Natascha Kampusch doet haar verhaal…

Deze week is er een interview met Natascha Kampusch te zien op TV.

Natascha Kampusch (geboren Wenen, 17 februari 1988) is de Oostenrijkse jonge vrouw die op 2 maart 1998 als 10-jarige is ontvoerd en 8 jaar (tot 23 augustus 2006) werd gevangen gehouden in een kelder. Ik denk dat dit soort misdaden daadwerkelijk gebeuren, hoe vreselijk ook. Zij werd gevangen gehouden door ene Wolfgang Přiklopil, in diens woonplaats Strasshof an der Nordbahn, niet ver van Wenen. Als Priklopil haar in 1998 vraagt de auto schoon te maken (een BMW 850), loopt hij even weg van haar, voor een telefoongesprek. Natascha besluit daarop weg te rennen, aangezien het tuinhek open is.

 • Op 2 maart 1998 was Natascha (10) te voet op weg van haar flat aan de Rennbahnweg (Wenen-Donaustadt) naar haar school aan de Brioschiweg 3 (website). Haar ouderlijke woning was aan de Rennbahnweg vlakbij de Wagramer Straße. Ze woonde aan de metrolijn en doorgaande weg #8. Ze liep iets na 7.00h in de ochtend de Rennbahnweg af in Noordwestelijke richting en stak de Wagramer over. Bij de straat MelangasseMurrstraße (Ingeborg-Bachmann-Park) ging ze rechtsaf in Noordoostelijke richting de Melangasse straat in. In die straat werd zij ter hoogte van de huisnummers 26-30 (op slechts 300 meter van haar school) door Wolfgang Priklopil gegrepen en in een wit busje gesleurd. Wat men ons niet verteld, is dat dit in feite op het kruispunt is, waar ze net rechtsaf slaat. De eerste huizen aan de rechterzijde van de Melangasse zijn dan genummerd 26, 28 en 30. Natascha is dus ontvoerd op het kruispunt waar de Rennbahnweg overgaat in de Murrstraße. Daar slaat ze rechtsaf en wordt ze in feite direct meegenomen in een busje, op nog geen 300 meter van school.
 • Zeaut_strasshof_an_der_nordbahn_coa werd vastgehouden in Strasshof bij Wenen. De plaats Strasshof an der Nordbahn ligt in het Oosten van Oostenrijk. Hier was in WO2 een concentratiekamp gevestigd. Het dorp heeft 7000 inwoners en de postcode is 2231. Het wapen van Strasshof laat een boom zien. Het adres was Heinestraße 60. Dit zijn foto’s van de buurt. Er zijn aanpalende woonpercelen. Het huis links van de woning, staat verrassend dichtbij (wat geen foto in de pers u liet zien). Dit is een buurt waar de meeste mensen waarschijnlijk weten wie er bij hen in de straat woont. Als Natascha de auto schoonmaakt, dan was er de kans dat iemand haar zou zien rondom het huis.

   

 • De volgende video laat zien, hoe de garage van de woning (en de oprit daarheen) zeer dichtbij de straat is. Het hek van de oprit is niet bijzonder hoog. Daar kan een puber gemakkelijk overheen klimmen. Links van de woning van Priklopil, is direct de oprit van de buren. De woning van deze buren is dichtbij de perceelgrens gebouwd. Ze wonen zeer dicht op elkaar. De dag dat Natascha wist te ontsnappen, moest ze de auto schoonmaken van Priklopil. Op het moment dat hij haar dit vraagt, neemt hij al een risico.   https://www.youtube.com/watch?v=BL4gDWgwUXE
 • Geboren op 17 februari 1988 en weggerend op 23 augustus 2006. Zij is dan exact 222,2 maanden oud. Oftewel 18 jaar, 6 maanden, en 6 dagen. Dat zijn precies 966 weken. Reken het na. Dit is de dag dat Natascha zich meldt bij buren van Priklopil.
 • 128px-aut_laxenburg_coaOp 23 augustus 2006 springt Priklopil volgens het verhaal voor de trein. Zijn zogenaamde zelfmoordbriefje is niet echt een zelfmoordbrief te noemen en het handschrift is discutabel. Přiklopil werd op 8 september 2006 anoniem (onder de naam Karl Wendelberger) begraven in het dorpje Laxenburg ten zuiden van Wenen. Ook het wapen van dit plaatsje heeft een boom. Laxenburg is vooral bekend, omdat er buitenverblijven (kastelen) voor de (voormalige) Koninklijke familie zijn gebouwd destijds. Op 23 augustus 2006 sprong Priklopil voor een trein in Wenen, in het district Leopoldstadt. Het ligt in Wenen op het eiland tussen de rivier Donau en het Donaukanaal. Leopoldstadt is vooral bekend om het Prater. Het Prater is voormalig jachtterrein van de (voormalige) Koninklijke familie, wat vervolgens als park werd bestemd en nu een attractiepark is (het welbekende reuzenrad van Wenen staat hier). Waarom zou een voortvluchtige richting Wenen gaan? Een lokatie met veel mensen/politie/camera’s? Wolfgang Priklopil is 44 jaar geworden.

