De moord op Henk Opentij en Mary Run tegen de Vrijmetselaars meetlat (deel 2)

DRAFT – Op maandagavond 24 november 1997 worden in een woning aan de Noorderbreedte 141 in Amsterdam-Noord zogezegd de lichamen van de 79-jarige Henk Opentij en zijn 73-jarige vriendin Mary Run gevonden. De woning is van Henk Opentij. Mary is zijn buurvrouw. Zij zijn sinds 1989 samen. Mogelijk hebben ze er al vier of vijf dagen gelegen, zo valt af te leiden uit de post. Op tafel ligt de krant van woensdag 19 november (1911). Ik heb er reeds eerder een artikel aan gewijd.  

Peter R. de Vries heeft deze moord in een aflevering behandeld.

 

Waarom horen we niet wat de twee bejaarden gedaan hebben in de dagen vóór zij vermoord zouden worden? Wie heeft hen als laatste levend gezien? Welke kleding droegen zij op dat moment? Kan de moorddatum van 19 november geënsceneerd zijn? Vanaf wanneer pakten zij de telefoon niet meer op of werden ze anderzijds “gemist”?

In de afgelopen maanden hebben wij meerdere onopgeloste moordzaken tegen de zogenaamde Vrijmetselaars meetlat gelegd. Veel onopgeloste moordzaken die aanzienlijke media-aandacht krijgen, hebben bepaalde kenmerken met elkaar gemeen. We hebben in een eerder artikel de mogelijkheid geopperd, dat dit de werkwijze is van een geheim genootschap. Er liggen allerlei attributen rondom de lichamen. Er zijn geen of amper verweerverwondingen én er is overmatig veel geweld gebruikt. Het huis lijkt geënsceneerd.

 • De coördinator van de politie heet M. van Buuren en draagt een zwart/grijs/wit geblokt shirt. Dit is niet 100% het schaakbordmotief, maar kan ernaar verwijzen. De dossierkast van de politie kleurt rood-zwart-wit. Dat zijn de kleuren van de Vrijmetselaars. Er zijn exact 33 ordners, wat de hoogste graad van de metselaars is. De naam van het politiedossier is Cleobis, wat verwijst naar de Griekse mythe van Cleobis en Biton, de twee perfecte broers die stierven in de tempel van Hera, de godin van het huwelijk. Cleobis en Biton is tevens de naam van een beeldhouwwerk.
 • Het adres van de dubbele moord is de Noorderbreedte 141 in Amsterdam-Noord. Het is een grijs-rood geschilderd gebouw, aan de A10 Ringweg Noord, op steenworp afstand van het Noordhollandsch kanaal. Zij woonden op de begane grond. Een gebouw met deze uiterlijke kenmerken trekt eerder Vrijmetselaars aan als bewoners.
 • De woonkamer van Henk Opentij is ingericht met de kleuren rood, wit en zwart. Dat zijn de kleuren van de Vrijmetselarij. Mogelijk was hijzelf een Vrijmetselaar. Aan de kapstok in de hal is te zien, dat ook zijn jas, das en pet de motieven laten zien, die vaker gedragen worden door Vrijmetselaars (rood, zwart, wit, grijs, geruit).
 • Er zijn geen braaksporen. Er is nauwelijks iets omgevallen in de woning. De beide slachtoffers hebben geen defensieve verwondingen. Dit wijst erop, dat zij zijn bedwelmd, wat een typische werkwijze is van Vrijmetselaars.
 • Henk Opentij en Mary Run zijn zwaar verminkt, maar hebben géén defensieve verwondingen. De combinatie van die twee, zien we vaker bij een geplande (occulte) moord. Beide slachtoffers zijn vele malen gestoken. Beide in de ogen gestoken. En bij beide slachtoffers is de keel (als laatste) doorgesneden.
 • Voor de moord zijn vijf messen gebruikt, die uit de keuken kwamen van Henk Opentij. Er zijn vijf verschillende messen gebruikt, waarvan er één zelfs zwaar beschadigd is geraakt en verbogen. Vier van deze messen zijn “netjes” parallel aan elkaar op de eettafel in de woonkamer gelegd. Het vijfde mes lag op de grond. Mogelijk is de eettafel als een soort bijzettafel voor een operatietafel gebruikt? Het ordelijk neerleggen van messen doet mij denken aan een professioneel gebruik van messen, zoals in een professionele keuken of ziekenhuis.

