Het graf van Maartje Pieck is geen gewoon graf.

cee9c83a8e4c2db536c349c47e4affb5-oranje-margrietMaartje Pieck. * 24-09-1984  † 11-07-2000.

Nergens kon ik haar geboortedatum vinden. Nergens zag ik een foto van haar graf. Tot voor kort. De Vereniging Ouders van een Vermoord Kind heeft haar geboortedatum. De media publiceerde afgelopen week een foto van haar graf.

Er staan prachtige Oranje Margrietjes op haar graf, waardoor de zon op de steen eerder een bloem lijkt. Dat is mooi gedaan.

apron

  • De grafsteen is een grote ruwe steen (tussen de bloemen).
  • Daarachter een grafsteen in de vorm van een poort.
  • De zon bovenaan.
  • Links en rechts van de poort een lichtje.
  • De “dreamcatcher” links, om slechte dromen te vangen.
  • Bovenop de poort ligt iets in steen, maar wat? Mogelijk zijn het “steentjes” in steen gehouwen.

coat_of_arms_of_zwolle-svgdownloadHet wapen dat we links onder op de poort zien, is niet het wapen van de gemeente Kampen. Ik herken het zelf als het wapen van Zwolle (links, grijs kruis op blauw schild), maar er zullen meerdere eenheden zijn die een kruis als wapenschild dragen. Volgens internet, is het familiewapen van ene familie Pieck een rood kruis op een wit schild. Ik kan niet achterhalen of dit dezelfde familie Pieck is, maar ga daar vanuit. Het graf staat bol van de symbolen. Vóór het familiewapen is een vlinder tussen de bloemen gestoken.

In september 2016 kreeg de e1661e1fce2098b956c3da54d1ac87577be0ba20veroordeelde dader (een buurman) voor het eerst onbegeleid verlof. De vader van Maartje Pieck, Erik Pieck (persfotograaf, dat is al een specifieke beroepsgroep), heeft zich verzet tegen het onbegeleid verlof. Erik Pieck benaderde vervolgens de media om zijn beklag te doen. De media die hij hiervoor koos, was het Kampense blad “De Brug”. Dat blad “De Brug” heeft overigens weer een logo in rood-wit-zwart.

Dit kan dus weer van alles zijn. Echt van alles.


 

ps. 24 september is een gedenkdag van Maria, als Moeder van alle Christenen “Onze Lieve Vrouwe van Barmhartigheid”. De voornaam Maartje komt echter van Martinus (niet Maria). 

pps. Ook de alumnivereniging van Bedrijfskunde in Groningen heet Brug.

ppps. Andere bekende graven met “ruwe stenen” zijn: Nicky Verstappen, Christel Ambrosius, Harry Roo, en Ruud de Ranitz. Kenmerkend aan deze graven is dat de tekst op de grafsteen veelal relatief beperkt is.

pppps. Andere bekende graven met vlinders op een gedenksteen zijn: Nienke Kleiss (RIP 22 juni 2000),  Nicky Verstappen (RIP 11 augustus 1998), anonieme Renée van Utrecht (babylijkje, 30 oktober 2006), anonieme Heulmeisje Maarn (puber, 1976). Marianne Vaatstra en Nicky Verstappen hebben beide een hartje op hun graf staan (Nicky tevens een vlinder). 

ppppps. Behalve Maartje Pieck (1984-2000), was ook Hester van Nierop geboren op 24 september, maar dan in 1970. Hester van Nierop is vermoord in een Ciudad Juárez, de beruchte grensstad in Mexico, waar vele vrouwen vermoord worden. Dat gebeurde op 19-9-1998. Deze datum is net geen 9/11, zoals ook Maartje Pieck net niet op 17/7 is vermoord. Hester van Nierop is exact 10.222 dagen oud geworden, dat is een opvallend getal. Maartje Pieck werd zogezegd 5.769 dagen oud.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maartje Pieck, Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Het graf van Maartje Pieck is geen gewoon graf.

  1. Pingback: Silvia's Boinnk!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.