Buurmannen van Henk Opentij en Mary Run

vlcsnap-2016-09-18-07h45m03s609Dit is de man die het alarmnummer belde… 

Op 24 november, eind van de middag, loopt een buurman van Henk Opentij en Mary Run door hun gezamenlijk hal. Hij woonde dus op Noorderbreedte nummer 137-144, maar niet op 141, want daar woonde het vermoorde stel. De man in kwestie ziet dat het deurtje van het postbakje van Opentij openstaat en de post puilt eruit. Hij maakt zich zorgen om het wat oudere stel en besluit bij de deur aan te kloppen/bellen. Er wordt niet open gedaan.

 

Hierop neemt de man contact op met een andere buurman, waarvan hij weet dat die een sleutel heeft. Deze gaat naar binnen en ziet het stel liggen. Dat kon hij door de ramen al zien. Hij, buurman 2 met de sleutel, concludeert direct dat ze vermoord zijn. Buurman 2 vertelt het aan buurman 1 en die belt het alarmnummer. Hij weet te vertellen dat het stel vermoord is. En hij weet te vertellen, dat er post in hun postbakje ligt, wat de post is sinds 19 november.

Logisch, denkt u. En vreselijk, ook voor die buurmannen.

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/hart-van-nederland-special-dubbele-moord-amsterdam-noord/

Wat roept bij mij vragen op? 

 1. Waarom heeft buurman 1 niet eerst even aangeklopt op de keukendeur, die uitkomt op de gemeenschappelijk binnentuin achter het gebouw? Dat zou ik eerder doen. vanuit de binnentuin moeten de lichamen zichtbaar zijn.
 2. Wie heeft het deurtje van de post open laten staan? En waarom is dat niet eerder opgevallen? Er wordt immers post bezorgd, inclusief kranten. Als het deurtje openstaat vijf dagen lang, dan zou die post al eerder uit de brievenbus moeten vallen. Als een postbode post of kranten bezorgt en het deurtje staat open, dan is de kans groot dat die post direct op de grond valt. De buurman 1 rapporteert alleen over een volgepropte brievenbus én een openstaand deurtje. Welke van de twee is het? En nog belangrijker: Waarom staat dat deurtje open? Waarom zou een moordenaar de post gaan bekijken? Indien hij/zij dit doet om iets uit de post mee te nemen, dan is het slimmer om het deurtje weer goed dicht te doen. Dan valt het minder op.
 3. Hoe zag buurman 2 direct dat het stel vermoord was? Er zijn geen braaksporen. Er is niets overhoop gehaald in huis. Henk Opentij ligt op zijn buik in een plas bloed, waardoor zijn verwondingen (aan de voorzijde) niet zichtbaar zijn. Mevrouw ligt op haar rug, met een theedoek over het hoofd, waardoor haar verwondingen ook niet goed zichtbaar zijn. Het is logisch als buurman 2 de pols controleert, om te zien of er nog iemand te redden valt. Het is al onverstandig om het lichaam te onderzoeken op verwondingen. De enige wond waarvan mogelijk is dat deze te zien was, kan de doorgesneden keel van Mary Run zijn. Dit sluit een gezamenlijke zelfmoord, echtelijke ruzie, of een moord-zelfmoord niet uit.
 4. Waarom duurde het zo lang voor iemand de lichamen ontdekte? Het stel ligt zogezegd in de woonkamer, die grenst aan de binnentuin op de begane grond. Aan de achterzijde van de woningen op de begane grond, heeft iedere woning een achterdeur. Om vanuit deze woningen te voet naar de dichtstbijzijnde supermarkt te lopen, is de kortste route door de binnentuin. De woning van Opentij en Run (de woning rechts van de rode bezem) lag centraal (dichtbij het pad dat iedereen neemt om door de tuin te lopen). De keuken van de buren -met achterdeur- grenst aan de keuken van Opentij en Run. Op 24 november was het licht onder het aanrecht aan. Het is vreemd, als dat licht 5 dagen (ook in de nacht) aan zou zijn en niemand valt dat op. Het is vreemd, als niemand even kijkt door een raam vijf dagen lang. De gordijnen waren niet dicht en de vitrage ontneemt niet het zicht op de vloer waar zij lagen.
 5. De post. Buurman 1 zegt in de alarmmelding dat hij de brievenbus bekeken heeft (want het deurtje stond open) en er zat volgens hem nog post “vanaf afgelopen woensdag in”. Die “afgelopen woensdag” zou 19 november zijn. De krant van die dag ligt binnen op tafel in de woonkamer, dus dat is niet de post die meneer bedoel. Hoe kan een buurman met een vluchtige blik op de post weten op welke dag voor het laatst de post bezorgd is? Hij maakt de post immers niet open en heeft ook niet gebeld met partijen die post gestuurd hebben. Is er een gratis wijkkrant op woensdag? Zo ja, hoe weet je dan dat er geen post van maandag of dinsdag bij zit? Henk en Mary Opentij schat ik niet in als mensen die meerdere dagkranten per dag hebben. Een conclusie over de post kan pas gedaan worden, na zorgvuldig analyseren ervan. In deze omstandigheden is naar de woning lopen logischer, dan een uitgebreide analyse van een stapel post (dat vergt bovendien een grote tafel) .

Formeel zijn ene Melvin en Miguel veroordeeld. Ik heb zo mijn twijfels. Waarom zouden zij attributen naast de lichamen leggen? Waarom zouden zij beide lichamen verplaatsten? Waarom zouden zij beide lichamen verplaatsen naar een plek op de grond die beter zichtbaar is vanaf buiten? Waarom zouden zij geen geld meenemen? Waarom zouden zij zo gecontroleerd zoveel gruwelijke steekwonden aanbrengen? Het is veel werk! Waarom zijn er zo weinig sporen geweest, als 18 jarige jochies impulsief (ongepland) door het lint gaan? Waar zouden zij een hamer vandaan gehaald hebben en waarom?


 

dodgevipergen5logo28ps. Het politie-onderzoek heette aanvankelijk Cleobis -van Biton- (een mythisch figuur en de naam van een beeldhouwwerk, géén slangenfamilie want dat is de python). In een latere fase werd het politie-onderzoek Viper genoemd. In de Viper fase is er grootschalig DNA-onderzoek gedaan. Overigens is een Viper een addersoort (slangengroep) én het is een type auto (sportwagen) van het merk Dodge, de Dodge Viper. Het merk Dodge heeft de kop van een ram als logo. De Viper sportwagen heeft een slangenkop als logo. Aangezien politie over het algemeen goed op de hoogte is van de verschillende type wagens, is de naamkeuze opvallend. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, Opentij en Run, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Buurmannen van Henk Opentij en Mary Run

  • maudoortwijn says:

   De eigenaar was Melle Prins, die ook in Kollum (Vaatstra) bekend is.

  • Hamecon says:

   Goed punt.

   De ingang van het pand. Drie daken die piramides zonder kapsteen vormen. Dit effect wordt ten minste bereikt door het lichtwerk en de aankleding.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.