  Verder valt me op, dat er geen foto naar buiten is gebracht, van hoe de messen op tafel lagen in het huis. Op de foto links hierboven, zijn geen messen te zien. Op de foto rechts hieronder, zie ik deze ook niet op de zwarte tafel in de hoek. Het kan nog steeds zo zijn, dat deze messen er wel gelegen hebben, want de tafel is niet geheel zichtbaar. Het is vreemd dat er geen politiefoto naar buiten is gebracht, genomen vanuit de keuken, met beide lichamen erop en de eettafel erachter.

 • Als de lichamen in de ambulance geladen worden, staat er naast de ambulance een rode auto. Bij veel occulte zaken duikt er een rode auto op.
 • Mary Run is na de moord een rood-wit-zwart geblokte theedoek over het gezicht gelegd. Haar vest is zwart met een wit motief. Geen schoenen (net als Lydia Knap). Om haar been zit een soort elektriciteitskoord. Het is onbekend om welk draadtype het gaat (voor of na 1970). Naast haar, ligt het kunstgebit en een visitekaartje. Ze ligt achter “the looking glass” met haar voeten in de hal, parallel aan de secretaire die in de woonkamer staat rechts van de toegang naar de keuken. Zij ligt met haar hoofd bij het voeteneind van haar partner. Ze liggen ongeveer in een hoek van 100 graden ten opzichte van elkaar. Opvallend is, dat Mary meer omringd is door attributen, dan Henk, e.g. elektriciteitskoord, visitekaartje, gebit, folie, theedoek. Henk is echter veel vaker met het mes gestoken.
 • De kleding. Henk Opentij draagt een rood-wit-zwart geblokt shirt. Dat is een motief van de Vrijmetselaars. Zelfs zijn sokken zijn rood-wit-zwart. Onder het lichaam van Henk Opentij lag een witte operatiehandschoen. Witte handschoenen zijn een ding van Vrijmetselaars. Bij mij ontstaat de indruk dat hetzij Henk Opentij zélf betrokken is als mededader, of dat -en dit is aannemelijker- beide bejaarden zijn gedrogeerd, omgekleed en vervolgens ritueel vermoord.
 • Gezien de bloedvlekken op het tapijt, wijst alles erop, dat de situatie is geënsceneerd, na de moord. Beide lichamen zijn met zekerheid verplaatst. Het lijkt erop, dat de enscenering heeft plaatsgevonden, tijdens (halverwege) of direct nadat de moorden heeft plaatsgevonden. Er ligt namelijk veel bloed op de “oude ligplek” en op de plek waar de lichamen gevonden zijn. Het tafelblad van de eettafel in de woonkamer is echter keurig glanzend schoon, alsof deze zojuist is schoongemaakt.

  Beide lichamen hebben twee bloedplassen, waarbij het lichaam gepositioneerd is in één van de twee bloedplassen, ongeveer een meter van de andere bloedplas. Mary zou dan een meter versleept zijn van de hal naar de woonkamer. Bij Henk ligt er een tweede bloedplas naast de zwarte kast en deze is ook zwaar beschadigd. Een lichaam stopt echter met bloeden, als het hart stilstaat. Twee bloedplassen is dus opvallend, omdat dan de vraag ontstaat, waarom zij “halverwege” het doden verplaatst zouden zijn. Ik heb bovendien de indruk, dat er niet alleen gesleept is met de lichamen, maar dat er iets gestaan heeft tussen de bloedvlekken. Er is een patroon zichtbaar op de vloer, waar bloed ontbreekt. Ook lijkt mij dat het bloed relatief “dik” ligt, alsof het al enigzins gestold was bij het raken van de grond.

