Hua Hin (Thailand), wéér een aanslag.

Donderdag 11 augustus 2016 zijn er aanslagen geweest in de badplaats Hua Hin (Thailand). Op vrijdag 12 augustus waren er opnieuw aanslagen in Thailand: op het eiland Phuket, in de provincie Surat Thani, in de stad Pang Nga en in de stad Hua Hin ontploften explosieven. Er zijn vier Nederlanders gewond geraakt in Hua Hin.

Volkskrant: Premier en juntaleider Prayuth Chan-o-Cha noemde de aanslagen vrijdag het werk van ‘mensen die chaos willen creëren’. De Thaise autoriteiten benadrukten eerder deze week dat het niet om een internationale terroristische actie gaat. Ook zouden militante moslims die al twaalf jaar in het diepe zuiden actief zijn niet achter de aanslagen zitten. 

Er zijn vier Nederlanders gewond geraakt:

  1. Michelle Vriesema uit Drachten (18), licht gewond, drie scherven in been.
  2. Vrouw (23), licht gewond.
  3. Vrouw (49).
  4. Gepensioneerde man (72), licht gewond.

Nederlander Marcel Ravelli was getuige in Hua Hin. Hij zag hoe een vriendin (collega) met wie hij was wezen eten die avond, gewond aan haar been ineens achter hem liep. Marcel Ravelli is organisator van reizen en events.

Nederlander Edwin Wiek was ook getuige in Hua Hin. Hij woont in Thailand en heeft een Dierenopvang aldaar: “Het was een grote ravage en er lag veel bloed. Ik zag ook schoenen, kledingstukken en brillen op de grond liggen.”

ANP-46976935Michelle

Tot dusver valt het me op, dat de foto van Michell (18, werkt bij Dierenpension Drachten), de dame met de drie scherven in haar been, geen verwondingen laten zien. Ik zie nergens bloed, zelfs niet op de witte kleding. De meeste mensen raken met hun eigen handen even het gewonde deel van het lichaam aan, om te zien wat er is. Ik zie geen bloed op de handen/kleding van Michelle. Haar vader Gerrit Vriesema (Drachten) werkt bij de Rabobank én als docent.

Onderstaande foto’s zijn van een Aziatische gewonde. Ik ben niet overtuigd. Er zit amper bloed op zijn kleding. Nergens zie ik bloed op handen van de “hulpverleners”. Het patroon van bloeddruppels op de vloer, suggereert dat deze op de vloer zijn gekomen, nadat hij is gaan zitten (niets onder zijn benen). Er zitten twee druppels op zijn broek, die min of meer een rechte lijn zijn, als hij eenmaal zit. Ook op zijn slippers zit bloed, dat is aangebracht, nadat hij de slippers uit heeft gedaan. Ik zie geen bloed op de man, hoger dan zijn dijbeen. Bij een wond op de pols, is dat wel te verwachten. Hij lijkt erop, dat dit een hoax is. Het bloed lijkt om de personen heen gedruppeld, nadat de man is gaan zitten en zijn slippers uitdeed.

 

Eetkarretje

De bom bij het eetkarretje wordt besproken in onderstaande video (vanaf 3:44s in de video). Kennelijk is de bediende (dame) achter het eettentje gedood. De bloempotten waar de bom inzat, staan achter haar, dus achter het karretje. Persoonlijk lijkt mij een bloempot met zand, nu niet de meest effectieve locatie om een bom te verstoppen. De kans dat iemand er gedurende de dag even een koud geworden thee ingooit is vrij groot. En zelfs als de bom dan wél afgaat, dan heeft zand een dempende werking.

 

We zien schade aan het karretje. De glazen vitrine is stuk geslagen. Er staat een treurige bloempot kapot te zijn. Verder valt het wel mee. De groente zien er nog goed uit. Het plastic bakje met servetten en sauzen, het staat netjes recht op het karretje. Vreemde bom dus. Wel een dodelijk gewond slachtoffer, maar de kracht van de bom is niet sterk genoeg om een lichtgewicht plastic bakje omver te blazen. Het plastic tasje met afval hangt nog netjes onderaan het karretje zonder scheuren of wat. Bovenop de glazen toonbank staat zelfs een wankel bakje met vermoedelijk plastic eetstokjes en vorkjes. Wat is dit?

En dit is de lokatie waar het heeft plaatsgevonden. Op het kruispunt van de Pook Suk met de Alley Selakam. De zaken die uitkijken op dit kruispunt zijn Blue Monkey Bar, Restaurant Raintree, Diamond bar en Sky Bar. Je had het niet durven verzinnen. Het eetstandje stond pal voor Raintree, aan de straat Pook Suk.

 


ps. De badplaats Hua Hin (Thailand). De naam betekent “Stenen Hoofd”, naar de stenenformatie op de noordzijde van het strand. Hua Hin was het eerste echte badresort in Thailand. In de 1920’s werd er een treintraject aangelegd van Bangkok naar Hua Hin. Koning Rama VII besloot er vervolgens een zomerpaleisje neer te zetten.

pps. Pang Nga is vernoemde naar de Phang-nga berg.

ppps. Op 17 augustus 2015 zijn er ook aanslagen geweest in Thailand, bij een tempel in het centrum van Bangkok.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Bangkok, international and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.