Joke H. Neppelenbroek (22), ze stond in de krant met voor- en achternaam

Neppelenbroek GB 2xIn 1967 is mijn tante Joke (zusje van mijn moeder) overleden. Er is mij altijd verteld over een tragisch ongeluk, met wat vreemde details. Ik heb daar nooit wat achter gezocht, tot nu.

Nu besef ik, dat het vreemd is, als 3 van de 13 kinderen overlijden, vóór zij het ouderlijk huis kunnen verlaten. Statistisch gezien klopt dat niet.

Hieronder het krantenbericht dat ik vond van de dood van Joke Neppelenbroek.

thumbnail_ongeluk-raalte

In het krantenbericht lees ik enkele aspecten die anders zijn dan het verhaal dat ik kende.

 • Volgens het krantenbericht was Joke Neppelenbroek de bestuurder van de wagen. Mijn moeder heeft mij altijd verteld, dat mijn oma (de moeder van Joke) reed.
 • Volgens het bericht is Joke niet overleden in de auto (wat mij altijd verteld is), maar in het R.K. ziekenhuis (de Weezenlanden) in Zwolle. Dat is een groot verschil met het verhaal aan mij verteld. Mij is altijd gezegd dat Joke zwaar gewond was, maar dat oma geen hulp kon halen, omdat oma vastzat. Nadat Joke was overleden, kon oma zich losmaken en heeft ze hulp gezocht (maar te laat). Vraag: Is Joke in de auto overleden óf in het ziekenhuis? Of misschien toch ergens anders? Waar zat mijn oma dan vast?
 • Volgens het krantenbericht was mijn oma in shock. Dat geloof ik. Ik heb nooit gehoord dat mijn oma zwaar gewond zou zijn. Wel heeft men mij verteld, dat oma vastzat en daarom geen hulp kon halen voor Joke, wat traumatiserend voor haar was.
 • De locatie is inderdaad op de Heinose weg bij (voor) de brug over het Overijssels kanaal (de hoge brug). Dat is een brug over het Overijssels kanaal én over een weg langs het kanaal, (viaduct) over de Ganzeboomlaan.
 • De brug was glad en zij raakten aan de andere kant van de weg (Noord) het talud af. Dat is aan de zijde van de Raarhoekseweg en de Burgemeester Zuidwijklaan. Het is mij onbekend of deze wegen beide in die tijd al daar gesitueerd waren.
 • En dan de datum. Het krantenbericht stond in de krant van woensdag 13 december 1967. Het krantenbericht spreekt van “gisteravond”, dus 12 december in de avond. Op de grafsteen staat 12 december 1967. Omdat ik altijd begrepen had, dat het ongeluk eind van de avond plaatsvond, maar dat oma minstens 6 uur lang had vastgezeten zonder hulp, berekende ik dat het ongeluk op 11 december moet hebben plaatsgevonden, zodat Joke in de vroege uurtjes van 12 december moest zijn overleden. Kennelijk klopt daar iets niet. Als een ongeluk eind van de avond op 12 december zou hebben plaatsgevonden en er eerst nog hulp moet komen, dan is overlijden in het ziekenhuis voor 24.00h., juist een snel overlijden.

Een deel van het verhaal heb ik bevestigd gekregen, maar ik blijf vragen hebben. Hoe laat gebeurde dit? Bij wie waren zij die avond op bezoek in Raalte? Zijn er getuigen die de auto gezien hebben onderaan het talud? Het schijnt dat niemand de auto heeft gezien die nacht en dat er geen opvallende beschadigingen aan het talud waren. Wat is de kans, dat dit in scene is gezet? Mijn oma ergens vastgezet, bijv. bij het familiebezoek thuis? Dat oma dáár de hele avond is geweest, zonder dat ze Joke kon helpen? Het zou de onduidelijkheid in de timing verklaren. En het zou verklaren, waarom mijn moeder zo geobsedeerd was om verstrikt te raken in occulte spelletjes. Zij moet dat ergens geleerd hebben.