 • De lighouding van Henk Opentij is “onnatuurlijk”. Ik heb gezocht naar een (occulte) betekenis daarachter, maar heb deze tot op heden niet gevonden. Zijn positie doet mij bovendien denken, aan de positie van een lichaam, nadat deze gedraaid is in bed, volgens de richtlijnen die verpleging krijgt. Om een zieke/bejaarde te draaien naar links, zet men het rechterbeen over de linker en kruist men de armen voor het lichaam, weer met de rechterarm over de linker. Eenmaal gedraaid op de buik, komt het lichaam ongeveer te liggen zoals Henk Opentij nu ligt. [Het netjes neerleggen van messen achteraf; het professioneel draaien van het lichaam; en de witte operatiehandschoen tezamen, roept bij mij de vraag op of er medici betrokken zijn]
 • De salontafel. Er liggen rood-wit-zwarte Heineken bierviltjes op de salontafel in de woonkamer. Drie brillen (!) liggen op de salontafel in de woonkamer (through the looking glass). Er ligt ook een doosje lucifers (maar geen sigaretten of iets anders waarvoor het kan dienen). Een bloemstukje met witte rozen. Wybertjes (zwarte ruitjes, een bekend patroon). De krant die er ligt is “Nieuws van de Dag” van woensdag 19 november (1911). Dat zijn allemaal occulte symbolen.
 • Er is niets doorzocht in de woning, behalve mogelijk de handtas van Mary Run. Deze stond op het tafeltje in de hal bij de voordeur. Ernaast liggen drie sjaals, waarvan één rood-wit-zwart. Ook liggen hier een doosje lucifers, een (bril?) zwarte etui, twee kaartjes en (vermoedelijk) een (buitenlandse) postzegel. Mogelijk heeft men de bril gezocht, die nu op de salontafel ligt.
 • Er is niets gestolen, hoewel er genoeg geld voor het grijpen lag. In de handtas van Mary Run én in haar blauwe beautycase (studeerkamer) zat honderden guldens. Alleen het Seiko horloge van Opentij is weg.
 • Het visitekaartje is van antiquair “B. van Collem” uit Brussel. Een column is een synoniem voor een pilaar. In dit geval een column met een B er op. De Vrijmetselaars gebruiken twee pilaren, met daarop de letters B en J: de initialen van Jachin en Boaz, de twee pilaren die voor de tempel van Salomo zouden hebben gestaan. Een nummer op het kaartje eindigt op 5777. Dat is het komend jaar in de Joodse agenda (de antiquair is bovendien Joods). Het jaar 5777 is volgens sommigen het jaar van de Eindtijd. Deze antiquair was gevestigd aan de Avenue de la Liberté in Brussel (referenties aan Vrijheid kunnen hinten zijn van Vrijmetselaars). Op het kaartje staat zowel 121 als 116, terwijl 0611 en 112 onze alarmnummers zijn geweest (Hebreeuws leest men van rechts naar links). De afmeting van het kaartje is 11 bij 6 cm. Wit is één van de kleuren van de Vrijmetselaars. Omdat ook het getal 1918 op het kaartje staat, is de tekst op de onderste schrijfregel mogelijk zijn geboortedatum.

  Overigens is het adres in Brussel gesitueerd in de wijk Sint-Jans-Molenbeek (vernoemd naar Heilige Johannes, die van de Openbaringen).

