Wie werden o.a. vermoord, direct na contact met de politie, zogezegd?

Het kan iedereen gebeuren, dat je wordt opgepakt door de politie, vooral op onduidelijke gronden. Dat kan zijn zwemmen op een plek waar dat niet mag. Openbare dronkenschap. Dat zijn redenen om meegenomen te worden naar het bureau.

In principe zou je in dergelijke gevallen niet lang kunnen worden vastgehouden. Dat gebeurt dan ook niet. Sommige mensen hebben de pech, om te worden vrijgelaten… én dan vlak daarna te worden vermoord of definitief te verdwijnen.

Daar heb ik enkele voorbeelden van, maar er zijn er vast meer.

 • William Morgan (New York, 11 sept 1826), slachtoffer van Vrijmetselaars.
 • Catherine Eddowes (London, 30 sept 1888), slachtoffer van Jack the Ripper.
 • Valentijnsbloedbad (Chicago, 14 febr 1929), 7 bendeleden geliquideerd door “politie”.
 • Lee Harvey Oswald (Dallas, 24 november 1963), na arrestatie in politiebureau.
 • Mirjam Möller (Rotterdam, 2 mei 1997), verdween nét na uitschrijving kliniek.
 • Getuige moord Opentij en Run (Amsterdam, dec 1997), dood vóór getuigenis.
 • Jolanda Meijer (Groningen, 7 febr 1998), verdween na politie-inval drugspand.
 • Joop Lith (Utrecht, 2005, vermeende pedo en moordenaar), voor trein na vrijlating.
 • Metin Aydin (Arnhem, 13 okt 2009), werd vastgereden door “politie” en verdween.
 • Michael Stoiber (Bavaria/Vondelpark, 31 juli 2015), zeer vaag verhaal.

Zomaar wat voorbeelden. Maar dit zijn dus géén overlijdens in een politiecel, volgens de media. Ik wil daar geen misverstanden over.


 

Jack the Ripper pleegde in de tweede helft van 1888 in ieder geval 5 moorden op vrouwen in London (Whitechapel), maar er worden meer moorden aan hem/hen toegeschreven. De moorden (die volgens kenners zeker Jack the Ripper zijn) zijn op loopafstand van elkaar gepleegd en het profiel van het slachtoffer is vergelijkbaar. Daarnaast zijn er nog 6 andere moorden gepleegd op vrouwen in Whitechapel in de periode 1888 tot 1891, die mogelijk door Jack the Ripper begaan zijn.

Jack the Ripper’s “Nothing” 

JuivesCatherine Eddowes werd op 29 september 1888 opgepakt door de politie, zogezegd vanwege dronkenschap. Zij weigerde haar naam te geven en werd op het bureau Bishopsgate geregistreerd met “Nothing” als naam (volgens politiebronnen).

Om 01.00h in de nacht zou ze sober zijn en vrijgelaten worden. Bij vertrek geeft ze dan zogezegd ineens wel een naam op, te weten Mary Ann Kelly (wat half klopt, want haar vaste vriend heet Kelly).

Om ongeveer 01.45h wordt ze dood en zwaar verminkt gevonden door politie-agent Edward Watkins (van bureau Bishopsgate) in een hoek van Mitre Square (pleintje). 

Om ongeveer 01.30h en 1.41h hadden twee verschillende politie-agenten nog een blik geworpen op Mitre Square, maar zagen “nothing”. Ook bewakers van de panden Mitre Square 3 en 5 zagen “nothing suspicious” vlak voor het lichaam ontdekt werd. Om 01.35h vertrekken drie mannen uit de Imperial Club op  Duke Street 16-17. Zij beweren Eddowes wél gezien te hebben op Mitre Square, waar ze op dat moment rustig in gesprek was met een man. Ik twijfel aan de geloofwaardigheid van deze getuigenissen, want doodgaan duurt vaak langer dan enkele minuten. 

Direct na de ontdekking van het lichaam, wordt de buurt doorzocht. Om 3.00h vindt agent Alfred Long een met bloed besmeurd stuk schort, op de trap van Model Dwellings 108-119, Goulston Street, Whitechapel. Dit bleek later inderdaad een stuk schort van Catherine Eddowes te zijn. Boven de schort stond iets met wit gekalkt op de muur en/of de zwarte stenen omlijsting van de entree van het gebouw.

Er zijn vervolgens drie versies opgeschreven van die graffiti (door politie), waarna de muur werd schoongeveegd om onduidelijke redenen… (om onrust te voorkomen).

 • The Juwes are The men that Will not be Blamed for nothing
 • The Juwes are not the men who will be blamed for nothing
 • The Juws are not the men to be blamed for nothing

Alle drie versies bevatten een zogenaamde dubbele ontkenning, wat geen standaard taalgebruik is. Hoewel er kennelijk slordig is overgeschreven, zit de dubbele ontkenning er in bij alle drie de politienotities. Waarom zou je als “Jack the Ripper”op de vlucht, een onnodig lange zin gebruiken, als je de bebloede schort nog bij je hebt? Waarom zou je überhaupt iets op een muur kalken?

