnostische zin te omschrijven?

De vraag kon niet worden beantwoord door de onderzoeker, omdat Oortwijn niet in gesprek is gegaan met de psychologen/psychiaters. Wel stelt men: “De informatie uit de gerechtelijke stukken geeft enige aanwijzingen dat er sprake zou kunnen zijn van een ziekelijke stoornis en/of gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens in de zin mogelijk een verhoogd wantrouwen en waanachtig denken.”  Het begrip “gebrekkige ontwikkeling” duidt op een aangeboren gebrek. Onder “ziekelijke stoornis” vallen een veelvoud aan geestelijke stoornissen, die de wilsvorming of de waarneming beïnvloeden.

Mensen, mijn Linkedin profiel staat online. Deze psycholoog heeft op basis daarvan niet kunnen vermoeden, dat ik waarschijnlijk géén aangeboren gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens zou hebben? Waarom niet? Omdat het geen serieuze beoordeling is. Als je wél wilt aangeven, dat je je “zorgen maakt” over Oortwijn, maar niet kunt zeggen dat Oortwijn zeer waarschijnlijk geen aangeboren geestelijke afwijking heeft (gebrekkig ontwikkeling), dan klopt er iets niet.

Dat er iets niet klopt, dat weet iedereen ondertussen.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in GGZ, Justitie, Maatschappij, Politie, Politiek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to De psychologen sluiten zelfs “gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens” niet uit: Hoe professioneel is dat?

 1. Vogeltje wat zing je laat says:

  Wat ik nog wilde zeggen. Als ze proberen iets met een gedwongen opname, dan zit er sowieso geld achter. Jij bent geen geval wat overduidelijk opgenomen moet worden, Als je door een prak loopt of als je langs de methadonpost loopt, dan weet je: er lopen erge gevallen vrij rond. Je moet een zwaar geval zijn, als je gedwongen behandeling krijgt, Iedereen die jou kent weet, dat dit hier klinkklare nonsens is. Een fulltime opname is duur. Natuurlijk zijn er allerlei procedures via rechters enzo. Maar uiteindelijk zijn 3 dingen belangrijk: zie jij dat zelf ook zo. antwoord is me duidelijk. is er sprake van een zeer groot gevaar voor jezelf of anderen. antwoord lijkt me duidelijk. tenslotte, geld. het kost niet niks. het is zelfs behoorlijk prijzig. als ze jou dit willen aandoen, dan moet er niet alleen een corrupte rechter zijn, maar ook corrupte psychiaters. dat laatste kan dus kennelijk, want die werken voor de gemeente en de gemeente werkt voor de staat. maar degene die dit aanstuurt, moet ook het financiële plaatje kunnen motiveren. Jij zit in een traject waarin geld geen rol speelt.

 2. Geuz says:

  Complimenten voor je verdediging.
  Het dichtgooien van je website was een goede zet, want justitie zal alles wat ze kunnen tegen je gebruiken.

  Ik verschil met je van mening over psychologen en psychiatrie, ik erken hen niet als vakmensen.
  Maar ik kreeg Psychologie gedoceerd op de universiteit, las Freud en Jung. Psychologen wil ik nog wel een voordeel van twijfel geven, maar psychiaters beschouw ik als professionele pseudo-wetenschappers. Je hoeft mijn mening niet te delen, ik hoop slechts dat je uit hun handen kan blijven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.