 • De tanden (kunstgebit) van Mary Run en Henk Opentij lagen naast hun dode lichamen. Tanden hebben een occulte betekenis, verwijzend naar vitaliteit en potentie. De Heilige Apollonia wordt vaak met tanden en een tang afgebeeld, omdat men haar de tanden uit de mond getrokken had als marteling. Het doet mij denken aan de moorden op Joke Machielsen (en de weduwe Wittenberg) in Deventer. [Heilige Apollonia is niet te verwarren met Apollyon (entiteit of plaats), zoals genoemd in Openbaringen 9:11 “En zij hadden over zich tot een koning den engel des afgronds; zijn naam was in het Hebreeuws Abaddon, en in de Griekse taal had hij den naam Apollyon.”
 • caterpillar-logoEr loopt een spoor in bloed door de keuken, op de witte keukenvloer. Het zijn drie zoolafdrukken van een Caterpillar werkschoen. Dit profiel bevat meerdere malen een SXZ. Een “kat” en “pilaar” zijn occulte symbolen. Een caterpillar is een rups van een vlinder, wat ook een occult symbool is (voor transformatie). Het logo van Caterpillar is een piramide. Het bedrijf maakt allerlei werkmachines voor de bouw. De 330px-anastasis_pio_christiano_inv31525schoenen zijn dan ook werkschoenen, waarvan er slechts 20 in Nederland zijn verkocht. De politie heeft van 9 paar schoenen de koper kunnen achterhalen, waardoor dit een 9 + 11 rekensom wordt. Het profiel roept associaties op met de SS en met het logo van de stad Amsterdam. In het Griekse alfabet is de chi (hoofdletter Χ) de 22e letter van het alfabet. χ’ is het Griekse cijfer voor 600. XXX kan worden gezien als representatie van het nummer van het beest, ook in het Europese alfabet (24e letter=2+4=6). De schoenafdrukken zijn daarom een occult teken. Het spoor loopt naar de rol met folie, die gebruikt is om een teken om het hoofd van Mary te draperen. SS betekent overigens Sancti (= Heiligen meervoud) in Latijn.

 • Het kruis van de zool van de Caterpillar, komt ook terug in de grijze jas die over de zwarte stoel gedrapeerd is. Qua stijl lijkt mij deze jas niet passend bij de smaak (en de outfits) van Mary en Henk (maar zeker kan ik niet zijn). Wat is een reden om deze jas over die stoel te draperen? Het is een kruis- en ruitmotief in grijstinten. Het kruis is gelijkend het kruis op de zool van de Caterpillar.

  Het beeldhouwwerk hierboven (van een sarcofaag) respresenteert symbolisch de opstanding van Christus. Het kruis met de wachters naast het graf wordt bekroond met een XP-Christusmonogram (met ronde krans erom). Vaak wordt dit afgebeeld met een A (alfa) en Ω (omega) teken. Openbaring 1:8 “Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, zegt de Heere, Die is, en Die was, en Die komen zal, de Almachtige.” 

 • Met folie uit de keuken, is er een sliert rondom het hoofd van Mary Run gedrapeerd. Het is onduidelijk waarom dit gebeurd is. Ik kan er zo snel geen praktische bedoeling bij bedenken, omdat Mary Run niet door verstikking om het leven kwam. Met enige goede wil kan ik er het Omega symbool in zien: Ω. Ik associeer dat met Bijbelse versen. In de Openbaringen 1:8 en 21:6 en 22:13 zegt God: “Ik ben de Alfa en de Omega.” Begin en Einde. Man en Vrouw. Zwart en wit. Met een beetje goede wil, is er (door de jas die erover hangt) de Α van alfa te zien in de zwarte stoel achter Henk. De folie is doorzichtig, maar doet wit aan. Het lijkt vergezocht, maar besef dat er zowel een XXX-spoor bij de zwarte stoel als naar de folie in de keuken is aangebracht. Het lijkt vergezocht, maar er zijn hier diverse verwijzingen naar een wederopstanding (de caterpillar zelf; het lopen langs pilaren door Vrijmetselaars; de opstanding van Jezus na de kruisiging; de Alfa en Omega).
 • De dochter van Mary Run en haar gezin zijn na de moord op alle mogelijke manieren gestalkt en buitengesloten, hoewel er amper bewijs tegen ze was. Mary Run liet een aanzienlijke erfenis na en er was ruzie in de familie (een motief), maar verder geen enkel concreet bewijs. Juist Vrijmetselaars zijn in staat om stalking op te zetten. De erfenis van Run gaat om drie woningen in de Kinkerstraat in Amsterdam, op de nummers 106 en 108.