Hoe je het ook wendt of keert: 1) De graffiti is tegen Joden gericht óf men bedoel de Vrijmetselaars met “Juwes”. 2) Met “nothing” wordt zeer waarschijnlijk Catherine Eddowes bedoeld, want het is wel erg toevallig, dat ze met die omschrijving werd ingeschreven bij het politiebureau. Zoveel mensen kunnen dat overigens niet hebben geweten, slechts enkele uren later. 3) Als met “nothing” Catherine bedoeld wordt, dan is het niet langer een dubbele ontkenning, maar nog steeds een ontkenning. Zij zullen niet beschuldigd worden, zegt de politienotitie ons. 4) De tekst “are the men” heeft geen toegevoegde waarde in de zin, tenzij specifiek verwezen wordt naar een groep mannen (en niet Joodse mensen in algemeenheid).

De politie staat er wat mij betreft slecht op.


18ee95bebe8cc6bbbb11a54d6810428d

ps. Eddowes werd gevonden op Mitre Square. De straat werd mogelijk bewust gekozen, symbolisch. “Mitre” is een mijter, hoofddeksel gedragen door Bisschoppen in de Katholieke kerk en het hoofddeksel traditioneel gedragen door Judaïsme priesters. Het toeval wil nu, dat Catherine Eddowes werd opgepakt en vastgehouden in politiebureau Bishopsgate (poort van Bisschop). Het woord “mitre” wordt ook gebruikt voor een techniek in timmerwerken, om twee delen hout in een hoek met elkaar te verbinden, op eend_miter_jointen wijze die zorgt voor een mooie afwerking. Beide delen worden onder eenzelfde hoek afgezaagd (maar omgekeerd), zodat de verbindingslijn door het midden van de hoek loopt. De consument herkent dit als typisch voor bijvoorbeeld een schilderijlijst. Aangezien de moord op Catherine Eddowes op dezelfde avond gebeurde als de moord op Elisabeth Stride, staat de avond bekend als “The Double Event”. Het samenkomen van ogenschijnlijk twee losstaande moorden. Overigens wil het toeval dat Catherine Eddowes een deel van haar nier miste uit haar lichaam. Elisabeth Stride zou ten tijde van haar moord een ruzie hebben met haar partner Michael Kidney (achternaam betekent ook nier), wat de reden was voor haar om te verblijven in een hostel. 

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Jack the Ripper, Maatschappij, Politie and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Wie werden o.a. vermoord, direct na contact met de politie, zogezegd?

 1. Vigilante says:

  De burger pikt het allang niet meer Maud. Het grootste rapaille heeft binnen de justitiële instellingen (ook juist binnen het ‘dienders’ apparaat zelf!) tegenwoordig alles zelf maar voor het zeggen, terwijl de braaf belasting ophoestende burger om niets monetair fascistisch dagelijks in het gelid wordt gedwongen, waarbij overigens bij het niet kunnen tonen van een geldige ausweiss de roverheidsincasso maffia net zo lang je deur komt intrappen totdat je vanzelf wel in je zelfverdediging gedwongen wordt.

 2. maudoortwijn says:

  Hoe kan het, dat er zoveel loyaliteit is onderling tussen psychopaten en andere slechte krengen, maar normaal gezond goed volk het niet voor mekaar opneemt? How the hell did that happen?

 3. AIBVD says:

  “Hoe kan het, dat er zoveel loyaliteit is onderling tussen psychopaten en andere slechte krengen, maar normaal gezond goed volk het niet voor mekaar opneemt?”

  Dat komt omdat je niet tegelijkertijd kan voorwenden van de blauwe knoop te zijn en tegelijkertijd tevens via het geld dat je als aalmoes bij een slijterij krijgt toegeworpen denkt te kunnen ‘overleven’ Maud. Hoe kan je nu als vegetariër bij een slagerij met bedorven waren van diezelfde oplichtende eigenaar gaan eisen dat hij je ook nog eens een certificaat van halal vlees kan garanderen? Ga dan als pionier ergens op de Himalaya in de lotushouding zonder van welke corrupte ‘samen’-leving of scholing afhankelijk te willen zijn verder de principieel uithangen!? Hieronder nog zoiets hypocriets..;

  PS; •••

 4. Pingback: Eindtijdsignalen en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 5. waterman10 says:

  Hoeveel nicknamen heb jij AIBVD ?
  Als jij de samenleving hier in Nederland zo rot vind,waarom rot jij zelf niet gewoon op?
  Of komt het je soms goed uit dat je hier in Nederland makkelijk kunt paraciteren van de samenleving?
  Ik ga gewoon met mijn werkschoenen op je tenen staan,mafkees.

