Stiekem dat contactloos betalen

  • U heeft er zelf niet om gevraagd. Contactloos betalen. Risicovol.
  • Men vertelt niet, dat u nu een RFID-chip bij u draagt.

Iedereen met een bankpas, die contactloos kan betalen, kan nu gevolgd worden. Ook als u de optie van contactloos betalen uitzet: de RFID-chip heeft u mee, altijd.

Ik ga nog uitzoeken hoe u deze kan stopzetten, want dit is natuurlijk niets.

En dan is er een stichting RFID Nederland opgericht, met als doel een breed en verantwoord gebruik van RFID in de samenleving te stimuleren. Behalve Rabobank hebben ook Accenture, HP, KPN, Philips, SAP en Schuitema zitting in de stichting. Persoonlijk krijg ik het hier erg benauwd van, juist omdat ik weet wat het kan doen als je overal te volgen bent. Je kan in theorie alles (onzichtbaar) worden tegengewerkt.


 

ps. Ik realiseer me recentelijk, dat er enkele onopgeloste moordzaken zijn (of vreemd opgeloste moordzaken), waarbij er gedoe is met pasjes (bankpassen, OV-kaarten etc.). Ik ben er nog niet uit wat dat betekent. Henk Peters liet zijn portemonnee incl. pasjes thuis liggen de avond dat hij wegging en zogezegd een afspraak had met een politie-agent. Marianne Vaatstra had haar portemonnee met inhoud nog, maar de Rabobankpas ontbrak. Sybine Jansons is gevonden zonder haar OV-kaart, maar verder was niets gestolen van haar. Lisa en Leendert uit Groningen, hadden net een nieuwe (ongebruikte) bankpas ontvangen, die niet meer in de woning was. Bij Cassandra van Schaijk zijn twee paspoorten en een Rabopas uit de tas gehaald. Van Bosniër Muharem Hebib in Deventer was ook al de Rabobankpas ontvreemd.  Van Joyce Labruyère werd voor zover mij bekend een Postbankkaart ontvreemd, waarmee bovendien gepind is vlak daarna. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.