 

 1. De crime scene van de zaak Henk Opentij en Mary Run is doorspekt met occulte symbolen, waaronder diverse attributen bij de lichamen. 2. De belangrijkste rationele bevinding van bovenstaande analyse daarnaast, is de gebrekkige analyse van de politie en Peter R. de Vries wat betreft het bloed in de woonkamer (o.a. de patronen op het vloerkleed en de kleding). Niet alleen zijn de lichamen verplaatst, er zijn afbakeningen van de bloedplassen die niet verklaard worden met het huidige scenario van de politie. 3. Het tijdstip van de moord is niet goed te achterhalen en de ruimte lijkt geënsceneerd. 4. De verwondingen zijn gruwelijk en tijdrovend/vermoeiend om aan te brengen.

De werkwijze van deze moorden doet mij denken aan de moorden op de familie Bolhaar aan de Amsterdamse Argonautenstraat 22 in maart 1984, én aan de moord op Lydia Knap op 9 februari 1994 in Amstelveen.


 

ps. De mijter van Sinterklaas heeft in Amsterdam eenzelfde patroon met drie Andreaskruisen. link

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to De moord op Henk Opentij en Mary Run tegen de Vrijmetselaars meetlat (deel 2)

 1. Jimmy is Back says:

  Melvin en Miquel, die lijken me ook helemaal geen match op dit verhaal. Dat zijn jochies die snel wat geld zouden pakken en weg zouden rennen. Deze oplossing past helemaal niet. Ik denk dan eerder dat Melvin en Miquel hun undercover loopbaan wel beu waren en ergens ver weg een nieuw leven beginnen. In welke gevangenis zitten die gasten? Nou, kom maar door met dat detail.
  https://dnadatabank.wordpress.com/dna-dossiers/moord-op-henk-opentij-en-mary-run/

  In de tijd dat je al die enscenering zou doen en die 30 messteken voor Henk…. dan hadden Melvin en Miquel eventjes drie keer die oudjes knock out geslagen en hadden de 600 gulden gepakt. Het tasje lag notabene bij de deur. Nou, ik geloof hier helemaal niets van!

 2. Jimmy is Back says:

  Ik lees hier dat Henk Opentij gepensioneerd buschauffeur was, dus die kan wel Vrijmetselaar zijn geweest. Buschauffeur, past in beroepsgroepen van.

  http://misdaaddossier.nl/henk-opentij-en-mary-run/

  De twee slachtoffers zijn op overvallen en op beestachtige wijze vermoord. Henk heeft een gebroken neus en alleen al in zijn borststreek ongeveer dertig steekwonden. Mary wordt aangetroffen met een gebroken kaak en neus en doorgestoken ogen. Verder zijn bij de twee de kelen doorgesneden. De dader of daders moeten vreselijk tekeer zijn gegaan, want het bloed zit zelfs tegen het plafond. Bij de vondst liggen de lichamen er al vier of vijf dagen.

  Henk ligt tussen een kast en een stoel half op zijn buik gedraaid, Mary ligt tussen de keukendeur en de eettafel. Er is een serie messen gebruikt uit de keuken; die messen worden later keurig op een rijtje op de eettafel gevonden, verbogen en onder het bloed. Meters plastic afdekfolie zijn uitgerold en rond het hoofd van Mary gedrapeerd. Har gezicht is deels bedekt met een theedoek. Over haar lichaam ligt bovendien een eind electriciteitssnoer. [electriciteits snoer, energie]

  De politie gaat al snel uit van twee daders, onder meer vanwege de mate van geweld. Vreemd genoeg is er weinig uit de woning ontvreemd; alleen het Seiko-horloge van het mannelijk slachtoffer mist, en een kleine hoeveelheid geld. Veel sieraden en honderden guldens aan contant geld bleven ongemoeid.