Onderstaande foto’s zijn naar buiten gebracht rond de tijd van de ontvoering. Ik herken het rood-wit-zwart wat ze draagt. Ook de dag van de ontvoering droeg ze kleren in die kleuren. Daardoor vermoed ik, dat mogelijk de ouders betrokken waren.

natascha-kampusch

Sinds ze terug is in het publieke leven in Oostenrijk, zoekt Natascha Kampusch zelf de publiciteit op, waarbij ze alles zorgvuldig lijkt voor te bereiden en ze zeer zelfbewust overkomt. Ik vermoed dat ze haar huidige rol niet vervelend vindt. Haar keuze om vlak na haar vrijlating een talkshow te beginnen, suggereert dat.

Wat hier gebeurd is? Ik weet het niet. De mogelijkheid dat ze door iemand anders is vastgehouden, sluit ik niet uit.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Media, Spoor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Natascha Kampusch doet haar verhaal…

 1. Jimmy is Back says:

  Jij laat zien dat de mogelijke ontsnapping van Natascha al te toevallig is gekozen wat tijdstip betreft. Er is al eerder geschreven dat de dood van Priklopil helemaal niet op een zelfmoord lijkt. Onthoofd langs het spoor, zonder de typische verminkingen. Het is weer vreemd allemaal. /

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1392536/2012/02/09/Ontvoerder-Kampusch-gooide-zich-niet-voor-trein-wellicht-vermoord-door-handlanger.dhtml

 2. Jimmy is Back says:

  HLN.BE: Ontvoerder Kampusch gooide zich niet voor trein; wellicht vermoord door handlanger

  Ook bijna vier jaar na het officiële oplossen van de ontvoeringszaak rond het Oostenrijkse meisje Natascha Kampusch blijven er nog heel wat mysteries rond de hele zaak hangen. Of die ontvoerder inderdaad zelfmoord pleegde, blijkt nu ook allerminst zeker. Uit nieuwe documenten blijkt dat hij mogelijk vermoord werd door een handlanger. Ondanks het feit dat de zaak officieel afgesloten werd, blijven er een pak vragen. Waarom werd er geen bloedonderzoek uitgevoerd op het lijk van Priklopil om het tijdstip van overlijden te bepalen. Ook opvallend: de kroongetuige (een treinbegeleider) die het lijk vond, werd nooit ondervraagd. Waarom werd de vermeende afscheidsbrief niet verder onderzocht? Een grafoloog concludeerde dat die door zijn vriend (en handlanger?) Ernst H. geschreven werd. Was hij het die Priklopil vermoordde en vervolgens op de sporen legde? Omdat het lijk zo goed als ongehavend naast de rails lag en het afgescheiden hoofd zo goed als intact aan de andere kant, is de piste van een zelfmoord bijna uitgesloten.

  © epa. © ap.

  © reuters.
  Wat we zeker weten: in 1998 ontvoerde Wolfgang Priklopil de toen tienjarige Natascha Kampusch en hield haar acht jaar lang gevangen in zijn kelder. Toen ze er op 23 augustus 2006 eindelijk in slaagde om te vluchten, zou Priklopil zich nog dezelfde dag voor een trein gegooid hebben, maar die officiële versie wordt meer en meer in twijfel getrokken. Heel wat ongerijmdheden in het onderzoek wijzen op een moord, geen zelfmoord. Zo was het lijk helemaal niet zo lelijk toegetakeld als normaal bij een zelfmoord onder een trein. Mogelijk heeft een handlanger die Priklopil het zwijgen wilde opleggen na de moord die zelfmoord geënsceneerd.

  Enscenering
  De Zwitserse onlinekrant 20 Minuten heeft foto’s in handen gekregen van Prikopils lijk en dat bleek niet zwaar verminkt zoals gewoonlijk bij een treinimpact. Bovendien lag het afgescheiden hoofd zo goed als intact naast de treinsporen. Aan de andere kant van de rails lag het zo goed als ongehavende lichaam. Ruikt verdacht veel naar enscenering volgens experts. Oostenrijkse treinspecialisten kwamen tot de conclusie dat het lijk veel meer beschadigd had moeten zijn en zelfs over een kilometer afstand verspreid had moeten liggen. Dat kwam onder meer omdat op het type locomotieven dat vier jaar geleden in gebruik was, een soort harkvormige bumpers waren aangebracht. Die hingen maximaal 13 centimeter boven de rails, zodat iemand die zich voor een trein gooide, sowieso helemaal verscheurd had moeten zijn.