  • AIBVD says:

   “Ik ga gewoon met mijn werkschoenen op je tenen staan,mafkees.”

   Daarom zal jij het dan ook maandelijks tot aan je pensioen met een hongerloontje inclusief overuren van nog geen 1200,- moeten doen? Ongeschoolde mother trrruckkker. Dat maak ik dagelijks alleen al per uur jij koerierende voddenboer. Maar goed, ik heb dan ook een werkdag van pak hem beet 2 uurtjes of zo? Dus als het op klaplopen aankomt verdient zelfs een sociale putjesschepper inderdaad meer dan jij. En nee, ik ga hier echt geen wedstrijdje hielenlikken om de moderatiegunsten van je lievelingsmeidje Maud opvoeren. Dus weet je wat? Check liever eerst voor elke koeriersrit je wagen even secuur op contrabande, want als het aan ons ligt tippen wij je vanaf je laatste comment tegen mij zo een hoerlitie fuik in hoor…

  • maudoortwijn says:

   Gaan jullie beide even doen alsof je voor een andere club schrijft?

  • waterman10 says:

   Werkdag van zo’n 2 uurtjes per dag heb jij?
   Je weet niet eens wat werken is dus mag jij dat woord niet eens gebruiken.
   Wat jij in 2 uurtjes doet is stalken en trollen.
   Meer kun jij ook niet omdat je gewoon een dom mens bent AIBVD.
   Op hoeveel sites stalk jij en met hoeveel verschillende nicknamen?
   Nee,echt uniek ben jij beslist niet.

  • AIBVD says:

   “Gaan jullie beide even doen alsof je voor een andere club schrijft?”

   Goed dan Maudje..; Maar kan je mij dan ook vertellen wat ik tegen mijn dodelijke verlangens heb te doen?

 6. waterman10 says:

  Jack the Ripper was a hoax?
  http://doubtfulnews.com/2013/09/jack-the-ripper-was-a-hoax-hmm/
  Spinverhaaltjes zijn makkelijk te schrijven.
  Baantjer kan het weten.

 7. waterman10 says:

  In 1931, a journalist named Fred Best reportedly confessed to writing the Dear Boss Letter and Saucy jack Postcard in an attempt to “keep the business alive”.
  http://whitechapeljack.com/the-ripper-letters/

  Wat je business noemt.
  We kunnen beter iemand met een Columbo gehalte op deze louche hoax zaak zetten.

 8. waterman10 says:

  Ik heb anders nog wel een pdf-je voor je Maud.
  Het is de moeite waard om deze eens goed door te lezen.
  Misschien steek je er nog iets van op.
  http://www.albany.edu/scj/jcjpc/newsite/vol10is3/remington.pdf

 9. Jimmy is Back says:

  Jack the Ripper – NOTHING

  Ik zou bijna denken dat niet alleen a. de politie heeft dat meisje vermoord of aangeleverd aan de moordenaars…. b. maar ze laten via de graffiti zelf weten dat ze de daders niet zullen veroordelen. Het is een geruststelling: maakt u zich geen zorgen, de daders pakken we niet.

  De politie zegt dat ze de tekst direct gewist hebben op die muur, maar dat is raar. Hoe makkelijk is het om een tekst geheel van een muur te halen? Een beetje vervagen lukt vaak, maar geheel weghalen? Dat kost veel moeite zo midden in de nacht. Het is vreemd. Slechts 2 uur daarvoor is Catherine Eddowes verminkt/dood gevonden. Waarom zou je dan dit soort teksten midden in de nacht gaan wissen, als je alle hints & tips over Jack the Ripper wil??? Het is vreemd.

  Ik vraag me af of die graffiti er überhaupt geweest is . De politie kan de moord zelf gefaciliteerd hebben en dan daarna de graffiti verzonnen, om een hetze te krijgen. Door de hetze kijkt niemand meer naar de politie als dader. Tegelijk laten ze de Juwes (Vrijmetselaars) weten, dat zij de Vrijmetselaars niet zullen aanpakken. Het is maar een scenario….

  NOTHING = Eddowes… Kate. Dat kan niet anders. Zie de schort. Hoe kan het dat de graffititi maker weet dat Eddowes als Nothing is aangemeld bij de politie? Ik vraag me ondertussen af hoe het komt dat Eddowes dronlen/gedrogeerd op straat lag. Is ze tijdens de lunch door haar vriend gedrogeerd? Vroeg hij haar daarna ergens heen te gaan, wetende dat ze binnen 20 minuten helemaal paf op de grond zou liggen? Deal met de politie? Politie neemt haar mee, sluit haar op, levert haar uit aan de Jack the Ripper – club (ja dat is een club).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.