ps. Het R.K. Ziekenhuis is de Weezenlanden in Zwolle. Dat was in 1967 een bestaand ziekenhuis (sinds 1900) met een nieuw gebouwd complex (sinds 1-10-1967), gelegen aan de Groot Weezenland. Het complex kijkt uit over de Stadsgracht (rond de voormalige stadsmuren van Zwolle). Sinds enkele jaren is deze locatie (onderdeel Isala) gesloten. Ikzelf ben in de periode 1983-1987  patiënt geweest bij de Weezenlanden. Mijn moeder nam mij daar mee naartoe. Het was vreemd, want in de jaren ervoor was mijn broer Han patiënt geweest bij het Sophia ziekenhuis in Zwolle (enkel onderzoek kaak, geen ingreep) en eenmaal een amandelen knippen. Het was mij volstrekt onduidelijk, waarom mijn moeder per se wilde, dat ik naar de Weezenlanden zou gaan. In de Weezenlanden heeft mijn moeder mij vervolgens ingeschreven met verkeerde voornamen (niet G.J.M. Oortwijn maar Josephina Hendrika Maria Oortwijn, waarbij Maria werd toegevoegd, omdat ikzelf zeker wist dat dit mijn derde voornaam was en ik dat bleef noemen bij de aanmelding). Als het aan mijn moeder had gelegen, was ik met dezelfde voorletters ingeschreven als mijn tante Joke (Josephina Hendrika Neppelenbroek). Haar geboortedatum lijkt zelfs op die van mij: 27-7 versus 27-1. Ik ben in de Weezenlanden overigens netjes geholpen (zeker). Maar ik weet ook zeker, dat ik dit te danken heb aan mijn eigen oplettendheid/assertiviteit en mijn eigen goede band met de artsen aldaar, want mijn moeder had slechte intenties. Gelukkig was ik assertief genoeg en dat wist men te waarderen. Sinds dat jaar maakte mijn moeder regelmatig het grapje “Maud is Josephine”, wat ze zelf dan grappig vond. Ik vermoed dat Joke “uitgekozen is” met als excuus, dat Joke afkomstig is van Josephina. 

pps. De plaatsnaam Raalte komt waarschijnlijk van “bos waarin men gerooid heeft”.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Maud Oortwijn and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Joke H. Neppelenbroek (22), ze stond in de krant met voor- en achternaam

 1. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Jimmy is Back says:

  Je moeder schreef je in bij ziekenhuis de Weezenlanden, met de voornamen van haar zusje, die op vreemde wijze is overleden in 1967? Ik geloof direct dat ze ziek is, want anders leefde jij niet het leven dat je gehad hebt.

 3. Pingback: Case Maud: Josephina en Josephien, ander verhaal | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 4. Pingback: Medici en politie in ons dorp wisten verdomd goed, dat mijn moeder geen beslissingen zou mogen nemen… | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 5. Pingback: In 1983 ben ik tweemaal opgenomen geweest in Ziekenhuis de Weezenlanden in Zwolle | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 6. Pingback: Mijn moeder, dat wist iedereen, rare verhalen. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 7. Mensenhandel is het enigste says:

  hebben die neppelenbroeken joke vermoord?
  of is joke ook nep dood omdat ze persee beroemd wilde worden

  die neppelenbroeken dat zijn kinderen van satan die zullen nooit volwaardig mens zijn
  de absolute onderkant van de maatschappij, wees blij dat je die niet meer ziet…
  dit zijn geen mensen maar beesten, ook die manny in zenderen, die gaat naar de hel
  arme mensen hun hele leven bang voor god en met zijn allen tegen 1 als lafaarden.
  want het zijn kinderen van satan, kunnen ze niets aan doen, het zijn nu eenmaal beesten
  als maatschappij moeten we lepra kolonien inrichten voor die psychopatsische krengen
  we kunnen het als land niet betalen om het los rond te laten lopen
  het is georganiseerde misdaad van het allerlaagste soort
  zoveel mogelijk mensenhandel en genocide, want ikke ikke ikke ben te lui om te werken maar wil wel met de domme talenloze kop op een podium. Dat kan want satan is dirrigent en die stelt geen eisen. als u neukvlees aanlevert liefst van blanke jonge kinderen dan mag u met de beestenkop op een podium, en niet alleen dat, we zullen erbij liegen in de media poepverhalen dat u een talent bent. niets hoeft u te kunnen wel neukvlees aanleveren. Hoe? dat leren wij u gewoon het is niet moeilijk, zo lang u maar in grote groepen samenwerkt op zoek naar kinderen met slechte krengen als ouders. kinderen die alleen staan zijn makkelijk te ontvoeren.

 8. Mensenhandel is het enigste says:

  als je helemaal niets kan en geen enkel talent hebt, geen humor en geen niets,
  dan kun je altijd nog een kind op de wereld zetten en die aanbieden aan satan.
  satan wil graag de minst getalenteerde slechte krengen als volgelingen
  daarom vragen ze alleen maar kindervlees, want dat kan iedere idioot aanleveren
  kwestie van benen wijd en baren maar en daarna aanbieden aan satan
  als je helemaal geen enkel talent hebt dan is een kind je toegangskaartje tot het psychopatenbal
  het feestje van satan is geen feestje van hoog nivo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.