  Zelfmoord speurder
  Er waren eerder al twijfels gerezen over het bijna ongehavende lijk van Priklopil. Hoofdinspecteur Franz Kröll sprak al in 2009 over een mogelijke enscenering. Volgens hem had iemand er belang bij dat Priklopil meteen herkend zou worden en dat er niet eerst een toxicologisch bloedonderzoek zou gebeuren. En uit het rapport blijkt inderdaad dat zo’n onderzoek niet werd uitgevoerd en dat de lichaamstemperatuur van het lijk niet werd genomen omdat alles op een zelfmoord wees. Normaal gesproken gebeurt zo’n onderzoek altijd bij niet-natuurlijke overlijdens om het tijdstip van overlijden juist vast te leggen. Omdat zijn piste weggelachen werd, pleegde Kröll in 2010 zelfmoord nadat het onderzoek ondanks alle haken en ogen toch officieel afgerond werd.

  Broer
  Zijn broer Karl Kröll komt nu op 20 Minuten Online naar buiten met de getuigenis van zijn broer. “Mijn broer zei dat mensen die er een einde willen aan maken, hun hoofd niet op de rails leggen. “Het lijk werd daar gelegd. Mijn broer dacht dat Ernst H. de tweede ontvoerder was en wellicht heeft hij eerst Priklopil omgebracht en dan naast de rails gelegd.”

  Afgebroken afscheidsbrief
  Zo komt Ernst H., een vriend van Priklopil weer in het vizier. Mogelijk moest Priklopil verdwijnen omdat die hem aan de galg kon praten. Officieel werd de piste van meer daders vorig jaar al verlaten. Toch was Ernst H. de laatste die met zijn beste vriend Wolfgang Priklopil sprak. Hij liet weten dat Priklopil een afscheidbrief aan zijn moeder was begonnen, maar dat hij enkel nog maar het woord ‘Mama’ had geschreven, waarna hij de brief volgens Ernst H. had afgebroken. Een grafoloog ontdekte echter dat de bewuste brief hoogstwaarschijnlijk door Ernst H. zelf geschreven werd.

  Ongeloofwaardig
  Ex-rechter Johann Rzeszut bevestigt: “De twijfel over de officiële versie van zelfmoord is gegrond. Ik heb zelf ook mijn twijfels. Die afgebroken afscheidsbrief is voor mij totaal niet geloofwaardig. Een veertigjarige man die afscheid wil nemen van zijn moeder, schrijft minstens enkele zinnen waarin hij zegt dat hij niet meer kan, dat hij er spijt van heeft en waarin hij haar bedankt voor alles. Zoiets. Maar enkel het woord ‘Mama’? Uitgesloten!”

  Zus regelde snelle crematie
  De vraag is nu onder meer of Priklopil al vermoord was en vervolgens op de rails werd gelegd. Het is alvast zo goed als uitgesloten dat hij zichzelf voor de trein had gegooid. Opvallend is ook dat volgens het officiële rapport Kampusch zelf het over “moordenaars” had toen ze hoorde dat Priklopil zelfmoord had gepleegd. Mogelijk blijft het mysterie voor altijd bestaan, want heel wat bewijsstukken zijn weg. Het lijk van Priklopil werd al snel na zijn dood verast. Een bloedonderzoek zal er dus nooit meer komen. Opvallend: het was de zus van Ernst H., een zakenpartner van Ernst H. die de snelle crematie regelde en er ook voor zorgde dat de urne met de as van Priklopil niet naast het graf van zijn vader belandde, maar op de begraafplaats van de zus van Ernst H. Hoogst eigenaardig en verdacht.

  Ooggetuigen
  En dan zijn er de ooggetuigen. De treinbestuurder getuigde dat hij een “heldere schaduw” waargenomen had en dan bruusk had geremd. De snelheid was op dat moment zo’n 40 km per uur. Uitstappen om zich van de toestand te gaan vergewissen, deed de treinbestuurder echter niet. Een treinbegeleider deed dat wel en hij trof het lijk van Priklopil aan. Deze ooggetuige werd vreemd genoeg nooit ondervraagd. Heel eigenaardig, omdat bij dit soort zelfmoord het bloed overvloedig uit het lichaam van Priklopil zou gespoten hebben en dat zeker een diepe indruk op de ooggetuige zou nagelaten hebben. Het zou dus perfect kunnen dat iemand een voorwerp op de sporen had gelegd en pas na het bruusk remmen van de trein het lijk op de rails heeft gelegd.

 3. Angela Kamper says:

  Angela Schijf ziet eruit of ze in haar leven meer prikjes botox heeft gehad als pikprikjes.
  Jezus wat een emotieloos gezicht heeft het kind.
  Is dat door botox vanaf je 14e? Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.