  Ongeveer twee weken na de moord meldt zich telefonisch bij de recherche een belangrijke getuige. Het gaat om een vrouw die rond de datum van de moord voor de woning van Henk Opentij uit de bus is gestapt en binnen iemand dacht te hebben gezien die stekende bewegingen maakt. Als er twee rechercheurs worden vrijgemaakt om haar te horen, overlijdt ze aan een hersenbloeding voor ze haar verhaal kan doen.

 3. Jimmy is Back says:

  Op 24 november hebben buren gezien dat de post van afgelopen woesndag nog in de brievenbus zat, dus die gingen eens kijken bij 141. Omdat er niemand opendeed hebben ze de buren aan de andere kant gewaarschuwd want hebben een SLEUTEL. Die buurman ging kijken met de SLEUTEL en die vond dus Mary en Henk dood, vermoord. De eerste buurman (die de post zag liggen, want het deurtje van de brievenbus was open !!! WHY? door wie?)… belde de politie en dus begint alles.

 4. Jimmy is Back says:

  Ja in Hart v Nederland in 2014, als ze komen met Melvin en Michael. MM. 13 en 13.

  In diezelfde uitzending hebben ze het ineens ook over een hamer. Mary is met een stomp voorwerp op haar hoofd geslagen. Een hamer. Nou, waar doet me een hamer nu aan denken. Je moet Mary Run dus in dat lijstje opnemen met die hamers. Dan zie je ineens dat dit inderdaad wel wat wegheeft van die moord op Joke Machielsen. De hamer, de tanden, de bril. Straks zitten de buren er weer achter. Die metselaars wonen allemaal bij mekaar maar als er 1 de mond opendoet, dan maken ze mekaar af. Ik weet natuurlijk niet of Henk een metselaar was maar ik sluit dat niet uit. Lekkere boel onderling ook. Die gasten zoeken de hele tijd een excuus om te moorden en te verkrachten. Als je per se wil, kan je altijd wel iets verzinnen. Ik vertrouw die zoons van Opentij ook niet.

 5. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 6. Jimmy is Back says:

  Dus die buurman zegt, dat het deurtje van de brievenbus open stond en dat er post in lag van sinds woensdag 19/11. Wie heeft dan dat deurtje open gedaan? En hoezo zit die post er dan nog in? Als ik die brievenbussen bij de deur zo zie, dan kan je niet een week post erin proppen als de deur (achterzijde) openstaat. Dat valt direct op de grond. Het klinkt logisch, tot je erover nadenkt. Waarom weet die buurman te melden dat het de post van sinds 19/11 is? Als het wel zo is dat die post er nog in gepropt zit (wat fysiek raar is), dan zit de post van de 19e onderop. Hoe weet je als buurman zijnde dat dit de post van sinds de 19e is? Zo duidelijk zijn die stempels nu ook weer niet. Vanwege de krant? Hmmm… maar die ligt dan toch op de grond of zo? En dat zou dan de krant van de 20e zijn geweest, want de 19e lag op tafel….

 7. Jimmy is Back says:

  Dat van die buurman is de 112 melding van 24 november, hij is degene die de andere buurman gewaarschuwd heeft (die een sleutel had) die dus de lichamen vond. Het wordt gezegd in de Hart van Nederland uitzending van 2014 over deze zaak.

  • maudoortwijn says:

   Het was mij ook al opgevallen. Je kan door in een brievenbus te kijken (nadat de krant eruit is van die dag) niet zeker zijn dat dit de post is van 19/11. En dan dat deurtje dat openstaat. De brievenbus volgepropt.

 8. Noord gestoord says:

  De tekst onderaan op het visitekaartje is waarschijnlijk het Belgische telefoonnummer +32 2 716 19 18. De manier van schrijven lijkt te duiden op een ouder iemand (iemand in de leeftijdscategorie van Opentij en Run). De tekst in het midden kan duiden op boeknummer 626387, die op Google een hit oplevert bij een boekwinkel in Antwerpen.
  Aangezien het meeste geweld op Opentij uitgeoefend is (30 steekverwondingen), is hij waarschijnlijk het doelwit geweest. Run kwam waarschijnlijk uit bed of net thuis en toen werd zij ook slachtoffer omdat zij de dader gezien heeft. Ook zij is in de ogen gestoken. Dit kan duiden op een dader die een bepaalde werkwijze hanteert, maar het kan ook gedaan zijn om te doen voorkomen dat Opentij en Run op dezelfde manier vermoord zijn (met andere woorden, ze waren zogenaamd beide het doelwit).

 9. Noord gestoord says:

  Hoe de messen op de tafel gelegen hebben, is daderkennis. Daarom bracht de politie die foto niet naar buiten.Wat wel grappig is, is dat Peter de Vries in 2009 op een politiefoto laat zien dat de keukenla openstaat, en dat de politie in 2014 bij de special van SBS6 over deze zaak zegt dat ze met de daders door een animatie van de woning zijn gelopen waarbij de la dicht was gedaan. Dit om daderwetenschap vast te stellen. De echte dader zou dus moeten kunnen vertellen dat hij de messen uit de la heeft gehaald. Maar een foto met geopende lade is dus al op tv geweest, nota bene op dezelfde zender. In de special zei Van Buuren van de politie verder dat het rechercheteam een rol folie op de grond heeft laten vallen en dat dit precies zoals het omega-teken op de grond viel. Ik wil veel geloven, maar dát niet.
  Het is mogelijk dat Run haar geld wilde investeren in antiek (als zij de bank niet vertrouwde en dacht dat men achter haar geld aan zat), en dat ze via via in contact is gekomen met een antiquair (in dit geval in Brussel).
  Het licht onder het keukenkastje heeft de buurvrouw aangezet toen ze bezorgd een kijkje kwam nemen. Koffie kan je ook ‘s-middags of ‘s-avonds drinken en dat Henk zich kennelijk wilde gaan scheren kan erop duiden dat hij ergens een afspraak had. De moorden hoeven niet in de ochtend plaatsgevonden te hebben.
  Ik zie trouwens geen handdoek op het gezicht van Run.

 10. Noord gestoord says:

  Een Marokkaan schijnt de moord bekend te hebben aan een fotograaf van AT5 (http://www.misdaadjournalist.nl/2009/11/donderdag-26-10/). In de aflevering van Peter R. de Vries uit 2009, wordt in de brief (op 46:49) ook gezegd dat volgens een Marokkaan de daders zich schuilgehouden hebben op o.a. een adres in Amsterdam-West. Er staat duidelijk in dat ze zich schuilgehouden hebben, en dus niet “gewoond”. Peter R. de Vries zegt dat de brief een dwaalspoor is. Er is DNA gevonden van een negroïde man. Als je Marokkanen ziet, kan je je niet aan de indruk onttrekken dat ze ook een beetje negroïde zijn (kroeshaar, volle lippen). Als een Marokkaan de dader is, gaan ze die natuurlijk niet veroordelen. Dan is het logisch dat er patsies gezocht worden.

  Wat ook gek is, is dat de buurvrouw die de lichamen ontdekte zegt dat ze de benen van Run zag toen ze het licht aandeed (onder de keukenkastjes). Maar op een plattegrond van de woning (die tot voor kort te googlen was) is te zien dat zij welhaast over de benen van Run moet zijn gestruikeld om in de keuken te komen.
  Volgens een buurvrouw (https://www.dailymotion.com/video/xfzy33, 2010) waren de ogen van Opentij eruit gerukt. Ik heb ook ergens gelezen dat er DNA van de in de video genoemde Remmert B. werd afgenomen om te vergelijken met DNA dat op de messen gevonden is. Wanneer kwam de bloeddruppel eigenlijk in beeld? Wel grappig overigens dat de woorden “bloed” of “DNA” nergens te vinden zijn in het vonnis van Melvin R. en Miquel K.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.